İşin zor

Yapacak bir sey yok elinizden geleni yaparsiniz. Benim cevremde de oglumun okulunda da benzer ornekler var,maalesef annelerin buyuk cogunlugu 2.cocuktan sonra ilk cocuklari ile yeterince ilgilenemiyorlar. Kizmayin size soylenenlere cogu dogru. Siz de yasadikca anlayacaksiniz. Allah hepinize saglikli mutlu omurler versin
Doğruluk payı vardır fakat gerek yok aslında durum bu ama ben kızım için elimden geleni yapacağım inşallah

Benim bebeklerimin arasında 13 ay var 😁 şimdi biri 2 biri 1 yaşında zor evet ama öyle mutluyuz ki evimizde birbirimizle. Yoğunluktan ve yorgunluktan Eşimle kavga bile edemiyoruz. En son konu açmıştım şu aralar tek anlaşamadığımız şey çocuklara kızmak. O asla kızılmasını istemiyor ben de sadece kardeşine zarar vereceği zamanlarda dur yapma diyorum. Hepsi bu kadar. Daha önce yazmıştım yine evet çok yoğunuz yorgunuz onları yedir içir giydir gezdir işimiz çok . Ama bu günler geçecek . Çizgi film açsanız da kendinizi suçlu hissetmeyin bir sürü yararlı içeriklerde var. Bazen özellikle hastalık ya da hassas dönemlerinde oluyor öyle istisnai durumlar. Bu bizi kötü anne sorumsuz yapmaz. He belki de sizin bunlara hiç ihtiyacınız olmaz. Zaten başka başka insanlar şu annelere karışmasa keşke. Sen harikalarla dolu bir maratona hazırlan bu günler bi daha gelmeyecek.
Bu arada benim büyük bebeğim hala herkesin göz bebeğidir küçüğü hep ortada büyüdü . En çok ta abisini görünce mutlu olur güler. Evde az az birlikte oynamaya başladılar bile . Rahat ol lütfen 🙏.

Hamilelik süresinde aldığım en mantıklı ve arkasında durduğum karar, bana yapılanları etrafıma yapmamaktı. İnanın size has değil, peşpeşe doğurmasanız da etraf felaket tellallarıyla dolu. Bulantım oluyor, aaa bu daha ne ki miden yanacak, midem yanıyor, ooo bu daha ne ki karnın kocaman olacak kıpırdayamayacaksın, karnım kocaman oluyor, ooo bu daha ne ki doğunca görürsün vs. Şu an bebeğim iki aylık mesela, doğumdan önce bana “Ooo doğunca bittin sen” diyenler doğunca bitmediğimi görünce “Tabi şimdi en kolay zamanı” demeye başladılar. Onlar zorlandı ya, onlar hayata sövdü ya, sen de söv istiyorlar, isyan et, şimdiden bunalıma gir! İnadına girmeyeceksin ve her şey çok güzel olacak. Sakın seni bu moda sokmalarına izin verme. Üstesinden geleceksin! ♥

Edit: Buradaki yorumlar da tabi ki şaşırtmadı. Kadınlar kadınları ruhen çökertmeye bayılıyorlar şekilde görüldüğü üzre.
He evet işte böyleler tamda böyle hep bir felaket. Mesela ben 4 yıl sonra bebek sahibi oldum ve gerçekten uy6mda zorlandım hep nir düzen kurma çabası vs bu yüzden beni etkiledi ben şuan mesela bir ha ile görsem bir şey sorarsa diyprum güzel olacak ondan güzel bir varlık yok ki zaten yalan da değil. Çocukları öcü gibi gören bir millet var neden böyle bilmiyorum. Mesela geçen günlerde bir Arkadaşım ikinci bebeği için diyor li aslında olmasa da olurdu. Ya dedim bu hayatın hangi leveli nasıl bir evre bu yani ben düşünemem bile tamam zor bir bebek gördüğüm kadarıyla ama bu sözlerde çok ağır değil mi.?heoşmşz zorlandık az çok ama geçiyor geçmedi mi geçti yanş

Yani kilit nokta zaten bu dimi zor oluyor biz bunu biliyoruz ve neden insanlar dert ediyor anlamıyoruz. Ben ilk öğrendiğim andan itibaren hayal dünyasında yaşamıyorum çünkü kızımda da zorlandım hatta kendimi çok yordum baya çok yordum şimdi mesela hamileyim demeyip kızımla hep birşeyler peşindeyim hep sokakta parkta bahçede doğuracağım mesela hep insan görsün konuşsun paylaşsın diye dolaşıyorum parada buarada kızımdan bir şeyi ihmal etmiyorum yani bilmiyorum ya ben zor olduğunu biliyorum kendimi de çok yordum ama bence zamanla güzel olacak

Bence bu karşınızdaki insanların hayata bakış açısı ile ilgili. Hep negatif şeylere odaklanan insan size de felaket senaryosu cizer. Sahsen ikisinin arka arkaya olduğuna pişman olmadım. Sağlıkla bebeğinize kucaga alın insallah

Benimle erkek kardeşimin arasında 22 ay vardı. Çok yaramaz çocuklar da değildik ama annemi hep sinirli hatırlarım çocukluk anılarımda... hepimiz büyüdük de ancak sevgi görmeye başladık... sizde kızmamaya vs dikkatli olursanız sıkıntısız atlatırsınız bir de insanlar onu demesin bunu demesin ne konuşsunlar... yalan mı söylesinler çok kolay olacak diye yani burada yeni tanıştığım biri nerelisin diye sordu normal midiye bile konu açıldı... günlük muhabbetlere hiç takılmam babane ne dediyse dedi...

Ben de 2.ye korunarak hamile kaldım kızım 5,5 yaşında olacak doğum zamanında olursa erken doğumda olabilir çünkü ve insanlar benide olumlu yönde motive etmeye çalıştı hep... hiç zor olacak diyen çıkmadı, tam zamanı iyiki olmuş vs vs... tabiki benim kendi düşüncelerim değişmedi ama elden de birşeygelmiyor.
Yani durum şu insanlar yalan söylemesin ben zaten biliyorum ki durumu insanlara bir şey sormadım ben sormadan bana bir şey söylemesinler. Ben çevremde bana acıyan bakış istemiyorum ya da yaaaa bak gör neler yaşayacaksın sözlerini istemiyorum ben zaten farkındayım ki zor olacak biliyorum ben her şekilde üstesinden gelirim demiyorum böyle hayaller yok ama haksızlık etmeden ezmeden kırmadan yapacağımı biliyorum

Ben 33 haftalık ikiz gebesiyim ve ilk hamileliğimbu tarz cümleler o kadar çok duyuyorum ki ben de"ay ikizmi" "eyvah nasil.bakicaksin " "ay çok zor allah yardım etsin" "iki tane ciyak ciyak çok kötü çok zor" onlara söyle cevap veriyorum ben anneyim herşeyin üstesinden gelirim allah yeterki sağlık versin güç versin siz bunları benim adıma düşünmeyin diyorum sesler kesiliyor insallah saglicakla dogsun bebeginiz anneler herseyi halleder allah insanlara kaldiramayacagi yük yuklemez
Sizde sağlıkla alın kucağınıza inşallah. Kesinlikle öyle ki yükte değiller onlar zor gelecek olan üstesinden gelinemeyevek olan hiçbir şeyi vermez Allah

Benim ve abimin arasinda 16 ay var annem zorlandi mi evet biraz ama gayet saglikli mutlu buyuduk gittik. Simdi ilk kizin iyice buyudukten sonra rahata erince tekrar ikinci icin o zorluga girmek daha zor bence sadece biraz daha yorulacaksiniz ama onlarin bir gulusu hepsini silip goturecektir hem soyle dusun sen tecrubeli bir annesin artik en ufak seyde pimpiriklenmeyeceksin 2. De daha rahat edeceksin bir yolunu bulup ikisinide cok iyi idare edersin bence saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah.
Amin inşallah. İnşallah bende adaletli güzel bir şekilde yetiştirebilirim. Büyük kızımın dengeli adaletli bir şekilde büyümesi küçük kızımın sevgi ile büyümesi hatta ikisininde sevgi ile yumak yumak büyümesi en büyük isteğim inşallah olacak

Annem evlendiğinde çok gençmiş, ben 4 aylıkken kız kardeşime hamile kalmış. Ben 2 yaşına girdiğimde de boşanmış ve üniversiteye başlamış. Hem okudu hem çalıştı hem iki kız çocuğuna baktı. 50 yaşında ve hala enerjisinden birşey kaybetmiş değil. İşler sizin için de yolunda gidecektir inşaallah. Bir de insanın yaşına çok yakın kız kardeşi olunca tadından yenmiyor 😊
Ne mutlu annenize. Ne kadar büyük bir fedakarlık iki çocuk okuma çalışma ne güzel Allah enerjisini daim etsin bize de biraz versin ☺️

Kızlar doğuma az kaldı çok az eli kulağında artık. Kızlarının yaş aralığı 19 ay. Tedbirsizlik vs neyse oldu bir durumlar ve bir kızım daha olacak. Fakat konu şu içimi dökmek istiyorum belkide artık bugün bunu kaç kez duydum hatırlamıyorum hamileliğimin başından beri de kaç kez duydum anlatamam. En son Avm de bir kadın dedi ki '' işiniz çok zor. '' hadi ya dedim içimden he bunu yaşayan kadın aralarına 22 ay kızları olan bir anneydi ama kaç kez duydum hatırlamıyorum neden sürwkli bunu bana söylüyorlar mesela neden sen başarırsın diyen yok. Hep bir acıyan bakış. Hatta şu bile var büyük olana bağıracaksın yeri gelecek eline telefon vereceksin sabrın bitecek tüm düzen kaçacak çok zor işin çok zor olacak. Arkadaş bu ne yaaa diye çığlık atmak istiyorum. Acaba tek ben miyim bunu yaşayan ne olacak yani. Ne olmuş 19 ay varsa bir insan nasıl anne olmak istiyorsa öyle olmaz mı of ya ne olacak korkmaya da başladım ama kızıyorum daha çok insanlara. Yazdım rahatladım
Yurdum insaninin ruhu bozuk şu an hamile olmasaydiniz da 2.cocuk ne zaman diye baski yapacaklardı.saglikla kucağınıza alın yavrunuzu.her ikisi de anneli babalı büyüsün ins.

Ben söylüyorum,ben basardim,sen de basarirsin:KK200:
Bunalip büyük kuzuna bagirmayacaksin,basindan gitsin biri ilgilensin diye bakmayacaksin.Aksine iki kuzunu sarip sarmalayacaksin,kucuguyle ilgilenirken buyugune gülümseyip konusacaksin,küçüğe süt verirken büyüğe kitap okuyacaksin.
Biz neyi istedikte basarmadik,hem de oyle guzel olacakki onlari yataklarinda uyurken doya doya seyredeceksin,ve bos konusanlari hatirlayacaksin.
İyi ki diyeceksin sende bize geldin,bizimle olmak istedin,sensiz eksik kalacakmisiz:KK200:
Yorum içinn teşekkür ederim içim bir farklı güzel oldu 💗

Benim bebeklerimin arasında 13 ay var 😁 şimdi biri 2 biri 1 yaşında zor evet ama öyle mutluyuz ki evimizde birbirimizle. Yoğunluktan ve yorgunluktan Eşimle kavga bile edemiyoruz. En son konu açmıştım şu aralar tek anlaşamadığımız şey çocuklara kızmak. O asla kızılmasını istemiyor ben de sadece kardeşine zarar vereceği zamanlarda dur yapma diyorum. Hepsi bu kadar. Daha önce yazmıştım yine evet çok yoğunuz yorgunuz onları yedir içir giydir gezdir işimiz çok . Ama bu günler geçecek . Çizgi film açsanız da kendinizi suçlu hissetmeyin bir sürü yararlı içeriklerde var. Bazen özellikle hastalık ya da hassas dönemlerinde oluyor öyle istisnai durumlar. Bu bizi kötü anne sorumsuz yapmaz. He belki de sizin bunlara hiç ihtiyacınız olmaz. Zaten başka başka insanlar şu annelere karışmasa keşke. Sen harikalarla dolu bir maratona hazırlan bu günler bi daha gelmeyecek.
Bu arada benim büyük bebeğim hala herkesin göz bebeğidir küçüğü hep ortada büyüdü . En çok ta abisini görünce mutlu olur güler. Evde az az birlikte oynamaya başladılar bile . Rahat ol lütfen 🙏.
Yorum için teşekkür ederim bu da iyi geldi 💗 sizin çok daha azmış ama ne güzel atlatmışsınız inşallah bizde güzel düzen kurup atlatırız. Zor ama iyi olacak güzel olacak bende inanıyorum. Kızım için elimden geleni yaptım inşallah ikisi içinde yapacağım. Şuan hamilelikten dolayı biraz yorgun hissettiğim oluyır ama yine de oynamaya çalışıyorum inşallah sonraki zamanlarda hormonlar beden durumu vs değişecek ve güzel olacak her şey

Bence bu karşınızdaki insanların hayata bakış açısı ile ilgili. Hep negatif şeylere odaklanan insan size de felaket senaryosu cizer. Sahsen ikisinin arka arkaya olduğuna pişman olmadım. Sağlıkla bebeğinize kucaga alın insallah
Amin inşallah. Bende pişman olmayacağım biliyorum bunu

Biz de eşimle çok geziyoruz herkess bi çocuk yapın görcez sizi deyip duruyordu enayimiyim kendim bakayim bakıcısını yapmadan önce tutucam dedim her söyleyene şimdi senelerdir rahatim ağzının payını alan bidaha konuşmaya tırsıyor.
Ayy en sinir bozucusu da bu bence. Çocuk isteyen, bebek bekleyen çifte söylediler hadi biz şu an çocuk falan düşünmüyoruz, istemiyoruz. Bize de bir geziden tatilden döndüğümüz zaman gezin gezin çocuk olunca geçemeyeceksiniz diyor çocuklu arkadaşlar. Ben de işte o yüzden yapmıyoruz diyorum. Sinir oluyorum. Sanki her evli çift çocuk yapmak zorundaymış veya çocuğu olunca zorlanacakmış gibi. Kıskançlık olduğunu düşünüyorum artık.

Sizde sağlıkla alın kucağınıza inşallah. Kesinlikle öyle ki yükte değiller onlar zor gelecek olan üstesinden gelinemeyevek olan hiçbir şeyi vermez Allah
Biz anneyiz canım benim allah bize o gücü zaten doğuştan verdi 😉😉çok ta iyi bakarız cokta iyi annelik ederiz sen dertlenip doğum üstü sitres yapma

valla benimkiler arası 16 ay
iyiki de yapmisim herseyi iki kez yasayacagima uykusuz geceler, yeme sorunu, kiyafet vs. tek seferde bitti
ikisi birbirine cok iyi arkadas hic yalniz kalmiyolar birbirlerini anne babalarina karsi bile savunuyolar
yardimcim yok bakicim yok temizlige gelenim yok hicbiseyim yok kisacasi ben baktiysam herkes bakar
hic oyle korkuttuklari gibi olmayacak hersey cok guzel olacak bakip bakip iyiki diyeceksiniz

He evet bir kesim var evlilikten hemen sonra hamile olanlara böyle tepki verir üstüne vazife gibi. Aynı bana verdikleri tepki gibi. Hayatın karardığı yok birikim evet belki geç olur ama olur. Benim evlilikten 4 yıl sonra oldu bebeğim inanki bazı şeylerin rahatlığına varmadan olması çok daha iyi bence ben bir afalladım evliliğin afalladı. Şimdi sizde bu olmayacak. Ayrıca bebek gibisi var mı ya bebek şans bereket mucize o yüzden kendinizi üzmeyin boşuna mesela 19 ay önceki hayatını hatırlamıyorum rahatmışım iyiymişim yok şuan da o kadar hep bizimle gibi ki. Evet zor oluyor bazen ya da biz zorlaştırıyoruz ama inanki mükemmel bir duygu. Öyle güzel bakıyor ki aman diyorsun boşver Allah aşkına az yemek yemişim az gezmişim çok yorulmuşum ne fark eder mesela öpüyorsun o da seni öpüyor daha önce kimse beni böyle güzel öpmesi mesela insan bunun için bile bir başka oluyor bu konuda inan bana he rşey iyi olacak
Mesajınızı eşime de okudum, duygulandık. Teşekkürler :)

Back
X