İsim nedir ki demeyin . İsim kaderindir huyundur insan ismiyle yaşar ve bir isim sahibini yansıtır o yüzden çok çok önemli bence . Anlamı boş isimler konmamalıBende hamileyim ve erkek kp ismini koyacam. Inanin bana kalsa hic koymak istemem. Ama esimin hayali buymuş. Ismide hic guzel degil. Amaa isim nedir ki ? Onemli olan saglikli ve guzel kaderli olmasi.
Vallahi salmani kendi ismimden tercih ederm. Degisik kimsede yok oyle dusunun...
Ben esimi isim icin kirmadim. Kizimin ismini ben koymustum. Oglumunkunu o koysun isterim.
Bende 2 isimliyim ama hayatım boyunca herkes ilk ismimi söylediYok canim,emin ol onda avantajli olursun.
Sen ikinci ismi sec,istikrarla onu kullan,okulda senin kullandigini kullanacaklar,arti senin cevrende de.
Fakat ilk ismi degil de 2ci ismi soyluyorlar okulda genelde haberin olsun:))
O yuzden ornegin Salman Nezih olarak kaydettir,ilki gobek adi gibi muamele goruyor:))
Bence deİsim nedir ki demeyin . İsim kaderindir huyundur insan ismiyle yaşar ve bir isim sahibini yansıtır o yüzden çok çok önemli bence . Anlamı boş isimler konmamalı
Benimkilere hep ikinci isimle sesleniyorlar ki ben ilki kullanirim genelde,ikisi de benim secimim sorun degil:))Bende 2 isimliyim ama hayatım boyunca herkes ilk ismimi söyledi
Evet okuldada . Sadece eski iş yerimde tiki müdürümüz 2. Adımı kullanıyorduBence de
Benimkilere hep ikinci isimle sesleniyorlar ki ben ilki kullanirim genelde,ikisi de benim secimim sorun degil:))
Peki okulda da ilk adi mi soylediler?
Sende oyle yap bacim strese girme kendini de üzme koy iki isim bak keyfine bende cok merakli deilim kp ismi koymaya ama napim benim istediklerim olcaksa kocaminda istedigi olsun bi kereden bisi olmazAsla zaten tek isim olmaz bunu iki dünya bir araya gelse kabul etmem asla o çocuğa Salman demem sonucu ne olursa olsun bu konuda bende senin gibi düşünüyorum en kötü iki isim koyulur işte
Arda bence daha çok yakışır hamzaya göre daha modern elbette ama senin fikrin. :)
Ruyaya yalan katmak cok günahtır,Hadisi serifte yerilmistir.Doguma yakin rüya gördüm de yasli bir adam bu ismi koyun dedi deyin ( gönlünüzden geçen ismi ) o zaman herkes susup söylediğiniz ismi kabul etmek zorunda kaliyorlar acik ve net işe yarar..
Sağol canım haklısın :)Sende oyle yap bacim strese girme kendini de üzme koy iki isim bak keyfine bende cok merakli deilim kp ismi koymaya ama napim benim istediklerim olcaksa kocaminda istedigi olsun bi kereden bisi olmaz
Basayim o zaman ben bizim okullariEvet okuldada . Sadece eski iş yerimde tiki müdürümüz 2. Adımı kullanıyordu
Bardak cardak koymasinlar tabi. Ama anlami kotu degilse koymanin dinen sakincasi yok.İsim nedir ki demeyin . İsim kaderindir huyundur insan ismiyle yaşar ve bir isim sahibini yansıtır o yüzden çok çok önemli bence . Anlamı boş isimler konmamalı
Ismini begenmiyorum ama cook hayal ettigi birseydi o yuzdek kiramadim. Ama anlami kotu olmamasi rahatlatiyo beni.. ismin degisik bir enerjisi olduguna bende inaniyorum.Isim cok seydir cok.
Cocuklarim büyüdü,isimlerini cok düşünerek, inceleyerek,yakistirarak sectim.
Isimlerini cok seviyorlar bundan cok mutluyum.
Bizde aile dayatmasi yok,kv bir isim onerdi sadece,zaten adi secilmis dedim,arti kendi bir sürü kizina koysaydi,kizlarinin kizlarina koysaydi,bana mi ayirdi ozel de koyacagim.
Esime fikir sordum,pek birsey demedi,zaten ana baba adi da onermez,gonlumce sectim.
Benim de ne cocuklarima,ne de erkek kardesimin bebegi olunca ona karismak aklimdan bile gecmiyor,ne munasebet yani,büyük saygisizlik.
Kirmadim demissiniz ama belki esinizi kirardiniz da, kimisi isi bosanma restine kadar getiriyor.
Anneler bebegine gonlunce isim koymali,insan icine sine sine sesleniyor cocuguna vallahi...
Ben size çok hak verdim. Bana da kayınvalidem Nükhet koy demişti. Kendi hiç sevmediği kayinvalidesinin ismiymiş. Dalga geçtim. Çok kızdım. Hala arada laf sokuyorum. Nükhet ne yaKızlar ne yapacağımı şaşırdım bu ikinci gebeliğim bir kızımız var. bebeğimizin cinsiyeti henüz belli değil ama eşim şimdiden tutturdu erkek olursa babasının adını koyacakmış bende kesinlikle olmaz bu evlilik biter bile diyorum bitsin diyor bu kadar çaresizim erkek olursa asla k.pederimin ismini koymak istemiyorum ne yapacağım ben Allah’ım sağlıklı sıhhatli evlat nasip etsin cinsiyeti hiç önemli değil ama bu isim olayının ihtimali bile beni delirtiyor gece gündüz bunu düşünüyorum.
Bizdede var ayni muhabbet ben iki isim birden koymayi planliyorum.uzeyir kayinpederimin ismi yanina arda yada hamza istiyorum.babasi diye tek basına isin koyma hakkina sahip oldugunu düşünmüyorum esim ve ailesinin
[/QUO
Lütfen Arda koy.
O sizin düşünceniz. İsim bulup şunu koy bunu koy diyen insan önce beni sevsin sonra isim düşünseydi yalan katmazdim arayaRuyaya yalan katmak cok günahtır,Hadisi serifte yerilmistir.
Arti bir evlada yalanla baslamak hayir getirmez dusunceme göre.
Kv ve kardesleri yapar arada,cok yapmacik oluyor...
Bacim musade etmiolar ki koyalim cocugumuza isimİsim nedir ki demeyin . İsim kaderindir huyundur insan ismiyle yaşar ve bir isim sahibini yansıtır o yüzden çok çok önemli bence . Anlamı boş isimler konmamalı
İşte ya eş bu anlayış bu incelik bu maşallahBen size çok hak verdim. Bana da kayınvalidem Nükhet koy demişti. Kendi hiç sevmediği kayinvalidesinin ismiymiş. Dalga geçtim. Çok kızdım. Hala arada laf sokuyorum. Nükhet ne yaisim çok önemli. Çocuk bir ömür isminden utanabilir. Neden böyle bir şey yaşasın kızım. Nasıl bencilliktir. Biz eşimle ortak bir isim seçtik. Onun jenerasyonuna uygu, budik gubudik anlamsiz olmayan, söylenmesi kolay, Türkçe ve Zarif bir isim olması konusundaki hemfikirdik. Karşılıklı beğendigimiz isimleri sıraladık. Onun asla istemedine ben illa olsun demedim. Benim istemedigim isme o diretmedi. İkimizin en beğendigi ismi koyduk. Çok beğenerek sesleniyorum. Güzeller güzeli kızıma da çok yakışıyor. Umarım eşiniz insafa gelir. Kolay gelsin diyorum.
Adiyla yasasin kuzunuz,belki kendi de iyi ki der,arti ismi guzellestiren sahibidir.Ismini begenmiyorum ama cook hayal ettigi birseydi o yuzdek kiramadim. Ama anlami kotu olmamasi rahatlatiyo beni.. ismin degisik bir enerjisi olduguna bende inaniyorum.
Ah ah canım bende işte böyle bir dokun bin ah işit.Benim eşimde bana sormadan daha hamileligimi öğrenir öğrenmez cinsiyeti bilmedigimizde erke olursa babamin adı diye başladı 5 aylıkken cinsiyetini öğrendim bi kiz bi erkek diye diye doktorlardan o zmana kadar herkese yaydı ben yok dediğim halde kız olsaydı da benm istediğim bir isim olacaktı kendi de sevmişti kabul etmişti. Hâlâ da pek istemiyorum ama ne fayda
Bu mesajın bana ne kadar iyi geldi bir bilsen insanın anlaşılması çok güzel daha bugün konusu yine açıldı ben hiç Salman koymak istemiyorken adamı iki ismi olsun diye zor ikna edeceğim gibi.salman kulağa güzel gelen bir isim ben beğendim sadece birazcık kedi ismi gibi
ikinizinde gönlündeki olması sanki daha mantıklı , bana da iki isim daha iyi olur gibi.. ben seni anladım canım senin sinirin tepene atmış ve o anlık sinirle evlilik biter diye şantaj yapmışsın ama elbette bu konuda ciddi olmadığını anlayabiliyorum.. bu konuyu kaynanan ile konuşsan peki ? Anneler oğullarına daha makul gelir hep tabi kaynanan da bu konuda makul ise..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?