Islamda kız çocuklarının sünnet edilmesi ???

Kuranı Kerimde yer almayan hiç birşeyin adına "islami uygulama" denilemez.

Son düzenleme:

kesinlikle katılıyorum Tıbbi gereklilik olan durumda faydalı olan bu eylem sağlıklı bir birey için zararlı..ama kimseye anlatamıyorum..hele soğuk bir bölgede yaşayan erkek bireyler için daha zararlı çünkü o bölgedeki salgılar o bölgenin üşümesini engelliyor..aşırı sıcak bölgeler içinse tam tersi geçerli..ama illa boşuna değil bu yaradılış..ve bunu çocuk isterse olmaz diye birşey yok gidersin en uzmanına orada halledersin..mesela tanıdığım en iyi sünnetçi konyada ikamet eden selahattin altıntaş..yaptıranlar çok memnun facede kişiler kısmında konya yazıp ararsanız bu "selahattin altıntaş " çok uzman konusunda sadece sizinle iletişime geçip sünnet hakkındaki verdiği bilgiler bile çok değerli..ama yinede diyorum Tıbbi zorunluluk olmadıkça kesim şeklinde olan sünnete hayır..o organ birkere gereksiz olsa neşterle ve uyuşturularak yapıldığı halde çocuk o kdr acı çekmez..tırnak gibi değil yani farkı ayırın..ve nil-gün adlı yazarın sünnet kitabı var okumak isterseniz okuyabilirsiniz...sünnetin tarihçesi ve ilk ortaya çıkışı ve tüm boyutlarıyla sünnet eylemi ortaya konuyor..ürolojik sağlığı yerinde ve sağlıklı bir vücudun zaten buna ihtiyaç duymayacak kdr uyum içinde olduğundan bahsediyor..

Son düzenleme:
gerçekler bu ama gerçeğin önüne geçen tek şey dine mâl edilmiş toplumsal baskı son olarak bunu diyem..

eziyetten başka bir şey değil, doktor bıle yapamıyormuş
halk yapıyormus ve uyuşturma falan yokmuş. bu işkence değilde nedir allah aşkına?
daha neler yahu...

konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanız amacıyla 2009 yapımı desert flower (çöl çiçeği) adlı filmi izlemenizi tavsiye ederim. 3 yaşında somalideki kabilesinde sünnet edilip 13 yaşında evlendirilen bir genç kızın afrikadan kaçıp amerikaya giderek çok tanınmış bir süpermodel olmasını anlatıyor. Bu başarı hikayesinin sonunda Birleşmiş milletlerin iyiniyet elçisi olarak kadın sünnetine karşı faaliyet gösteriyor ve azmi sayesinde çoğu kabilede yapılan bu zulum son buldu.

İslamla alakasi olmayan cok sacma bir gelenek ve bu gelenegide geri kafalilr malesef gunumzde devam ettirmkte. Bu canice olay kucucuk kizlara eziyyetten acidan baska biseyde vermz hc bir faydasi yoktr. Suan yasadigm ve dogdugm yere sukrediyorum.

ben ılkkez duydum but hadıslerı tabı dogruysa ama zannetmem arkadasım ıslamda kadın sunnetı dıye bısey duymadım ben

geri arap toplumlarında vardır. bildiğim kadarıyla dini bir gerekçesi olsa da, arap geleneğine de dayanıyor. bizim arap hayranlarının neden bu aklına gelmiyor anlamış değilim.

Duyduklarım ve gördüklerim resmen skandal ötesi bu nasıl birşey anlam veremedim
Bunun dinlealakasınında çözemedim
Bütün bunların İslam dini kılıfı uydurmasını da anlamadım..

dini nasıl böyle şeylere alet edebiliyorlar..pislikler başka hiçbişey demiyorum.

dini nasıl böyle şeylere alet edebiliyorlar..pislikler başka hiçbişey demiyorum.

Din herzaman bu tarz yanlış düşüncelere alet edildiki.... Buğün medeniyetin beşi olan Avrupa da yakın bir zamana kadar Kiliselere Bağlı Engizisyon mahkemelerinde içinde şeytan olduğu iddia edilen insanlar diri diri yakılıyordu.

bu tamamen insanların uydurması. islamda kızlara sünnet diye bişey yoktur. islamda sadece erkekler için sünnet vardır o da sağlık açısından iyi olduğu için. ben seneler önce haberlerde görmüştüm bi ülkede kız çocuğuna sünnet yapmışlar kanaması durmadığı için ölmüş. siz hangi erkek çocuğunu sünnet olduktan sonra kanaması durmadı diye öldüğünü duydunuz bide kız ölmedi diyelim fakat o bölge kesildiği zaman ilerde evlendiğinde cinsel yönden hiç bi şekilde zevk alamaz bu da kişinin psikolojisini ve evliliğini bozar

İlk duyduğumda iki gün uyuyamamıştım, ne şükür etmiştim yaşadığım topluma ülkeye psikolojimi alt üst etti araştırdım ve waris dirie çöl çiçeği kitabını aldım soluk soluğa 36 saat içinde bitirdim diğer kitaplarına koştum hemen. Ne kötü bir durum allahım işkence, cinayet resmen utanç kaynağı

Hadi biz sukredelim böyle cahil ve cani bi ülkede yasamıyoruz diye. Peki ya o minikler bu konuyu her hatırladığım da içim ciz ediyor. Yakin tarihte bi gün bu iskenceler tüm dünyada yok olur inşallah.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…