Israrcı arkadas modeli ne yapmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte ben o dengeyi kuramıyorum sanki
O kadar boğuluyorum ki artık
Kırmak istemiyorum kimseyi ama benimde bir hayatım var
Birde gözlemledim bu kadar çok telefonla konuşmamıza rağmen benle plan yapmıyor bir hafta sonu
Sürekli başka insanlarla görüşme derdinde
Zaten bir araya gelince de hep onun sorunları
Ağzımı açıp anlatacak olsam dinlemiyor iki üç cümle ile geçiştiriyor sanki
Şu anda hayatımda olup bitenden haberi bile yoktur eminim bu kadar çok konuşmamıza rağmen

Arkadasin manyak, tek derdi kendisi ,seni gecistirecegini bile bile muhabbeti ilerletme Selam ver gec boylesiyle yakin olmaya gerek yok vakitli vakitsiz arar israr eder gecirtir kibarca alismasin
Böyle bir tip daha vardı hayatımda gecenin 2 si arar sevgilisini anlatır ağlardı
Bende sevdiğim için kızı dinlerdim
Sonra ne oldu mesafe koyayım dedim benden kötüsü olmadı onun için
Sinirlendi bağırdı çağırdı falan
Onu dinlemiyormuşum falan filan
Yani kötü ben oldum

Arkadasin manyak, tek derdi kendisi ,seni gecistirecegini bile bile muhabbeti ilerletme Selam ver gec boylesiyle yakin olmaya gerek yok vakitli vakitsiz arar israr eder gecistir kibarca azitmasin sinirler harbi baslatir
Bencilliği beni üzüyor neyse mesafeli olmak en iyisi galiba
Benim telde onu hazır asker gibi beklemediğimi bilmeli

Beni dinlemeyince anlatmak içimden gelmiyor lafı ağzıma tıkıyor çünkü
İlgilenmiyor umrunda değil
Hep onum iş hayatı aşk hayatı onun sorunları onun hayatı
Ben umrunda bile değilim
Hep böyle insanlarla arkadaş olmaktan yoruldum
İyi bir dinleyiciyimdir de benimde bir hayatım var
Telde konuşmak çok geriyor artık beni
Ben çöplük gibi arkadaşın tabiriyle dinleyici sürekli
İnsanlar stresini benden atıyor

Evet konuşucam yada hareketlerimle belli edicem
Şu an çalışıyorum bana yazmış acil ara
Akşam konuşuruz tatlım yazdım yoğunum bu kadar
Yolda kalmadıysa kaza geçirmediyse acil birşey yoktur konuşacak mesai saatindeyim
Çıkıp konuşamam eskiden olsa arardım
Ama yapmıyacam artık

Huylu huyundan vazgeçmez, madem arkadaşlığınızı devam ettirmek istiyorsunuz o zaman müsait olmadığınız zamanlardaki onun arama ve mesajlarını görmezden geleceksiniz işiniz bitip müsait olduğunuzda geri dönüş yaparsınız.

canım benim insan arkadaş seçerken zaten ilk kriter özünde iyi olmasıdır
hiçbirimiz özünde kötü olan insanları arkadaş seçmeyiz ki
ama her iyi olan insan da bizim arkadaşımız olamaz. Tek kriter bu değil çünkü.
sana bir şekilde rahatsızlık veriyorsa görüşmezsin. Vicdanen de rahatsızlık duymana hiç gerek yok.

Bencilliği beni üzüyor neyse mesafeli olmak en iyisi galiba
Benim telde onu hazır asker gibi beklemediğimi bilmeli
Kuzum samimiyet lazim arkadaslik boyle bir sey degil benzer bir kuzenim vardi beni yanlis anladi tum muhabbeti kesti ki yillarca dinledim kavga gurultu olmadan mesafe en ideali sende yipranmazsin

Acil ara nedir ya? :) Gerçekten aşırı samimiyetin sonu hep sınır ihlali mi olmak zorunda. Bi sorar insan müsait misin? Değil misin? :)) bende 2 gün önce 2 arkadaşımı sildim engelledim her yerden, insanların beklentilerine cevap vermek onları sürekli hoş tutmak zorunda değiliz. Önce kendi hayatımız

seni cok iyi anlıyorum bni dinler bnde onu dinlerim onda sikinti yokta bn merkezli hep bnle buluş başkalarıyla buluşmaya gidince bni de cagir sevgili arkadas vs kim olursa olsun bnden başka arkadaşı yok bnde öyle olayım istiyor mesafe koyabiliyorsan koy evimiz yakın olduğu için koyamiyorum bn eger bir gün taşınırsam buralara gelemeyeceğim için kurtulmuş olacağım bekliyorum iste cnm

Ben inanın artık başka birinin hayatını yaşıyor gibi oldum
İşteyim bütün gün
Kendime ayırdığım bir kaç saat bile kalmadı
O kadar çok tutuyor ki telde beni
Günde 3-4 defa aradığı oluyor bazen
Ben yoruldum artık pes ediyorum
Küserse kendi bilir
Her zaman müsait olmayacam artık
Kendi müsaitlik durumuma göre dönüş yapıcam
Zaten bazen bana gerçekten değer vermediğini vakit öldürmek iç dökmek için beni aradığını düşünüyorum böyle düşününce soğuyorum.

Kuzum samimiyet lazim arkadaslik boyle bir sey degil benzer bir kuzenim vardi beni yanlis anladi tum muhabbeti kesti ki yillarca dinledim kavga gurultu olmadan mesafe en ideali sende yipranmazsin
Evet sonu böyle oluyor
Karşı taraf yeter ama artık dediğinde öfke kusuyorlar resmen
Çünkü onu dinlemek senin görevin sadece
Sen dinlemek için varsın onun hayatında
Yok böyle birşey ya

Ruh sağlığınız için en iyisi, kimse bu kadar fedakarlığı hak etmiyor ya, gerçekten. Ben de sırtımda taşıdım taşıdım bir kere “önce ben” dedim ne bencilliğim kaldı ne samimiyetsizliğim. Kimi bilerek yapıyor kimi bilmeyerek ama benim tahammülüm kalmadı açıkçası, haddini bilmeyeni anında hayatımdan çıkartırım.

Bence farkında bile değil zaten
İşin kötüsü
Kendisine o kadar odaklı yaşıyor ki çevresindekileri özellikle beni farkında bile değil
Sevdiğim eski bir arkadasım olmasa bu kadar müsamma göstermem
Çünkü daha önce başıma böyle birşey geldi
Dediğin gibi bir kere cevap vermedim diye benden kötüsü olmadı
Benim problemimde beni yalnız bıraktın okudun cevap bile vermedin bir sürü şey
Bu kadar fedakarlık fazla aynen
Kafa dinlemek gerek
Normalde telde bu kadar konuşmayı bile sevmem
Erkek arkadaşım olsa sürekli arasa ondan bile sıkılırım bende kimseyi darlamam
İnsanların sınırlarına saygı duyarım
Ama ben böyleyken neden mesafe koyamıyorum ben kendimi suçluyorum

Siz, size bişey olursa o bakacak nasıl olacak derdine düşmüşsunuz ama konu bu değil en önemli şey şu an ve şimdiden itibaren kimsenin bagirmasina izin vermeyin.
Siz farkında mısınız yavrunuzun ister istemez psikolojisi bozuluyor ilerde ezik pasif hiç bişeye ses çıkarmayan bir birey olması kaçınılmaz malesef ve daha da kötüsü bunun normal olduğunu düşünüp ergenliğe girerken hayatı size zehir edebilir.
Kaldı ki bir canı dünyaya getirmek bakmak hiç ama hic kolay değil. Ben yeni hamileyim ilk yavrum ama inanın bunu yapan öz annem öz kardeşim de olsa benden lafı yer kimse kusura bakmasın. KV'nin psikolojisi bozuksa gidecegi yer belli bu yaştan sonra insanlara yük değil aksine yol gösterici olması gerekirken çocuktan beter çocuk olmuş

Merhaba herhangi bir iliskide huzursuzluk hissediyorsaniz o iliskide mutlaka yolunda olmayan seyler vardir. Siz haklisiniz. Arkadasiniz sizi hic dinleyip merak etmiyorsa sorunlu bir dostluktur. Mesafeyi coktan hak etmiş.

Sizi bu kadar bezdiren bir durumsa güzellikle açıklama yapılacak kısmı geçmişsinizdir. Onu ikna etmeye çalışmadan tek ve net bir şekilde “HAYIR” diyin. Psikologlar da bunu tavsiye ediyor. Hayır diyin ve bahane sunmayın. Israrla sizi arıyorsa önce acil bir durum mu var? diye sorarsınız. Yok öylesine aradım diyorsa “şu an müsait değilim” diyin ve başka hiçbir şey yazmayın. Karşı tarafı ikna etmeye çalıştıkça veya bahaneler sundukça karşı taraf aslında bu kişi bana hayır demiyor istiyor sadece biraz daha zorlamam gerek diye düşünüyormuş. O yüzden net bir şekilde cevap verip kestirip atmak lazım.

Benimde böyle bir arkadasım var ama benim bi derdim olduğunda 5 saat benim derdimden de konusur sjsjshshdj beni de ihmal etmez yani sizinki gibi valla açıkçası ben çareyi onu böyle kabul etmekte buldum

sadece iyi bir dinliyeci değilsin belkide aynı zamanda kötü bir alıcısın..evet umurunda olmaması bencilce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…