- 12 Kasım 2015
- 989
- 1.886
- 113
- Konu Sahibi bebekokusu
-
Özel sektör spesifik meslekler dışında diplomaya bakmaz. Yeni mezun bir makina mühendisi tecrübeli bir makina teknikerinden daha az maaş alır. Hatta amiri bile olabilir. Onun hazmedemediği oAOF mezunu lafina neden insanlar bu kadar gocunmus anlayamadim, konu sahibesi o konuda hakli.
AOF asla 4 yillik normal bir universite hayatiyla denk olamaz, olmamali. Her gun okula gidip odeviyle, sinaviyla emek vermek sonucu ogrenilen bilgiyle uzaktan uzaga evden kitap okuyup sinava katilmakla ayni olabilir mi? Universite sinavi icin ter dokmekle AOfye kayit olmak ayni olamaz. Acik ogretimi ben universite olarak gormuyorum sonuc olarak.
Hiyerarsi bazli bir isyerinde memurluk gibi mesela, AOF mezunu biriyle normal universite mezunu biri ayni pozisyona gelmemeli zaten. ODTU muhendislik mezunu biriyle AOF muhendsilik mezunu birinin ayni isi yapmasini kafaniz kesiyor mu
mesela? Benim kesmiyor. ODTU mezunu olan nerde benim emeklerim demez mi? Der ve demeli de.
Devletin yaptigi zaten haksizlik, lakin tum kadrolar torpil derken zaten alanlarinda bilgisi, egitimi olmayan alakasiz kisilerle dolu zaten. Devletin memurluk konusunda yaptigi cogu uygulama yanlis zaten, devlet de boyle yapiyor diyip yanlis seyleri ornek gostermek de yanlis.
Konu sahibesini haksiz bulmadim, isyan etmekte hakli. Yanlis uygulamalara, haksizliklara goz yumula yumula bu ulke balciga donmedi mi zaten?
eger bukadar kalifiye elemansan sorun senin cesaretsizligin Kusura bakma ya aktif degilsun y d aslinda statunu korumayiseviyor risk alamiyorsun.sorunuza cevap vereyim en iyi devlet üniversitelerinde 1 ve 2 ye oynayan dünyada ilk 500 e girmiş bir okuldan mezunum 3 dil biliyorum tonlarca sertıkam var sürekli kendımı geliştirmek ıcın bırseyler yapmaya çabalıyorum gerçekten ıyı düzeyde genel kültüre sahibim ama yöneticiler ne kadar yalakaysan ona bakıyor artık bunlar boşmuş..
arkadasim 4 defa ayni konuyu yazmissin ya. isterse 3 yanlis 1 dogruyu gotursun ben sabahlar kadar elimde not kovaladim ya. fotokopicilerde omrum gecti. o hocanin kapisi senin bu hocanin kapisi benim gezdim. okulda arkadaslarla sabahladigimizi kutuphanede yerde yattigimizi bilirim neyin kafasi bu?Uygulama anadolu üniversitesine geldi 4 yanlış 1 doğruyu götürme ygs-lys gibi oldu artık duyuru yapılmış.
zerre alakasi yok. derslerin birbiri ile hic alakasi yok. jeza cozulen sorularin. test oluyor ya sinavlar dahasi var mi? 23 sayfa zaman sinirlamasi olmayan sinavlara girdim ben aksam 4 d baslayip 10da ciktigimiz kitap acik sinavlar olmasina ragmen kalem oynatamadigimiz sinavlar neresi ayni?açıköğretim mezunu değilim , okula giderek baska bır sehırde düzen kurarak okudum ancak; şöyşe bir durum daha var bence.
bizler derse girerek , öğretmenlerımız eşliğinde eğitim aldık.
aöf okuyan kişiler bu derslerin AYNISINI evlerınde sadece kendı ımkanları ıle çalısarak verıyorlar.
Onların işi daha zor bence .
Kitaplar aynı kitaplar dersler aynı dersler
Ama kendi imkanları ile evlerınde ders calıısyorlar, anlamadıkları bir durum olsa soracakları kımse yok, bölümlerinde not alacakları kımse, birlikte ders calısacakları kımse yok.
Acaba aöf lilerin okuması mı daha zor , yoksa bizlerin mi?
Tekrar söyluyorum aöf li değilim ama küçümseyenlere de karsıyım.
Özel sektör spesifik meslekler dışında diplomaya bakmaz. Yeni mezun bir makina mühendisi tecrübeli bir makina teknikerinden daha az maaş alır. Hatta amiri bile olabilir. Onun hazmedemediği o
biz de 4 günde 13 dersin sıvavına giriyorduk , kolay değildi.eger bukadar kalifiye elemansan sorun senin cesaretsizligin Kusura bakma ya aktif degilsun y d aslinda statunu korumayiseviyor risk alamiyorsun.
arkadasim 4 defa ayni konuyu yazmissin ya. isterse 3 yanlis 1 dogruyu gotursun ben sabahlar kadar elimde not kovaladim ya. fotokopicilerde omrum gecti. o hocanin kapisi senin bu hocanin kapisi benim gezdim. okulda arkadaslarla sabahladigimizi kutuphanede yerde yattigimizi bilirim neyin kafasi bu?
zerre alakasi yok. derslerin birbiri ile hic alakasi yok. jeza cozulen sorularin. test oluyor ya sinavlar dahasi var mi? 23 sayfa zaman sinirlamasi olmayan sinavlara girdim ben aksam 4 d baslayip 10da ciktigimiz kitap acik sinavlar olmasina ragmen kalem oynatamadigimiz sinavlar neresi ayni?
neyse aof culer Kusura bakmasin eger imkanin yoksa okumussan anlarimsaygi duyarim calismak zorunda kalmissin ya da evlendirilmissindir. ama sirf ders calismadin diye aof okuduysan kusur bakma ayni degilsin.
iş hayatında diplomadan çok deneyim çalışıyor. bakıyorsunuz adam lise mezunu ama deneyimli hopp iş kapıyor üni mezunu ise deneyimsiz diye işe alınmıyor.bence küçümseme değil yaptığı. Sınavda iyi puan almak için canını dişine takıyorsun. En iyi okulu kazanıyorsun. Mezun olma süreci zaten ayrı bir dert. İş hayatında ise bunca emek boşa gidiyor. Küçümseme değil, adaletsizlik
Alıntıladığınız kısmı @2KediAnnesi yazdım ben.eger bukadar kalifiye elemansan sorun senin cesaretsizligin Kusura bakma ya aktif degilsun y d aslinda statunu korumayiseviyor risk alamiyorsun.
arkadasim 4 defa ayni konuyu yazmissin ya. isterse 3 yanlis 1 dogruyu gotursun ben sabahlar kadar elimde not kovaladim ya. fotokopicilerde omrum gecti. o hocanin kapisi senin bu hocanin kapisi benim gezdim. okulda arkadaslarla sabahladigimizi kutuphanede yerde yattigimizi bilirim neyin kafasi bu?
zerre alakasi yok. derslerin birbiri ile hic alakasi yok. jeza cozulen sorularin. test oluyor ya sinavlar dahasi var mi? 23 sayfa zaman sinirlamasi olmayan sinavlara girdim ben aksam 4 d baslayip 10da ciktigimiz kitap acik sinavlar olmasina ragmen kalem oynatamadigimiz sinavlar neresi ayni?
neyse aof culer Kusura bakmasin eger imkanin yoksa okumussan anlarimsaygi duyarim calismak zorunda kalmissin ya da evlendirilmissindir. ama sirf ders calismadin diye aof okuduysan kusur bakma ayni degilsin.
yahu o zaman neden üniversite, bölüm diye bir şey var. İş hayatı dediğini şey tabii ki bölümle alakalı. Daha yeni TRT müdürü olarak tıbbi teknolog atandı. Şimdi ne alaka yani, o adamın orada müdür olması? sırf torpili var diye. Bu ülke böyle maalesef. Adam işe bile gitmiyor. Bence siz iş hayatını genelleme üzerinden yapıyorsunuz. Mesleğinizi çok merak ettim ayrıca.
kızın sorunları var ama senin takıldığın noktaya bak. aöf mezunu birinin, ankara'daki iyi bi okuldan çıkmış birine göre daha fazla maaş alması normal mi sence? bu küçümsemek değil yani.önce karşındakini küçümsememeyi öğren yok aöf mezunu falan diye
Şuraya kadar okurken halinize üzülmeye başlamıştım ama sonrasını okumadım zaten.
Üniversiteden mezun olur olmaz kibirle mezun olmuşsunuz. İşin niteliklerini karşılamazsa, cimri bir patrondan söz etmiyorsan orada o insanlar çalışamaz zaten. Yüksek kariyer hedefiniz var ise 2,5 yılda kendinize düzgün bir kariyer hedefi çizemediyseniz o sizin niteliklerinizden kaynaklı. Kimse mezun olduğunuz üniversiteyi küçümsemiyor ama sorun sizden kaynaklı. Aöf için söylüyorum çok kaliteli bir eğitim vermemiş olabilir ama insanları küçümseyebileceğiniz anlamına gelmez. Bir zahmet sizde onların başardıklarını başarında onlar size emir vermesin siz emir verin. Dandik bölüm dediğiniz iş ile alakasız gördüğünüz olsa gerek. İşle alakasız bölümden mezunlar içinde bir şey diyemem. Devlet bile alakasız bölümlere alakasız insanları atayıp çalıştırırken patronların aynısını yapması garipsenemez bence. Siz ona buna b.k atacağınıza bu nefret dolu ve öfkeli ruh halinizi yeni bir iş bulmak için zorlayın. İstanbulu deneyebilirsiniz. Kariyer açısından daha kolay geçişler yapabilirsiniz.
tesekkur ederım benı anlayabılmıssınz evet biraz gergindim yazarken telefondan cok dıkkat edemedim anlatmak ıstedıgım bu sebeplerden dolayı işimi sevmiyorum ama ayrılamıyorumda yoksa derdim insanların mezun olduğu okullar değil okuyup adam olamayan da çok fazla bu ülkede
Bende şunu anlamıyorum. Stes sıkıntı var nasil kilo alıyor insan. Grip bile olunca insanim cani istemiyor yemek. Masallah bence senin rahatın sa sorun yok. Istah da açık. Çok kibirli kıskanç bir yapın var bence. Birde şunu söyliyim hem işi begenmeyip hem şikayet edip hala çalışan insanlar varya. Bırak o zaman kardeşim çalışma. Bize mi çalışıyonuz sanki. Parayi yiyen siz neymiş iş böyle iş şöyle cart curt. Bulmuş da bunuyorlar. Yapamiyorsan ac yolu yapacak insan gelsin. Böyle bos yere yer kaplıyorsunuz.
ben burda kompozisyon yazmıyorum , sadece derdimi anlatıyorum herkes anladığına göre bence sorun yokSana bi şey söyleyim mi :)
Bir akrabam ilkokul mezunu ve senin bir yılda kazandığını bir ayda kazanıyor
Neyse
Önce Bi mütevazi olmayı öğren
Hem ultra süper okulun sana dilbilgisi dersi vermedi mi?
Paragraf ve noktalama işaretinden bi habersin
Sevmedigin iste calismak zor.
Ilk mesajinda "bana emir veren insanlar dandik bölümlerden açık ogretimden falan mezun tipler ve neredeyse yaşıtlarım onlar deli gibi kazanırken benim iki kuruşa çalışmam zoruma gidiyor"
Bir mesajinda da "onların çalıştığı bölüme cok rahat geçme şansım var ama ben istemiyorum" demissin.
Ee gec o zaman. Onlarin kazandigini sende kazan. Onlarin yaptigini sende yap. Mevzu sirket ici konumum degil genel olarak memnun degilim dersen baskalarinin kazancina, egitimine laf etme. Is arayisin devam etsin. Bazen gec oluyor bazi seyler ama oluyor elbet. Allah gonlune gore versin.
içinizi ne kadar kötülük kaplamış hanfendi siz yeme bozukluğu diye bir şey var binge eating disorder diye biliyor musunuz strese girince insan yemeğe saldırıyor acıkmasa bile bana kıskanç ve kıbırlı dıyemessınız önce kendi üslubunuzu düzeltin benim konumdakı küçük bir detay sadece o , ayrıca tabiki çalışacağım bu kadar okulu evde oturmak için okumadım benım bulunduğum ıs yerınde ınsanlar 1 ay zor dayanıyor öyle kolay değil ayrıca yazdığımı bile doğru düzgün okumamışsınız borcum olmasa zaten direk istifa edip başka iş arıyacagım sadece tecrübeli kişilerden yardım istedim sizin gibi içi kararmış sıkıntıdan nereye saracağını bilemeyen tipler yazmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?