• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşin içinden çıkamıyorum..

knirm

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2024
117
18
13
26
Merhaba arkadaşlar. Ben 26 yaşında 5 aylık bebeği olan bir anneyim. Eylül ayında atandım hamile olduğumdan işe başlamamıştım. Şimdi Eylül ayında iş başı olacak ücretsiz izin almazsam ama işin içinden çıkamıyorum. Bebeğime annem bakacak ama korkularım var. Sabahın köründe kalkacam bebeğimi ordan oraya sürükleyecekm eve gel yemek yap işe git köyde çalışacağım 1 saat yol bazen kendi kendime sen ne yaptın diyorum yaşıtlarıma bakıyorum herkes dalgasında ben fazla sorumluluk altında eziliyor gibiyim. Psikolojim bozuldu her gün düşünmekten kafayı yiyeceğim 😭

Merhaba arkadaşlar. Ben 26 yaşında 5 aylık bebeği olan bir anneyim. Eylül ayında atandım hamile olduğumdan işe başlamamıştım. Şimdi Eylül ayında iş başı olacak ücretsiz izin almazsam ama işin içinden çıkamıyorum. Bebeğime annem bakacak ama korkularım var. Sabahın köründe kalkacam bebeğimi ordan oraya sürükleyecekm eve gel yemek yap işe git köyde çalışacağım 1 saat yol bazen kendi kendime sen ne yaptın diyorum yaşıtlarıma bakıyorum herkes dalgasında ben fazla sorumluluk altında eziliyor gibiyim. Psikolojim bozuldu her gün düşünmekten kafayı yiyeceğim 😭

Sadece olumsuz taraflarına odaklanmışsınız.
26 yaşında ne güzel annesiniz.
Çalışan bir çok anne sizinle aynı durumda.
Bukadar abartılacak durum değil.

şöyle düşün en fazla 1 veya 2 yıl böyle zorluk geçicek. sonra çok rahatlayacaksın. annelerimiz bazen bizden daha iyi bakabiliyor bebeğe. üzülmene hiç gerek yok. eşin senin yanındaysa gerçekten herşey çok kolay haloluyor. ayrıca bebeğin büyümüş ek gıdaya geçmek üzere gittikçe bakımı kolaylaşacak. atanmak karıyer sagibi olmak zor süreçler. sen bunu başarmışsın keyfini çıkar. bazı şeyleri zamana bırak.

Sadece olumsuz taraflarına odaklanmışsınız.
26 yaşında ne güzel annesiniz.
Çalışan bir çok anne sizinle aynı durumda.
Bukadar abartılacak durum değil.
Evet tüm çalışan anneler bu durumda ama sanırım ben onlar kadar güçlü değilim

Sen zannettiğinden daha güçlüsün emin ol.
Ara ara kendini böyle hissetmek endişelenmek gayet doğal. Hatta nekadar iyi bi anne olduğunu gösterir.
Başlarda zorlansanda o tempoya alışacaksın emin ol. Kendine fırsat zaman ver.

Hayatınızı biraz planlasaydınız siz de yani atanmak istemişsiniz, az çok atanacağınız belli olmuştur zaten.
Ki atandım diye sevinin bence bu şekilde sorumluluk altına giriyorum diye üzülmektense, atanmak isteyen kaç bin kişi var memlekette

Şimdi siz yaşıtlarıma bak ben ne yaptım diyorsunuz ya ben de paragrafın baş kısmında 26 yaşında 5 aylık kızım var yazınca ne güzel ya erkenden anne olmuş dedim.
Aslında anne olmak ile ilgili problemim yok bebeğimle çok mutluyuz işin içine çalışma stresi girdiği için.

Hayatınızı biraz planlasaydınız siz de yani atanmak istemişsiniz, az çok atanacağınız belli olmuştur zaten.
Ki atandım diye sevinin bence bu şekilde sorumluluk altına giriyorum diye üzülmektense, atanmak isteyen kaç bin kişi var memlekette
Evet kesinlikle öyle. Çok çalışıp emek verdim ama sanırım ben de ne istediğimi bilmiyorum

atanmak baslı basına bir başarı
evlenmeye değer bir adam bulmak başarı
evlenip o adama güvenip bir bebek hayat getirmek bir başarı
bu kadar zor süreçleri halletmişken bir başlayın gerisi akar

dipnot:evlenmeyi başarı görmüyorum, doğurmayı da.
buna değecek birisini bulmak şu devirde bir başarı bence.

Ücretsiz izin alın nasıl olsa böyle bir hakkiniz var çocuğunuza bir yıl daha bakarsınız

İşte planladım 4 yıllık evliyim önce atanayım dedim, sonra bebiş

Bence

buna değecek birisini bulmak şu devirde b

Desteğiniz için teşekkür ederim

Sakin ol aynı durumdayız, ben de Eylül de başlayacağım Allah nasip ederse, doğum iznindeydim şimdiye kadar , ben hicbirseyi kendime yüklemiyorum genelde , ev işi için yardımcı çağırıyoruz, yemekte çocuğu zaman gerekirse dışarıdan hallediyoruz, eşimle yardimlasiyoruz her konuda , ben de köy okulundayim ve branş öğretmeniyim, ders saatlerimi bebegime göre ayarlayıp en minimum derecede ders alacağım, 15 saatten fazla ders istemiyorum, eşimle bebegimize dönüşümlü olarak bakacağız insallah , kendinize bu kadar yüklenmeyin, bu arada branş nedir , umarım sınıfçı degisinizdir saatleri çok fazla onların, ayrıca mesleğinizin kıymetini bilin o dışarıdaki insanlara takılmayın, herkesin kendi hayatı kimse dört dörtlük değil ...

Sakin ol aynı durumdayız, ben de Eylül de başlayacağım Allah nasip ederse, doğum iznindeydim şimdiye kadar , ben hicbirseyi kendime yüklemiyorum genelde , ev işi için yardımcı çağırıyoruz, yemekte çocuğu zaman gerekirse dışarıdan hallediyoruz, eşimle yardimlasiyoruz her konuda , ben de köy okulundayim ve branş öğretmeniyim, ders saatlerimi bebegime göre ayarlayıp en minimum derecede ders alacağım, 15 saatten fazla ders istemiyorum, eşimle bebegimize dönüşümlü olarak bakacağız insallah , kendinize bu kadar yüklenmeyin, bu arada branş nedir , umarım sınıfçı degisinizdir saatleri çok fazla onların, ayrıca mesleğinizin kıymetini bilin o dışarıdaki insanlara takılmayın, herkesin kendi hayatı kimse dört dörtlük değil ...
Tam olarak sınıfçıyım:)) mesleğe de ilk kez başlayacağım aslında onun da stresi çok fazla :( branş öğretmeni olmayı isterdim ablam öyle onun ders saatleri biraz daha az boşluk bırakabiliyor. Ben ev işlerini kendim hallediyorum. Çok zorlanıyorum eşim evde olunca bebekle ilgileniyor sağolsun ama işte…

Hayırlı olsun hem iş hem bebiş için.
Bunu daha öncede bı konuda yazmıstım. Annem 58 yasında suan allah basımdan eksık etmesın. 87 yılında evlendıgınde cok iyi bi pozisyonda bebek maması olan fırmada calısıyorken babam işten cıkartmıs. Ben 7 yasındayken geri dönmeye karar vermişti işe dönerkende sızın gıbı stresı vardı cunku 87 nere 2005 neresi. Tamamen bilgisayarlar değişmiş programlar bile değişmişti her strese ragmen öğrendi yerı gelıyodu ağlayarak gıdıyodu ıse bıze hıssetırmeden tabı sızın bebısınız daha cok kucuk ama mantık aynı aslında. Uzadı gıbı ama sonuc su basardı ve bız gercekten cok sukur ıyı sartlar altında buyuduk. Babamda calısıyordu ama calısan annenın 2000'li yıllarda faydası daha fazlaydı. Hem kültürel olarak hem maddi olarak. Korkmayın bastan baslamaktan değil baslayamamaktan korkun derler basarırsınız her sey onun geleceği için cok zor gelecek ama sonra cok güzel meyvelerini yiyeceksiniz :)

Tam olarak sınıfçıyım:)) mesleğe de ilk kez başlayacağım aslında onun da stresi çok fazla :( branş öğretmeni olmayı isterdim ablam öyle onun ders saatleri biraz daha az boşluk bırakabiliyor. Ben ev işlerini kendim hallediyorum. Çok zorlanıyorum eşim evde olunca bebekle ilgileniyor sağolsun ama işte…
Çok şükür ki bebeğe bakacak bir anneniz var bende o da yok , zamanla herşey rayına oturacak inşallah, 2 sene derdimizi çekeceğiz mecburen, en kötü ücretsiz izne ayrılırsınız, kendinizi bu kadar darlamayın, ne güzel atanmışsınız tebrik ederim, artık atanmak çok zorlaştı hiç pişman olmayın derim , bebek 2 yaşına gelince daha rahat edeceğiz inşallah

Eşiniz nerde?

Eğer çocuğunuzu tamamen kendiniz büyütmek istiyorduysanız o zaman atanmamanız gerekirdi. Yani çalışma hayatına girince elbette başkaları da çocuklarla ilgilenecek. Bu tahmin edilemez bir şey değil ki.

Kadınlar cok güçlüdür. Böyle düşünme,ben ev hanımıyım arka arkaya 3 miniğim var. Hem ev işi yemek temizlik+eşimin iş yerinede hergün yemek yapıp götürüyorum. Saat 5 gibi isim bitiyor geri kalan zamanı çocuklarıma ayırıyorum.Dışarı çıkıyoruz 9a kadar parktayız pert halde eve dönüyorum yine iş çıkıyor ama halimden memnunum. Sen şuan gözünde büyütüyorsunuz,ilk bikaç gün zorlanırsın sonra adapte olursun. Ne güzel mesleğinde var. Çalış işine bak.Kadın isterse herşeyi yapar

Back
X