İşsiz ortada kaldım

• Konu Sahibi Konu Sahibi GCos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İçinize sinmeyen hiçbir yerde olmayın hasta olursunuz. Ülkede insanların iletişim seviyesi belli. İşsizlik olduğu için de bunu kullanıyorlar resmen. Hep ülke şöyle böyle demekten sıkıldım ama öyle maalesef. Yapacak bir şey yok, işçi hakları olsa kesinlikle yapamazlar ama yok. Umarım bulursunuz, umarım herkes istediği gibi bir iş bulur🙏

Ben avukatım.Benim çalıştığım yerde de belirli yasaklar var ama işimi yapmayı sevdiğim için devam ediyorum.

Aslında bu konu 1 numara olmalı çoğu kadın burayaa yaşadıklarını yazmalı ama ilgi yok
Çünkü çalışan kadın sayısı gittikçe düşüyor

Kpss çalışıp devlete atansaniz. Maaşlar daha mı düşük devlette

İşsizlik maaşı zaten bitmişti benim 5 yıl çalıştığım yer kapanınca hak kazanmıstım

Tuvalet kağıdını sayarak veren yerden kötü ayrılmadım bi süre kendi işlerim var diye çıktım o en azından iyi oldu tekrar ararlarsa içeriyi de bildiğimden ona göre girerim ama ararlar mı bilmem tabi :(

Dün ben de bebek giysisi satan bir mağazaya girmiştim. 9.30'da dükkanın önüne vardım, dükkan açık değil :D Neyse geç gelselerdi ben eve dönecektim. Sonra kız geldi açtı. Gün içinde oturmak yok. Sürekli müşterinin peşindeydim ki iyi davranıyordum müşteriye, muhabbet kurduğum ablalar bile oldu. Bir kadın sayemde 300 liralık alışveriş bile yaptı. Sonra ordaki çıkacak bir elemandan öğrendim ki mola yokmuş hiç, oturmak yok, yemek ücreti bile vermiyorlar. Eşim getirdi dükkana yakın diye. Akşama kadar tabanlarım ağrıdı, o da başıma vurdu. Dedim birkaç gün alışırım buraya belki diye ama kız bana sadece 2000 TL verdiklerini söyledi. Eğer satış yaparsan kafalarına göre prim diye 200 TL anca verebiliyormuş. Cadde üstünde çok iyi iş yapan bir mağaza bu arada. Birkaç yerde şubesi de var. O patron geldi gözüm hiç tutmadı. Diğer kıza bağırıp çağırıyor. Dedim bu ileride bana da böyle davranır. Reyonların arasına tabureyi koyup sırayla kısa süreliğine oturuyorduk. Oturursan da malum patron kameralardan izlediği için düzenli yerde bile şunları al kat yap diye söylediler. Akşam 9'da çıkacaktık. Patron beyin hadi kızlar stantları içeri koyun demesini bekledik. Koca adam bir elini atmadı stantlara kız halimizle biz taşımaya çalışıyoruz. Akşam eşim memnun kalmadıysan çıkabilirsin dedi. Yevmiyeni al çık dedi. 65 TL verdiler elime akşam dükkan kapanınca çıktım. Asgari ücretten bile vermedi yani. Hakkımı yedi. Haram zıkkım olsun.
Bütün yerler böyledir adım gibi eminim. İlk çalıştığım yerde patron iyiydi, bazen saçma tartışmalar oluyordu ama şükür iyi bir ortam gördüm. Şımarık kızları arada beni sinir etse de sabrettim. 8. ayda beni pandemiden dolayı çıkardılar. Evleri vardı, yazlığı vardı, sigortamı yapar paramı ödeyebilirdi. Elemanın hakkından alıp yer yurt sahibi oluyor böyleleri. Ne diyeyim her yer böyle olmuş. Şimdi sömürmeye insan arıyorlar. Az verelim, çok çalışsın mantığı var. Anladım böyle işte ben yapamayacağım zaten geçici düşünüyordum ama bu bana fazla geldi. Şimdi bir tanıdık tekstile yanında çalışmaya çağırıyor. Hiç olmazsa yemeği var, molası var. Umarım kalıcı olurum da sigortamı başlatırlar. Allah herkesin gönlüne göre versin. İş sahibi olmak çok zorlaştı. Mimarlık okuyorsan sana bile iş yoksa bitmiştir halimiz.
Dil falan biliyorsan bence imkanlarını oluşturup en kısa zamanda yurtdışından iş ilanlarına başvur. Eğer kabul ederlerse vizeni ayarlayıp çalışan olarak alıyorlar diye biliyorum.

Tuvalet kağıdını sayarak veren yerden kötü ayrılmadım bi süre kendi işlerim var diye çıktım o en azından iyi oldu tekrar ararlarsa içeriyi de bildiğimden ona göre girerim ama ararlar mı bilmem tabi :KK43:
Eğer ihtiyaçları varsa dönebileceğini söylesen?

Tuvalet kağıdını sayarak veren yerden kötü ayrılmadım bi süre kendi işlerim var diye çıktım o en azından iyi oldu tekrar ararlarsa içeriyi de bildiğimden ona göre girerim ama ararlar mı bilmem tabi :KK43:
Sürekli böyle armut piş ağzıma düşçü müsünüz yoksa bu iş hayatınıza özel bir davranış mı
Kimse gelip durup dururken cebimize harçlık koyup hayatını idame ettir demiyor maalesef
Hala onların aramasını bekliyorsanız aynen çok beklersiniz.

İllaki bu duruma bile kötü yorum yapan oluyo ne değişik insanlar var.Olan olmuş bir kere

Back
X