• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşle alakalı sorum var.

Arkadaşlarınıza sorun, özlük haklarınızı veren bir yerse hiç düşünmeden fabrikaya gidin derim. Fabrikalar her türlü buralardan iyidir.

Senelerce fabrikaların muhasebe biriminde calıştım. Mesai, tatil, yıllık izin ücretlerini kuruşu kuruşuna hesaplar hesaba yatırırdık. Sigortanız, sabit maaşınız, mesai ücretiniz, izin hakkınız olur. Yol ve yemeği çoğunlukla iş veren karşılar. İşten çıkarken de tüm haklarınızı talep edebilirsiniz Her şeyden önemlisi bir işte ustalaşırsanız ve sanayisi gelişmiş bir şehirdeyseniz her fabrikada iş bulursunuz.
Arkadaşlarim çok beğeniyor zaten donercide günlük alıyorum, hakları falan iyiymiş benim yaşadığım yerde çok meyve ile fabrikalar var. Aynen arkadaşlarımı dinleyecegim.

Döneri denedjm de istesemde kesemiyorum beceremiyorum konuştum zaten sen bilirsin abi dedim , senin işine o yarayacaksa o olsun dedim, işten çıktım , bu sabah beni arıyor , eleman ilk iş gününde gelmemiş bana gel diyor , bende gitmedim. İkimiz idare ederiz diyordu, iyisi geldi beni sattı. Şimdi eleman gelmeyince bana geri dönüyor.
Ozaman bu iş sana göre değil zaten, paranı günlük verecekse git yoksa salla gitsin.

Adam açık davranıyor iş çevirmiyor. Her işi yapacak tek kişi arıyor bulamadıkça sizi arıyor. Döner kesebilseniz göndermezdi.
Onun kahveye gitmesi sizi bağlayan bir durum değil. İsterse sabahtan akşama evinde oturur ama her durumda her işi yapabilecek 1 çalışana ihtiyaç var kış günü işler azalınca da 2. Çalışan maddi olarak zorluyor olabilir.
Bence size daha uygun bir işte çalışın.
Ya sadece garsonluk yapacağınız daha büyük birişletme olsun ya fabrika artık siz bilirsiniz ama burası uygun değil bence
Bıraktım zaten, ama bana dediki iş yok , diğer restaurantlardaki patronlar gibi işin başına gecicem, ve sadece seni çalıştıracagim dedi. Sonra iyisi geldi, bana yol verdi. Aslında çalışan tek kişi olmustu oda bendim. Ben anlayabiliyorum , ama söz verip sonra eleman ilk iş gününde gelmeyince beni aramasını doğru bulmuyorum. Aman gitmeyeceğim başka biri bulur gene beni satar.

Ozaman bu iş sana göre değil zaten, paranı günlük verecekse git yoksa salla gitsin.
Öyle başka biri gelse gene beni satacak, belki yeni çalışan uyanır gelir 😃

Böyle restaurant mı olur sahibi kahvehanelerde bir eleman elli tane iş yapıyor. Galiba dediğiniz yer büfe tarzı bir yer. Neyse, siz ordan kurtulun bu ne yahu? Fabrika ortamı bin kat iyidir

Aynn ya dalga geçiyor, her işi yapıyorum
İstediği zaman git istediğin zaman gel . Bıraktım zaten
fabrikayı dene ablacım, daha düzenli olur belki şartları daha iyidir, bu adamın ne yaptığı belli değil, ekmek paran onun iki dudağı arasında, böyle terbiyesizlik olmaz..

fabrikayı dene ablacım, daha düzenli olur belki şartları daha iyidir, bu adamın ne yaptığı belli değil, ekmek paran onun iki dudağı arasında, böyle terbiyesizlik olmaz..
Aman bıraktım gene aramış açmadım, soğudum ya beni tercih ettiği kıskıvrak eleman ikinci iş gününde de gelmemiş, yedek lastiği gibi hissediyorum kendimi. Kıskıvrakti eleman her işi yapacak pozisyondaydi. Gene yenisi gelir beni satar. Kafanızı ısırdım sağ olun düşünceleriniz için.

Aman bıraktım gene aramış açmadım, soğudum ya beni tercih ettiği kıskıvrak eleman ikinci iş gününde de gelmemiş, yedek lastiği gibi hissediyorum kendimi. Kıskıvrakti eleman her işi yapacak pozisyondaydi. Gene yenisi gelir beni satar. Kafanızı ısırdım sağ olun düşünceleriniz için.
Niye açmıyorsun benim gibi enayi bulamadın dimi , senin kıskıvrak eleman yine mi ekti seni deseydin açıp telefonu.

Adama bak ya.cok iyi yapmissin birdaha gitmemekle.simdi otursun dönerin kendisi kessin dengesiz.

Niye açmıyorsun benim gibi enayi bulamadın dimi , senin kıskıvrak eleman yine mi ekti seni deseydin açıp telefonu.

Adama bak ya.cok iyi yapmissin birdaha gitmemekle.simdi otursun dönerin kendisi kessin dengesiz.
Yan esnaf calisanla konuştum , işte çok pis ekilmiş tek başına kalmış, aman soğudum ben açsam kendimi tutamayabilirim ağlarım herhalde. Saygı duyardım , doner kesen birini almak isteseydi ama böyle devamlı calisacagiz ikimiz çalışacağız sakın başka iş bakma deyip ilkte beni satmasını hazmedemiyorum. Hem döneri kesiyor dur hem de servis yapıyordur. Oh içimin yağları eridi bulaşık yikasin da görsün.

Ben restaurantta çalışıyorum, garsonum bulaşık yıkarım, servis yaparım. Tavuk döner var ben döneri kesemiyorum. Ama salatasını yaparım. Aşçı vardı gitti. Patron dediki kış zaten iş yok, ikimiz idare ederiz dedi. Bende iki kere tamam dedim. Yeni biri işe başvurmuş. Döner kesiyormus, çok iyiymiş, ağız degistirdi, basvuran kiskivrakmis, onunla çalışmak istiyormuş, bende dedimki tamam dedim saygı gösterdim çıktım. Benim patron kahve bağımlısı , restaurantta uğramıyor sürekli kahveye gidiyor, benle olunca gidemiyor gitse bile ben onu çağırmak zorundayım ,çünkü döneri kesemiyorum. Yeni elemanın ilk iş günüydu, gelmemiş eleman. Yeni eleman hastaymış, beni aradı , bana diyorki sen çalışmayacaksin gibi geldi de o yüzden yeni elemanı istedim. İki kere tamam dedim. Gözüme baka baka kahveye nasıl gidicem dedi. Gitmedim, yeni elamanı deneyin içinizde kalmasın dedim. Çalışmayacak olsam tamam demezdim herhalde. Kız arkadaşlarım fabrikaya gel diyorlar. Sizce tepkim nasıl yarın gene biri gelecek,gene beni satar. Bir kere işe geç gitmedim, ne derse onu yaptım güvenim sarsıldı. Siz olsanız ne yapardınız? Patron aşçı gidince sadece döner ekmek yapacak diğer şeyleri ben yapıyordum zaten .
İki kere tamam demene rağmen böyle bir tavır güven sarsar.Sen işini aksatmamışsın,elinden geleni yapmışsın.Patronun keyfine göre karar değiştirmesi doğru değil.Bence alternatif iş bakman çok mantıklı.Arkadaşlarını dinle fabrikaya gir.

Çalışanına değer vermeyen esnaf dahi olsa benim gözümde ayak altı işletmeci. Batması gayri safi milli hasılaya zarar falan vermez. Çalışmayın bu tarz yerlerde lütfen.

Çalışanına değer vermeyen esnaf dahi olsa benim gözümde ayak altı işletmeci. Batması gayri safi milli hasılaya zarar falan vermez. Çalışmayın bu tarz yerlerde lütfen.
Aynen öyle sonuçta satildim ,yeni eleman ise başlamış olsaydı adımı anmayacakti, işinin başında durmayandan hayır gelmez . Allah'tan biraz birikimim var , çok muhtaç olsaydım, bunun gelgitlerini çekmek zorunda kalırdim.

Back
X