İsim tartışması

Bahsettiğimiz isimler allahu teala'nin isimleri değil zaten. Allah teala katında makbul isimlerdir dedim.allah'in isimleri zaten verilmez. Uyardim sadece.bildigim kadariyla..bilmemek ayıp değil ögrenmemek ayipmiş..

Ali Çınar'ı öner bence. El kadar bebeğe Turan'dı Kemal'di öyle ağır isimler konulmaz 21.yy'dayız de.
Ben bu çocuğun annesiyim, ne hakla benim fikirlerimi görmezden gelirsin sadece senin mi bu çocuk 2.ismini de ben koyucam benim de 1.çocuğum falan de işte.

Aaaa öyle bir şey yapılabiliyor mu ???

eger o karnında 9 ay tasıyıp dogumu yaşasaydı belkı öncelık onun olabilirdi
ben karnımda tasıyorsam o benım sunduklarıma razı olmalı
halt etmıs eşin
olmadı kurra cekın son çare

Bir şey dicem de kayın ne alaka? Eşinizin kardeşi olmuyor mu kayınlar, onun isminin verilmesinin mantığı ne ki ilk defa duyuyorum.

Bence sen 2.çocuğu yapma. Allah bilir ona ne isimler bulup diretecek.

öncelikle bebeğin hayırlı olsun canım.ben de hamileyim ama bebeği ben değil eşim istiyor çok fazla o yüzden ona sordum fikirlerini, kızsa şu erkekse şu olsa çok mutlu olurum güzel isimler ama karar yine senin dedi.ben de tmm düşünücem diye kestirip attım koymicam onun istediklerini.ama kızsa pelin erkekse kuzey istiyorum onun da karşı çıkma gibi bi lüksü yok.daha erken gerçi cinsiyetinin belli olmasına 1 aya yakın zaman var.

Dün eşimle konustum. Daha dogrusu o geldi. Benim bu isimleri cok istedigimi biliyosun niye boyle yapiyosun dedi. Bende dedim ki ısınamadigim isimler bunlar dedim sen bencilce davraniyorsun dedim. Sen isim konusunda ne kadar hevesliysen aynı şey benim için de geçerli dedim. Ben seni kirmamak icin aliyi kabul ettim sende beni kirmamak icin en azindan fikrimi sorup beni onemsesen dedim. Bu cocugun annesi de benim su an tüm sikintilari ceken de benim unutma dedim. Sonra kemal ismini niye istemiyosun dedi. Bende dedim ki madem babalarin ismi konuluyo benim babamin ismini koyalim niye senin baban dedim. Ben ikisinden bagimsiz bi isim istiyorum ali olcak zaten tüm sulaleyi isime katmanin ne anlami var dedim. Tamam diger 2isim olsun diyo hala bende eger o iki isim de olmicak sevmedim diyorum dedim. Yok illa baska isme bakma o iki isim diye diretirsen dedim kirilirim ve bi daha bu konuda duzelmem asla da bunu unutmam bu inadinin sonu cok kötü yerlere gider bunu da aklindan cikarma dedim. Tamam annemlere soralim diyo bu sefer bende dedim ki annenlere sormican kimse bu konuda fikrini bile soylemicek dedim. Bakalim sonu ne olacak.

ay ay ne inatci esin var ya

canim cok cok uzme kendini sikma canini erkekler biyle bencil ve dusuncesiz olabiliyor

Biraz araştırın sizde ogrenirsiniz.

Aslında araştırırırım da, her yazana inanmamak gibi bir huyum vardır.

Biri diyorsa ki bu isim Allahın en sevdiği isimdir, o kişiye kim olursa olsun inanmam. Zira Allahın kitabında böyle bir ifade geçmemektedir.

Konu sahibinden özür dilerim, bu konuyu uzatan taraf ben oldum sanırım

önerdiği 3 isimde birbirinden kötü. sadece ali olsun o zaman öyle deyin. veya kendi istediğiniz 3 seçenek bulup bunlardan birini seçebilirsin deyin

Ay gerçekten çok sinir bozucu bi durum ,
Ben eşime isim söylerken , onun ' o ne ya ' demesine bile katlanamazken ,
Bide isim koyma hakkını bana vermemesini düşünemiyorum .
Diret.

orta yol bulunmalı tabıkıde ama bırıne oncelık verılıyorsa annenın kararı uygulanmalı bence..

Aaaa öyle bir şey yapılabiliyor mu ???
bilmiyorumki yapılıyomu, doğduğuna dair hastane kayıtları falan istiyolarmı hiç bi fikrim yok :) o an öyle aklıma geldi sinirle
adama bak ya, hala senin ne düşündüğünü önemsemiyo gidip annesine sorcak. madem konuyu açmışken kendin niyue istediğin isim sölemedin

Evlenmeden önce sana sormuş, sen de kabul etmişsin. Neden kabul ettin madem o zaman??? Şimdi bunu sen yapmış olsaydın, " kocam evlenmeden önce kabul etmişti şimdi kabul etmiyor benim istediğim isimleri, napıcam kızlar" diyor olacaktın bence....

Ben ortak olsun yine onunda icine sinmeyen bi isim olmasin ama fikrim alinsin istiyorum
kocanız neden ıkıncı ısmı sıze sectırmıyor
ay zaten hamılesın hormonların oynuyor senle adamdakı cesarete sasırdım
bu ne kendını begenmıslık bu ne macoluk

Annesine ne soracakmış pardon?
Ya sizi gaza getirmek istemem hiç ama alıp bir tavayı kafasına geçirseniz belki ayarları düzelir kocanızın.
hadi kendi istediğinde diretmesine bencillik huyu var dedik de o zaman anneme soralım demesine ne diyeceğiz.
Ya bu çocuğu doğuranın hiç mi söz söyleme hakkı yok.

bu arada çok sabırlısınız takdir ettim ama sanki bu isim mevzusunda kaybeden siz olacakmışsınız gibi hissettim.

allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, ilerde inşallah kızınız olduğunda da siz koyarsınız, benim de inşallah bi bebeğim olursa kız olursa babası, erkek olursa ben isim seçeceğiz.
ilk isim kaynınızın adı olan ali olsun, ikincisi de soyadınıza göre seçin turan ya da tuğrul'u.
ali tuğrul bence çok güzel bir isim.
babanın diretmesi hoş olmamış tabi ama o da evladı için hayal kurmuştur, kendinizi de bebeği de üzmeyin bence.

İnanma arkadaşım.ne yapabilirim yanı. Bencede uzatma daha fazla madem inanmıyorsun da..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…