• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşimden ayrılmak istiyorum ancak eşim istemiyor

Tazminata dokunmak istemiyor demişsiniz ama bu iş yerinde 1 yıldır çalışıyor iseniz tazminatınız 1 maaş yapıyor. Yani ortada hazır para olmayacak bu durumda eşinizle konuşup 1 aylık iş arama sürecinde tazminatınızı maaş olarak düşünebilirsiniz.
Yahu arkadaşlar

Bu nasıl bir özgürlükmüş ya? Bu hakkımı kullanmak için nereye başvuruyorum 🤣

Sadece kocamın maaşına kalacaksam benim 10 katım kazanıyor olması lazım.
Kocamın maaşına kalmıyorum kendim çalışıyorum çok şükür. Kadının psikolojisi bozulmuş iş yerinde kocası borcum var çalış diyor bu normal mi size göre?

Borç yapmadan önce düşünecektiniz bunu. Ortada borç varken adam ne yapsın, siz bunalıyorsunuz o da güle oynaya gitmiyordur eminim.
Bakın biz eşimle aynı iş yerinde çalışırken tanıştık ve eşim işi beğenmedği için biz nişanlıyken ayrıldı ve destek oldum . Aynı işten bahsediyorum şu anki işinde tabiki memnun . Arada 2 ay çalışmadı başka iş bulana kadar hep yanında oldum .

7 yıldır aktif olarak çalışıyorum:)
7 yıl aktif evet ama bu işyerinde 1 yıldır öyle değil mi?
Allah aşkına kuzum neyin kafası bu alacağınız tazminat ne ki?
bir yandan neden iş aramıyorsunuz?
online görüşme de yapılıyor mülakatlarda

Erkek çalışmak istemezse ya da çalışamayacak durumda olursa veyahut ben çocuğumu büyütmek istiyorum derse ona da bu özgürlüğü sağlayacak mısınız yoksa sadece kadına tanınan bir özgürlük mü bu? Yani siz üç işte çalışıp eşinize bakar mısınız böyle bir durumda?

Ticarete atılmak için zekaya gerek yok tabi ki, esnaflardan hakimiz konuya. Ancak paraya gerek var. Üç kuruş maaşla 10 saat çalışan insan ticarete girecek parayı nereden bulacak.

Siz sağılacak bir koca bulmuşsunuz, sağıyorsunuz. Herkes sizin şansınıza sahip değil.
Ben fikrimi söyledim sadece, herkes yaşadığı kadarını bilir tabi. Üstelik öyle zor bir durumda bi kadın 3 işte nasıl çalışsın ya ne iş yapalım mesela bir fikrin vardır mutlaka. Sanayide dükkan mı açalım? Üç iş derken bahsettiğim iş bu yani eşim bi iş den çıkıp diğerine, ondan çıkıp başkasına gitmiyor. O yüzden erkeklerin para kazanması bizimkinden kolay.

7 yıl aktif evet ama bu işyerinde 1 yıldır öyle değil mi?
Allah aşkına kuzum neyin kafası bu alacağınız tazminat ne ki?
bir yandan neden iş aramıyorsunuz?
online görüşme de yapılıyor mülakatlarda
Hayır ya aynı iş yerinde 7 yıldır çalışıyorum yormayın ya ben düşünemiyormuyum arkadaşlar ne kadar tazminat alıcağımı gözünüzü seveyim ya

7 yıldır çalışıyorum diuorum neyini anlamıyorsunuz önceki konuyu 5 ay diye yazmam ne değiştirir . 5 ay başka departmanda başka iş yapıyordum ama totelde 7 yıldır çalışıyorum . Abuk fikirlerinizi kendinize saklayın
7 yıldır aynı iş yerinde calışıyor olmanız lazim ama birde issizlik almak istiyorsanız çıkarilmanız lazım

Erkek çalışmak istemezse ya da çalışamayacak durumda olursa veyahut ben çocuğumu büyütmek istiyorum derse ona da bu özgürlüğü sağlayacak mısınız yoksa sadece kadına tanınan bir özgürlük mü bu? Yani siz üç işte çalışıp eşinize bakar mısınız böyle bir durumda?

Ticarete atılmak için zekaya gerek yok tabi ki, esnaflardan hakimiz konuya. Ancak paraya gerek var. Üç kuruş maaşla 10 saat çalışan insan ticarete girecek parayı nereden bulacak.

Siz sağılacak bir koca bulmuşsunuz, sağıyorsunuz. Herkes sizin şansınıza sahip değil.
Ayrıca ne saçma bi düşünce bu ne demek erkek ben çocuğumu büyütmek istiyorum derse? Bebeği mi emzircek yoksa lohusalığını mı atlatacak? Çevrenizde böyle erkekler mi var nasıl aklına geldi 😂

Hayır ya aynı iş yerinde 7 yıldır çalışıyorum yormayın ya ben düşünemiyormuyum arkadaşlar ne kadar tazminat alıcağımı gözünüzü seveyim ya

Ne kadar alacaksınız tahmini ? Bilmediğim için soruyorum ben.
Her durumda arkadaşların yazdığı iş yerindeyken iş arama süreci mantıklı. Riske girmeyin. İş bulamazsınız tazminatınız da erir gider.

:)
eşiniz sizin sonra bence çalışmayacağınızı düşünmüş
tamam zordur mutsuz olan yerde durmak
az önce de sordum online görüşme ile iş aradınız mı?

Ben fikrimi söyledim sadece, herkes yaşadığı kadarını bilir tabi. Üstelik öyle zor bir durumda bi kadın 3 işte nasıl çalışsın ya ne iş yapalım mesela bir fikrin vardır mutlaka. Sanayide dükkan mı açalım? Üç iş derken bahsettiğim iş bu yani eşim bi iş den çıkıp diğerine, ondan çıkıp başkasına gitmiyor. O yüzden erkeklerin para kazanması bizimkinden kolay.
Herkez ne de güzel erkekçi olmuş . Hak hukuktan yana olmuş ne zaman değiştik acaba annelerimiz ev hanımı iken . Erkeklerde doğum yapsın o zaman . Ben 3 vardiyalı çalışıyorum 1 gün tatil ile . Gecem yok gündüzüm yok resmi tatilim bayramım bile yok . Sürekli çalışıyorum ev işi yemek bulaşık ..
Hayatın stresi bir gün yaşadığım hayatı yaşayıp dayanamıcak çok insan tanıyorum .
Ve buradan da çıkıyorum artık Mental olarak iyi olmayan birine yaptığınız yorumlarla sizi vicdanınızla başbaşa bırakıyorum tabi varsa
Yorum sahibi üzerine alınmasın ona çok teşekkür ederim

Ayrıca ne saçma bi düşünce bu ne demek erkek ben çocuğumu büyütmek istiyorum derse? Bebeği mi emzircek yoksa lohusalığını mı atlatacak? Çevrenizde böyle erkekler mi var nasıl aklına geldi 😂
6+ aylık bebeğe bir baba rahatlıkla bakabilir. Doğum izni bittikten sonra işinize dönebilir, bebeği babasına emanet edebilirsiniz.

Çevremde eşitlikçi erkekler ve kadınlar var. Kimse kimsenin üstüne yıkılmıyor.

6+ aylık bebeğe bir baba rahatlıkla bakabilir. Doğum izni bittikten sonra işinize dönebilir, bebeği babasına emanet edebilirsiniz.

Evet bakabilir ama bakmaz ne kadınlar bırakır ne erkeklerin totosu yer daha o kadar gelişemedik

Herkez ne de güzel erkekçi olmuş . Hak hukuktan yana olmuş ne zaman değiştik acaba annelerimiz ev hanımı iken . Erkeklerde doğum yapsın o zaman . Ben 3 vardiyalı çalışıyorum 1 gün tatil ile . Gecem yok gündüzüm yok resmi tatilim bayramım bile yok . Sürekli çalışıyorum ev işi yemek bulaşık ..
Hayatın stresi bir gün yaşadığım hayatı yaşayıp dayanamıcak çok insan tanıyorum .
Ve buradan da çıkıyorum artık Mental olarak iyi olmayan birine yaptığınız yorumlarla sizi vicdanınızla başbaşa bırakıyorum tabi varsa
Bunu anlatmaya çalıştım işte. Allah bizi aynı kas gücünde yaratmamış. Tembel erkeklerle yaşamaya alışmış kadınlar da kendini böyle teselli ediyor heralde. Eve geldiklerinde heryer temiz, kıyafetler ütülü, çocuğuna bakılmış beslenmiş temizlenmiş, eğitimi yle ilgilenilmiş, yemek hazır birde para kazanıp ellerine verelim. Kendinize büyük haksızlık ediyorsunuz. Çalışacaksanız kendiniz için çalışın asıl kölelik bu kusura bakmayın, ya da bakın gerçekler bu.

Sadece üzülüyorum bunları normal karşılamak zorunda olduğunuz için. Umarım sizleri bu düşüncelerden çıkaracak güçlü adamlara denk gelirsiniz bekarsanız eğer. Değilseniz geçmiş olsun.

Bunu anlatmaya çalıştım işte. Allah bizi aynı kas gücünde yaratmamış. Tembel erkeklerle yaşamaya alışmış kadınlar da kendini böyle teselli ediyor heralde. Eve geldiklerinde heryer temiz, kıyafetler ütülü, çocuğuna bakılmış beslenmiş temizlenmiş, eğitimi yle ilgilenilmiş, yemek hazır birde para kazanıp ellerine verelim. Kendinize büyük haksızlık ediyorsunuz. Çalışacaksanız kendiniz için çalışın asıl kölelik bu kusura bakmayın, ya da bakın gerçekler bu.

İşte biz de diyoruz ki neden yemek hazır ütüsü hazır temizlik yapılmış bunları zaten beraber yapacaksınız. Siz diyorsunuz ki kadın evdeki tüm işi halletsin adam da paradan sorumlu olsun, bu çok eski kafa artık, devir o devir değil.
Tam tersi siz tembel adamlarla evlisiniz. Bir ütü yapmaktan kaçmak ne demek yahu.

Biraz işine geldiği gibi yazmışsınız ama dikkatli okumuyorsun yorumları burada insanlar sana hayat toz pembe değil demek istiyor. Ekonomik şartlar böyleyken iş bulmadan işten çıkmak hem senin hem aile yaşantın için sağlıklı olmaz demek istiyor. Erkekçi olmadığımız için insanlar sana işi şuan bırakmanın doğru bir karar olmadığını yazıyor. İş bulana kadar eşin ne verirse onu alacaksın ki bence hiç bir kadın böyle yaşamamalı.
Temizlik yemek çok yoruyorsa eşinle konuşmayı denedin mi? Neden sana yardımcı olmuyor?

Back
X