israilin mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanlar İsrail'e tepki güya göstermek için o ülke menşeili malı satın almamayı tercih ediyorlar. Fakat bu doğru bi yöntem değil. Boykot uygulanacaksa ülke bazında uygulanır. Mesela İsrail malını Türkiye Cumhuriyeti devleti hiçbir şekilde ülkesine sokmaz, ithalatını yasaklar falan işte o zaman bir boykot uygulanmış olur. Zarar edecekse o zaman zarar eder İsrail. Ama insanların yaptığı bireysel boykotun İsraile bir zararı yok çünkü o mal senin ülkene girmiş, parası ödenmiş. Sen o malı satın almayarak kendi ülke ekonomine zarar veriyorsun. Bakın Rusya'ya, bizi boykot ettiler ve onlara satacağımız bütün mallar elimizde kaldı. Zarar etmiş olduk. Bizim insanımız ne yapıyor: kola içeceğime Fanta içerim, İsrail'i boykot ediyorum. Tabi satın almamak yine sizin tercihinizdir ama yapmış olduğunuz şeyin aslında ne olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Konu sahibi, onlar İsrail malı mı bilmiyorum, bilgilendirmek için yazdım. Tekrar söylüyorum, kimse kullanmak zorunda değil ama İsrail zarar etsin diye bunu yapacak olan varsa zarar falan etmiyor yani.
Benim kişisel görüşüm, ben İsrail menşeili malları seviyorum, kaliteli buluyorum. Karşılaştırmalı üstünlük diye bişey var.

İsraili boykot edemeyiz ıvır zıvırı geçelim, askeri malzeme alıyoruz füze, helikopter, kara aracı, sonar vb. Olmaz yani.
 
Verdiğiniz vergiler tırlara silah olarak yüklenip gitmedi mi?
ben tam içeriğini inanın bilmiyorum 8 9 ay hiç tv kullanmadım haber izlemiyorum zaten eşim nereyi açarsa hangi gazreteyi getirise orayı dinliyorum ben haberlere çok üzülüyorum aglıyorum o yüzden izlemiyorum
 
israilden mi alıyoruz


İsrail, ABD ikilisinden alıyoruz onlar da uçağın elektronik şemalarını vermiyorlar mesela. Son günlerde alım için Çin'e de yönelmişiz. Milli tank projesi vardı battı, milli helikopter projesi iyi durumda. Milli uçak, füze vbmiz yok. Her şeyimiz ithal yani, savunma bütçesi gerçekten teknolojiye yatırım yerine kimde ne varsa toplamaya kullanılıyor.
 
Son düzenleme:
Karar senın tabı orflame ısvec hatta acılımı dgal ısvec kozmetıklerı gıbı bıseydı
 
Ablacığım haydi İsrailliler din kardeşi değil Müslümanlara her haltı yer, bizim ülkeye ne diyorsun? Önce içsavaş çıksın diye Suriye'yi karıştır, milyonlarca insanın yollara dökülmesine sebep ol, sonra IŞİD'e yardım yaparken tırlar basılsın....senin vergin IŞİD'e gitmedi mi peki, müslüman kardeşlerinin öldürülmesinde, ırzlarına geçilmesinde kullanılmadı mı senin paran? Önce kendi ülkelerinin yaptığı pisliklere engel olsun o konuşan insanlar, sonra eloğluna konuşsunlar. Sankim demokrasi, barış, kardeşlik timsali bir ülkede yaşıyorlar tövbe tövbe.

Bilinçli hatun dicek laf yok bu yoruma :dondurma:
 
yahu oraya kadar bile gitme tohumu kimden alıyoruz?
üstelik habire alalım diye tek kullanımlık .. yiyorsun yani boğazından geçiyor..

bir avonu boykot etmekle olsa bu işler..
bilmiyordum
 
öf yani sanki kendileri hiç dış ülke ürünleri kullanmmışlardır ömürlerinde hiç kola içmemişlerdir eminim. onlar senin para kazanmanı kıskanmışlardır. sakın vazgeçme
diyorum ama almıyoruz onları da diyorlar
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X