İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMIYORUM ACIL YARDIM

Benim sorunluluğum var erkek kardesim. Annem babam 50 yasinda. Kardesim güçlü kuvvetli şimdiden gücümüz yetmiyor. Mecburen ilerde ben bakacagim. Seve seve bakarim o benım canım kanım fakat eşim ne der. Sorun bu

Canim benim kardesinin engeli var diye sen ona gore mi es seciceksin bikere ben bunu anlamadim. Okurken gormedim mi bilmiyorjm ama annen baban hayatta degil mi neden evlenince sen kardesini yanina alicaksin onu anlamadim. Ha eger yine de alman gerekiyorsa seni seven insan onu da kabul eder calisir birini tutarsiniz size kardesine bakmak icin yardimci olabilir yani. Bunun icin 18 yasinda karsina ilk cikan insanla evlenmene gerek yok yani.

Evlenme sevmediğin adamla bir omur geçermi kardeşine bakacak nice adamlarla tanisirsin belli mi olur? Hem mesleğini eline al arkadasimizin dediği gibi kendi paranla da bakabilirsin kardeşine.. Sevmedign adamla evliliği nasil yurutuceksin? Bir iki gün değil bir omur farkında misin

Benim sorunluluğum var erkek kardesim. Annem babam 50 yasinda. Kardesim güçlü kuvvetli şimdiden gücümüz yetmiyor. Mecburen ilerde ben bakacagim. Seve seve bakarim o benım canım kanım fakat eşim ne der. Sorun bu
bu bır eksıklık degılkı esın kım olursa olsun Kım oluyor da bırsey deme hakkına sahıp oluyor..ınsanın canı kanı gıbısı varmı..Allah hem sana hem kardesıne omur versın gerısının canı cehenneme..sana saygı duyup seven bır adam Allahtan korkan kuldan utanan bır adam cıkarsa karsına bak gor senden daha ılgılı ve sevecen olur ınsallah kı dılerım boyle bırı olucaktır hayatınızda..Harıka bır meslegın olucak ılerde senın..ınanıyorum kı harıka ınsanlar tanıyacaksın ve hayatındakı kısı de bu bahsını ettıgım gıbı bırı olucaktır

Ailem bakamaz ki yaşlari geçiyor kardesime guc yetiremezler hele de erkek cocugu. Cevremdeki herkes elâlem neden izin versin gardasina bakmana diyor

Ailem bakamaz ki yaşlari geçiyor kardesime guc yetiremezler hele de erkek cocugu. Cevremdeki herkes elâlem neden izin versin gardasina bakmana diyor
Ya ben bilmiyorum etrafinizda nasil insanlar var cidden yani uzaklasin o insanlardan. Ne demek kardesine bakmana neden izin versin demek ya kardesiniz o sizin ustelikte bir engeli var yani sizden baska kimsesi olmucak sokaga mi atcaksiniz ya boyle bisi var mi. Bahsettiginiz kisi de ben bakarim diyo diye de kimseyle evlenilmez yani. Kimse kardesinizi kabul etmiyosa evlenmeyin kardesinize siz kendiniz calisip bakin madem o zaman yani uni de okuyomussunuz.

Bu adamla evlenmenin neresi mantık evliliği olacak çok merak ettim ? Mantık evliliğini çok yanlış anlamışsın. Ve mantık evliliği düşünecek yaşta mısın sen ? Ben 22 yaşımdayım üniversite son sınıftayım bende öğretmenlik okuyorum. Senin yaşında birlikte olduğum adama şimdi gülüyorum, yaşadıklarım ve düşüncelerim çok çocuksu geliyor şimdi düşününce. Daha çok küçüksün evlilik kelimelerini ağzına alma. Okulunu bir bitir önce, gün geçtikçe istediğin adam özellikleri değişecek. Olgunlaşınca daha farklı isteklerin ve düşüncelerin olacak. Mantık evliliğini hatta ve hatta evliliği düşünecek yaşta değilsin. Gez,dolaş, eğlen bugünlere geri dönmeyeceksin en güzel ve en deli çağların. Gerçekten aşık olduğun adamla birlikte olmak, bulutların üzerinde dolaşmaya benziyor, dünyanın en güzel şeyi, ben şuan bunu yaşıyorum, tam 2 senedir.. Bu güzel duyguyu tatmaktansa kafanı böyle ilişkilerle doldurma. Hem mantıklı hem aşık olduğun ilişkiyi ara, daha ömrünün başındasın, baharındasın. Ve asla yapmak istemediğin birşeyi yapma, ne olursa olsun. Bu benden sana abla tavsiyesidir, tabi ileride keşke demek istemiyorsan.

walla evlenıp bosanmıs cocuklu kadına da cevre senı cocugunla bu saatten sonra kım naapsın dıyor..Herseyı Allah bılır gonlunu ferah tut sen.ıcın temız kalsın bak bakalım oyle mı oluyor.baskaları bır haftada tanısılıp evlenılır mı de dıyordu ama 3 yıl oldu evlenelı cok sukur dıyorum ..yanı herkes bıseyler der.benım esımınde en buyuk kardesı senın kardesın gıbı..at bu dusuncelerı kafandan..kımseyı duyma.. cok bılıyorlar

oku, işine başla, al kardeşini yanına...
sonrasında karşına çıkan seni bu şekilde kabul edecektir zaten,
ayrıca dik bir duruşun olmazsa ve gelecekle ilgili bunca olumsuzu aklınızda taşırsan
evet ezilirsin...
hayattan korkma, kendine güven!

mantıklı ol lütfen
kaygıların okulunla, atamayla ilgili olsun
bu yaşta evliliği düşünmen doğru değil...

hem evlenmek için birileriyle iletişim kurulmaz ki planı olmaz bunun
birini tanır ve evet bununla devam etmeliyim dersin...

kardeşim olacak yaştasın lütfen hata yapma!

Kızlar kardeşim yürüyor duyuyor görüyor.birtek konuşamıyor ve anlamıyor.
Çok güçlı ve takıntıları var. Evdeki esyalari camdan aşaği atar anadan ürya soyunur kırar döker. Sinirlerinince vurur (kollarım mosmor). Daha bircok seyleri.. belki de o yuzden kimse istemez kardesini diyorlardı r

Yaşınız küçük olduğu için evlilikle ilgili hiç bir kavram oturmamis zihninizde.

1- Yaşınız evlilik düşünmek için çok küçük. Okuyormuşsunuz, ne güzel. Evlilik konusunu kapatıp derslerinize çalışın. Ayrıca 24 yaşındaki bir erkeğin evde kaldığını düşünmesi apayri bir mesele.

2- Kardeşinizle ilgili bu endişe neden? Anneniz babanız yok mu? Ilerde lüzum olursa her vicdan sahibi erkek kardeşinize sahip çıkacaktır. Ayrıca birinin size kardeşinizle ilgilenmeniz için izin vermesine muhtaç misiniz?

3- Baskasıyla evlenirseniz kayinvalideniz ile anlaşamayacağınızı söyleyen sevgiliniz galiba. Aklı sıra göz korkutuyor. Aynı ihtimal onun annesi için de geçerli. Evlenmeden önce kendilerini farklı tanıtmasalar hic bir kadın sorunlu, şiddet eğilimli erkeklerle evlenmezdi değil mi?

4- Başkası ile evlenince şiddet göreceğinizden eminsiniz. Neden? Okuyup öğretmen olacaksınız. Bu düşüncelerinizi ve kabullenisinizi çok garipsedim. Bunlar hep sevgilinizin fikirleri değil mi?

5- Nicin "Ben eğitimli ve çalışan bir kadın olacağım. Bana şiddet uygulayacak ve aileme saygı duymayacak insanla işim olmaz." diyemiyorsunuz. Bu kadar kendinize güvensiz olmayın.

Off konunuzu neresinden tutsam elimde kalıyor. Söylenecek çok şey var ama yazmakla bitmez gibi görünüyor.

Not: Öğretmen olacakmışsınız. Bol kitap okuyup anlatım gücünüzü geliştirmenizi öneririm.

kardeşine bakacagının bunu sorun yapmayacagını nerden biliyorsun? hukuki bir anlaşmamı yapcaksınız tam tersi olursa ne olacak? hem sevmediğin bir adamla evlenmiş olacaksın hem kardeşine bakamayacaksın nasıl bu kadar güvenebiliyorsun?sözünün eri olan kaç insan tanıdın? egitimini al şuan annende hayattayken bunu yap derim

Sanirim endiselendiniz zira hic mantikli bir dusunce yapiniz yok.
Bir kere universite okuyorsunuz, mesleginizin ve nasipse ekonomik gucunuzun simdiden temelini atmissiniz.
Buna ragmen fazla romantik ve toz pembe dusunuyorsunuz.

Bugun bakarim diyen biri, yarin degisebilir.
Nedir bu acele?
Ustelik illa bir ese ihtiyaciniz yok ki kardesinize bakmak icin.

Siz de onlara " benim kimsenin iznine ihtiyacım yok, çalışır kardeşime bakarım" deyin. Allah aşkına sizle aynı konum ve şartlarda olmayan teyzelerin lafına mı bakıyorsunuz? Siz üniversiteli bir genç değil misiniz?

Erkek kardesine bakmana raziyim bizde kalabilir dedi.

Adam zayıf noktanı bilerek seni bu şekilde ikna etme yoluna girmiş kızkardeşim.
18'inde gencecik birisin, mezun olup kendi paranı kazanmaya başladığında ve birey olarak bağımsızlığını kazandığında kendi kardeşine de maddi ve manevi olarak bakabilirsin. Birine bağımlı olmadan, birine minnet duymadan...
Bu saçma sapan evlilik düşüncelerini kafandan atıp, kendi başına da her şeyin üstesinden gelebileceğinin farkında ol.

bi de nasıl emin olabiliyorsunuz bakacağına? başkalarının da bakmayacağından da eminsiniz :S gerekirse evlenme sırf bu sebeplerle evlilik olur mu ya ?

Ah küçüğüm..Hepimize ne hikayeler anlatıldı. Eğer verdikleri sözleri tutabilselerdi.. Kadınlar kulübünde Bir Derdim Var diye bir bölüm olmazdı. Evlilik için çok gençsin. Mantık evliliği için çok çok gençsin.

Yakma kendini. Oku, çalış, gençliğini ve aşkı yaşa.. Kardeşin de için şimdiden bu kadar endişelenme. Gün gelir her şey yoluna girer. Bugün sana evde bakmana izin veren adam nimet gibi geliyor. Belki bundan daha fazlasını, kardeşinin tedavisi, terapisi için imkanlar sunabilecek bir adam gelecekte bekliyor. Bilemezsin..

Sakin evlenme.daha cok kucuksun. Ustwlik sevmiyorum diyorsun.hayatini karartma bu yasta

Sevgilin çok güzel kandırmış, beynini yıkamış senin. Sen de saf saf söylediklerine inanmışsın, kabullenmişsin. Silkelen ve kendine gel. Daha hayatın başında gencecik bir kızsın. Önüne ne insanlar ne fırsatlar çıkacak. Önce okulunu oku, mesleğini eline al, kardeşini de evliliği de sonra düşünürsün.

Bu arada kardeşin okula gidiyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…