ISPANAK

• Konu Sahibi Konu Sahibi Zemo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Zemo

Aktif üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2017
755
1.243
33
33
Slm kızlar direk konuya giriyorum biraz utanarak... Dün eşimle market alışverişinde ıspanak aldık.Bugün de pisireyim dedim ama inanın defalarca yikadim eşimin tabagindan çok afedersiniz salyangoz çıktı. Allahım sizden bile utandım suan. Eşim olur öyle şeyler sıkma canını desede yüzüne bakamıyorum. Odaya gidemiyorum. Nolur biraz teselli edin...

Olabilir insanlık hali moralini bozmana gerek yok

Amannnn :/
Kıl, toprak duyduk da, salyangoz.. iiii! :/

Siz mi temizlediniz? Olur öyle ya dert etmeyin. Ama benim tavsiyem temizlenmiş ayıklanmış olarak pakette ıspanaklar satılıyor onlardan kullanın derim kullanmıyorsanız. Ben sadece bir kere sirkeli suya basıp yıkıyorum o kadar.

ayyy toprak neyse de salyangoz nasıl oldu yaa

Yemegin icinde salyangoz tabiki hos olmamıs. Uzun bir süre ıspanak yemegi yapmayın da adam nezaketen yemek zorunda kalıp iyice tiksinmesin.
İnsanlık hali, gözünüzden kacmıs. Olan oldu artık. Daha dikkatli davranırsınız bundan sonra.
Hem esiniz de kaba bir tavır sergilememis, ne güzel.

Bi süre hiç girmeyecek eve sanırım

Iyyy nasıl yapışmış ki öyle düşmemiş..
Nasıl yıkadın sorması ayıp? Yapakları doğramadan önce tek tek yıkayıp sirkeli suya koydun mu mesela?
Nefret ederim ıspanak yıkamaktan. Helak oluyorum resmen..

Nolcak yaa , bol vitamin ,azcık kıtır ama olsun belki kıtır seviyordur yikadigin zaman sümüğü gitmiştir , sadece böceği kalmıştır . O da protein grubundan ,her türlü faydalı yani

Bi süre hiç girmeyecek eve sanırım

Unutuluur merak etmeyin. :) Garanti olsun artık bence ayıklanıp paketlenmiş olanlar en temizi cidden. Ispanağı temizlemesi çok zor, ben yadırgamam hiç gözünüzden kaçmış olabilir. Eşiniz de unutur bir süre sonra.

Haklısın cnm bi süre yapamam zaten. Sağolsun birşey demedi ama sonrasında makarna vardı onu yemedi.

Aman Uzakdoğuda bir güzel yiyor adamlar.. Boşver

C
Çok teşekkür ederim destek için :)

Benim yeşıllık takıntım var dereotunu bile sirkeli suda bekletir 50 kere yıkar kurutur bide elime alır inceler öyle masaya koyarm çünkü yeşıllıkte örümcekte oluyo kurtda salyangozda ıyyy tiksindim birden ama bu kadar utanmana gerek yok bidahakı sefere didik didik et :)

Sirkeli su bu gibi durumlar için birebirdir. Temiz olduğuna emin olduğunuz sebzeleri sirkeli suya sokun bakın bakalım neler çıkıyor :))

Allah'tan salyangozu yememis

Canım önce legene koydum toprağı düşsün diye sonra lavaboda iyice yikadim sonra tek tek inan ispanaklarin rengi soldu. Anlamadım ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…