İşsiz ortada kaldım

• Konu Sahibi Konu Sahibi GCos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

GCos

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2017
656
538
103
Herkese merhaba, Ben mimarım geçen sene bu zamanlar 5 yıldır çalıştığım firma kapandığından beri iş hayatım dikiş tutmadı.Ankarada yaşıyorum bir çok yere görüşmeye gittim olan yerler oldu, benim istemediğim yerlerde oldu.En son geçtiğimiz Haziran da bi iş yeri beni hemen işe aldı.Bunlar fiziken tüm istediğim şartları sağlıyordu,eve yakındı iş iyiydi vs.gittim başladım ama 4 ayda nerdeyse tüm ekip değişti sürekli giren çıkan oldu bu sirkülasyon beni korkuttu hem çalışma saatleri aşırı uzundu ve inanılmaz bıkıyordun orda verimli olman zaten bir süre sonra zordu.Sigortayı ben söyleyince yaptılar zaten, ki hemen yapmaları lazım.ilk gün bi gittim tuvalet kağıdını bile baştan veriyorlar ki çok gitmesin diye, Kıdem yok,çay yasaktı,zam yoktu Yani yer bulan gidiyordu.Onun dışında işimde beni beğeniyorlar , tutuyorlardı o konuda sıkıntım yoktu.Ama tuvalette geçirdiğin dk yı bile sayıyordu adam.Bende bunlardan dolayı risk alıp eski işyerimden satışçı bi ablanın davetiyle onların işine transfer oldum burayı bırakıp.Sonucta kime sorsam daha iyi bir yer bulan gitsin dedi.Ve herkes geçmemi mantıklı buldu.Yeni geldiğim yer de babadan zengin bir mimarın lüks bir plazada mimarcılık oynadığı bir yermiş halbuki dışardan iş yapıyorlar sanıyordum ve şartları çok iyiydi.Haftasonu tatil, parası daha çok vs.benim şatışcı tanıdık abla iş getiriyor bunlarda yapıyor vs ama bu abla teknik bilmediğinden ben Arada kaldım ve fazlaca eleştiriye maruz kaldım ilk günden iş teslim etmeme rağmen ve sonra çok başım ağrıtacağım hissettim.Üstelik arada tanıdık olduğu İçin mi bilmem patron hiç bir muhabbet kurmadı benle ( normalde işveren çalışanıyla en azından bir tanışır, sohbet eder bi 10 dk ) konuşmadığı, projeden bahsetmediği gibi ilk günden inanılmaz derecede eleştirince ve üstten davranınca hatıra gönüle aldılar beni sanırım diyip demoralize oldum.Ve gemileri yaktım çıktım ordan 2 günde.Teknik bilmeyen ablayla fazlaca aralarında kalacağımı düşündüm.Psikolojik olarak iyi hissetmeyecektim.Sonucta şimdi iki işten de oldum.İşsizim.Ama pişman oldum tuvalet kağıdını sayarak veren yerden neden çıktım diye ama orası da uzun soluklu olmayacaktı biliyorum :( iyi hissetmeye ihtiyacım var arkadaşlar hasta olacağım artık.Kolay ekmek yok biliyorum çok çalışıyorum ama ben çok yorgun hissediyorum artık.Özel sektör hele de bizim inşaat ve Mimarlık firmaları hep bu şekilde.Ne yapsam nasıl bir yol izlesem ? Parasız da kaldım :( aileme yük olmak da zor geliyor 30 yaşından sonra. Çok kötü hissediyorum.

İki tarafta da bir süre idare edilebilirmis bence. Gemileri erken yakmissiniz. Hadi ikinciyi buldunuz diye ilki bırakmanız normal de, ikinci işten iki günde istifa etmeniz çok mantıksız. En mükemmel iş bile iki günde optimum seviyeye gelmez.

Linkedin'den iş kovalayın. Çok fazla ilan görüyorum ben.

Kardeşim de mimar.Maalesef sizin işte mezuniyet yetmiyor.Cv'nizi biraz doldurmak lazım. Deneyim+teknik kurslar sertifikalar , yabancı dil vs. Bu boşta kalan sürenizi bence bunlarla değerlendirin.

Sürekli iş değiştirmek de iyi değil. Ölçüp tartmadan yeni bir işe girmektense biraz sakince kalın. Panik yapmayın ailenize yük olmak nedir? Tanıyıp güvendiğiniz insanlara haber verin. Bu torpil değil ki tanıdıklar oldukça etkili iş bulmada.

İyi şanslar

Benim çalıştığım yerde de tuvalet kağıdı yok, evden getiriyoruz.
Çay haricinde başka içeceğimiz yok.
Molamız yok.
Yemeği yiyen işinin başına döner.
Sigarasını içen geri gelir.
Isınma sorunumuz var :(
Şartlar ne kadar zor olsa da bırakamadım, bırakamıyorum :(

Çok iyi anlıyorum. Malesef bazı sektörlerde hiçbir profesyonellik veya yönetim becerisi olmadan 4 duvar kiraladım diye şirket sahibi olunabiliyor ve biraz çevreyle piyasada tutunulabiliyor. Olan oralarda çalışanlara oluyor. Köklü bilindik gerçekten kurumsallaşmış olan şirketlere ağırlık verin iş ararken. Ama Türkiye'de gerçekten kurumsallaşmış olan tasarım şirketi yok gibi birşey o yüzden yüklenici firmaları deneyin bu karşılaştıklarınıza tahammülünüz yoksa. Tahammülünüz olsa 2. Firmada zamanla dişinizi gösterip yüksek maaş ve haftasonu tatiline odaklanıp idare edilebilirdi belki ama damarınıza başmışlar ya da kötü gününüze denk gelmiş galiba.

Çok sıkıntılı günler yaşayacağımı önden kestirdiğimden çıktım gittim.Çıkınca üzgün olsam da daha huzurlu hissettim

Benim çalıştığım yerde de tuvalet kağıdı yok, evden getiriyoruz.
Çay haricinde başka içeceğimiz yok.
Molamız yok.
Yemeği yiyen işinin başına döner.
Sigarasını içen geri gelir.
Isınma sorunumuz var :KK43:
Şartlar ne kadar zor olsa da bırakamadım, bırakamıyorum :KK43:
Bizde çay da yoktu keşke bende bırakmasaydım ama

Linkedin'den iş kovalayın. Çok fazla ilan görüyorum ben.

Kardeşim de mimar.Maalesef sizin işte mezuniyet yetmiyor.Cv'nizi biraz doldurmak lazım. Deneyim+teknik kurslar sertifikalar , yabancı dil vs. Bu boşta kalan sürenizi bence bunlarla değerlendirin.

Sürekli iş değiştirmek de iyi değil. Ölçüp tartmadan yeni bir işe girmektense biraz sakince kalın. Panik yapmayın ailenize yük olmak nedir? Tanıyıp güvendiğiniz insanlara haber verin. Bu torpil değil ki tanıdıklar oldukça etkili iş bulmada.

İyi şanslar
İşte bu satışçı abla tanıdıktı da ne oldu.Tanıdık olunca daha çok yükleniyorlar

kuzenimde mimar asgari ücrete çalışıyor.. yol yemek parası da dahil buna..
ve bir ton aşağıladığını söylüyor..
inanılır gibi değil hakikaten..
mimarlık kazanması da bitirmesi de zor bir bölüm...
nasıl bu hale geldik ne ara geldik aklım almıyor..

erken pes etmişsin.
kendini gösterebilirdin iş anlamında.

Yeni geldiğim yer de babadan zengin bir mimarın lüks bir plazada mimarcılık oynadığı bir yermiş halbuki dışardan iş yapıyorlar sanıyordum ve şartları çok iyiydi.Haftasonu tatil, parası daha çok vs.benim şatışcı tanıdık abla iş getiriyor bunlarda yapıyor vs ama bu abla teknik bilmediğinden ben Arada kaldım ve fazlaca eleştiriye maruz kaldım ilk günden iş teslim etmeme rağmen ve sonra çok başım ağrıtacağım hissettim.Üstelik arada tanıdık olduğu İçin mi bilmem patron hiç bir muhabbet kurmadı benle ( normalde işveren çalışanıyla en azından bir tanışır, sohbet eder bi 10 dk ) konuşmadığı, projeden bahsetmediği gibi ilk günden inanılmaz derecede eleştirince ve üstten davranınca hatıra gönüle aldılar beni sanırım diyip demoralize oldum.Ve gemileri yaktım çıktım ordan 2 günde.Teknik bilmeyen ablayla fazlaca aralarında kalacağımı düşündüm.Psikolojik olarak iyi hissetmeyecektim.Sonucta şimdi iki işten de oldum.İşsizim.A

ben cidden sorunu ve neden bıraktığını anlamadım

özetle zaten patronun çalışası yok

o teknik bilmeyen satışçı da seni tanıyor diye aldırmış

benim dilimden anlar çalışırız demiş

ama siz hemen patron muhatap olmadı tanıdık olduğum için vs diye kurmuşsunuz kafada

eleştirdi demişsiniz vs de neyi eleştirdi yaptığınız işi mi yoksa oradaki cidden bilmediğiniz bir işleyişten kaynaklı bir durumu mu

iş yerimde ilk aldığım dosya özenme bezene yazdım ve anında reddedildi yanlış yere başvurmuşsun diye

ne işi bıraktım ne de beni kovdular

aradan 5 yıl geçince üst mahkeme dedi ki onun ilk açtığı yer doğruymuş

herkese de anlattım bak ben değil 30 yıllık hakim hatalıymış diye

evet demoralize oldum mu oldum ama işimi bırakmadım

ayrılmadan yazsaydınız satışçı ile ekip olun görüşmeye birlikte gidin teknik olarak yapılamayacakları müşteriye söz vermemiş olursunuz derdim ama bu tavsiye geçersiz bir hal almış oldu

İki tarafta da bir süre idare edilebilirmis bence. Gemileri erken yakmissiniz. Hadi ikinciyi buldunuz diye ilki bırakmanız normal de, ikinci işten iki günde istifa etmeniz çok mantıksız. En mükemmel iş bile iki günde optimum seviyeye gelmez.
İş için değil tavırları
Ben yüksek makina muhendisiyim. Ilk ise girdigim firmada paspas bile yapmıştım. Cok ağladığim günler olmuştu da sabretmiştim. Siz de keşke sabretseydiniz.
benim ilk firmam değil işte 10 yıllık tecrübem var ve cidden çok üstten davrandılar

A
Bir iş yerinden 2 günde istifa etmezdim. İki günde ne kendini anlatabilirsin, ne başkalarını anlayabilirsin. Patronun konuşmaması ile ilgili istifa kararı almak için bile 2 gün çok kısa
Ama düşünsene senle tanışmıyor bile o tanımasa bile ben tanışmak istiyorum eleştiri gırla ama yine de yorgun olduğum İçin tahammül edemedim sanırım

benim ilk firmam değil işte 10 yıllık tecrübem var ve cidden çok üstten davrandılar

10 yıllık da olsanız 20 yıllık da olsanız orada yenisiniz

nedir bu çok üstten davranmak

acaba sizde de ben zaten tecrübeliyim her şeyi biliyorum siz kimsiniz ki havası olabilir mi

Back
X