Evet yaa ben de öyleşünüyorum çok gereksiz Ama bunu güzelce anlatabilmek gerek :) hem öyle deme sözlü sayılırız ya biz Sırf annemin takıntılarından dolayı nişan yapmadık ama nişanlı kıvamında takılıyoz zatenÇocuklara aileden ölen üstelik de genç yaşta ölen birinin isminin konmasını doğru bulmuyorum çünkü bazı aktarımlar oluyor isimle bağlantılı ve çocuk mecburen o negatif aktarımları taşıyor. Çok güzel anısı var gibi algılansa da örneğin siz sevgilinizle evlenseniz annesi torununa seslenirken hep ölen kızını hatırlayıp üzülmeyecek mi? Ya da eşiniz ablasını anımsayıp ona kızı gibi davranabilecek mi? Isimler Hayatımızda ve kişiliğimizde sandığımızdan dah önemli rol oynuyorlar bence, o Yüzden aile içinde kullanılmış bir ismin buna anne baba isimleri de dahil aileye yeni Katılan bebeğe konulmaması lazım diye düşünüyorum. Ek olarak henüz ortada ciddi bir söz bile yokken isim düşünmeniz gerçekten de doğmamış çocuğa don biçmek olmuş
Allah başka dert sıkıntı vermesin...Yaaa evet haklısın dasıkıldım bugün işim yook oturuyodum BDV de takılırken insanın anlatası konuşası geliuyor sanırım :) evlenmeyi sorarsan daha bir seneden fazla vardır :)
Teşekkürler :)O zamana kadar neler değişir. Şimdi konuştunuz konu kapanır, hamile kalınca o an size iyi gelen bir ismi koyarsınız. Mutluluklar...
Aynen. Sırf bu sebeple istemezdim.O vakte kadar kim öle kim kala o ayrı da, intihar eden birinin ismi niye çocuğa konuluyor? O da aynı kaderi yaşasın, her ismi seslenildiğinde kendini öldürdüğü kişi herkesçe tekrar hatırlansın diye mi? Çok saçma.
Ee kızım acelen ne diceksiniz de :) geçenlerde sevgilim böyle bi cümle kurdu bana Az önce de bi isim konusu görünce aklıma takıldı :) normalde çiftler arasında Senin annein ismini benim annemin ismini koyalım tartışması falan olur Alışılmış budur Ben şahsen kendi anne babamın isimlerini hiç beğenmiyorum sevdiceğimin anası babasınınkiler de güzel değil Öyle bi mevzu olmaz hele de şu devirde derkeen geçenlerde bi konu geçti aramızda Benim sevgilimin geçen yıl ablası intihar etti ve onun ismi annemin ismiyle aynı Kızımız olduğunda ilk onun ismini koyarız di mi dedi bana Hayır diyemedim Ne diyeceğimi de bilemedim Ama hiiiç hoşuma gitmedi bu fikir Sizce ben bu fikri şimdiden geri çevirip onu alıştırayım mı yoksa o zaman mı bırakyım yoksa kabulleneyim mi
Nedense intihar ederek ölmesi insanda bir garip ruh durumu yaratıyor.Ee kızım acelen ne diceksiniz de :) geçenlerde sevgilim böyle bi cümle kurdu bana Az önce de bi isim konusu görünce aklıma takıldı :) normalde çiftler arasında Senin annein ismini benim annemin ismini koyalım tartışması falan olur Alışılmış budur Ben şahsen kendi anne babamın isimlerini hiç beğenmiyorum sevdiceğimin anası babasınınkiler de güzel değil Öyle bi mevzu olmaz hele de şu devirde derkeen geçenlerde bi konu geçti aramızda Benim sevgilimin geçen yıl ablası intihar etti ve onun ismi annemin ismiyle aynı Kızımız olduğunda ilk onun ismini koyarız di mi dedi bana Hayır diyemedim Ne diyeceğimi de bilemedim Ama hiiiç hoşuma gitmedi bu fikir Sizce ben bu fikri şimdiden geri çevirip onu alıştırayım mı yoksa o zaman mı bırakyım yoksa kabulleneyim mi
Bir de İnsanın eşi koyalım dediği halde kendi annesinin isminin koyulmasını istememesi Bi de annem alınganlık çıkaracak falan Saçma sapan işler Koysan da kayınvalide de bekleyecek Hani onunda çoook abuk bi ismi yok ki koyulmaz bu deyip sıyrılalımNedense intihar ederek ölmesi insanda bir garip ruh durumu yaratıyor.
Ayrıca ne gerek var. İsmiyle mi yaşatacaksın?
Doğmamış çocuğa isim bulmak için tartışmaya değmez şu an.
Zamanı gelince halledersin bu işi.
Ee kızım acelen ne diceksiniz de :) geçenlerde sevgilim böyle bi cümle kurdu bana Az önce de bi isim konusu görünce aklıma takıldı :) normalde çiftler arasında Senin annein ismini benim annemin ismini koyalım tartışması falan olur Alışılmış budur Ben şahsen kendi anne babamın isimlerini hiç beğenmiyorum sevdiceğimin anası babasınınkiler de güzel değil Öyle bi mevzu olmaz hele de şu devirde derkeen geçenlerde bi konu geçti aramızda Benim sevgilimin geçen yıl ablası intihar etti ve onun ismi annemin ismiyle aynı Kızımız olduğunda ilk onun ismini koyarız di mi dedi bana Hayır diyemedim Ne diyeceğimi de bilemedim Ama hiiiç hoşuma gitmedi bu fikir Sizce ben bu fikri şimdiden geri çevirip onu alıştırayım mı yoksa o zaman mı bırakyım yoksa kabulleneyim mi
Kimsenin karişmaya hakki yok biz eşimle karar verdik ve ailelere bildirdik. Ne benim aileme fikir sorduk ne eşimin ailesine.Off sormayın. Bebeğimin cinsiyetini öğrendiğimfen beri bizde de isim stresi başladı.
Babam kendi babasının ismini koymamı istiyor. Annemse o ismi koymamı istemiyor. Amca çocukları annemle babam. Amcasını pek sevmezmiş. Ailede de pek seven yokmus. Ben doğmadan vefat ettiği için ben hiç tanıyamadım. Ama ismi şimdiden stres yaşatıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?