Börekler ISPANAKLI ÇITIR BÖREK - Zeo Sızma Zeytinyağ Sponsorluğunda

-VUSLAT-

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2011
19.185
32.027
798
Ispanaklı Çıtır Börek

Malzemeler

4 adet yufka
1 demet ıspanak
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
Karabiber
Muskat
Tuz

İlk olarak soğanı ince doğruyoruz. Ocağa alıp kavuruyoruz. 15 dakika sirkeli suda bekletip yıkadığımız ıspanakları el ile koparıp kavrulan soğana ekliyoruz. 5 dakika soteliyoruz. Tuzunu karabiberini ekliyoruz. Çok az muskat rendeliyoruz. (Çay kaşığının ucu kadar).

Bir yufkayı açıp üzerine zeytinyağ sürüyoruz. 2. yufkayı da üzerine serip yağlıyoruz. Yufkayı 4 e bölüp resimdeki gibi rulo yapıp uçları birleştirerek çanak şekli veriyoruz.
Ispanak harcını içlerine paylaştırıyoruz.

Kenarlara, yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı zeytinyağ karıştırıp sürüyoruz. 190 ° ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun:)

Yarışmaya katılan, katılacak olan arkadaşlarıma başarılar dilerim

Ispanak çok severim börek de çok güzel görünüyor.eline sağlık sunum da güzel.

Harika görünüyor, içim gitti eridim bittim
Ben beceremiyorum ıspanağı birine yaptırayımda yiyelim bari
Yarışma da başarılar

Harika görünüyor, içim gitti eridim bittim
Ben beceremiyorum ıspanağı birine yaptırayımda yiyelim bari
Yarışma da başarılar
Çok teşekkür ederim Pinkom
Kuzum ıspanak yapmak en basit şeylerden amaamaO kadaaar zorlu tarifler yapıyorsun sen

Eline sağlık vuslat ıspanaklı böreğin her türlüsü başımın tacı benim ben bazen içine lor peyniride katarım. Başarılar

Çok teşekkür ederim Pinkom
Kuzum ıspanak yapmak en basit şeylerden amaamaO kadaaar zorlu tarifler yapıyorsun sen
Çok sevdiğim şeyleri güzel yapamıyorum nedense Başkasının elinden yediğim daha lezzetli geliyor, kendi yaptığımı sevemedim.
Benimde kusurum o herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…