Simdiye kadar ot gibi yetisen cocuklari formasyonlular mi yetistirdi acaba ? Bu ofke nerden geliyo gece gece ? Bana bir hak veriliyorsa neden almayayim. Ben fikir istedim. Bu durduk yere saldirmalari hic anlayamiyorum.bir siz kalmıştınız formasyon almayan siz de alın da öğretmenlik okuyan dışında herkes öğretmen olsun, çocuklar da ot gibi yetişsin öyle.
Bir iki cumlemden ogretmenlige uygun olmamami nasil anliyorsunuz? Saydiginiz ozellikleri tasimadigimi nerden biliyorsunuz ? Benim yarim kalan hayalim icin cabalamaya hakkim yok mu ? Hakkini veremeyen bir cok ogretmen varken.Formasyon alır mısınız almaz mısınız bilmem ama öğretmenlik yapmaya çok uygun değilsiniz gibi geldi buradan bana. Celallenmeden nedenlerini anlatayım. Bilginiz ve tecrübeniz yok sadece para kazanmaya yönelik bir iş arıyorsunuz ki bence öğretmenlik sadece para kazanmak için yapılacak bir iş değil, sıkıntılı. Aşırı sabır gerektiren, belli bir öğretme yeteneği gerektiren (bazı insanlar çok bilirler konuya hakimdirler ama anlatacak seviyeye inemezler), sorumluluğu ağır bir iştir. Öğretmenlik hakkında gram bilgisi olmayan ve sadece maddi kazanç uğruna öğretmenlik yapmayı düşünen birinin yapmasını doğru bulmuyorum yapsanız dahi mutsuz olursunuz çünkü sizi tatmin edecek bir maddi kazanç sağlamayacaktır. Ben alanınızla alakalı başka işlere yönelmenizi öneririm.
Not: Öğretmen değilim.
Bir iki cumlemden ogretmenlige uygun olmamami nasil anliyorsunuz? Saydiginiz ozellikleri tasimadigimi nerden biliyorsunuz ? Benim yarim kalan hayalim icin cabalamaya hakkim yok mu ? Hakkini veremeyen bir cok ogretmen varken.
Cok detay vermem gerekiyormus demek. Maddiyatla alakali tek cumlem olmadi. Sadece manevi olarak cocugumdan fedakarlik edecegimden bahsettim sadece.Var, ben tüm öğretmenlik mezunları çok başarılıdır gibi bir söz söylemedim. Öğretmenlik okuyup çok kötü eğitim verenler tabi ki var. Cümlelerinizde "Öğretmen olmak hep hayalimdi, hep istemiştim, işletme okumak istemiyordum ama bazı sebeplerden dolayı okudum aklımda hep öğretmenlik vardı" gibi şeyler olsaydı bunu söylemezdim. Genelde iş bulamadığınız ve maddi endişelerinize yönelik cümleler kullandığınız için bu çıkarımı yaptım. "Yarım kalan hayal" gibi bir şeyi şimdi söylüyorsunuz. Öğretmenliğin geleceği de pek parlak değil zaten, sizin gibi binlerce kişi formasyon alıp atanamıyor. Keza öğretmenlik mezunları da atanamıyor. Kendi alanınıza yönelmek sizin için hem daha kolay hem de daha mantıklı olur.
Cok detay vermem gerekiyormus demek. Maddiyatla alakali tek cumlem olmadi. Sadece manevi olarak cocugumdan fedakarlik edecegimden bahsettim sadece.
Aynen oyleYarim kalan hayal?? Isletme mezunun hayali iyi bir sirkette calismak falan olur siz hayalleri karistirdiniz galiba. Ogretmenlik kendine is arayan alakasiz fakulte mezunlarinin kiytirik bir formasyonla basvuracagi kopruden once son cikis degildir. Ogretmenlere de sallamayi birakin artik herkes isini yaosin ogretmenler kotu ama sen kiytirik formasyonunla egitim dunyasinda harikalar yaratacaksin degil mi
Cok tesekkur ederim.Bu forumda kendi dilinden bihaber ,imla falan hak getire öğretmenleri gördüm,hala da varlar.
Eğer ki içinizde bu ateş varsa lütfen deneyin şansınızı
Hakkınızda hayırlısı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?