İşsizim, Pasifim... O kadar bunaldım ki anlatamam.

Mulier

Deliliğin eşiğindeki kadın.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2015
439
578
103
Merhabalar. Lisans mezunuyum. Türk Dili ve Edebiyatı-Sanat Tarihi çap yaptım. İyi derecede İngilizcem var. Mezun olduğumdan beri işsizim. (1.5 senedir) Ara ara ajans işleriyle uğraşıyorum lakin düzenli hiçbir işim yok. Bulamıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum o kadar bunaldım ki anlatamam. 27 yaşındayım hayatımda bir yer edinememem çok geriyor beni. Normalde KPSS düşüncem yoktu. Fakat 2 gündür Lise KPSS’ini düşünmeye başladım. Lisans KPSS’ini düşünemiyorum çünkü kontenjan açılmıyor bölümlerimde. Severek okuduğum alanlarda çalışamamak beni çok üzüyor ama bir yandan da hayatımı devam ettirmek zorundayım. En azından düz memur olarak atanıp sonra yüksek lisans yaparım diye düşünüyorum. Öyle bir belirsizlikteyim ki, belki sizde de böyle zamanlardan geçmiş olanlar vardır diye yazmak istedim. Ne yapacağımı bilmiyorum, bir yere tutunmam gerek artık...

Düzenleme: En son hangi programdan mezun olduysanız ona girebiliyormuşsunuz. (Belki bilmeyen arkadaşlar vardır) O kadar ümitsizim ki KPSS’den ayrıntılı bile araştırmadım.

Son düzenleme:
Merhabalar. Lisans mezunuyum. Türk Dili ve Edebiyatı-Sanat Tarihi çap yaptım. İyi derecede İngilizcem var. Mezun olduğumdan beri işsizim. (1.5 senedir) Ara ara ajans işleriyle uğraşıyorum lakin düzenli hiçbir işim yok. Bulamıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum o kadar bunaldım ki anlatamam. 27 yaşındayım hayatımda bir yer edinememem çok geriyor beni. Normalde KPSS düşüncem yoktu. Fakat Lise KPSS’ini düşünmeye başladım. Lisans KPSS’ini düşünemiyorum çünkü kontenjan açılmıyor bölümlerimde. Severek okuduğum alanlarda çalışamamak beni çok üzüyor ama bir yandan da hayatımı devam ettirmek zorundayım. En azından düz memur olarak atanıp sonra yüksek lisans yaparım diye düşünüyorum. Öyle bir belirsizlikteyim ki, belki sizde de böyle zamanlardan geçmiş olanlar vardır diye yazmak istedim. Ne yapacağımı bilmiyorum, bir yere tutunmam gerek artık...
Allah yardımcın olsun, kardeşim aynı durumda çok zor psikoloji anlayabiliyorum. Bu arad lise kpss ye giremezsin en son diplomana bakılıyor bunda. İnşallah tez zamanda gönlüne göre olur herşey.

Ben geçtim. Çok çok yıprandım. Çok defa atlamak için balkona çıktım. ONu da yapamadım.

Çok bunalmak insana asla dediği şeyleri yaptırıyor.

Unutmayın. Siz tek değilsiniz. Sizin gibi binlerce mağdur var bu ülkede.

Insanın kaderi doğduğu ve yaşadığı coğrafyadır. Ne yapalım ki biz de daima gelişmekte olan ve fakat asla gelişemeyen bir ülkenin harcadığı insanlarız.

Allah sağlıktan ayırmasın. Allah daha büyük bir dert ile imtihan etmesin.

Allah yardımcın olsun, kardeşim aynı durumda çok zor psikoloji anlayabiliyorum. Bu arad lise kpss ye giremezsin en son diplomana bakılıyor bunda. İnşallah tez zamanda gönlüne göre olur herşey.

önlisans yapan arkadaşım girdi lise kpssye

Önlisans ve ortaöğretim aynı kpss oluyor. Şartlara bakarsanız lisanstan mezun olmama şartı vardır.

KPSS’yi ilk defa düşünmüş olmam şunu bilmememden de belli oldu bu arada. 2 gündür sadece düşünüyorum böyle ne yapacağımı ayrıntılarını bile bilmiyorum şuraya bak. O denli umutsuzum KPSS’den. Neyse en azından ptt alımları vs için lisans KPSS şartı aranacakmış 2021 alımlarında. Onun için yine girmem gerekecek ama lisans KPSS’ine tabi.

Mezun olmadan olsaydı girebilirdiniz. Hazırlıktayken sınıf arkadaşım sağlıkçı olarak öyle atanmıştı.
Artık girmeniz imkansız. Diplomanız Lisans. Araştırın siz de.

Insanın kaderi doğduğu ve yaşadığı coğrafyadır. Ne yapalım ki biz de daima gelişmekte olan ve fakat asla gelişemeyen bir ülkenin harcadığı insanlarız.
Altıma imzamı atacağım bir cümle olmuş.:KK9:
Gene konuyu özetlemişsin canım..

Konu sahibi üzgünüm ama edebiyat ve sanat tarihi okurken alım olmadığını tahminen biliyordunuz. Baska bir is alanı bakacaksınız maalesef. Lise kpssden giremezsiniz. Mezun olmuşsunuz lisanstan. Özelde iş bakin tavsiyem editörlük olur.

Girebilir ama atanamaz. Ama şöyle bir seçeneğin var kpss lisansa girip p3 ‘ten memuriyet seçebilirsin. Yolun açık olsun.

P3’ten memuriyet dediğiniz nedir ? Açıklayabilir misiniz?

Altıma imzamı atacağım bir cümle olmuş.:KK9:
Gene konuyu özetlemişsin canım..

Konu sahibi üzgünüm ama edebiyat ve sanat tarihi okurken alım olmadığını tahminen biliyordunuz. Baska bir is alanı bakacaksınız maalesef. Lise kpssden giremezsiniz. Mezun olmuşsunuz lisanstan. Özelde iş bakin tavsiyem editörlük olur.

Çok denedim, olmuyor. Geri dönüş alamadım. Evet biliyordum lakin ben bu alanları seviyorum. Hukuk bölümünü sevmediğim için seçip okuyamazdım çünkü başarılı olamazdım. Benim başladığım zaman Edebiyata biraz alım vardı şimdi hiç yok.

Çok denedim, olmuyor. Geri dönüş alamadım. Evet biliyordum lakin ben bu alanları seviyorum. Hukuk bölümünü sevmediğim için seçip okuyamazdım çünkü başarılı olamazdım. Benim başladığım zaman Edebiyata biraz alım vardı şimdi hiç yok.
Evet maalesef yok. Işte meslek seçerken özellikle devlette olacaksa gelecek yılları da düşünmek gerekiyor artik.
O zaman kpss çalışıp düz memur olacaksınız.
Onda da 90 üstü yapmanız lazım. Düz memurluk puanı çok yüksek..
Siz bir çalışmaya başlayın yol açılır umarım..

Evet maalesef yok. Işte meslek seçerken özellikle devlette olacaksa gelecek yılları da düşünmek gerekiyor artik.
O zaman kpss çalışıp düz memur olacaksınız.
Onda da 90 üstü yapmanız lazım. Düz memurluk puanı çok yüksek..
Siz bir çalışmaya başlayın yol açılır umarım..

lisans kpssde düz memurluk var mı ? Yani alan dışında. Bir de şöyle bir şey var, sosyal hizmetler okuyan arkadasım bölüme geçtiğinde sürüsüyle alım oluyordu, mezun oldu alım bekliyor 2 senedir. Bu belli olmuyor yani tam kestiremiyorsunuz. Bir yığılma oluyor ya da açık öğretimden de bölüm açıyorlar alımlar bir anda tıkanıyor. Cidden berbat bir döngü

Polislik deneyebilirsiniz sanırsam o da kpss lisans puanı istiyor bir araştırım. Herhango bir bölüm mezuniyeti de yok. Ve sanırsam lisans mezunları düz polis olarak değil de komiser yardımcısı olarak başvuruyormuş.

Siz lisans mezunu olduğunuz için "Pomem" şartlarıma bakacaksınız.. bu dene kesin kpssye girin. Gk - Gy sadece. Yeterli puanı almak icin zamanınız var.

Son düzenleme:
Arkadaşımda edebiyat mezunu ama hiç umutsuz değil.Siz bence fazla umutsuzsunuz.Arkadaşım 1 kişi alınacaksa neden o 1 kişi ben olmayayım diyerek KPSS çalışıyor.Bence olması gerekende bu.Bu alanı seviyorsanız ve öğretmen olmak istiyorum diyorsanız KPSS yüklenin.

lisans kpssde düz memurluk var mı ? Yani alan dışında. Bir de şöyle bir şey var, sosyal hizmetler okuyan arkadasım bölüme geçtiğinde sürüsüyle alım oluyordu, mezun oldu alım bekliyor 2 senedir. Bu belli olmuyor yani tam kestiremiyorsunuz. Bir yığılma oluyor ya da açık öğretimden de bölüm açıyorlar alımlar bir anda tıkanıyor. Cidden berbat bir döngü
Lisans kpssde tabi ki duz memurluk var.
Ama şöyle bir sıkıntı var. Çoğunluğu 4001 ile alır. Bu da tüm bölümlerin lisans kodu. Yani puanlar aşırı yüksek olur. Full gibi yapmanız lazım.
Size şöyle diyeyim acikogretimde olan bir bölümün bu devirde örgünü okunmaz. ( eğer boğaziçinde değilse bölüm) Açıkögretime bir bolum düşmüşse geçmiş olsun. Arkadaşınıza da bu oldu işte.
Evet berbat bir döngü. Ülkemizde bir bölümde atama çok olsun o bölümü patlatırlar. Zaten çoğu bölüm patlamış durumda tıp hariç..
Çoğunluk sizin gibi maalesef..umarım bu zamanlar geçer..

Formasyonunuz var mı?
Özel okulların öğretmen alımları için başvurular başladı, şansınızı deneyin derim.
Bu forumda atanmak-memuriyet çok yüceltiliyor ama özel kurumların iyisine denk gelinirse çalışma şartları gayet iyi.
Eşim 28 yıldır ben 22-23 yıldır farklı farklı
özel eğitim kurumlarında çalışıyoruz ve halimizden memnunuz.

Merhabalar. Lisans mezunuyum. Türk Dili ve Edebiyatı-Sanat Tarihi çap yaptım. İyi derecede İngilizcem var. Mezun olduğumdan beri işsizim. (1.5 senedir) Ara ara ajans işleriyle uğraşıyorum lakin düzenli hiçbir işim yok. Bulamıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum o kadar bunaldım ki anlatamam. 27 yaşındayım hayatımda bir yer edinememem çok geriyor beni. Normalde KPSS düşüncem yoktu. Fakat 2 gündür Lise KPSS’ini düşünmeye başladım. Lisans KPSS’ini düşünemiyorum çünkü kontenjan açılmıyor bölümlerimde. Severek okuduğum alanlarda çalışamamak beni çok üzüyor ama bir yandan da hayatımı devam ettirmek zorundayım. En azından düz memur olarak atanıp sonra yüksek lisans yaparım diye düşünüyorum. Öyle bir belirsizlikteyim ki, belki sizde de böyle zamanlardan geçmiş olanlar vardır diye yazmak istedim. Ne yapacağımı bilmiyorum, bir yere tutunmam gerek artık...

Düzenleme: En son hangi programdan mezun olduysanız ona girebiliyormuşsunuz. (Belki bilmeyen arkadaşlar vardır) O kadar ümitsizim ki KPSS’den ayrıntılı bile araştırmadım.
Yani gerçekçi olunca linç yiyoruz ama
Türk Dili ve Edebiyatı okununca şıp diye iş bulunacak bir bölüm değil ,
Eskiden de değildi , şimdi de değil.
Kendinizi çok yönlü geliştirip , özel ders verebilirsiniz.
Bir öğrencinin eğitim koçu olup , bir çok dersten destek sağlarsanız 3-4 öğrenci size yeter.
Özel ders ile ev döndürenleri tanıyorum , az bi gelir değil .
Özel Eğitim sertifikası alıp gölge öğretmen olabilirsiniz.
Seçenek çok .

Back
X