İşsiz ortada kaldım

• Konu Sahibi Konu Sahibi GCos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
A

Ama düşünsene senle tanışmıyor bile o tanımasa bile ben tanışmak istiyorum eleştiri gırla ama yine de yorgun olduğum İçin tahammül edemedim sanırım

tanışalım dediniz mi yok ben yeni işe başlayan elemanla tanışmam mı dedi

yani bir çalıştığım iş yerinde patron başka şehirde yaşardı

bizim oraya 3 ay gelemedi

o arada işe alınan hatta çıkartılanlar bile oldu geldiğinde de müşteri toplantıları vardı

hatta yemekte eski tanıdıklarından birini çağırıp şu masadakiler kim diye sormuştu :)))

Başım çatlıyor hergün .O kadar çok ınsanla konuşuorumkı ses tonlarından psıkolojılerını ablayabılıorum.10 dk mola var.1 saniye aşsam demedıklerı kalmıyor.Hele bir hata yap Senden korusu yok.Iyı bişey yap tebrık yok.Çünkü görevımızmış.Servis var .Yemeklerı gorsen zatenher gun bırı zehırlenıyor.Fındık fıstık elma fln ıdare edıyorum.Ama bırakmadım işi.Bulundugum ilde oyle çok ıste yok .Diğer yerler sigorta bıle yapmıyor .
Bırakmıyorum .
Bırakamıyorum.
Eşşek gibi çalışıorum.
Bu hayat boyle ekmek aslanın agzında deıl artık midesınde.
Bende isterdim babam fabrıkatör olsun ama yok işte oyle bır dunya .

Herkese merhaba, Ben mimarım geçen sene bu zamanlar 5 yıldır çalıştığım firma kapandığından beri iş hayatım dikiş tutmadı.Ankarada yaşıyorum bir çok yere görüşmeye gittim olan yerler oldu, benim istemediğim yerlerde oldu.En son geçtiğimiz Haziran da bi iş yeri beni hemen işe aldı.Bunlar fiziken tüm istediğim şartları sağlıyordu,eve yakındı iş iyiydi vs.gittim başladım ama 4 ayda nerdeyse tüm ekip değişti sürekli giren çıkan oldu bu sirkülasyon beni korkuttu hem çalışma saatleri aşırı uzundu ve inanılmaz bıkıyordun orda verimli olman zaten bir süre sonra zordu.Sigortayı ben söyleyince yaptılar zaten, ki hemen yapmaları lazım.ilk gün bi gittim tuvalet kağıdını bile baştan veriyorlar ki çok gitmesin diye, Kıdem yok,çay yasaktı,zam yoktu Yani yer bulan gidiyordu.Onun dışında işimde beni beğeniyorlar , tutuyorlardı o konuda sıkıntım yoktu.Ama tuvalette geçirdiğin dk yı bile sayıyordu adam.Bende bunlardan dolayı risk alıp eski işyerimden satışçı bi ablanın davetiyle onların işine transfer oldum burayı bırakıp.Sonucta kime sorsam daha iyi bir yer bulan gitsin dedi.Ve herkes geçmemi mantıklı buldu.Yeni geldiğim yer de babadan zengin bir mimarın lüks bir plazada mimarcılık oynadığı bir yermiş halbuki dışardan iş yapıyorlar sanıyordum ve şartları çok iyiydi.Haftasonu tatil, parası daha çok vs.benim şatışcı tanıdık abla iş getiriyor bunlarda yapıyor vs ama bu abla teknik bilmediğinden ben Arada kaldım ve fazlaca eleştiriye maruz kaldım ilk günden iş teslim etmeme rağmen ve sonra çok başım ağrıtacağım hissettim.Üstelik arada tanıdık olduğu İçin mi bilmem patron hiç bir muhabbet kurmadı benle ( normalde işveren çalışanıyla en azından bir tanışır, sohbet eder bi 10 dk ) konuşmadığı, projeden bahsetmediği gibi ilk günden inanılmaz derecede eleştirince ve üstten davranınca hatıra gönüle aldılar beni sanırım diyip demoralize oldum.Ve gemileri yaktım çıktım ordan 2 günde.Teknik bilmeyen ablayla fazlaca aralarında kalacağımı düşündüm.Psikolojik olarak iyi hissetmeyecektim.Sonucta şimdi iki işten de oldum.İşsizim.Ama pişman oldum tuvalet kağıdını sayarak veren yerden neden çıktım diye ama orası da uzun soluklu olmayacaktı biliyorum :KK43: iyi hissetmeye ihtiyacım var arkadaşlar hasta olacağım artık.Kolay ekmek yok biliyorum çok çalışıyorum ama ben çok yorgun hissediyorum artık.Özel sektör hele de bizim inşaat ve Mimarlık firmaları hep bu şekilde.Ne yapsam nasıl bir yol izlesem ? Parasız da kaldım :KK43: aileme yük olmak da zor geliyor 30 yaşından sonra. Çok kötü hissediyorum.
Yani mesleğiniz gereği bunlara katlanmayı göze almanız gerekli.

Başım çatlıyor hergün .O kadar çok ınsanla konuşuorumkı ses tonlarından psıkolojılerını ablayabılıorum.10 dk mola var.1 saniye aşsam demedıklerı kalmıyor.Hele bir hata yap Senden korusu yok.Iyı bişey yap tebrık yok.Çünkü görevımızmış.Servis var .Yemeklerı gorsen zatenher gun bırı zehırlenıyor.Fındık fıstık elma fln ıdare edıyorum.Ama bırakmadım işi.Bulundugum ilde oyle çok ıste yok .Diğer yerler sigorta bıle yapmıyor .
Bırakmıyorum .
Bırakamıyorum.
Eşşek gibi çalışıorum.
Bu hayat boyle ekmek aslanın agzında deıl artık midesınde.
Bende isterdim babam fabrıkatör olsun ama yok işte oyle bır dunya .

Katılıyorum :(

Maalesef keşke güllük gülistanlık, dedikodunun, azılı hırsların olmadığı iş yerlerinde çalışabilseydik ama burası Türkiye. Zorbalıklar ve mobbingler bu coğrafyada akranken daha küçük birer çocukken başlıyor, ailede, iş yaşamında, özel yaşamda artarak devam ediyor. Engelleyemiyorsun. Sen dedikodu yapmasan bile seni zorla çekiyorlar içerisine, toksik insanlarla çevreleniyor etrafın. Sadece işimi yapayım istiyorsun olmuyor. Kimse huzurlu değil artık. Herkes ister süt liman ortamlarda kariyer yapabilmek ama hayatımızı idame ettirebilmek şu modern kölelik sisteminde, el mahkum dişini sıkarak ve için içini kemirerek yapman gereken bir faaliyete dönüştü artık. 8-5 mesaisinde olan devlet memurları bile sistemin köhneliğinde kaybolmak üzereler. Yeni bir iş yeri deneyimi için biraz sebat edip önündeki işlere odaklanmak en az hasarla atlatabileceğin bir kariyer planı olabilir. Deneyim kazandıkça rüştünü ispat edip inisiyatifler alabilir ve edindiğin bilgiyle yeni yerleri basamak olarak kullanabilirsin.

Herkese merhaba, Ben mimarım geçen sene bu zamanlar 5 yıldır çalıştığım firma kapandığından beri iş hayatım dikiş tutmadı.Ankarada yaşıyorum bir çok yere görüşmeye gittim olan yerler oldu, benim istemediğim yerlerde oldu.En son geçtiğimiz Haziran da bi iş yeri beni hemen işe aldı.Bunlar fiziken tüm istediğim şartları sağlıyordu,eve yakındı iş iyiydi vs.gittim başladım ama 4 ayda nerdeyse tüm ekip değişti sürekli giren çıkan oldu bu sirkülasyon beni korkuttu hem çalışma saatleri aşırı uzundu ve inanılmaz bıkıyordun orda verimli olman zaten bir süre sonra zordu.Sigortayı ben söyleyince yaptılar zaten, ki hemen yapmaları lazım.ilk gün bi gittim tuvalet kağıdını bile baştan veriyorlar ki çok gitmesin diye, Kıdem yok,çay yasaktı,zam yoktu Yani yer bulan gidiyordu.Onun dışında işimde beni beğeniyorlar , tutuyorlardı o konuda sıkıntım yoktu.Ama tuvalette geçirdiğin dk yı bile sayıyordu adam.Bende bunlardan dolayı risk alıp eski işyerimden satışçı bi ablanın davetiyle onların işine transfer oldum burayı bırakıp.Sonucta kime sorsam daha iyi bir yer bulan gitsin dedi.Ve herkes geçmemi mantıklı buldu.Yeni geldiğim yer de babadan zengin bir mimarın lüks bir plazada mimarcılık oynadığı bir yermiş halbuki dışardan iş yapıyorlar sanıyordum ve şartları çok iyiydi.Haftasonu tatil, parası daha çok vs.benim şatışcı tanıdık abla iş getiriyor bunlarda yapıyor vs ama bu abla teknik bilmediğinden ben Arada kaldım ve fazlaca eleştiriye maruz kaldım ilk günden iş teslim etmeme rağmen ve sonra çok başım ağrıtacağım hissettim.Üstelik arada tanıdık olduğu İçin mi bilmem patron hiç bir muhabbet kurmadı benle ( normalde işveren çalışanıyla en azından bir tanışır, sohbet eder bi 10 dk ) konuşmadığı, projeden bahsetmediği gibi ilk günden inanılmaz derecede eleştirince ve üstten davranınca hatıra gönüle aldılar beni sanırım diyip demoralize oldum.Ve gemileri yaktım çıktım ordan 2 günde.Teknik bilmeyen ablayla fazlaca aralarında kalacağımı düşündüm.Psikolojik olarak iyi hissetmeyecektim.Sonucta şimdi iki işten de oldum.İşsizim.Ama pişman oldum tuvalet kağıdını sayarak veren yerden neden çıktım diye ama orası da uzun soluklu olmayacaktı biliyorum :KK43: iyi hissetmeye ihtiyacım var arkadaşlar hasta olacağım artık.Kolay ekmek yok biliyorum çok çalışıyorum ama ben çok yorgun hissediyorum artık.Özel sektör hele de bizim inşaat ve Mimarlık firmaları hep bu şekilde.Ne yapsam nasıl bir yol izlesem ? Parasız da kaldım :KK43: aileme yük olmak da zor geliyor 30 yaşından sonra. Çok kötü hissediyorum.

aynı senin gibiyim zora dayanamam, en iyisini yaptığım halde eleştiriye dayanamam, patron zaten sevmiyorum, o yuzden en iyisi kpss, devlet yani 1 yıl dişini sıkarsan kazanırsın, elimden gelenin en iyisini burda da yapıyorum, takdir ediliyorum, patronum zaten devlet bundan iyisi yok. Allah kimseyi iş bilmez zenginlerin eline duşurmesin.

Her yer babamızın işyerı degıl yani .

Eskiden mimarlık muhteşem bir meslek olarak görülüyor. Hala kazanması da okuması da zor bir bölüm neden tüm meslekler sanki bir işe yaramaz boş bölümmüş gibi davranılıyor anlamıyorum. Gelinen nokta gerçekten çok üzücü umarım yeniden düzgün bir iş bulursunuz

Eskiden mimarlık muhteşem bir meslek olarak görülüyor. Hala kazanması da okuması da zor bir bölüm neden tüm meslekler sanki bir işe yaramaz boş bölümmüş gibi davranılıyor anlamıyorum. Gelinen nokta gerçekten çok üzücü umarım yeniden düzgün bir iş bulursunuz
Neden değersiz oldu biliyor musunuz? Dağ başına üniversite kuruldu, açılmış olmak için bölümler açıldı ya da parası olanlar için adını sanını duymadığım özel üniversiteler mantar gibi türedi... Kimse de bu kadar mezun için istihdam yaratılıyor mu diye sorgulamadı.
Eğitim sistemini canı isteyen değiştirdi, ben yaptım oldu denildi. Liseyi bitiren bilmem kaç yüzbin öğrenci nasıl sıfır çekiyor diye derine kimse inmedi...ya da üniversite mezunu adam mesleki olarak ne öğreniyor diye bir Allah'ın kulu merak etmedi. Sonrasında elini sallasan mühendise çarpıyor oldu 😂 çarpıyor arkadaşım tabii... çarpıyor ama çarptıklarından kaç tanesi işine hakim, ne kadar analitik düşünebiliyor, kaç tane yabanci dili gerçekten biliyor ve konuşuyor?

Konu sahibi keşke başka bir iş bulmadan bırakmasaydın.İnşallah en kısa sürede gönlünce bir iş bulursun...

Neden değersiz oldu biliyor musunuz? Dağ başına üniversite kuruldu, açılmış olmak için bölümler açıldı ya da parası olanlar için adını sanını duymadığım özel üniversiteler mantar gibi türedi... Kimse de bu kadar mezun için istihdam yaratılıyor mu diye sorgulamadı.
Eğitim sistemini canı isteyen değiştirdi, ben yaptım oldu denildi. Liseyi bitiren bilmem kaç yüzbin öğrenci nasıl sıfır çekiyor diye derine kimse inmedi...ya da üniversite mezunu adam mesleki olarak ne öğreniyor diye bir Allah'ın kulu merak etmedi. Sonrasında elini sallasan mühendise çarpıyor oldu 😂 çarpıyor arkadaşım tabii... çarpıyor ama çarptıklarından kaç tanesi işine hakim, ne kadar analitik düşünebiliyor, kaç tane yabanci dili gerçekten biliyor ve konuşuyor?

Konu sahibi keşke başka bir iş bulmadan bırakmasaydın.İnşallah en kısa sürede gönlünce bir iş bulursun...

butun zengin koca bulmuş kadınlar ya da dededen zenginler de biolarına iç mimar interior designer diye yazıyorlar ondan da oluyor biraz.
olan garibana olmuş.

Konu sahibi sen maalesef yanlış yerden bakıyorsun. Ya da şöyle söyleyeyim; yükselmek için, iyi para kazanmak için bir süre sıkıntı çekeceksin. Yavaş yavaş kendi büronu açacaksın, yükseleceksin. Patron seninle tanışmazsa tanışmasın. Ömrün boyunca onunla çalışmak zorunda değilsin. Alacağını alır öyle ayrılırdın. Ya da çay olmazsa olmasın. Tabii ki herkes muhteşem şartlarda çalışmak ister ama sistem böyle. Senin bunu değiştirecek gücün var mı? Yok. O zaman bakış açını değiştireceksin. O insanlar senin içim hiçbir şey. Sen çalışırken bir şeyler yapacaksın. Kursa git; kendini geliştir. Ne bileyim mesleğin için çabala. O arada para biriktir. Müşteri çek kendine...mesleğine çok hakim değilim ama illa ki iyi para kazanan mimarlar vardır. Bak bakalım onlar ne yapmış. Herkesin mi babası zengin?

Ama şunu anladım bildiğin kötü bilmediğin iyi den iyiymiş, ilk yerde şartlar kötüydü ama 4-5 ay da olsa alıştığım yerdi, diğer yerin şartları iyiydi geçmesem aklım kalacaktı kim olsa bin lira fazla verip daha az çalışacağı bi yere giderdi.ama muamele kötüydü işte, öyle ki sürekli eleştiren ama hayatında bi kere bile çalışıp işin stresini, ele çalışmanın ceremesini çekmemiş babadan zengin bir kadının üstten üstten bana projeyi bile anlatmadan ilk günden eleştiri yağmuruna tutmasını hazmedemedim durmak İçin cabaladım ama tahammül seviyem öyle azalmış ki hemen gitmek istedim.Güle güle bile demedim ( zaten benle tanısmayana ne güle güle diycen , iyi bir iş veren olsa zaten sorar bi neden gidiyorsun diye ) plazada yer almış (içini de eski işyerimde biz yaptık bu arada ondan arada tanıdık var ) ancak çeksin ben çalışıyorum diye instaya foto koysun, bunları görünce falan 2 gün bi kere bile projeye bakmaması vs muamele zaten whapsap guruba alınma ve çıkınca ordan çıkarma haline gelmiş bir yerlere gelmek için yaranmak bana iğrenç geliyor zaten duygusal hayatım boktan bide şamar oğlanı gibi beni ilk günden eleştirdiklerinden ( işi bana teknik bilmeyen tanıdık abla söylüyor onla çelişiyorlar arada kalma durumu da çok, ama işi de hızlı istiyorlar ) öngördüm bişeyleri ,tecrübe biraz da bu demek oluyor önden kestirdim ben orda daha çok Tokat yerdim.

kpss ye hazırlanıp devlete gitmeye çalışsanız. daha gençsiniz 1 yıl sıkı çalışma ile olur bence. ama sanmayın ki devlette de el üstünde tutuyorlar. 16 yıldır neler oldu neler bende de. napalım ekmek parası deyip geçiyoruz.
Keşke olsa ne çok isterdim patronla uğraşmamayı

İşbilen uzman danışman olun adalet sarayında
İşinde uzman danışman insanlar çalıştırıldığını duydum bir araştırma yapın
Belki olur, ülkemizde ekonomi hiç iyi değil ,
Bugün bir iş başvurusunda bulunurken internet cafe de arkamda bir bey çalan telefonda ki sohbeti para işsizlik ve fatura ödemeyişi üzerineydi üstelik adam evliymiş
FFaturaödeyemediğinden teyzesinin telefonunu kullandığını telefondaki arkadaşına söyledi , zor zamanlardan geçiyoruz

Birde insan depresyonda olunca tahammülsüz kalınca çalışmak öyle zor geliyor ki dua edin de istediğim gibi iş bulayım :(

Birde insan depresyonda olunca tahammülsüz kalınca çalışmak öyle zor geliyor ki dua edin de istediğim gibi iş bulayım :(
Memlekette istediğiniz gibi iş bulunmaz o medeni , insana saygılı patronlar yok ,
Çoğu para göz ve çalışanına saygısız
Çoğu üniversiteli iş hayatına başlayınca zor şartlardan dolayı hemen işi bırakıyor ve ev hanımı oluyor , sizde zaten bu patronlara radtgelip işi bırakmışsınız , keşke işinizi tuvalet kağıdından dolayı bırakmasaydınız
Ben daha beterlerine rastladım sizin ki burda hafif kalıyor

Üzülmeyin dayanabilecek gibi olsanız dayanırdınız zaten.Ben mimarlar çok kazanıyo 4 5 binden aşağı alan yoktur diyordum ama bir üye asgari ücret yazmış.Ben de 29 yaşındayım Ankaradayım işsizim sizi iyi anlıyorum iş bulana kadar işsizlik maaşına başvuru yapsanız? Çünkü bilirim aileden almak zordur.O arada yine iş bakarsınız

İlk işten çıktığınız yere tekrar müracaat etseniz...?
En çok hata yapılan iş hayatında davranış
Kapıyı vurup tartışmalı şeklinde gitmemek gerekir hep kapıyı aralık bırakılarak gidilmeli
, insan tükürdüğünü yalamakta olmaz , gurur kırıcı ve değer kaybı oluyor , patron da daha bir küstahlaşıyor

Back
X