İşimden nefret ediyorum. Sevebilir miyim? :(

mihrr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2012
132
11
98
Gaziantep
Ben bir lisede edebiyat öğretmeniyim. 4. yılımdayım. Ama işe başladığımın 2. yılından beri bu işten nefret ediyorum. Hiç mutlu değilim. Belki de çalışmak zor geliyor bana. Çalıştığım okul gerçekten çok kötü. İş ortamım da kötü. Evimle arası bir saat mesafe. Bu mesafeden de nefret ediyorum. Keşke bir yol gösterenim olsaydı da zamanında bu mesleği hiç seçmeseydim. (

öğrenci profilinden mi kaynaklı acaba?

farklı bir okula tayin istemeyi düşündün mü?

ilk senemde benim de ayaklarım geri geri gidiyordu. şimdi daha iyiyim.

Aynen bende nefret ediyorum mesleğimden ve yapmıyorum kimsenin para hesaplarını tutmak,kredi oranlarını takip etmek,herşeyleri haczedilen milyonlarca insanın dramlarına şahit olmaktansa çekilmeyi tercih ettim ve başka bir bölüm okuyarak yada çalışmayarak hayatımı idame etmeyi düşünüyorum

Öğrencilerim de çok kötü. İş ortamım da kötü. daha doğrusu kötüydü. Ama ben o kadar tiksindim ki şimdi düzelme olmasına rağmen ben hala nefret ediyorum. Tayin isteyeceğim yaza ama zorunlu hizmet bölgesi olmak zorunda. Bayanların çalışıp ayaklarının üzerinde durması hep palavraymış sanırım. Hele o öğrenciler yok mu tek tek tiksiniyorum çoğundan. Erkek öğrencilerden özellikle. Sevdiklerim de var ama bu nefret hepsini bastırıyor. İmkanım olsa kesinlikle çalışmazdım. Herhalde yani... Eğitim sistemi o kadar kötü ki. Çok dertliyim çokkkkkk. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bir ömür böyle gider mi?

Bir de üstüne yalnızım ben. Siz galiba evlisiniz. Destek olacak biri var. Ben de o da yok. Hayat üstüme üstüme geliyor sanki. Hep sorguluyorum yaşamı. O kadar mutsuzum ki yaşamak anlamsız geliyor. Tabi dışardan bakınca her şey herkese güzel görünüyodur. İşi var, atanmış, parası var diyolardır. Bir de bana sorsalar. Yine de çok şükür diyeyim.

Ne olursa olsun bir öğretmenin böyle düşünmesi çok acı.. Tamam nefret ediyorsunuz tiksiniyorsunuz ortam kötü, ki öğrencilerinizden tiksiniyorum diye bahsetmek bu kutsal mesleğe ne kadar aykırı!

Her yıl binlerce öğretmen atanamıyor KPSS ye çalışıp çalışıp yüksek puanlar aldıkları halde patır patır din öğretmeni atıyorlar o kadar öğretmen işsiz ve hepsinin sizden çok daha insan sevgisi barındırdığından eminim keşke onlar çalışabilseydi..

ben lise son öğrencisiyim eğer benim öğretmenim bunları düşünseydi hakkımda bana bakışlarıyla tavırlarıyla hissettirirdi bende onun tiksineceği öğrencilerden olurdum haliyle, son sözüm budur...

Cocuklardan niye tiksiniyosunuz cok merak ettim.cocuklari sevmeyen ogretmen olmamali.yazik diilmi onlara.ilerde sizden bahsrdicekler.nasil ogretmen oldugunuzu ilerde cocuklarina anlaticaklar.ben mesela butun ogretmenlerimi karakterlerini hala anlatirim.unutmam.bence cocuklarin geleceginide kendi geleceginizide mahvetmeyin.

Keşke işini severek yapacak öğretmenleri atasalar çocuklar daha çok yararlanırdı ve siz de sevmediğiniz işi yapmak zorunda kalmadınız.

Evet evliyim manevi desteği var tabi ama maddi anlamda bekarlık hayatımdaki lüksümden eser yok Olsun gerçekten huzur herşeyden önemliymiş. Öğretmenlik hem kutsal hemde enzor mesleklerden biridir eminim heleki lise ergenlik çağındaki gençler tam bir sabır gerektirir.Size ALLAHtan güç diliyorum ve inşALLAH enkısa zamanda mutlu olabileceğiniz bir ortam

eğer tiksinti derecesine ulaştıysan yanlış meslek seçimi sanırım.

bak o tiksindiğin öğrenci niye o duruma gelmiş onu düşün. çevresi, ailesi çok büyük etken. öğrencilere onlardan biri olduğun hissini ver, arkadaş ol demiyorum çünkü öğretmen arkadaş olmamalı bence ama içten bir öğretmen olduğunu bilsin. bir öğrencinin bir öğretmene ne denli çirkinleşebileceğini biliyorum, denk geldim ama hiç beklemediği anda bir iyi sözün, ya da davranışın çocuğun önceki davranışlarından utanmasını, kendini sorgulamasını sağlayacaktır. mesela sınıfta çok sorun yaratan bir öğrenciye, çoğunluğun aksine güvendiğini belli et, ve ona bir takım sorumluluklar ver. ben sana güveniyorum bu güvenimi boşa çıkarmayacağına inanıyorum de mesela...

Canım daha küçüksün. Beni anlaman zor. Benim öğrencilerimden biri olabilirsin üzgünüm :) Bu olay kişisel. Mağdur öğretmenlerle ya da atanamamış öğretmenlerle alakası yoktur. Genelleme yani. Yanlış yere çekiyorsun.

Tiksiniyorsanız bir zahmet istifa edeceksiniz. Öğrencilerine tiksinerek bakan bir öğretmenden(?) hayır gelmez zaten. Mızmızlanmak yerine bişiler yapın.

Hayır hayır yanlış yerlere çekmek bir niyetim yoktu özür dilerim sadece keşke sevdiğiniz mesleği yapsaymışsınız da öğretmenliği çok seven kişiler sizin yerinizde olsaymış diye düşünüyorum kusura bakmayın tekrardan..Öğretmenim olmadığınızdan eminim çünkü erkek kendisi iyiki de siz değilsiniz en sevdiğim dersi bana zehreden bir hoca istemezdim buna hakkı olamaz kimsenin

Son düzenleme:

Benim öğrencilerimle tanışsaydınız beni anlardınız. Ben size kötü bir öğretmenim demedim zaten bu tamamen kişisel. Öğrencilerim benim işime olan nefretimin farkında değil. İşime yansıtmıyorum bu durumu. Örnek vereyim Bir kaç ay önce bi öğrenci beni seni yaşatmayacağım diye beni tehdit etti, Bir öğretmen arkadaşımın yüzen sınıf içerisinde yüksek sesle ağır bir küfür edildi. Bu hafta başka bir öğretmen arkadaşım sinir krizi geçirdi okulda. Beni ancak bir eğitimci anlar sanırım. Siz öğrencilerin içler acısı durumunun farkında değilsiniz. Dışardan bakınca sanırım kolay gözüküyor. Bir de ben fazlasıyla iyi yapmaya çalışıyorum işimi. Zaten yıpranmamın sebeplerinden biri de bu.

Tiksiniyorsanız bir zahmet istifa edeceksiniz. Öğrencilerine tiksinerek bakan bir öğretmenden(?) hayır gelmez zaten. Mızmızlanmak yerine bişiler yapın.

Teşekkür ederim tavsiyeniz için çok naziksiniz. Ah bu bayanlar...

Senin psikolojinde bir sorun var. İç huzurunu kaybetmişsin.
Yoksa bir şekilde iyi tarafını görmeye çalışabilirdin.
Mutlaka doktora gitmen lazım.
Senin gibi hayattan bezmiş, mahvolmuş moddaki birinin öğretmenlik yapması o çocuklara da zarar.
Onlara daha çok üzüldüm şu anda.

Edebiyat mezunuyum kazanmak için neler yapmıyorum
Sağlığımdan dahi oldum.
İş ortamının kötü olması elbette çok can sıkıcıdır, anlıyorum.
Allah iyilerle karşılaştırsın. O kadar ergen çocukla uğraşmak da zor olsa gerek.
Ama ben öğretmenliği çok seviyorum, staj yaptığım zamanda çok sevmiştim.
Umarım atandığım zaman (inşallah) ortamım sizin anlattığınız gibi olmaz da mesleğimi severek yaparım.
Sevmeye çalışın ama bu şekilde çocuklara da faydanız dokunmaz. Onlara tiksinç gözlerle de bakmayın. Neticede ergenlik dönemindeler bu hallerine hoş bakmak gerek.

Teşekkür ederim tavsiyeniz için çok naziksiniz. Ah bu bayanlar...

"Canım" "minikkuşum" demediğim icin mi kaba oldum? Nezaket dışı tek bir kelimem yok; icerik hosunuza gitmedi değil mi?

Ben bayanım da siz erkek misiniz?

Siz bir eğitimcisiniz tezgahtar ya da masabaşı memuru değil. Geleceğe bir merdiven de siz koyacaksınız o cocukların hayatında; sevmemeyi anlarım ama tiksinmeyi asla. Tiksiniyorsanız şu yorumları yazmak yerine bir sayfa istifa yazıverin milli eğitime.

Ne yazdiginizin farkinda misiniz., ne demek ogrenciden tiksinmek. Bende öğretmenim. Meslek lisesinde en sevilmeyen ders olan matematik anlatmaya çalışıyorum. Evet cok çok zorlaniyorum. Sevenim de çok sevmeyenim de. Ama asla öğrencilerimden nefret etmedim etmem. çünkü bir gün anne olduğumda çocuğumun dersine boyle bir ogretmen girsin istemem. Kendiniz için değil ama öğrencileriniz için bu mesleği bırakmaniz cok hayırlı olacaktır. Keza ogrencilerinden tiksindigini belirten bir öğretmen egitimci olamaz.

İnanın bana işini benim kadar iyi yapmaya çalışan öğretmen o kadar az ki. Belki de zaten bu yorulmamın sebebi budur. Benim çalıştığım okul çok zor bir okul. Bir şehire nam salmış. Daha dün öğretmen arkadaşımı teselli ediyordum. Onu ağlatan öğrenciler yüzünden. Bir de bu tiksinti işi kişisel değil "öğrenciliklerinden" tiksiniyorum ben. Kişiliklerinden değil. Çok saygısızlar. Eski öğrencilik kalmamış. Bizim,en azından benim gibi değiller. Ayrıca iş ahlakım gereği hiçbirini dışlamıyorum, aşağılamıyorum, tiksintiyle bakmıyorum hiçbirine. Öğretmenler günü için bana hediyeler geliyor. Ben onların nefret ettiği bir öğretmen değilim yani. Yanlış yere çekiyorsunuz.Emin bir çocuk sizin karşınıza geçip ona görevlerini hatırlattığınız için yüzünü ve ağzını küfürle doldurmamıştır. Bütün enerjimi nasıl tükettiğimi bilmiyorsunuz siz. Ayrıca ben bir eğitimciyim. Üslubumdan anlamışsınızdır zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…