Ben bir lisede edebiyat öğretmeniyim. 4. yılımdayım. Ama işe başladığımın 2. yılından beri bu işten nefret ediyorum. Hiç mutlu değilim. Belki de çalışmak zor geliyor bana. Çalıştığım okul gerçekten çok kötü. İş ortamım da kötü. Evimle arası bir saat mesafe. Bu mesafeden de nefret ediyorum. Keşke bir yol gösterenim olsaydı da zamanında bu mesleği hiç seçmeseydim.(
Yüksek lisans yapıyorum tek amacım üniversiteye geçmek İnşallah hayırlısıyla bunu başarabilirsem... O kadar umutsuzum ki ahlak yok, adalet yok oralarda da torpil lazım. Tek umudum o şimdilik olursa... Sömürüldüğümü hissediyorum çalıştığım okulda. Öğrencisi ayrı, öğretmeni ayrı, idarecisi ayrı. Bilmiyorum sadece milli eğitim camiası mı bu kadar kalitesiz. Yoksa her alanda mı var bu bozulmuşluk.
Ben anlıyorum konu sahibini.10 yıllık öğretmenim. Aynı maaşa hayvan barınaklarında kafes temizlemeye razıyım.Ama olmuyor.Bu meslekten kurtulma yolu bulamıyorum.İkinci üniversite okumak istesem ikinci öğretim olmak zorunda.Çünkü ders prog. ile çakışıyor.Ama istediğim bölümlerin ikinci öğretimi yok.Kendi memleketimden 1000 km uzaktayım.Tayin için yıllardır bekliyorum açılmıyor.Kapana kısılmış fare gibi hissediyorum kendimi.Okulda en itibarsız çalışan öğretmenler.Okul idaresi hizmetlisinde memuruna güler yüzlü davranırken öğretmenin derdi olduğunda yüzüne bile bakmıyor.Evlenmek için sağlık raporu almaya gidecektim. O zaman sevk vardı.Okul müdüründen sevk almaya gittim.Hocam nikahı tatile erteleyelim olmaz mı dedi.Arkadaşım aniden ölen amcası için son 2 ders izin istedi.Şehir dışına gidilecek.Ders bitsin ondan sonra gidin dedildi.Öğretmenlik bitmiştir.Öğrencilerden hiç bahsetmiyorum.Hngi şartlar,kimler bu sistemi bu öğencileri bu hale getirmiş farketmez.Ama durum hiç iç açıcı değil.Bu arada okulun kalorifercisi benden 100 tl yüksek maaş alıyor.Memuru ile aramda 400 tl var.Pavlov teorisi gibi zile koşullanmış bir grubuz.Bakın yarın öğretmenler günü saat 9 da çelenk arkasından AKM de kutlama.Hani pazar günüm.Son 4-5 haftasonudur hep birşeyler vardı.Okul Aile Birliği toplantısı, veli toplantısı....Öğrenciyi sınava hazırla ama kaynak aldırma, MEB kitabını kullan ama tek bir test sorusu örneği bulama kitapta, test yada çalışma kağıdı hazırla peki hangi kağıda hangi fotokopi makinasıyla,veliden tek kuruş para alma,okul idaresinin kağıtlarını kullanma,30-40 kişilik sınıfta her öğrencinin evine git, fotoğraf çek ama masada yiyecek birşeyler olmasın,derse gelmeyen her öğrencinin velisini ara ama okulun telefonunu kullanma,okula gelen veliye güleryüzle çay söyle,kanı aç olan öğrenciyi doyur,unutmadan geçen yıl zorunlu gönül elçisi projesi vardı.Proje kapsamında koruyucu aile olup,mahalledeki bakıma muhtaç insanların evini temizleyip, yemeklerini yapmamız şart koşulmuştu hatta okul müdürlerinden başvuran ve başvurmayan öğretmen isimleri istenmişti.Ne yazık ki öğretmenlik dışardan görüldüğü gibi değil.Şimdiki aklım olsa kesinlikle öğretmenlik yazmazdım.İstifa et deseniz olmuyor işte.İnsan sadece kendi sorumluluğunu taşımıyor ki hayatta.Okutan annenin babanın hakkını düşünüyorsun.Aile huzurunu nasıl bozarım diyorsun.Ama emin olun birçok öğretmen fırsat verilirse mesleğini seve seve değiştirir.
Ben anlıyorum konu sahibini.10 yıllık öğretmenim. Aynı maaşa hayvan barınaklarında kafes temizlemeye razıyım.Ama olmuyor.Bu meslekten kurtulma yolu bulamıyorum.İkinci üniversite okumak istesem ikinci öğretim olmak zorunda.Çünkü ders prog. ile çakışıyor.Ama istediğim bölümlerin ikinci öğretimi yok.Kendi memleketimden 1000 km uzaktayım.Tayin için yıllardır bekliyorum açılmıyor.Kapana kısılmış fare gibi hissediyorum kendimi.Okulda en itibarsız çalışan öğretmenler.Okul idaresi hizmetlisinde memuruna güler yüzlü davranırken öğretmenin derdi olduğunda yüzüne bile bakmıyor.Evlenmek için sağlık raporu almaya gidecektim. O zaman sevk vardı.Okul müdüründen sevk almaya gittim.Hocam nikahı tatile erteleyelim olmaz mı dedi.Arkadaşım aniden ölen amcası için son 2 ders izin istedi.Şehir dışına gidilecek.Ders bitsin ondan sonra gidin dedildi.Öğretmenlik bitmiştir.Öğrencilerden hiç bahsetmiyorum.Hngi şartlar,kimler bu sistemi bu öğencileri bu hale getirmiş farketmez.Ama durum hiç iç açıcı değil.Bu arada okulun kalorifercisi benden 100 tl yüksek maaş alıyor.Memuru ile aramda 400 tl var.Pavlov teorisi gibi zile koşullanmış bir grubuz.Bakın yarın öğretmenler günü saat 9 da çelenk arkasından AKM de kutlama.Hani pazar günüm.Son 4-5 haftasonudur hep birşeyler vardı.Okul Aile Birliği toplantısı, veli toplantısı....Öğrenciyi sınava hazırla ama kaynak aldırma, MEB kitabını kullan ama tek bir test sorusu örneği bulama kitapta, test yada çalışma kağıdı hazırla peki hangi kağıda hangi fotokopi makinasıyla,veliden tek kuruş para alma,okul idaresinin kağıtlarını kullanma,30-40 kişilik sınıfta her öğrencinin evine git, fotoğraf çek ama masada yiyecek birşeyler olmasın,derse gelmeyen her öğrencinin velisini ara ama okulun telefonunu kullanma,okula gelen veliye güleryüzle çay söyle,kanı aç olan öğrenciyi doyur,unutmadan geçen yıl zorunlu gönül elçisi projesi vardı.Proje kapsamında koruyucu aile olup,mahalledeki bakıma muhtaç insanların evini temizleyip, yemeklerini yapmamız şart koşulmuştu hatta okul müdürlerinden başvuran ve başvurmayan öğretmen isimleri istenmişti.Ne yazık ki öğretmenlik dışardan görüldüğü gibi değil.Şimdiki aklım olsa kesinlikle öğretmenlik yazmazdım.İstifa et deseniz olmuyor işte.İnsan sadece kendi sorumluluğunu taşımıyor ki hayatta.Okutan annenin babanın hakkını düşünüyorsun.Aile huzurunu nasıl bozarım diyorsun.Ama emin olun birçok öğretmen fırsat verilirse mesleğini seve seve değiştirir.
öğretmenlik heri insanın yapacağı bir iş değil bende yapamam mesela. insanların evde eğitemediği çocuğu okulda eğitmek gerçekten herkesin harcı değil. keşke başta bu mesleği seçmeseydin. öğretmen olarak çalışmak zor geliyosa ki öğretmenlik genel itibariyle yan gelinip yatılan bir meslek, başka işleri de bünyenin kaldırması zor gibi geldi bana. iyisi mi sen zengin bi koca bul. bunu polemik çıkarmak için söylemiyorum ama her kadın çalışmaya uygun kapasitede yaratılmış değil. iş hayatı her kadına uygun olmayabiliyor. sanırım sende bu gruba giriyosun.
Dışarıdan atıp tutmak kolay...
Ana babalar evde 2 taneyle uğraşamıyor,her kafadan ayrı ses çıkan 40-50 kişilik sınıflar...
Ve okulu çocukları savma yeri sayan binlerce veli.....
Tatili çok değil mi ? Hıhıhıhı,eve iş götüren,saatlerce kağıt okuyan,sonunda ya öğrencisinden hakaret işiten,ya dayak yiyen...
Ama hükümet öğretmenine güvercin bekleyen yem derse halk ne demez değil mi ?
Burdan rahat rahat konuşan insanlar o 40 kişilik sınıflarda 40 dk bi dursunlar bakalım...
Aynen aynı şahıslar doktorlara laf etti, millet doktor hemşire dövmeye öldürmeye başladıç Öğretmenlere laf etti öğretmenler mağdur. Öğretmen arkadaşımi tanıdığım çok, gerçekten çok sıkıntılılar. Hiç eskisi kadar cazip değil. Öğrenciler terbiyesiz, saygısız veliler dediğiniz gibi dizginleyemedikleri eğitemedikleri o veletlerni öğretmenlerin başlarına atmışlar. İşiniz zor Allah yardımıcınız olsun...
Okulunuz endüstri meslek lisesi mi? O zaman erkek öğrenciler sıkıntı olur aynen dediğiniz gibi hele bu devirde. Eskiden hoca bize tokat vurunca eğer aileye şikayet edersen bir tokatta velilerimizden yerdik. Neden kesin bir halt etmişsinidir de öğretmen sana kızmıştır diye yani öğretmenlere çok hürmet vardı. Ama şimdi çocuk afedersiniz öğretmenlerini taciz bile ediyor ama bu eğitim sistemi o şımarık, terbiyesiz ğrencileri haklı buluyor. Dahası o öğrenci velileri sülalace okulu basıp öğretmenleri dövüyor. Bence arkadaş bu durumlardan şikayetçi ve bence haklı da...
O zaman sizde arkadaşuım onların anladığı dilden konuşun. Ser teli maşalı olun, taviz vermeyin. Fazla kendinize özenmeyin, ne bileyim daha erkeksi giyinin, daha erkeksi olun... Sizden başka bayan öğretmenler mutlaka vardır onlar nasıl. Erkek öğrencilerden onlar da şikayetçi mi? Diyoloğunuzun iyi olduğu bir meslektaşınız vardır, bence bir ona açılın, daha deneyimliyse ondan fikir almanızı tavsiye ederim...
kimse endüstri mesleği karalayamaz endüstri meslek lisesi mezunuyum.. okuduğum dönemde koca okulda 10 kız vardık.. Allah razı olsun ki erkekleri de kızları da bağrına basan bayan öğretmenlerimiz vardı o bayanlara ne erkek arkadaşlarımızdan ne de başkasından bi sıkıntı gelmezdi.. meslek lisesine durumu alt seviyede öğrenciler geliyor hayta erkekler geliyor derseniz eli maşalı olalım derseniz tabiki erkekler de ergenlikle üzerinize gelir varlıklarına saygı gösterin neleri başarabileceklerini gösterin bakın ondan sonra saygısızlık yapacaklar mı? erkeklerin dostluğunu kardeşliğini endüstri de öğrendim.. Üniversite de en yakın arkadaşlarım erkekler oldu hala telefonumu kızdan fazla erkek arkadaşlarım arar ve şimdi inşallah endüstri mesleğe atanayım diye dua ediyorum.. Kendinize gelin öğretmen arkadaşlarım hiç kimsenin endüstri meslek hakkında böyle konuşmasına izin vermedim vermemde..
Lise 4 te felsefe öğretmenimiz dersin ortasında (erkek cinsiyeti) meslek liselerinin neden olduğunu varsa bile kendisinin o okula yakışmadığını bizlerin alt seviyelerdeki öğrenciler olduğunu söylemişti ki tüm sınıfın ağır tepkisi ile karşılaştı bu ağır tepki ne küfürdü ne de darp sadece bi sonraki dersinde tahtaya sen bize layık bir öğretmen değilsin yazdık tahtaya ve tüm sınıf derse girmedik.. Ertesi gün disipline gittiğimizde durumu anlattığımızda bize hiç bir yaptırım uygulanmadı ama hoca baya sıkıntı yaşadı.. Yani siz nasıl olursanız öğrenci de öyle olur ve liseleri karalarken iki kere düşünün..
Senin zamanında elbette iyi olabilir. Çünkü eskiden ilkokuldan bile kalma vardı. Çoğu öğrenci liseye gelinceye kadar eleniyordu. Annemde öğretmen emeklisi der hep ortaokul zevkliydi ders anlatması çünkü ilkokulda eleniyor ya da ortaokula devam etmiyor. E lise daha iyi tabi ortaokuldan sonra bırakanlarda oluyor sadece okuyacak çocuk devam ediyordu. Annem en son meslek lisesinde görev yaptı meslekten tiksinip aslında çok daha fazla çalışabilecekken emekliye ayrıldı. Ortaokuldan 1 2 diploma notuyla gelen çocuklar dersle ilgisi yok. Ben ilköğretimde çalısıyorum 8. sınıfta geçen sene mezun ettiğim sorunlu problemli ne kadar çocuk varsa sınavdan düşük aldıkları için meslek liselerine yerleştirildiler Allah ordaki öğretmenlere sabır versin. Her okuldan bizim okuldan gidenler gibi öğrenci gittiyse öğretmenlikten de hayattanda herşeyden de nefret edersin.
kimse endüstri mesleği karalayamaz endüstri meslek lisesi mezunuyum.. okuduğum dönemde koca okulda 10 kız vardık.. Allah razı olsun ki erkekleri de kızları da bağrına basan bayan öğretmenlerimiz vardı o bayanlara ne erkek arkadaşlarımızdan ne de başkasından bi sıkıntı gelmezdi.. meslek lisesine durumu alt seviyede öğrenciler geliyor hayta erkekler geliyor derseniz eli maşalı olalım derseniz tabiki erkekler de ergenlikle üzerinize gelir varlıklarına saygı gösterin neleri başarabileceklerini gösterin bakın ondan sonra saygısızlık yapacaklar mı? erkeklerin dostluğunu kardeşliğini endüstri de öğrendim.. Üniversite de en yakın arkadaşlarım erkekler oldu hala telefonumu kızdan fazla erkek arkadaşlarım arar ve şimdi inşallah endüstri mesleğe atanayım diye dua ediyorum.. Kendinize gelin öğretmen arkadaşlarım hiç kimsenin endüstri meslek hakkında böyle konuşmasına izin vermedim vermemde..
Lise 4 te felsefe öğretmenimiz dersin ortasında (erkek cinsiyeti) meslek liselerinin neden olduğunu varsa bile kendisinin o okula yakışmadığını bizlerin alt seviyelerdeki öğrenciler olduğunu söylemişti ki tüm sınıfın ağır tepkisi ile karşılaştı bu ağır tepki ne küfürdü ne de darp sadece bi sonraki dersinde tahtaya sen bize layık bir öğretmen değilsin yazdık tahtaya ve tüm sınıf derse girmedik.. Ertesi gün disipline gittiğimizde durumu anlattığımızda bize hiç bir yaptırım uygulanmadı ama hoca baya sıkıntı yaşadı.. Yani siz nasıl olursanız öğrenci de öyle olur ve liseleri karalarken iki kere düşünün..
burada mesleğin zorluklarından behsediliyor. kadın bunaldıgını anlatıyor
onu gectim öldürülen ögretmenler dahi var,
hem zor meslek, herkesin harcı değil diyorsunuz hem nasıl yan gelip yatılan bir meslek oluyor acıklar mısınız bu çelişkili yorumunuzu?
İlk 1 seneyi severek mi yaptınnn ?? İstemedigin bir meslekte neden devam ettin :26: Bu kadar çok nefret ediyorsann o okuldann ayrılmayı dene...baktın yeni okulunda rahatsınn devam edersin...yok rahat degılsen bu meslek bana göre değil diyorsannn hemen istifanı ver benceBen bir lisede edebiyat öğretmeniyim. 4. yılımdayım. Ama işe başladığımın 2. yılından beri bu işten nefret ediyorum. Hiç mutlu değilim. Belki de çalışmak zor geliyor bana. Çalıştığım okul gerçekten çok kötü. İş ortamım da kötü. Evimle arası bir saat mesafe. Bu mesafeden de nefret ediyorum. Keşke bir yol gösterenim olsaydı da zamanında bu mesleği hiç seçmeseydim.(
mesai saati bakımından yan gelip yatıyolar. haftada 12 saat derse giren öğretmenler var.3 ay, pardon 2 aylık tatile hiç girmiyorum. manevi anlamda zor zira öğretmensen eğitmek öğretmek zorundasın hoş bizim ülkemizdeki öğretmenlerin yüzde doksanının öyle bi derdi yok. atanamıyoruz diye ağlayıp atanınca yine ağlayan tipler. yani öğretmenlik, doktorluk vs gönüllü yapılcak işler. gönlü olmayan istifa etsin diyorum.
Sizin zamanınız. Kaç mezunusunuz? Şimdiki zamanlar anlatılıyor ben de üzerine basa basa şimdiki diyorum, şimdiki....Şimdiki Anadolu Liseleri bile benim zamanımdaki gibi değil. Ayrıca istisnalar kaideyi bozmaz hanımefendi... Endüstri meselek liseler,nin erkek öğrencileri böyle yani...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?