İsim tartışması

Amin canim cok tesekkur ederim. Zor ama eminim bu da bir sinav bizim icin. Mesela ben kucuk ayrintilara uzulmemeyi ogrendim. Bence sen de tadini cikar hamisliginin :)
Tesekkur ederim canim
Asla o 3isim olmayacagini onun yerine daha guzel ortak bi isim bulmamiz gerektigini baska türlü kabul etmicegimi soyledim. Hatta gizlice bise yapmaya kalkarsan mahkeme bile acarim dedim ama bakalim:)

Aynen, ben de kendi çocuğum için düşünmezdim ama anlam olarak hassas oldukları için söyleme gereksinimi duydum. Allah ın en sevdiği kısmını ben söylemedim. Bu da bu kadar rahat söylenmemeli.

bu kadar sorun yapıp kendinizi üzmeyin bence benim oğlumun adı murat ben bu isimden nefret ederdim ama eşim istedi kabul ettim yanına bir isim daha olsun dedim sevmiyorum bu ismi bir liste yaptım, sevdiğim ve beğendiğim isimler, içinden şeç dedim o da karan 'ı seçti oğlum adı murat karan oldu ,bizler kadar onlarda hevesli oluyor sizde böyle yapmayı deneyin ali ismi kalsın ama benimde istediğim şu isimler var deyin liste yapın ve içinden seçmesini isteyin hem sizin isteğiniz hemde onun gönlü olmuş olur.

Bende dun dedim ki 3aydır ben mide bulantisindan ac.ac gezerken acaba bebegim besleniyo mu diye dusunmekten kafayi yiyoken ruhun duymadi da isim konusunda tek basina söz hakkı benim diyosun oh ne ala dedim. Ama yok yani adam anlamiyor bile.

İyi demişsin ağzına sağlık. Diret valla, öyle bir dünya yok. Onun olduğu kadar senin de çocugun. Ve şu bir gerçek ki o çocukta senin daha çok hakkın olacak.

Ben zaten benim istegim diye diretmiyorum. Ali zaten olacak ortak yine guzel bi isim olabilir, ben diretmesine sinir oluyorum

Yani dun sakayla karisik bide dedim cocukla ben iç içe olacam ama.cocuk sana atlicak baba diye dedim. Tabi oyle olacak diyo bide

Yani dun sakayla karisik bide dedim cocukla ben iç içe olacam ama.cocuk sana atlicak baba diye dedim. Tabi oyle olacak diyo bide

Valla canım senin koca cinnet sebebi, Allah sabır versin :) Umarım çocuk doğunca fikirleri değişir :)

Zor bir durum. Sağlığı için dua edeyim isim için gerginlik çıkarmayalım demek ister insan ama ne de olsa sen de annesisin çocuğun. İsim konusunda söz sahibi olacak insan sensin belki de.
Orta yol bulmaya çalışın ne diyeyim. İnşallah bulursunuz. "ali" ismi gayet güzel bence. Ali Kemal de çok klasik bi isim asla eskimez ikisi yanyana. Böyle isimleri seviyorum. Ali Turan ismini hiç beğenmedim mesela Turan soyad gibi daha çok bence.

Benim de oğluma isim seçerken tüm aile müdahil olmuştu. Resmen eşimin ailesiyle koymuştuk çocuğun ismini. İsim zevklerimiz uyuşuyordu ama buna rağmen sinirlerim bozuluyordu.

9 ay kendi taşısın karnında o zaman, kusmaları bulantıları kendi çeksin! sancılar içinde kendi doğursun! kendi emzirsin kendi beslesin!!!!

bebek doğunca bütün yük anneye kalıyor. baba en fazla işten dönünce bir iki sevip oynayacak, cefası size sefası ona. bütün bunlara rağmen kendi evladınızın ismini koyamıyorsunuz? köle misiniz siz?

vallahi çok kızdım eşinize. bu yazdığımı okutun hatta ona!

Ayni sorun bizde de olmustu ama oyle bi guzel oynadim ki dedigimi yaptirdim. Oh be ne guzel erkekler zorluk cekmiyo bisey yapmiyo kadin 9 ay karninda tasisin beli agrisin bacaklarina kramplar girsin mide bulantilarindan her sabah kussun mide yanmalarindan geceleri oturarak uyusun en sonunda bebegi bi sekilde agri ceke ceke dunyaya getirsin en guzel seyi en zevkli seyi isim koymayida koca yapsin. Esime bu sekilde bi veryansin ettim senin agzina s.... Dedim bu yazdiklariminda hepsini siraladim ben koyucam adini o kadar dedim en sonunda da. Sonra tamam karicim sen sinirlenme dedi esim maco biridir dedigi dediktir ama bu sekilde soyleyip benim yasadiklarimi gordukten sonra agzini bile acamadi. Kizimin adi erva oldu. Sen de ac agzini yum gozunu duygu somurunu de yap tamamdir bu is

Valla canım senin koca cinnet sebebi, Allah sabır versin :) Umarım çocuk doğunca fikirleri değişir :)
Insallah canim degisir yoksa kesin cinnet sebebi.

Kemal kp ismi koymam onu. Digerlerine de isinamadim zaten esimin asla ne evimde nede cocugumda söz hakki yok.zaten

Ayni cumleleri bende kurdum fazlasiyla is suan inata bindi:)

Valla bende kurdum.inata bindi bu is simdi

Konunun tamamını okumadım belki yazan olmuştur,
Bebek/isim konusuna bir su yönden bakmak gerek diye düşünüyorum,
Hamilelik ve bebek neredeyse 3 aylık olana kadar babalar bu sürece hamilelikte hissettiği birkaç tekme ve beceriksiz 3-4 dk kucakta tutma dışında pek katilamiyorlar. Biraz dış kapının mandalı durumu var malesef.
Onlar da bebekle bir ilişkileri olsun
İstediğinden ismi bu kadar önemsiyor olabilir.
O yüzden isim hakkı annenindir düşüncesini bencil buluyorum. En guzeli ortak isim ama esinizin koymak istemesine de bu kadar karsı çıkmak manasız.
Ayrıca bütün bu kavgalar için çok erken. Her gün her hafta fikriniz değişecek ve bebeği gördüğünüzde bambaşka bir isim yakistirabilirsiniz.

Eşinizin bu isimleri istemesinin siyasi bir nedeni var olabilir mi acaba diye düşündum ben. Okuyunca o geldi aklima ilk.

Isim dusunmek icin tamam ama kavga etmek icin cok erken bence. Biz de cinsiyet belli olduktan sonra iki isim arasinda tartistik hep;en son benim istedigim olacakken kapi susunden taçlarimiza kadar isimler yazilmisken vazgeçtik o isimden ve o ana kadar aklımızdan geçmeyen bir isim oldu.

Ali dünyada ki en güzel isimlerden biri düşünceni kendine sakla ülke de her 4 kişiden birinin adı ali bence sadece ali koy canım tek isim süper

ulkede her 4 kışıden bırının Alı olması o ısmın guzel olması anlamına gelmıyor...dusuncemı yazarken sana mı soracaktım????? nooolllduuu zorla Alı ısmınımı koydurdular zoruna gıttı galıba

senin esin vicdanli adamlimis canin her erkek bu kadar vicdanli degil canim doguracak tabi diyo burda goruyoruz diger konularda okuyoruz karisina tamizlik muamelesi yapan adam cok

Eşinize deyin ki, senin mi miden bulanıyor? Senin mi ayakların şişiyor? Senin mi ani ruhsal değişimlerin oluyor? ... uzatın bunu..

Ben 9 ay boyunca çilesini çekiyorum, soyismini sen verdin, adını ben vericem...

Ayyy bugün okuduğum konulardan mıdır nedir sinirliyim pek bi....

sızı bılmem de bızım henuz cınsıyet netlesmedı ama erkek olma ıhtımalı var , bız henuz dusunmedık bırsey ben arada bakınıyorum ısımlere modern ve anlamlı bır ısım ıstıyorum klasık ısımlerı hıc sevmıyorum, esım hıc dusunmus mudur bılmem ???? dusuncelerını pek soylemez ama bır ısım konulacaksa oncelık benım ıstegımdır her zaman begenmezse ıkı ısım konur bır benden bır babasından ama esım bır ısımde dıretıyor dıye ben kendımı kenara cekmem..
sızde cekmeyın bence o cocuk ıkınızın evladı bır ısım kararlaştırılacaksa ortak karar alınmalı..

Ben zaten direk benim hakkim diye diretmiyorum. Tabi ben nasil istiyosam söz hakkim olsun diye esimde ayni seyi isticektir. Ben ortak kararla ikimizinde guzel bi isim bulacagini dusunuyorum. Ama esim buna bile karsi.
Bi turk bi arap ismi dusundugu icin bu sekilde isimler cikti. Tartismanin asil sebebi bana direttigi isimler olmicagini anlasin diye zaten

Üslubunu düzelt zoruma gitmez yedi göbek Alıyız biz anlamı yüce ulu demek genelleme yapmak sana düşmez buda sana kapak olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…