- 15 Şubat 2013
- 25.655
- En iyi cevaplar
- 1
- 98.545
- 798
Cok guzel yapiyosun, powerpointine tükürdüümAynen ya ajanstan birini kafalamam lazım. Kime yönlendirirlerse benim kadının dolu oldugu saat için telefonda randevu alicam hahahay bir de sen nerde birlestiriyorsun ben power pointe atıyorum otomatik çıkanlardan seçiyorum diyor cringefest
Ben juniorım ya padişah değil mısır valisi falan olurum onun da isyan edince kellesi gidebiliyoBu konularda duruşum nettir.
“Padişah sen isen gel devletinin başına geç. Eğer padişah ben isem sana emrediyorum ordunun başına geç”.
Dur kiz is iyi diyosun, komplolar, kumpaslar, entrikalar halletcek bu isi, ben oyle hissettimBen juniorım ya padişah değil mısır valisi falan olurum onun da isyan edince kellesi gidebiliyo
Ya işte benimki daha basit bir şey ya "yapmıyorum banane" diyemiyorum. Siteyi yaparken mesela sadece şöyle olabiliyor mu böyle olabiliyor mu dedi darlamadi çünkü kendi bilmiyor. Ben linkedin analyticsten de gidicem galiba bu paylaşımlar en az etkileşim alanlar şeklindeYaptığım modern tasarımları yöneticilerin katletmesi gibi bir durum hemen her yerde var.
Görev tanımımda yoktu benden öncekiler parayla başka yerde yaptırıyordu. Ben elimden gelince kendim yapayım demiştim.
Sürekli saçma sapan eski tip afişler, broşürler yaptırmaya çalışınca dilerseniz eski çalıştığınız grafikerler yapsın ben o şekilde eski tip çalışmal istemiyorum modern gençlere hitap eden şekilde yapabilirim dilerseniz demiştim.
Sonra karışmamaya başladı yöneticim.
Ya işte benimki daha basit bir şey ya "yapmıyorum banane" diyemiyorum. Siteyi yaparken mesela sadece şöyle olabiliyor mu böyle olabiliyor mu dedi darlamadi çünkü kendi bilmiyor. Ben linkedin analyticsten de gidicem galiba bu paylaşımlar en az etkileşim alanlar şeklinde
Ya aslında bu sorunlardan sadece biri. Genel olarak her şeyi değiştiriyor. Mesela anımsatma yazdığım yeri hatırlatma diye değiştiriyor ya işsiz misin niye kendini de beni de yoruyorsun bu kadarkolay gelsin ne denir ki.
Direk bu tasarım böyle iken daha iyi duruyor deyip değiştirmesini önleyecek şeyler söyleyebilirsiniz.
Kellemi veririm, ruhumu asla.Ben juniorım ya padişah değil mısır valisi falan olurum onun da isyan edince kellesi gidebiliyo
Sen biraz daha gazla beni yarin mehter marşıyla tüm beğenmediğim gönderimleri sileyimKellemi veririm, ruhumu asla.
Sen biraz daha gazla beni yarin mehter marşıyla tüm beğenmediğim gönderimleri sileyim
bunlar sana çok basit geliyor olabilir ama işi iletişim&pr olanlar bu tip şeylere önem veriyor. Ben de iletişimci değilim ama yıllar içinde kafama vura vura öğrettiler.Ya aslında bu sorunlardan sadece biri. Genel olarak her şeyi değiştiriyor. Mesela anımsatma yazdığım yeri hatırlatma diye değiştiriyor ya işsiz misin niye kendini de beni de yoruyorsun bu kadar
şehrimdeki en düzgün sosyal medya ajanslarından birinde çalışıyorum, herkesin bildiği ünlü ve büyük markalarla çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. her marka için ilgili yetkiliden onay almadan tek harf bile paylaşmıyoruz. kesinlikle onaysız çalışmıyoruz ki profesyoneliz, çoğu zaman beni de kendi halime bıraksalar sayfalar aslında daha düzgün olur ama onay demek sorumluluğu paylaşmak demek oluyor bizim için. yani yarın öbür gün başarısız ya da tepki alan, markayı zedeleyecek, atıyorum ekşi sözlüklere düşüp başka anlamlar çıkarılabilecek bir post için bize marka hesap sorsa ''biz bunu sizin onayınızı alarak paylaştık'' deme hakkına sahibiz.Ya şöyle diyim, benim kurumsal iletişim kökenli 20 yıllık senior managerim bile, kurumsal iletişimden uygunluk almadan bir post paylaşamıyor.
Ya aslında bu sorunlardan sadece biri. Genel olarak her şeyi değiştiriyor. Mesela anımsatma yazdığım yeri hatırlatma diye değiştiriyor ya işsiz misin niye kendini de beni de yoruyorsun bu kadar
Yöneticim Egitim ve Proje Direktörü diye geçiyor yani onun da PR uzmanlığı yok. Dediğim gibi dijital teknolojiden içlerinde en çok anlayan benimbunlar sana çok basit geliyor olabilir ama işi iletişim&pr olanlar bu tip şeylere önem veriyor. Ben de iletişimci değilim ama yıllar içinde kafama vura vura öğrettiler.
Şöyle ki her şirketin bir dili vardır ve bu dilde devamlılık önemlidir. Genel olarak iletişim dilini değiştirme yoluna gidilebilir ama böyle bir karar alınmadıysa A=B olsa bile bir gün A bir gün B diyemezsin.
Diğer yandan, görsel bazında hazırladığın şeyin daha düzgün olduğuna inanıyorsan, somut verilerle konuşmak gerekiyor. Yılların deneyimi ile diyorum “bence bu daha güzel demek” olmuyormuş, çünkü başkası için de öbürü daha güzel olabiliyormuş. Ama somut olarak yeni trendler bu şekilde, bu konudaki araştırmalar bunu gösteriyor dersen, bak bunlarda makaleler dersen ancak o zaman değiştirme talepleri kabul görüyor.
Mesela benim onayladığım birçok çalışma bence çok avam, ama target audience’m bu dili seviyor ve mecbur o şekilde hazırlanıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?