• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işsiz eş ve çocuk

evet aslında eski işyerinden umudu olmasa büyütecek çocuğumuz olmasa kendisi de marketlere falan başvururdu. ama alacağı asgari ücret olup onunda yarısından çoğunu bakıcıya yol masraflarına verip bir de çocuğun düzenini bozmak ne kadar mantıklı bilemedik. tabi yine diyorum eski iş yerinin çağırma durumu da var yoksa 2,5 sene işsizlik tabi ki normal değil. ama biz sürecin bu kadar uzayacağını öngöremedik.

2 buçuk sene boyunca eski iş yeri belki çağırır diye mi beklediniz? Kusura bakmayın ama siz bir seçim yapmışsınız, orası olmuyorsa evde oturup çocuğa bakması daha iyi demişsiniz. Şimdi neden bu durumdan şikayetçisiniz anlamadım gerçekten. Ortak bir karar almışsınız eşiniz ona göre başka bir iş bakmamış, bu konuda mesele o zaman işsizlik değil. Bilinçli olarak şu an için çalışmak tercih edilmemiş

İs bulamamasi norml degil pandemi 27 aydir yokki mesleginde bulamazsa baska meege yöneltebilirdi.

cocugunuzla ilgili durumda size guvenli baglanamamis bu durum onu gosteriyor. Yeniden guvenli baglanma icin yontemler var cocuk pedagoglarinin sayfalarindan bir arastirin ve kafaniza yatarsa deneyin isterseniz. Anneye babaya guvenli baglanan cocuk birakildiginda aglamaz. Bu baglanma konusunuda isterseniz arastirabilirsiniz belki faydasi olur

Biz üç küçük çocuktuk, annem Almanya a çalışmaya gittiğinde. Ben 7, kardeşim 5 ve 3. Bize babam baktı ve çok güzel baktı. Benim babamda işten atıldı o zaman, uzun zaman iş bulamayınca, annem kazandı parayı. 2 sene sonra temelli geri döndü, babam yine işten çıkarılinca, ben 11 yaşındayken yine Almanya a işçi olarak gitti ve 1 sene sonra babamı yanına aldı, ondan 1 sene sonra bizi aldılar.
Çocuk lafına bakıp da işinizi sakın bozmayın. Simdi iyiki annem aktif olmuş ve babamın eline bakmamış diyoruz hepimiz. Yalniz baştan ne televizyon vardı, ne bilgisayar. Anneler babalar çocukları ile ugrasirdi. Şimdiki babalara veya annelere bakıyorum, bir elinde telefon, gözler telefonda, Nerde olursa olsun. Hayvanat bahçesinde, yüzme havuzunda, oyun parkında VS. Sanki telefonla doğum kanalından çıkıyor bazı insanlar. Babalar, Anne olmayınca, hem annelik hem babalık yapabiliyorlar. Hiç düşünmeyin. Yalniz çok yorulunca, dinlenmek için meditasyon yapmayı öğrenin, cok yardımı dokunuyor.
Benim eşim bazı zaman iş yüzünden başka şehirlere veya memlekete giderdi, ben 1 hafta çocuklarla yalnız kalırdım. Çok yorucu oluyor. Ama öğlen yemeğinden sonra 1 saat dinlenmek için meditasyon yapardım. Oğlum 7 yaşında saati okurdu ama kızım 3 yaşında bilmiyordu tabi. Ona saatin küçüğü şu sayıyı, ve büyüğü şu sayıya gelince, yavaşça sessiz yatak odasına yanıma gelebilirsin diyordum. Ve ikisi de beraber oynadılar ve arada sırada bir saate bakardilar, saati gösteren ve dakikayı gösteren hangi sayıya gelmiş diye. Seslerini duyuyordum bazı zaman. Ben de sizin gibi çalıştım ama sade saat 13 e kadar. Benim çocuklarımda çok isterdi evde kalayım ama her istek olmuyor. Meditasyon çok çok yararlı. Veya akşam çocuğu yatırdığı gibi yap. Çok faydasını görürsünüz.

Çocuğu emanet edecek aile büyüğünüz var mı bilmiyorum yoksa bile kreş yaşı gelmiş ve bence mühendis dediğiniz eşinizin o kadar süre işsiz kalması artık birazda kendisinin iş aramayı bıraktığı anlamına geliyor benim gözümde. Geçen bunca zamanda kpss ye girebilirdi devlete atanabilme ihtimali var, olmadı alanı ile ilgili olmasa da başka işlere başvurabilirdi. Belki kadrosunun altında işte az maaşla çalışmak ona koyabilir ama iş beğenmeme lüksü yok, mevcut ülke şartlarını geçtim o bir eş ve bir baba size karşı olmasa da çocuğuna karşı sorumluluğu var. Sizi çok iyi anlıyorum çalışan bir anne iş stresi bir yandan evin işleri çocuk bunalmanız çok doğal ki çocuklar genelde anneye düşkün oluyorlar o yaşlarda. Bence az kazanır o da kreşe gider çalıştığına değmez demeyin girsin bir işe eşiniz, o da sosyalleşir, çocukta sosyalleşir enerjisini atar okulda yaşıtlarıyla olur ve sizin üstünüzden de az da olsa yük kalkar...

bence elestirilecek bir sey yok,
normal bir karar vermissiniz.
burada cok kisi cocuk 3 yasina 4 yasina gelene kadar anne evde kalmaliyi savunur halbuki, size niye boyle yaziyorlar, yoksa hayat musterek degil miydi.

esiniz issiz kalmis ve evde cocukla ilgilenmis.
Ymek de yapiyormus ama siz de yemek yapmayi tercih ettiginiz icin yapiyormussunuz.

benim esim de bir donem issiz kalmisti ve ev islerini ustlenmisti, cocuk krese gidiyordu ve krese devam etmisti ama pandemi donemi olsaydi ornegin oh mis evde kalirdi o da, icimiz daha rahat ederdi.

Insan hayatinda 2 yil nedir ki issiz kalmak icin, bu surede de baska bir yasami deneyimlemis esiniz, ileride o da calisirken ev isleri ve cocuk bakimi konusunda diger erkeklere nazaran cok daha bilincli olacaktir eminim ki.

ama yorulmussunuz, bunalmissiniz, zorlaniyorsunuz.
O kadar normal ki.
Bir cogumuz icin cocuklarin kucuklukleri bu sekilde kosusturmaca halinde geciyor emin olun ki.
Benimkiler 4 ve 7 yasindalar, bu sene biraz daha rahatiz onceki yila gore ornegin.

Calismiyor olan siz de olabilirdiniz. Cocuk babaya da boyle yapisabilirdi cunku cocuk evde kimi gormezse ona yapisir normal. Yasadiginiz surecten bikmis olabilirsiniz ama sadece biraz sabir
Kimsenin hayatı 4/4 lük değil malesef hepimizin sıkıntısı, here gece düşünmekten uyuyamadığı dertleri var, hiç bir sıkıntı kalıcı değildir elbet bitecek birgün bunlarda kendinizi bu kadar yıpratmaya gerek var mı?

Cocuk bu anneye yapisir biz gece bile birlikte yatiyoruz parka indirdigimde bazen yapisiyor buyuyunce gecer. siz yorulmussunuz esiniz benim durumumda evde haber beklemekten ve cocuk avutmaktan az kalmis siyirmaya:) siz az da olsa isyerinde nefes alabiliyorsunuz boyle dusunun esinizin yemeklerini begenmiyorsaniz hafta sonu toplu yapacaksiniz o evdeyken silip supurecek. Iyi yonunden bakin bu surecte krese bakiciya vrrmek zorunda kalmadi anne ya da babasiyla kaldi artik krese gidebilir onumizdeki surecle birlikte kresi ve esinizin isini hallederseniz problem gecer. Inanin ki ben de 4senedir evdeyim evde olmak daha kotu

Çocuğu emanet edecek aile büyüğünüz var mı bilmiyorum yoksa bile kreş yaşı gelmiş ve bence mühendis dediğiniz eşinizin o kadar süre işsiz kalması artık birazda kendisinin iş aramayı bıraktığı anlamına geliyor benim gözümde. Geçen bunca zamanda kpss ye girebilirdi devlete atanabilme ihtimali var, olmadı alanı ile ilgili olmasa da başka işlere başvurabilirdi. Belki kadrosunun altında işte az maaşla çalışmak ona koyabilir ama iş beğenmeme lüksü yok, mevcut ülke şartlarını geçtim o bir eş ve bir baba size karşı olmasa da çocuğuna karşı sorumluluğu var. Sizi çok iyi anlıyorum çalışan bir anne iş stresi bir yandan evin işleri çocuk bunalmanız çok doğal ki çocuklar genelde anneye düşkün oluyorlar o yaşlarda. Bence az kazanır o da kreşe gider çalıştığına değmez demeyin girsin bir işe eşiniz, o da sosyalleşir, çocukta sosyalleşir enerjisini atar okulda yaşıtlarıyla olur ve sizin üstünüzden de az da olsa yük kalkar...
eşim zaten devlette mühendisti :(

bence elestirilecek bir sey yok,
normal bir karar vermissiniz.
burada cok kisi cocuk 3 yasina 4 yasina gelene kadar anne evde kalmaliyi savunur halbuki, size niye boyle yaziyorlar, yoksa hayat musterek degil miydi.

esiniz issiz kalmis ve evde cocukla ilgilenmis.
Ymek de yapiyormus ama siz de yemek yapmayi tercih ettiginiz icin yapiyormussunuz.

benim esim de bir donem issiz kalmisti ve ev islerini ustlenmisti, cocuk krese gidiyordu ve krese devam etmisti ama pandemi donemi olsaydi ornegin oh mis evde kalirdi o da, icimiz daha rahat ederdi.

Insan hayatinda 2 yil nedir ki issiz kalmak icin, bu surede de baska bir yasami deneyimlemis esiniz, ileride o da calisirken ev isleri ve cocuk bakimi konusunda diger erkeklere nazaran cok daha bilincli olacaktir eminim ki.

ama yorulmussunuz, bunalmissiniz, zorlaniyorsunuz.
O kadar normal ki.
Bir cogumuz icin cocuklarin kucuklukleri bu sekilde kosusturmaca halinde geciyor emin olun ki.
Benimkiler 4 ve 7 yasindalar, bu sene biraz daha rahatiz onceki yila gore ornegin.
çok teşekkür ederim biraz ferahladım duymak istediklerim bunlardı. geçecek tabi ki geçecek, hayatımızda iyi günlerimizde geçiyor kötü günlerde.. umarım bu günler biraz daha hızlı geçer.

yukarıda bir arkadaş güvenli bağlanma olmamış çocukla aranızda yazmış bu beni çok çok üzer. ben onun her anlamda iyi olması iyi yetişmesi için çekiyorum bunca çileyi. güvenli bağlanma konusunu yeniden iyice araştıracağım çok kafama takıldı

Biz üç küçük çocuktuk, annem Almanya a çalışmaya gittiğinde. Ben 7, kardeşim 5 ve 3. Bize babam baktı ve çok güzel baktı. Benim babamda işten atıldı o zaman, uzun zaman iş bulamayınca, annem kazandı parayı. 2 sene sonra temelli geri döndü, babam yine işten çıkarılinca, ben 11 yaşındayken yine Almanya a işçi olarak gitti ve 1 sene sonra babamı yanına aldı, ondan 1 sene sonra bizi aldılar.
Çocuk lafına bakıp da işinizi sakın bozmayın. Simdi iyiki annem aktif olmuş ve babamın eline bakmamış diyoruz hepimiz. Yalniz baştan ne televizyon vardı, ne bilgisayar. Anneler babalar çocukları ile ugrasirdi. Şimdiki babalara veya annelere bakıyorum, bir elinde telefon, gözler telefonda, Nerde olursa olsun. Hayvanat bahçesinde, yüzme havuzunda, oyun parkında VS. Sanki telefonla doğum kanalından çıkıyor bazı insanlar. Babalar, Anne olmayınca, hem annelik hem babalık yapabiliyorlar. Hiç düşünmeyin. Yalniz çok yorulunca, dinlenmek için meditasyon yapmayı öğrenin, cok yardımı dokunuyor.
Benim eşim bazı zaman iş yüzünden başka şehirlere veya memlekete giderdi, ben 1 hafta çocuklarla yalnız kalırdım. Çok yorucu oluyor. Ama öğlen yemeğinden sonra 1 saat dinlenmek için meditasyon yapardım. Oğlum 7 yaşında saati okurdu ama kızım 3 yaşında bilmiyordu tabi. Ona saatin küçüğü şu sayıyı, ve büyüğü şu sayıya gelince, yavaşça sessiz yatak odasına yanıma gelebilirsin diyordum. Ve ikisi de beraber oynadılar ve arada sırada bir saate bakardilar, saati gösteren ve dakikayı gösteren hangi sayıya gelmiş diye. Seslerini duyuyordum bazı zaman. Ben de sizin gibi çalıştım ama sade saat 13 e kadar. Benim çocuklarımda çok isterdi evde kalayım ama her istek olmuyor. Meditasyon çok çok yararlı. Veya akşam çocuğu yatırdığı gibi yap. Çok faydasını görürsünüz.
Merhaba, bende meditasyona meraklı birisiyim. Önerebileceginiz kişi veya kanallar var mi?

İs bulamamasi norml degil pandemi 27 aydir yokki mesleginde bulamazsa baska meege yöneltebilirdi.

cocugunuzla ilgili durumda size guvenli baglanamamis bu durum onu gosteriyor. Yeniden guvenli baglanma icin yontemler var cocuk pedagoglarinin sayfalarindan bir arastirin ve kafaniza yatarsa deneyin isterseniz. Anneye babaya guvenli baglanan cocuk birakildiginda aglamaz. Bu baglanma konusunuda isterseniz arastirabilirsiniz belki faydasi olur
ben hep güvenli bağlandığımızı düşünüyordum. çünkü ben gittiğimde biraz ağlayıp babası ilgisini başka yöne çekince sakinleşiyor. ya da ben akşam eve geldiğimde bana koşup sarılıyor tavır yapmıyor yüzüme bakmamazlık yapmıyor. bu konuyu yine de araştıracağım teşekkür ederim yorumunuz için.

çok teşekkür ederim biraz ferahladım duymak istediklerim bunlardı. geçecek tabi ki geçecek, hayatımızda iyi günlerimizde geçiyor kötü günlerde.. umarım bu günler biraz daha hızlı geçer.

yukarıda bir arkadaş güvenli bağlanma olmamış çocukla aranızda yazmış bu beni çok çok üzer. ben onun her anlamda iyi olması iyi yetişmesi için çekiyorum bunca çileyi. güvenli bağlanma konusunu yeniden iyice araştıracağım çok kafama takıldı

guvenli baglanma olamamis olabilir gercekten de,
ama yine de paniklemeyin,
zaten cocugun bir ebeveyni ile guvenli baglanmasi en buyuk ihtiyac, bunu esinizle saglamis ise sizinle de zamanla saglayacaktir.
Siz kaliteli zaman gecirmeye yogunlasin.
Ama kendinize de vakit ayirin muhakkak, bir arkadas meditasyon onermis, ben de cok tavsiye ederim. Ama bunu illa meditasyon olacak sekilde dusunmeyin, bazen arkadaslarla icilen bir kahve, bazen sakin bir ortamda bir kitap okumak, bir cuma aksamini evde atistirmaliklarla gecirmek cikolatanin dibine vurmak da meditasyon etkisi yapar.

Kimsenin hayatı 4/4 lük değil malesef hepimizin sıkıntısı, here gece düşünmekten uyuyamadığı dertleri var, hiç bir sıkıntı kalıcı değildir elbet bitecek birgün bunlarda kendinizi bu kadar yıpratmaya gerek var mı?
Benim oglan krese baslamadan once koala gibi yapisirdi hem bana hem babasina. Simdi sabah krese birakiyoruz adam arkasini donup el bile sallamiyor,kosa kosa gidiyor velet 😂

Yani olay erkek olunca hemen iş bulsuncular benzincide calissincilar gelmiş. Maaşın 3te 2sini de bakıcıya verirler artık en az. Bence erkek evin sorumluluğunun yüzde doksanıni alsa sorun olmaz. Çoğu evde yaşanan olayların aynısı işte cinsiyet farkı var sadece. Bir yerden de bir iş kapısı açılır.

Ben de esinizin ev konusunda sizin yüklerinizi hafifletmedigini, issizligin arkasına sığındığını düşündüm nedense.
Çocukla da yeterince ilgilenmiyor olabilir bilmiyorum yanlis da olabilirim ama bana yansıyan bu oldu.
Bir de memurmus ise iadesi uzun surebilir bir yerde sigortali calisabilir mi bilmiyorum ama ufak tefek isler yapabilir ilgi alanlarina göre. Benim kardeşim de yeni mezun ama annemle köyde şu an, pandemiden dolayi basvuru yapamadı ama hobileri var bu alanlarda kendini gelistirmeye calisiyor. O bile hic calismadigi halde issizlik psikolojisinde, esinizin ben rahatlığa alistigini ve calisma hevesi olmadigini düşünüyorum. Cocukla kaliteli vakit gecirmeli bir de size destek olmalı siz tek basiniza her isi ustlenmissiniz, eşinizin vasfi ne?
Her zorlugun ardindan bir kolaylik vardir (inşirah suresinden bir ayet). Illa ki bu zor gunler de gececek, herkesin imtihanı farkli ama siz once kendinize odaklanin iyi olun ki çocuğunuza ve evinize de yetecek enerjiniz olsun. Arada eve geldiginizde 1 saatlik mola verin kendinize, kitap okuyun müzik dinleyin. Enerjiniz tukenmis bunu toplamak icin de kendinize izin vermelisiniz.

Erkeğin işsiz kalması cidden sıkıntılı bir süreç hele ki çocuk varsa çarpı iki oluyor.
Biraz daha sabır ve başka sektörlere de baksın sonucunda 27 ay çok ciddi bir zaman.
Sizinle işleri, yemek yapmayı bölüşsün.
Hem çalışıyormuşsun sana destek olur sende eve gelince sadece çocukla ilgilenirsin.
Oda üzülmemiş olur.
Keşke elimden daha fazlası gelse :(

ben hep güvenli bağlandığımızı düşünüyordum. çünkü ben gittiğimde biraz ağlayıp babası ilgisini başka yöne çekince sakinleşiyor. ya da ben akşam eve geldiğimde bana koşup sarılıyor tavır yapmıyor yüzüme bakmamazlık yapmıyor. bu konuyu yine de araştıracağım teşekkür ederim yorumunuz için.

öncelikle siz kendi içinizde bile çocuğunuza yetememe psikolojisi içindeyseniz ve kendinize zaman ayırmak için çaba göstermeyip her anınızı çocuğunuza ayırmaya çalışıyorsanız o çocuk bunu kullanır ve sizi asla bırakmaz.
sizin de bir birey olduğunuzu ve kendinize zaman ayırmanız gerektiğini çocuğunuzun anlaması lazım. ona bunu kendinize zaman ayırarak göstermeniz lazım.
ayrıca eşiniz bu süreçte iş bulamıyor olabilir ben oraya takılmadım eğer bi kötü niyet yoksa. kaldı ki evde çocuğa bakarak yeteri kadar destek olduğunu düşünüyorum. kadınlar evde çocuk bakarken oluyor da erkek mi olmuyor? gayet normal bi durum.
biraz da çevrenin lafıyla eşinizin çalışmıyor olmasını takıyor olabilirsiniz, kendinizi böyle bi psikolojinin içine sokmuş olabilirsiniz.
bi daha düşünün derim.

27 ayda iş bulamamış olması sıkıntı. Pandemi 9 aydır var sonuçta. Öncesinde de bulamadığına göre ya kalifiye değil, ya iş aramayı bilmiyor, ya da gerçekten aramıyor. Yalnız şöyle bir durum var. Mühendis adamı kimse markete çalışmaya almaz. İlk firsatta gider çünkü, doğal olan bu. Boş boş konuşmuş yine millet.

bu bir iç döküş.. bir ağıt.. bir haykırış..
ofiste ya hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlayacağım ya da buraya yazıp bir nebze rahatlayacağım.

eşim 27 aydır işsiz. ilk zamanlar iş aradı bulamadı. sonra araya pandemi girdi zaten herkes işçi çıkarıyor iş bulması imkansız hale geldi.
mühendis ayda 5 bine yakın geliri vardı. merhametli sevecen yıllardır beklediğim insana kavuşmuştum. bende çalışıyorum türkiye şartlarına göre güzel bize yeten geçimimiz vardı. 6 ay bile sürmedi bu sefamız işten çıkarıldı. iş yeriyle davalık oldu. beklediğimiz mahkeme sürecimiz var.
27 aydır her gün bugün güzel haberler alacak mıyız diye beklediğimiz yıprandığımız tükendiğimiz birbirimizi tükettiğimiz 27 ay...

neyse evde çocuğu büyütür o arada da mahkemesi sonuçlanır işe başlar öyle böyle idare ederiz dedik. 3 yaşında bana çok çok çok düşkün yavrum.. sabah yine ben işe giderken ağlamaya başladı, kucağımdan inmedi. çocuk çok ağlayınca eşim bağırmaya başladı, ben ağlamaya.. 10 dakika geç kalsak arayıp bulamasa burnumuzdan getiren müdür.. üstümü başımı parçalamak isteyip yeteeeerrr diye bağırmak isteyen ben..

tükendim çok tükendim. maddi zorluklar, çocuğumun evde her dakika bana yapışması.. biraz nefes almak istesem çizgi film açsam gel anne sende yanımda otur diyen tuvalette bile rahat vermeyen çocuğum. seviyorum çok seviyorum ama ben ben değilim artık. kendime ait bir hayatım yok. ya işteyim, ya evde yemek yapıyorum ya çocukla oyun oynuyorum..

ben yoruldum çok yoruldum ne olur geçecek deyin ne olur biz de zorluklar yaşadık ama sonu güzel oldu deyin.. ben çok yıprandım ben bittim.

4 sene yalnız yaşadım maddi olarak yine aileme de yardım ederdim ama istediğimi yer içer giyerdim. şimdi sırtımda 2 kişinin daha yükü. eve gider dizimi izler yemek yerdim, şimdi eve gidip hengamenin ortasına düşüyorum.. ben böyle hayal etmemiştim evliliğimi çocuğumu. avuçlarımdan kayıp gitti sanki hayatım..

geçecek deyin lütfen.. bizde bunları bunları atlattık deyin.. çok ihtiyacım var.
2 yıldır başka iş baksaydı keşke. Geçecek tabiki bak ne güzel evladın olmuş sağlıklıdırda umarım benim yok olma ihtimalide yok. Bence yarım gün bari izin alıp git biryerde otur hava al arada geçecek elbette

Back
X