Herkese merhaba, Ben mimarım geçen sene bu zamanlar 5 yıldır çalıştığım firma kapandığından beri iş hayatım dikiş tutmadı.Ankarada yaşıyorum bir çok yere görüşmeye gittim olan yerler oldu, benim istemediğim yerlerde oldu.En son geçtiğimiz Haziran da bi iş yeri beni hemen işe aldı.Bunlar fiziken tüm istediğim şartları sağlıyordu,eve yakındı iş iyiydi vs.gittim başladım ama 4 ayda nerdeyse tüm ekip değişti sürekli giren çıkan oldu bu sirkülasyon beni korkuttu hem çalışma saatleri aşırı uzundu ve inanılmaz bıkıyordun orda verimli olman zaten bir süre sonra zordu.Sigortayı ben söyleyince yaptılar zaten, ki hemen yapmaları lazım.ilk gün bi gittim tuvalet kağıdını bile baştan veriyorlar ki çok gitmesin diye, Kıdem yok,çay yasaktı,zam yoktu Yani yer bulan gidiyordu.Onun dışında işimde beni beğeniyorlar , tutuyorlardı o konuda sıkıntım yoktu.Ama tuvalette geçirdiğin dk yı bile sayıyordu adam.Bende bunlardan dolayı risk alıp eski işyerimden satışçı bi ablanın davetiyle onların işine transfer oldum burayı bırakıp.Sonucta kime sorsam daha iyi bir yer bulan gitsin dedi.Ve herkes geçmemi mantıklı buldu.Yeni geldiğim yer de babadan zengin bir mimarın lüks bir plazada mimarcılık oynadığı bir yermiş halbuki dışardan iş yapıyorlar sanıyordum ve şartları çok iyiydi.Haftasonu tatil, parası daha çok vs.benim şatışcı tanıdık abla iş getiriyor bunlarda yapıyor vs ama bu abla teknik bilmediğinden ben Arada kaldım ve fazlaca eleştiriye maruz kaldım ilk günden iş teslim etmeme rağmen ve sonra çok başım ağrıtacağım hissettim.Üstelik arada tanıdık olduğu İçin mi bilmem patron hiç bir muhabbet kurmadı benle ( normalde işveren çalışanıyla en azından bir tanışır, sohbet eder bi 10 dk ) konuşmadığı, projeden bahsetmediği gibi ilk günden inanılmaz derecede eleştirince ve üstten davranınca hatıra gönüle aldılar beni sanırım diyip demoralize oldum.Ve gemileri yaktım çıktım ordan 2 günde.Teknik bilmeyen ablayla fazlaca aralarında kalacağımı düşündüm.Psikolojik olarak iyi hissetmeyecektim.Sonucta şimdi iki işten de oldum.İşsizim.Ama pişman oldum tuvalet kağıdını sayarak veren yerden neden çıktım diye ama orası da uzun soluklu olmayacaktı biliyorum
iyi hissetmeye ihtiyacım var arkadaşlar hasta olacağım artık.Kolay ekmek yok biliyorum çok çalışıyorum ama ben çok yorgun hissediyorum artık.Özel sektör hele de bizim inşaat ve Mimarlık firmaları hep bu şekilde.Ne yapsam nasıl bir yol izlesem ? Parasız da kaldım
aileme yük olmak da zor geliyor 30 yaşından sonra. Çok kötü hissediyorum.