Esinizin burnu kirildiysa zaten bir saglik problemi haline gelmedi mi ? o kadar kotu oldu falan diyorsunuz cunku.
En ucuz arac neden 27 bin oluyor onu anlamadim sizi 1-2 sene idare edecek az yakan daha ucuz birseylede gidip gelebilirsiniz pek ala.
Yuksek lisans ozel universitede de yapsaniz devlettede yapsaniz tamamen hocanizla ve sizle alakali, hoca disiplinliyse sizden disiplin bekler oyle 1 donem boyunca hicbir derse girmeden diploma alabileceginizi sanmiyorum (yani en azindan oyle olduguna inanmak istiyorum). Ha derseniz ki devlette ki sartlari saglayamiyorum, her donem belli sayida aliyorlar girebilecegim kesin degil, en kolay yolu parayi bastirip gidip kayit olmak orasini anlarim.
Cunku gideceginiz kuruma bolume ve hocaniza bagli olarak rahat olup olamayacaginiz fark eder. Disiplinli ve etik ilkeleri olan bir hocaya denk gelirsiniz hic derse girmeden sizi gecirmez sizin basta 10 bin diye hesapladiginiz master 1 donem uzatmak zorundan kaldiniz diye birde 12-13 bine cikar.
Hangi ihtiyacin onemli oldugunu bence hayattaki oncelikleriniz belirler, saglik, para, kariyer,konfor...