Merhabalar. Lisans mezunuyum. Türk Dili ve Edebiyatı-Sanat Tarihi çap yaptım. İyi derecede İngilizcem var. Mezun olduğumdan beri işsizim. (1.5 senedir) Ara ara ajans işleriyle uğraşıyorum lakin düzenli hiçbir işim yok. Bulamıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum o kadar bunaldım ki anlatamam. 27 yaşındayım hayatımda bir yer edinememem çok geriyor beni. Normalde KPSS düşüncem yoktu. Fakat 2 gündür Lise KPSS’ini düşünmeye başladım. Lisans KPSS’ini düşünemiyorum çünkü kontenjan açılmıyor bölümlerimde. Severek okuduğum alanlarda çalışamamak beni çok üzüyor ama bir yandan da hayatımı devam ettirmek zorundayım. En azından düz memur olarak atanıp sonra yüksek lisans yaparım diye düşünüyorum. Öyle bir belirsizlikteyim ki, belki sizde de böyle zamanlardan geçmiş olanlar vardır diye yazmak istedim. Ne yapacağımı bilmiyorum, bir yere tutunmam gerek artık...
Düzenleme: En son hangi programdan mezun olduysanız ona girebiliyormuşsunuz. (Belki bilmeyen arkadaşlar vardır) O kadar ümitsizim ki KPSS’den ayrıntılı bile araştırmadım.