- 7 Ocak 2016
- 10.355
- 49.963
- 598
- Konu Sahibi kumru00115599
Direkt size yazmadım başka yazanlar da vardı öyle yazanların hepsine yazdım. 3te 2de iyi ihtimal Istanbul da ise sigorta yapacaksa hepsi de gidebilir. Yaşadığı yere göre 1500 de gidebilir. O kadarını bilmiyorum. Maddi kaygılarından çok az bahsetmiş bence genel olarak sorunu eşinin yükünü hafifletmemesi, eşi çocuğa tam anlamıyla baksa evin çoğu işini yapsa akşam cocuk erken uyusa kendine zamanı kalsa bu kadar bunalmaz. Çalışan erkekler geliyor eve ve kendine de zaman ayırıyor konu sahibinde bu yok ne yazık ki. Bence parasının yarısını, çoğunu ya da hepsini bakıcıya vermektense diğer işleri düzgün yapmalı evdeki insan. Biraz nefes alsın konu sahibi. Yani erkek de iş bulamayabilir, illa şu olsun diyebilir ama evdeki sorumluluğunu da bilmelidir yani Şu an ev erkeği aslına bakarsan ama öyle davranmıyor bence. Çok uzattım ama dediklerim direkt size değildi ikili cinsiyet rollerini öğrenmeli bence herkes çoğu şey bunu gerektiriyor. Bunları kırmalıyız bence çocukluktan hatta.
Söylemek istediğinizi anladım hakta veriyorum. Sadece cinsiyet ayrımı yaptığımız gibi bir kanıya nerden vardınız onu anlamadım? Bence ortada maddi sıkıntı varsa çalışmak bir tercih değil zorunluluk. Burda birlikte karar verilmiş eşinin çalışmamasına olabilir kendi istekleri bu yönde o zaman dediğiniz gibi eşinin yükünü hafifletmeli. Genelde özellikle erkekler paşa gibi yetişiyor ne yazık ki. Evlenince de haliyle bunun sıkıntısı yaşanıyor. Yemek yapmayı özellikle konu sahibi istiyormuş, öyle yazmış. Aslında dediğiniz gibi şu noktada katılıyorum kadın-erkek rollerinden çıkılıp iş bölümü paylaşımı yapılsa ortada mesela kalmayacak.