elimziden geldiğince biz de dikkat ediyoruz.pek yemek israfı olmaz bizde . yapılan yemeğinin yenmemesinden
çok huzursuz oluyorum.annemle ben genelde yeriz kalmasın diye.ama yok buna rağmen kalıyorsa bişiyler tavuklarımız var
zaten.annem domates kabuklarını, sebze artıklarını bile çöpe atmıyor bu yüzden.bazen uygun olanları da kapıda ki kediciklerimize
veriyoruz.
iş yerimde kalan yemek artıklarını bir ablamız kedilere veriyor.ben ekmek artıklarını kuşlara veriyorum.
bunun dışında saklama koşullarını iyi araştırmak ve ona göre muhafaza etmek lazım.ama yemek konusunda genel olarak lüks takılan
bir millet olduğumuzu düşünürüm hep ,bir yenen nedense bir daha yenmez diye bir kanı var. misafirliğe gidildiği vakitte ya da gelen olduğunda tabaklarda çok kalan oluyor.yemeğin az ya da çok yapılmasıyla çok alakalı olduğunu sanmıyorum bunun da.
türk hatunlarında gelen misafire aşırı ikram suna gayreti var. bir gün olayı falan olduğunda tabaklar dolusu yiyecekler sunuluyor ama aynı hatunlarda tabaktakinin hepsini yememe gibi bir alışkanlıkta var. hepsini bitirince görgüsüzmüş gibi oluyon. :44:
hele tırtıklaıyıp bırakılmasına gıcık oluyom. kzımla gittiğimiz zamna onada ayrı tabak getriiliyo , çocuk hali ile iki dişleyip bırakıyor kalmasın diye onun artıklarını ye , kendi tabağıı ye şişiyom
burdan bizi izleyen 70 milyona sesleniyom; lütfen günlerde az ikram yapalım,
valla bi de macera aramamak lazım, dur şunuda deniyim, bununda tadı nasılmış bi bakayım demiceksin pek, yeni tadlar deneyince genelde sonu çöp oluyo çünkü, bildiklerinden sevdiklerinden gideceksin ailecek
valla bi de macera aramamak lazım, dur şunuda deniyim, bununda tadı nasılmış bi bakayım demiceksin pek, yeni tadlar deneyince genelde sonu çöp oluyo çünkü, bildiklerinden sevdiklerinden gideceksin ailecek
Aynen yaa kayınvalidem bizdeyken mercimekle makarna karıştırırdı merkarna derdi kimse yemezdi. Sütlaçla aşureyi karıştırırdı sütlaşure derdi kimse sevmezdi. Tuhaf tuhaf şeylerin arasına et koyup üstüne kaşar rendeleyip fırına sürer (bak onun adını unuttum) kimse yemezdi. Tabii hepsi çöp
evde iki kişiyiz ekmeği öncelikle ekmekliğe falan koymuorum poşetle buzdolabına koyyorum... buzdolabında ben bir ekmeği 1 hafta yediğimizi bilirim tek yapmak gereken yemeden 15 dk. önce dışarı çıkarmmak eve fazla ekmek alındıysa buzluga konulabilir 1 yıl orda kalabilir yence zman fırın sıcaksa fırında diilse mikrodalgada 2.dk da çözülüo oda yoksa tavada ısıtıp yenebilir taptaze oluyo...
yemekde yapılan malzemeyle çok ilişkili mesela ben hiç 1 kilo taze fasulye biber patlıcan aldıgımı bilmem hep yarım kilo hele bi dolmabiber alışım var sayıyla alırım mesela 1 kilo dolmabiber bi kilo ççarliston almam pazardan
1 kilo karışık dolma biber çarliston acı biber kırmızı biber alıorum:)) yazın öyle yapıorum hem bir kilo parası ödüorum hemde 4 çeşit alıorum diyelimki taze fasulye 2.500 lira kilosu ben 1 liralık alıorum evet komik duruyo pazarcılar bi ton laf edio ama hiç yemek dökmem diyebilirim:))
aldıklarımı hep az ama çok çeşit alıorum... vede yemeklerimi az yapıorum
pilav:1 çay bardağından
makarna: 1 su bardağından yapıorum hiçde aç kalmıoruz:)
meyve bizim evde zaten çürümez çürüyemez deli gibi tüketiruz:))))))
peynir oda bozulmaz... ben aylık alışveriş yapıorum peynir eve geldiği anda bölerim yiyebilcemiz kadar bir kibrit kutusu kadar
her birini aliminyum folyoya sarıp buzluga kaldırım yiycemizde mesela sabah çay koyarken peyniride çıkaırım erir o:)) tadında en ufak değişiklik olmaz....
ekmek kalırsa ki zaten öyle bi şansı olmaz ama dışarda kaldı kurudu hemen rondodan geçirim elde ufalarım köfte için...
yeşillik bozmuşluğum vardır ama nadiren:)
yeşilliklerin hepsini yıkıorum suyunu süzüorum borcama dizip ağzını streçliorum 1 hafta paşalar gibi yetio:))))ama bir haftadan sonna bozuluo(((
sütde bozmam açtıysam içerim onu eşimde bende süt canavarıyız ...
bize bi meyve bide süt dayanmıyo zaten:)
dolapta havuçmu kaldı diyelim suları kaçmaya başladı soyup vıeriorum eşimin eline kemirio:))))) şimdiye kadar tabikide attım yemek mesela ilk denemelerimi falan ama aman aman yemek atmıorum:)) bu huyumuda çok seviorum:)))))
Yani öyle bi anlatmışsın ki o havuç filan özellikle...:) Sizin evde yaşayasım geldi... herşey az ama çeşitli... bizde eşimle 2 kişiyiz ama malesef kalıyo bazen yemekler... eşimle birlikte mutfağa girince canımız başka bişey istiyo mesela yapıyoruz kalanlar kalıyo çok üzülüyorum.. tupperware sağolsun ekmek yeşillik meyve atmıyorum aslında yemekleride iyi muhafaza ediyo ama kalan yemek sevmiyorum ALLAH ISLAH ETSİN bu yaptığımızla sınanmayız inşallah...evde iki kişiyiz ekmeği öncelikle ekmekliğe falan koymuorum poşetle buzdolabına koyyorum... buzdolabında ben bir ekmeği 1 hafta yediğimizi bilirim tek yapmak gereken yemeden 15 dk. önce dışarı çıkarmmak eve fazla ekmek alındıysa buzluga konulabilir 1 yıl orda kalabilir yence zman fırın sıcaksa fırında diilse mikrodalgada 2.dk da çözülüo oda yoksa tavada ısıtıp yenebilir taptaze oluyo...yemekde yapılan malzemeyle çok ilişkili mesela ben hiç 1 kilo taze fasulye biber patlıcan aldıgımı bilmem hep yarım kilo hele bi dolmabiber alışım var sayıyla alırım mesela 1 kilo dolmabiber bi kilo ççarliston almam pazardan1 kilo karışık dolma biber çarliston acı biber kırmızı biber alıorum:)) yazın öyle yapıorum hem bir kilo parası ödüorum hemde 4 çeşit alıorum diyelimki taze fasulye 2.500 lira kilosu ben 1 liralık alıorum evet komik duruyo pazarcılar bi ton laf edio ama hiç yemek dökmem diyebilirim:))aldıklarımı hep az ama çok çeşit alıorum... vede yemeklerimi az yapıorumpilav:1 çay bardağındanmakarna: 1 su bardağından yapıorum hiçde aç kalmıoruz:)meyve bizim evde zaten çürümez çürüyemez deli gibi tüketiruz:))))))peynir oda bozulmaz... ben aylık alışveriş yapıorum peynir eve geldiği anda bölerim yiyebilcemiz kadar bir kibrit kutusu kadar her birini aliminyum folyoya sarıp buzluga kaldırım yiycemizde mesela sabah çay koyarken peyniride çıkaırım erir o:)) tadında en ufak değişiklik olmaz....ekmek kalırsa ki zaten öyle bi şansı olmaz ama dışarda kaldı kurudu hemen rondodan geçirim elde ufalarım köfte için...yeşillik bozmuşluğum vardır ama nadiren:)yeşilliklerin hepsini yıkıorum suyunu süzüorum borcama dizip ağzını streçliorum 1 hafta paşalar gibi yetio:))))ama bir haftadan sonna bozuluo(((sütde bozmam açtıysam içerim onu eşimde bende süt canavarıyız ... bize bi meyve bide süt dayanmıyo zaten:)dolapta havuçmu kaldı diyelim suları kaçmaya başladı soyup vıeriorum eşimin eline kemirio:))))) şimdiye kadar tabikide attım yemek mesela ilk denemelerimi falan ama aman aman yemek atmıorum:)) bu huyumuda çok seviorum:)))))
Masallah canim nazar degmesin bir cay bardagi pirincten ne kadar pilav oluyor sana bir tavsiye kabul edersen yesilliklerini yikamadan koy dolabina nettede arastirabilirsin eger yikamazsan 2 haftada dayanir.Yesilliklerini aldiginda eger islaksa once onlari bir guzel kurut daha sonra icinin yabanci maddelerini ayir havlu kagitlara sar ama hava almasin.Yesillikleri yada meyveleri yikayarak koyarsak hem omru azaliyor hemde vitamini gidiyor.evde iki kişiyiz ekmeği öncelikle ekmekliğe falan koymuorum poşetle buzdolabına koyyorum... buzdolabında ben bir ekmeği 1 hafta yediğimizi bilirim tek yapmak gereken yemeden 15 dk. önce dışarı çıkarmmak eve fazla ekmek alındıysa buzluga konulabilir 1 yıl orda kalabilir yence zman fırın sıcaksa fırında diilse mikrodalgada 2.dk da çözülüo oda yoksa tavada ısıtıp yenebilir taptaze oluyo...
yemekde yapılan malzemeyle çok ilişkili mesela ben hiç 1 kilo taze fasulye biber patlıcan aldıgımı bilmem hep yarım kilo hele bi dolmabiber alışım var sayıyla alırım mesela 1 kilo dolmabiber bi kilo ççarliston almam pazardan
1 kilo karışık dolma biber çarliston acı biber kırmızı biber alıorum:)) yazın öyle yapıorum hem bir kilo parası ödüorum hemde 4 çeşit alıorum diyelimki taze fasulye 2.500 lira kilosu ben 1 liralık alıorum evet komik duruyo pazarcılar bi ton laf edio ama hiç yemek dökmem diyebilirim:))
aldıklarımı hep az ama çok çeşit alıorum... vede yemeklerimi az yapıorum
pilav:1 çay bardağından
makarna: 1 su bardağından yapıorum hiçde aç kalmıoruz:)
meyve bizim evde zaten çürümez çürüyemez deli gibi tüketiruz:))))))
peynir oda bozulmaz... ben aylık alışveriş yapıorum peynir eve geldiği anda bölerim yiyebilcemiz kadar bir kibrit kutusu kadar
her birini aliminyum folyoya sarıp buzluga kaldırım yiycemizde mesela sabah çay koyarken peyniride çıkaırım erir o:)) tadında en ufak değişiklik olmaz....
ekmek kalırsa ki zaten öyle bi şansı olmaz ama dışarda kaldı kurudu hemen rondodan geçirim elde ufalarım köfte için...
yeşillik bozmuşluğum vardır ama nadiren:)
yeşilliklerin hepsini yıkıorum suyunu süzüorum borcama dizip ağzını streçliorum 1 hafta paşalar gibi yetio:))))ama bir haftadan sonna bozuluo(((
sütde bozmam açtıysam içerim onu eşimde bende süt canavarıyız ...
bize bi meyve bide süt dayanmıyo zaten:)
dolapta havuçmu kaldı diyelim suları kaçmaya başladı soyup vıeriorum eşimin eline kemirio:))))) şimdiye kadar tabikide attım yemek mesela ilk denemelerimi falan ama aman aman yemek atmıorum:)) bu huyumuda çok seviorum:)))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?