Doğuma Hazırlık İsim tartışması yüzünden çok çok kötüyüm kızlar.

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Kendi adini mi koydu,Konyalilar mi?

Teşekkürler canım mesajın için insan kendini anlayan birileri olduğunu görünce moral oluyor benimde düşündüğüm bu yönde son çare iki isim olacak ama inadıma Salman diyip duracaklar bende sinirlenip bir laf diyeceğim biliyorum kendimi sonra gel çık işin içinden bide tam erkek delisiler kızımı bile çok çok abartılı seviyorlar düşün

SALMAN degil de Selman olsun bari. SALMAN ne cidden manasiz.

Kendi adini mi koydu,Konyalilar mi?
Yok hayır değiller.. Zaten kendi istediğimiz ismi koyduk eşim ben bu ismi istiyorum dedi.. Babam da sizin istediğiniz hangisiyse o olsun o bizim koymalarımız eskide kaldı artık dedi bir soruh çıkmadı biz de çok şükür

Söyledim söyledim Selman değil ‘Salman’mış. Sizcede çok kaba dimi
Yani ilk duyunca kulağa biraz kaba geliyor ama zamanla alışılabilir , sevilebilir bence...
Eşinizi ikna etmeye çalışın ama inatlaşarak değil, hislerinizi anlatmaya çalışın..olmadı koyun o ismi dünyanın sonu değil ya..evliliğinizi mutluluğunuzu bi isim uğruna heba etmeyin..

Evet çocuklarımdan yuvamdan mutluluğumuzdan önemli değil hiç biri elbette her şeyin bedeli var hayatta ama dozunda tabi Allah yardımcımız olsun:)

Gizlice kp ile konuşsanız güzelce deseniz artık bu isimler pek konmuyor çocukla okulda dalga geçerler ben istemiyorum ama oğlun zorluyor çok tartışıyoruz ben strese girdim falan diye Ahmet mehmet olsa koyardım falan fialn işte desen

Bizdede var ayni muhabbet ben iki isim birden koymayi planliyorum.uzeyir kayinpederimin ismi yanina arda yada hamza istiyorum.babasi diye tek basına isin koyma hakkina sahip oldugunu düşünmüyorum esim ve ailesinin

Isim cok seydir cok.
Cocuklarim büyüdü,isimlerini cok düşünerek, inceleyerek,yakistirarak sectim.
Isimlerini cok seviyorlar bundan cok mutluyum.
Bizde aile dayatmasi yok,kv bir isim onerdi sadece,zaten adi secilmis dedim,arti kendi bir sürü kizina koysaydi,kizlarinin kizlarina koysaydi,bana mi ayirdi ozel de koyacagim.
Esime fikir sordum,pek birsey demedi,zaten ana baba adi da onermez,gonlumce sectim.
Benim de ne cocuklarima,ne de erkek kardesimin bebegi olunca ona karismak aklimdan bile gecmiyor,ne munasebet yani,büyük saygisizlik.
Kirmadim demissiniz ama belki esinizi kirardiniz da, kimisi isi bosanma restine kadar getiriyor.
Anneler bebegine gonlunce isim koymali,insan icine sine sine sesleniyor cocuguna vallahi...

Ah canım Ah. İlk hamileliğimde yine isim muhabbetleri açıldığında k.pederim dediki benim ismim kaba zaten boşverin koymayın filan benimki hepten içerledi babası öyle dedi diye üzüldü vicdan filan yaptı ona desem zaten ben koymayın diyorum der eşimde de bu durum yine ters teper

Bayıldım.

Desinler boşver sende kendi koyduğun isimle seslenirsin onada karışacak halleri yok.Evladın biraz büyüyünce zaten senin ona seslendiğin ismi benimseyeceği ve her ortamda senin koyduğun isimle hitap edilcek :)

Hadi ya ne güzel kp anlayışıymış büyük dedenin adı ne yusuf ömer ahmet gibi güzel isimlerse konulabilir kp desin mesela benim adımı değilde babamın adını koyun falan diye

Aaa ne varmis iste adam koymayin diyor.
Cocugum koyacak olsa "valla gebertirim seni,esinle sec hazira konma" derim

Bizdede var ayni muhabbet ben iki isim birden koymayi planliyorum.uzeyir kayinpederimin ismi yanina arda yada hamza istiyorum.babasi diye tek basına isin koyma hakkina sahip oldugunu düşünmüyorum esim ve ailesinin
Asla zaten tek isim olmaz bunu iki dünya bir araya gelse kabul etmem asla o çocuğa Salman demem sonucu ne olursa olsun bu konuda bende senin gibi düşünüyorum en kötü iki isim koyulur işte
Arda bence daha çok yakışır hamzaya göre daha modern elbette ama senin fikrin. :)

Yok canim,emin ol onda avantajli olursun.
Sen ikinci ismi sec,istikrarla onu kullan,okulda senin kullandigini kullanacaklar,arti senin cevrende de.
Fakat ilk ismi degil de 2ci ismi soyluyorlar okulda genelde haberin olsun:))
O yuzden ornegin Salman Nezih olarak kaydettir,ilki gobek adi gibi muamele goruyor:))

Aynen öyle canım ilki Salman olur diğeri Mete yada Mert :) zaten ben kimseye söylemem bile Salman diye eşimede diycem koysan bile asla demem tanımam sadece sen ve ailen dersiniz diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…