İslama uygun kız bebek isimleri🥰🙏🏻

Ben bir ara kızım olursa Amine filan da koymayı düşündüm ama hani onu bile düşünüyorum ileride akran zorbalığına maruz kalıp “hamile hamile” diye dalga geçerler Mi diye 🤷🏻‍♀️

ahsen olabilir mesela. En güzel demek. Kim sorsa bu ismi tavsiye ediyorum.

ben de kızım olursa Ahsen veya Aden (cennet bahçesi demekmiş) koymak isterim.
Orada bir yanlış var "aden" değil "adn cenneti" aslı.
Aden yemen de bir şehir.
Aden Kur'an'da geçiyor deniliyor, Kur'an'da geçtiği yerde de helak olan Ad kavminden bahsediliyor.

Çocuklara koyulan isimlerde anlamın güzel olması yeterli İslam'a uygun olması için.
İleride çocukların dalga geçmeyeceği tarzda oömasına da dikkat etseniz iyi olur. Kiraz gerçekten çok hoş gelmiyor o anlamda.
Kur'an'da geçiyor diye minel ismi koyuyorlar anlamı yok arapcada harfi cer ile marife-nekra harflerinin birleşimi, aleyna üzerimize demek, asel bal demek gibi değişik değişik işler türetiliyor.
Arapça, Farsça yada Türkçe kökeni ne olursa olsun bir anlamı, çocuğun hayatına katacağı bir enerji olmalı.

İslami kız ismi deyince ne kast ediliyor anlamıyorum .İslami kız ismi diye bir şey yok.Boyle bir tanimlama yok .Hayirli,faziletli insanların taşıdığı isimler belki olabilir böyle bir gruplama ama İslami kız ismi deyince anlamı kötü olmayan , çocuğu aşırı alçaltıcı ya da yuceltici anlamı olmayan her ismin İslam'a uygun olduğu belirtilmiştir .

Orada bir yanlış var "aden" değil "adn cenneti" aslı.
Aden yemen de bir şehir.
Aden Kur'an'da geçiyor deniliyor, Kur'an'da geçtiği yerde de helak olan Ad kavminden bahsediliyor.
Evet, adn ismini koyamayacağım için Kulağa en hoş geleni aden. Yemen’de şehir ismi olması da benim için sorun değil 🤷🏻‍♀️ Tabii kısmet bu işler. bebeğimin cinsiyeti de ismi belli değil henüz.

Son düzenleme:
Şimal , Ebrar , Nur , Zümra , Sare gibi isimler güzel olur gibi ^^

annenizin ismini koymakta kararlı mısınız? Kiraz kulağa da güzel gelmeyen herkesin sevmeyeceği bir isim.
Anlamı güzel olan tüm isimler de İslama uygun.

İslam'a uygun isimler; Amine, Meryem, elif .. buğlem bencede koymayın..

Buğlem ve Sare'den yola çıkarak yenilikçi ama Arapça isimler sevdiginizi anliyorum ve Zemzem adını öneriyorum. Zemzem'in çıkış hikayesi kutsal, hem topraklar kutsal hem de su yani. Ustelik yaygin bir isim de değil. Iki isimde israrcı iseniz Zemzem'e uygun Merve var. Ama 10 kişiden 11'inin Merve 🤪 Siz bilirsiniz.

Evet, adn ismini koyamayacağım için Kulağa en hoş geleni aden. Yemen’de şehir ismi olması da benim için sorun değil 🤷🏻‍♀️ Tabii kısmet bu işler. bebeğimin cinsiyeti de ismi belli değil henüz.
Aden sadece Yemen'de bir şehir değil. Aden Allah'a isyan eden Ad halkıyla alakalı bir isim. Kötü bir anlamla yer alıyor Aden Kuran'da.

Aden sadece Yemen'de bir şehir değil. Aden Allah'a isyan eden Ad halkıyla alakalı bir isim. Kötü bir anlamla yer alıyor Aden Kuran'da.
Buna bir arkadaş 1-2 yorum önce farklı bir yorum yazmıştı. Ad ile aden alakalı değil yazmıştı Yanılmıyorsam.

Hafsa yüsra hümeyra zehra mihrimah benim kızım için beğendiğim isimler

Back
X