Ben anlıyorum konu sahibini.10 yıllık öğretmenim. Aynı maaşa hayvan barınaklarında kafes temizlemeye razıyım.Ama olmuyor.Bu meslekten kurtulma yolu bulamıyorum.İkinci üniversite okumak istesem ikinci öğretim olmak zorunda.Çünkü ders prog. ile çakışıyor.Ama istediğim bölümlerin ikinci öğretimi yok.Kendi memleketimden 1000 km uzaktayım.Tayin için yıllardır bekliyorum açılmıyor.Kapana kısılmış fare gibi hissediyorum kendimi.Okulda en itibarsız çalışan öğretmenler.Okul idaresi hizmetlisinde memuruna güler yüzlü davranırken öğretmenin derdi olduğunda yüzüne bile bakmıyor.Evlenmek için sağlık raporu almaya gidecektim. O zaman sevk vardı.Okul müdüründen sevk almaya gittim.Hocam nikahı tatile erteleyelim olmaz mı dedi.Arkadaşım aniden ölen amcası için son 2 ders izin istedi.Şehir dışına gidilecek.Ders bitsin ondan sonra gidin dedildi.Öğretmenlik bitmiştir.Öğrencilerden hiç bahsetmiyorum.Hngi şartlar,kimler bu sistemi bu öğencileri bu hale getirmiş farketmez.Ama durum hiç iç açıcı değil.Bu arada okulun kalorifercisi benden 100 tl yüksek maaş alıyor.Memuru ile aramda 400 tl var.Pavlov teorisi gibi zile koşullanmış bir grubuz.Bakın yarın öğretmenler günü saat 9 da çelenk arkasından AKM de kutlama.Hani pazar günüm.Son 4-5 haftasonudur hep birşeyler vardı.Okul Aile Birliği toplantısı, veli toplantısı....Öğrenciyi sınava hazırla ama kaynak aldırma, MEB kitabını kullan ama tek bir test sorusu örneği bulama kitapta, test yada çalışma kağıdı hazırla peki hangi kağıda hangi fotokopi makinasıyla,veliden tek kuruş para alma,okul idaresinin kağıtlarını kullanma,30-40 kişilik sınıfta her öğrencinin evine git, fotoğraf çek ama masada yiyecek birşeyler olmasın,derse gelmeyen her öğrencinin velisini ara ama okulun telefonunu kullanma,okula gelen veliye güleryüzle çay söyle,kanı aç olan öğrenciyi doyur,unutmadan geçen yıl zorunlu gönül elçisi projesi vardı.Proje kapsamında koruyucu aile olup,mahalledeki bakıma muhtaç insanların evini temizleyip, yemeklerini yapmamız şart koşulmuştu hatta okul müdürlerinden başvuran ve başvurmayan öğretmen isimleri istenmişti.Ne yazık ki öğretmenlik dışardan görüldüğü gibi değil.Şimdiki aklım olsa kesinlikle öğretmenlik yazmazdım.İstifa et deseniz olmuyor işte.İnsan sadece kendi sorumluluğunu taşımıyor ki hayatta.Okutan annenin babanın hakkını düşünüyorsun.Aile huzurunu nasıl bozarım diyorsun.Ama emin olun birçok öğretmen fırsat verilirse mesleğini seve seve değiştirir.