Israrcı arkadas modeli ne yapmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Isabella_7

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2021
6.528
9.256
128
35
Selam kızlar
Benimki büyük bir dert değil ama şöyle bir durum yaşadım dün akşam
İş yerimden uzun süredir görüşmediğim arkadaslarımla buluştuk kahve içmek için.kahvemi içip sohbet ederken benim çok yakın bir arkadasım aradı.bende açamadım whatsapptan yazdım şu an dışardayım iş yerinden kızlarla buluştum diye.
İki dakika konuşalım çok önemli falan dedi bende birşey oldu diye aradım.baktım bana hoşlandığı çocuğu iş yerindeki basit olayları anlatmaya başladı şok geçirdim.
Uzaklaştım masadan biraz konuştuk tabi insanlara da ayıp oldu.sonra canım benim dönmem lazım kızlara ayıp olmasın dedim kapattım telefonu inanılmaz derecede rahatsız oldum .sonra baktım 1 saat sonra yine aramış ama dönmedim.
Şimdi bu arkadaşımı çok seviyorum ama bu tarz bencillikleri canımı sıkıyor.onla arkadaşlığımız şu hale geldi kendi anlatır anlatır benim bir olayım olunca anlatmaya kalksam hemen geçiştirir falan.bunu hissediyorum .tamam bazı sıkıntıları var ama hepimizin var yani birbirimizi bu kadar darlamaya gerek yok.
Açmayınca teli dönmeyince falan küsüyor kırılıyor bunuda istemiyorum çünkü değer verdiğim biri.
Ben böyle birşeyi sevgilime bile yapmam böyle bir karakterdeyim.
Bunu güzel bir şekilde nasıl dile getirebilirim?çünkü artık çok rahatsız oluyorum.
Bazen boğulduğumu hissediyorum.sosyal çevremin sadece 1 kişiden ibaret olmasını istemiyorum .
Tavsiyeleriniz görüşlerinizi almak istiyorum.böyle bir durum yaşayan var mı?
Varsa nasıl başa çıktınız?

Okurken ben bile bunaldım :/ mesafe şart. Sizi çok yakın görüyor olabilir ama birde şöyle bişey var siz derdinizi anlattiginizda işte ufak tefek ne varsa, aynı şekilde o da dinliyor mu ?
O mesafeyi nasıl koyacağımı bilemiyorum ipin ucu kaçtı sanırım
Beni pek dinlemez geçiştirir iki üç cümle söyler sonra olay kendine döner
Bunun farkında bile değil heralde
Gerçekten bazen çok bunalıyorum
Kendimce sosyal olmaya çalışan bir insanım.
Oda öyle
Şeyde ilginç geliyor bana mesela ben hep dinleyici oluyorum benle birlikte fazla plan yapmaz .atıyorum hafta sonu şu partiye bu evente gidiyorum der ama ben olmam yanında
Hal böyleyken sürekli telefonda konuşmak beni geriyor artık

Açmayın, mesajlara bakmayın, müsait olunca dönün.

Alışır zamanla.

Açıklama yapmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum.
Küsüyor falan trip atıyor ne bileyim
Ben yoruluyorum artık
Hayat zaten yeterince zor ve yorucu
Dediğinizi yapmaya çalışıcam.
Ama bunu nasıl kendi düşünüp anlayışlı olmuyor çok enteresan

Kusura bakmayın da o zaman resmen kullanıyor sizi. Gerçek dost-arkadas dinleyicidir aynı zamanda. Zırt pırt her şeyde arayıp da birlikte plan yapmamanız da ilginç geldi bana. Benim de vardı böyle bı arkadaşım o zamanlar o yeni evli çocuklu ben bekardim. Kocası kaynanası eltisi ne sorunu varsa arardı ağla zirla anlatır bende dinler çözümler bulmaya çalışırdım.psikolog psikiyatr araştırır onlarla görüşme saglardim. İlkokul bitirmişti hep teşvik ettim beraber sınavlara gittik velisi gibi kapıda beklerdim. Şimdi aof. İlahiyat bitirmiş neyse sonuç ne düğünüme geldi ne zor zamanımda arayıp sordu her şey düzlüğe çıkana kadarmış. Sonra akillandim . Baktım karsimdaki beni tinmiyor hep o konuşuyor o zaman yol veriyorum. Hayat çok kısa

“ Çok sevdiğim bir arkadaş ama bu tarz hareketlerini sevmiyorum.”
Ben de bunu anlamıyorum. Böyle bir arkadaş nasıl sevilir? İyi yerlerini seveyim de kötü yerlerini sevmeyeyim olmaz ki. Arkadaşlık bir bütün. Bunları yapan bir insan genel olarak arkadaşlık tanımıma uymaz benim. Ivır zıvır muhabbetlere hiç gelemem. Yoksa her insanda güzel taraflar vardır ama herkesle arkadaş olmuyoruz. Mesafe koymanızı tavsiye edebilirim.

Çok eski bir arkadasım içinde kötü bir niyet yok hasetlik kıskançlık gibi ki bunlar çok önemli şeyler
O yüzden seviyorum onu
Ama fazla darlıyor.
Sevdiğimiz insanların bazı hareketlerini sevmeyebiliriz
Benim için niyet önemli ama işte böyle durumlar yaşıyorum

İçinde kötü niyet yok biliyorum
Ama anlatacağı şeyler bitmiyor işte bir türlü
Sizin çok kötü olmuş tabi çıkarcı biriymiş
Ben böyle bir durum yaşayacağımı sanmıyorum sadece biraz relax olmak istiyorum

Telefonu açamayacak durumdayım mesajla anlat deyin. Yazmaya üşeniyorsa ses kaydı atsın. Sürekli yapın bunu. Hem o anlatmış rahatlamış olur hem de siz karşılığında artık alıştığınız cümlelerinizi mesaj olarak atarsınız dinlemenize bile gerek yok bence.
Benim de böyle bir arkadaşım vardı çok eski arkadaşım bu yöntemle artık aramızda bu saatler süren telefon konuşmaları olmayınca iletişimimiz sıfıra kadar indi. Demek beni bu yüzden arıyormuş benim halimi hatrımı sormak için aramıyormuş dedim saldım. Artık instagram arkadaşıyız sadece beğeni- yorum bu kadar. En azından kafam rahat.

Kötünün iyisi insanlar seçerseniz bu durumu yaşamaya devam edersiniz. Kıskançlık, hasetlik, kötü niyet olmaması bir ekstra değil asgari düzeyde olması gereken şey zaten. Darlıyor, olmadık zamanda, müsait değilken laftan anlamıyor. Bunlar çok önemli göstergeler.
Bazı kızlarımız, “evleneceğim adam biraz kıskanç, azıcık odun, bir parça maço, özbakımı yetersiz, bana karşı kaba ama özünde iyi bir insan.” diyerek üzerinde dallar olan odunları kendine eş ediyor. Bir eş, arkadaş, dost seçmek bir bütündür.

Dedikoducu ama özünde iyi bir insan olamaz.

Özel alana saygısız ama özünde saf kalpli bir insan olamaz.

Eşim bana ve çocuklara şiddet uyguluyor ama özünde iyi bir insan. Olamaz.

Herkesin bir kusuru vardır. Bazı insanlar telaşlıdır, mizacı öyledir. Bazı insanlar diğerleri kadar sıcakkanlı değildir ama çok iyi bir kalbi olduğunu bilirsiniz. Size ve özel alanlarınıza son derece saygılıdırlar. Ama bir insan sizi bir şekilde huzursuz ediyorsa o insanın doğru bir arkadaş olması mümkün değil.
Eminim Ümitcan Uygun denen döl israfının arkadaşları da onun özünde çok delikanlı (!) bir insan olduğunu ama bazı şanssızlıklara kurban gittiğini düşünüyorlardır.

Benim de sürekli ‘çok acil bakar mısın’ ya da ismimle elli tane mesaj atan arkadaşım var. Cevap veriyorum saçma sapan bir şey çıkıyor. Defalarca uyardım endişeleniyorum bana bu tarz mesaj atma diye, bir şey değişmedi. Ben de artık bu mesajlarını takmıyorum. Keyfi ne zaman konuşmak istersem o zaman yazıyorum. Kırılıyor, güceniyor müsait değildim diyip geçiyorum.
Dip not: Onun mesajlarını sessize aldım. Sadece onla konuşmak istediğimde açıyorum.

Son düzenleme:
Kıskançlık hasetlik gibi durumlar olmaması gereken şeyler evet de o kadar çok var ki
O yüzden güvenemiyorum insanlara
Arkadasım uzun zamandır var hayatımda o yüzden silip atamam
Verdiğiniz örneklerle benim konumun pek ilgisi yok
O konularda sizin gibi düşünüyorum zaten

Konu sahibi benim senin konunla ilgili imtihanlarım oldu..mutlaka konuma göz at.bu ısrarcı arkadaşa mesafe köy yüz verme.ben çok çektim hemde on yıl..ama buna izin veren bendim.vermemeliydim sende izin verme.konumu atıyorum size aşağıda linkle.

Birlikteliklerde sadece veren taraf veya alan taraf oldumu büyük dengesizlikler olur...tabiri caizse bazı insanlar bütün enerjini bir suluk gibi çeker gider. Telefon konusunda kısaca şunu söyleyebilirim, çok önemli olacağını düşünmediğim sürece böyle durumlarda telefonu açmam...bu senin seçeneğin! Diğer durumlara gelince bana kalırsa anlatma göster..birşey anlatıyorsun oralı olmuyormu..tekrarla..lafını kesmeyemi kalkıyor izin verme..gibi gibi..yaniarkadaşlık birlikteliğinde bile karşındaki sana değer vermeli dolayısıyla senin anlatmak istediğini önemsemeli....sadece kendisini düşünmekle olmaz bu işler. Baktın çabaların fayda etmiyor mesafeyi koy.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…