İsim koymak

Evet yaa ben de öyleşünüyorum çok gereksiz Ama bunu güzelce anlatabilmek gerek :) hem öyle deme sözlü sayılırız ya biz Sırf annemin takıntılarından dolayı nişan yapmadık ama nişanlı kıvamında takılıyoz zaten

Yaaa evet haklısın da sıkıldım bugün işim yook oturuyodum BDV de takılırken insanın anlatası konuşası geliuyor sanırım :) evlenmeyi sorarsan daha bir seneden fazla vardır :)
Allah başka dert sıkıntı vermesin...
Evet gerçekten burada insanın çenesi açılıyor,bu da burada kötü bir şey değil...
Çocukmuş,isimmiş..bu tür şeyler için daha erken :))

O zamana kadar neler değişir. Şimdi konuştunuz konu kapanır, hamile kalınca o an size iyi gelen bir ismi koyarsınız. Mutluluklar...

Aynen. Sırf bu sebeple istemezdim.

İntihar eden kişinin ismini mi koymak istiyormuş.. Sen de o ismin kötü anısı olur. Güzel başka isim bulalım dersin. Bir de insan ismiyle müsemma olur. Anlamı güzel bi isim koyalım dersin.

ben olsam vefat etmiş, hele intihar ederek çok acı bir şekilde vefat etmiş birinin adını koymazdım sanırım.

Anne, baba, dede, amca , dayi falan filan konulan isimlere gicik oluyorum ama heleki ölen birinin ismini koymayi hic dogru bulmuyorum... Rahat biraksalar ya yeni dogan bebeleri... Yasatmak istiyorlarda, o o degil ki!!! Olamaz, olmakta istemez sanirim... Böyle bi yükün altinada girmek istemezdi sanirim sorula bilseydi bebeklere... Simdiden düsüncenizi söyleyin bence...pek inanmasamda Kaderi benzer diyede korkardim, Allah göstermesin...

benim de eşim ölen abisinin adını koymak istiyor. henüz bir bebeğimiz yok yapım aşamasındayız ama yine de ölen birinin ismini koymanın uygun olmadığını ne kadar dile de getirsem çocuk gibi inatçı olduğu için anlamıyor. mecbur 2. bir isim koyucam çocuğuma ama bu seferde onun ailesi abisinin adıyla ben 2. adıyla hitap edince çocuk isim kargaşası yaşayacak. ayrıca ben çocuğa isim verenin annesi olmasından yanayım. bi dünya eziyetini çekicem hamilelikte ayrı, doğumda ayrı, doğumdan sonra ayrı bi sürü sıkıntıyla uğraşıp çocuğuma adını gönlümce koyamıycam tabiki fikir alırım ama bebeğe isim koymak en başta annenin hakkıdır bence ama maalesef fırsat vermiyorlar..

Nedense intihar ederek ölmesi insanda bir garip ruh durumu yaratıyor.
Ayrıca ne gerek var. İsmiyle mi yaşatacaksın?
Doğmamış çocuğa isim bulmak için tartışmaya değmez şu an.
Zamanı gelince halledersin bu işi.

Bir de İnsanın eşi koyalım dediği halde kendi annesinin isminin koyulmasını istememesi Bi de annem alınganlık çıkaracak falan Saçma sapan işler Koysan da kayınvalide de bekleyecek Hani onunda çoook abuk bi ismi yok ki koyulmaz bu deyip sıyrılalım

Böyle bi durumda koyman gerekir bence. Onun yerine kendini koy kardeş acısı sonuçta bu onu bi nebze rahatlatacaksa kırmaman gerekir.

hele bı evlenın cocugunuz olsun da...

adamın bırı varmıs bıgun aglamaya baslamıs
demıslerkı noldu
buda demıskı; bi gün cocugum olcak, su agaca cıkcak, dızını kanatcak, yaslancak, hastalancak ölcek.
ohoo

Oglumuz olacak nasipse.. Ali Cihad koyacagim ismini. Ali erkek kardesimin, Cihad da babamin ismi.. Kimseyi karistirmadim. Kayinvalidemlere daha soylemedik konusu gecmedi. Ama gecerse de buyurun isim koymak isteyen varsa yapsin cocugunu koysun diyecegim simdiden dusundum. Hem gebeligim zor geciyor hem dogum basli basina bir is. Kendim koymayi hak ettigimi dusunuyorum. Esim de saygi duydu. Allah'a cok sukur. :) Sanirim cok nasipliyim..

Önce evlenin sonra kiz çocuğunuz olduğunu öğrendiğinizde tartişirsiniz.

Off sormayın. Bebeğimin cinsiyetini öğrendiğimfen beri bizde de isim stresi başladı.
Babam kendi babasının ismini koymamı istiyor. Annemse o ismi koymamı istemiyor. Amca çocukları annemle babam. Amcasını pek sevmezmiş. Ailede de pek seven yokmus. Ben doğmadan vefat ettiği için ben hiç tanıyamadım. Ama ismi şimdiden stres yaşatıyor

Kimsenin karişmaya hakki yok biz eşimle karar verdik ve ailelere bildirdik. Ne benim aileme fikir sorduk ne eşimin ailesine.

du bakalım daha evlen çocuk yapmaya karar ver bir de kızın olsun da isim konusu kalsın
valla ben evlenmeden önce bırak isimi çocuğumun olacağını bile düşünmedim hele cinsiyetini falan nerden bilip isim konusunda tartışıyorsunuz :)
belki de ömrün boyunca hiç kızın olmayacak hep oğlun olacak boşu boşuna kendini üzmüş olacaksın yıllar sonrası ihtimaller hakkında konuşup tartışmak ilişkinizi yıpratır.
hatta evleneceğinizin garantisi bile yok yani daha sevgilisiniz bu kadar ihtimaller üzerine konuşup tartışmak falan çok garip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…