İşin içinden çıkamadım

ef_latun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2012
269
213
103
Ankara
arkadaşlar merhaba uzatmadan konuya girmek istiyorum . Ailemin bu sıralar eli sıkışık olduğu içim bizden borç istedi bende eşime söyledim nakit para olmadığı için eşim iki tane bileziğini istersen verebilirsin dedi bende aileme söyledim zaten altınlarımın bir kısmı ailemin yanındaydı alın satın olunca ödersiniz dedim buraya kadar sıkıntı yok iki bilezik yaklaşık 8 civarı yapıyordu. Asıl mesele bu olay yaklaşık 3 ay sonra gerçekleşti bende eşimle ailemin ziyaretine gittim haftasonu annem bana dedi ki senin bilezikler yetmedi borca satmadık senin altın zincirini sattık sana da söyleyemedik durumumuz olunca öderiz tabi ben şok geçirdim tepki vermemeye çalıştım ama bayağı bozuldum eşime de haliyle söyleyemedim bilezikleri değilde altın kolyeyi sattıklarını bu durumda eşimle aram bozulabilir ve aileme karşı çok kötü bakabilir işin içinden çıkamadım tepkimi koydum evime geldim ama aklım hala bu meselede . Siz olsanız ne yaparsınız (altın kolyenin değeri 15 ediyor bu arada)

1 kolye için ailenize tepki koydunuz ve evinize döndünüz. Bravo.
Paramız olunca yerine koyacağız demişler, daha ne yapsınlar?

Koymanız gereken tepki "aramızda ha bilezik ha kolye lafı mı olur" diyeceğinize...

1 kolye için ailenize tepki koydunuz ve evinize döndünüz. Bravo.
Paramız olunca yerine koyacağız demişler, daha ne yapsınlar?

Koymanız gereken tepki "aramızda ha bilezik ha kolye lafı mı olur" diyeceğinize...
Orası öyle katılıyorum ama aynı durumda eşim olsa ben kızardım çünkü birikim ikimizin ortak birikimi ve bize sorulmadan yapıldı gerçekten elimde çok olsa lafını etmezdim

Manevi değeri yoksa ne önemi var ki? Ha bilezik ha kolye

Manevi değeri yoksa ne önemi var ki?
Maddi değeri 15 bin civarı ve biz aramızda konuşup 8 bin tl borç vermeye anlaşmıştık bize sorulmadan kendi kafalarına göre 15 bin borç almış oldular bizden. manevi değeri yok birikimimiz ve ikimizde çalışıyoruz

arkadaşlar merhaba uzatmadan konuya girmek istiyorum . Ailemin bu sıralar eli sıkışık olduğu içim bizden borç istedi bende eşime söyledim nakit para olmadığı için eşim iki tane bileziğini istersen verebilirsin dedi bende aileme söyledim zaten altınlarımın bir kısmı ailemin yanındaydı alın satın olunca ödersiniz dedim buraya kadar sıkıntı yok iki bilezik yaklaşık 8 civarı yapıyordu. Asıl mesele bu olay yaklaşık 3 ay sonra gerçekleşti bende eşimle ailemin ziyaretine gittim haftasonu annem bana dedi ki senin bilezikler yetmedi borca satmadık senin altın zincirini sattık sana da söyleyemedik durumumuz olunca öderiz tabi ben şok geçirdim tepki vermemeye çalıştım ama bayağı bozuldum eşime de haliyle söyleyemedim bilezikleri değilde altın kolyeyi sattıklarını bu durumda eşimle aram bozulabilir ve aileme karşı çok kötü bakabilir işin içinden çıkamadım tepkimi koydum evime geldim ama aklım hala bu meselede . Siz olsanız ne yaparsınız (altın kolyenin değeri 15 ediyor bu arada)
sizin için sorun değil tabiki ama ucunda eşiniz olduğu için haber vermeleri gerekirdi...içimde bir his, yerine onu zor koyarlar diyo...ama siz yinede eşinize çıtlatın bence...

Size haber verselerdi iyi olurmuş ama geri ödeyecekleri için dert edinmeye gerek yok bence. Ödemezlerse tabiki haklısınız ama şimdi böyle bir tavıra gerek yok.

altınlarınızın bir kısmı ailenizde olunca demek ki 2 bilezik yerine kolyeyi satalım tamamen ödensin istemişler. burada birazda gözleri gördükleri için altınlar sizde olsaydı mecbur 2 bilezikle idare edecekler. sorun eşiniz bu konuda ne diyecek almadan önce haber verselerdi problem olmazdı belki ama eşinizle kavga da çıkabilir ya da hiç sorun etmez.

B
Orası öyle katılıyorum ama aynı durumda eşim olsa ben kızardım çünkü birikim ikimizin ortak birikimi ve bize sorulmadan yapıldı gerçekten elimde çok olsa lafını etmezdim
En kizardim söylense daha iyiydi eşimin ailesi yapsa nasıl istemezsem benim ailem de yapsın istemem haklısınız yani

Maddi değeri 15 bin civarı ve biz aramızda konuşup 8 bin tl borç vermeye anlaşmıştık bize sorulmadan kendi kafalarına göre 15 bin borç almış oldular bizden. manevi değeri yok birikimimiz ve ikimizde çalışıyoruz
Yerine koyacaklar ama sonuçta. Ben de tüm bileziklerimi görümceme verdim kendi istegimle,ev alacaklardı.3-4 yil kenarda duracağına bir ise yaradı dua aldım en azından. Şimdi su kafama takıldı,işçiliği filn varmıydı kolyenin? Yani bilezik gibi grama gore mi yerine koyacaklar? Diğer türlü zarar edersin

Yerine koyacaklar ama sonuçta. Ben de tüm bileziklerimi görümceme verdim kendi istegimle,ev alacaklardı kenarda duracağına bir ise yaradı dua aldım en azından. Şimdi su kafama takıldı,işçiliği filn varmıydı kolyenin? Yani bilezik gibi grama gore mi yerine koyacaklar? Diğer türlü zarar edersin
Gram olarak ödeyeceğiz dediler ama ben şu sıralar ödeyebileceklerini düşünmüyorum çünkü kredi borçlarını kapatmak için istediler

Eşime söylemekten çekinme sebebim bizden iZinsiz alınma mevzusu ailene güvenip altınları emanet ettik bize sormadan satılmış ve sana 3 ay sonra söylediler der

Eşinle konuş.. sonuçta sizi büyütmüş.. okutmuş.. meslek sahibi etmiş.. diğer altınlarını da aileni kırmadan al kendin sakla yada kasaya koy.

Abim asgari ücretle çalışıyordu.. tüp bebek yapılması gerekiyordu..hiç tereddüt dahi etmeden masrafı karşıladım.. dualarını aldim ..bu bana yetti..ayrica paramin bereketlendigini düşünüyorum..

Sonuçta anan baban..zor durumda olmasaydı dokunmazlardı diye düşünüyorum.. 3 günlük dünya..

Bu yorum için bana kızma arkadasim

Eşinle konuş.. sonuçta sizi büyütmüş.. okutmuş.. meslek sahibi etmiş.. diğer altınlarını da aileni kırmadan al kendin sakla yada kasaya koy.

Abim asgari ücretle çalışıyordu.. tüp bebek yapılması gerekiyordu..hiç tereddüt dahi etmeden masrafı karşıladım.. dualarını aldim ..bu bana yetti..ayrica paramin bereketlendigini düşünüyorum..

Sonuçta anan baban..zor durumda olmasaydı dokunmazlardı diye düşünüyorum.. 3 günlük dünya..

Bu yorum için bana kızma arkadasim
Size kızmadım bende öyle düşünüyorum ailemin kredi ile başları dertte ve sürekli bundan dolayı tanıdıklardan borç aldılar ömürleri boyunca benimde sürekli olarak elim üstümde eşimde bilir karışmaz. Kardeşim okuyor aylık masrafının bir kısmını karşılıyorum oraya gittiğimde ellerim kollarım dolu dolu giderim ayrıca bundan önce de bir kere daha kredi borçlarını ben ödemiştim onu geri ödemeyin demiştim çünkü benim bekarlıktan kalan bir paraydı bende öyle uygun gördüm. Bir tanıdıktan iki tane tam altın almışlardı onu ödedim onu da geri ödemeyin dedim bir tanıdıktan 2500 tl borç almışlardı onu da ben ödedim ve geri ödemeyin dedim bunun yanında daha beş ay önce yine bir miktar para yolladım ve bunu da ödemeyin dedim. Benim üzüldüğüm ve olaydan haberim olduğundan beri kafama taktığım nokta ben emanet olarak bırakmıştım ve o altın kolyeyi eşim almıştı manevi değerinden dolayı demiyorum ama bunu bize sorması gerekirdi bir yanım tavır koyma diyor ama bir yanımda sorumlu olduğum bir insan daha var bu yapılan saygısızlık diyor

15.000 tl icin anneme tepki koysam , yuzune bakacağım bir babamda kalmazdi sanırım. E o vakitten sonra bana kocada lazim degil.
Ben olsam canınız sağ olsun anne , isiniz görülsün de onemli olan o derdim.
Anneme 8 tane 3lu burma vermistim. O zaman durumum cok iyiydi. Anne dedim bak bublar kardesimin. Evlenirken gelinin koluna takarsiniz.
Kardesim evlendi.
Bir baktim bileziklerin gepsi 2li burma.
Annem sıkışmış satmış hepsini sonra 2li almis koymus yerine.
Ne diyeyim
Hiç sesimi bile çıkarmadım
Cani sag olsun

Back
X