İşsizim, Pasifim... O kadar bunaldım ki anlatamam.

Lisans kpssde tabi ki duz memurluk var.
Ama şöyle bir sıkıntı var. Çoğunluğu 4001 ile alır. Bu da tüm bölümlerin lisans kodu. Yani puanlar aşırı yüksek olur. Full gibi yapmanız lazım.
Size şöyle diyeyim acikogretimde olan bir bölümün bu devirde örgünü okunmaz. ( eğer boğaziçinde değilse bölüm) Açıkögretime bir bolum düşmüşse geçmiş olsun. Arkadaşınıza da bu oldu işte.
Evet berbat bir döngü. Ülkemizde bir bölümde atama çok olsun o bölümü patlatırlar. Zaten çoğu bölüm patlamış durumda tıp hariç..
Çoğunluk sizin gibi maalesef..umarım bu zamanlar geçer..
Boğaziçi dediğiniz için söylüyorum, Boğaziçi Türk dili ve Edebiyatından mezun arkadasım iyi İngilizceyle şuan 2600 tlye çalısıyor onu da 1 sene sonra buldu. Okul dahi etkili olmuyor artık karamsar oldum

Boğaziçi dediğiniz için söylüyorum, Boğaziçi Türk dili ve Edebiyatından mezun arkadasım iyi İngilizceyle şuan 2600 tlye çalısıyor onu da 1 sene sonra buldu. Okul dahi etkili olmuyor artık karamsar oldum
Hangi sektörde bu işi buldu???
Öğretmenlik mi?
Çok az bir para..

Editörlük yapıyor bir dergide. Maalesef durum bu. Ben abartılıyor sanıyordum okuduğum sıralarda da yok gerçekten vahim bir adaletsizlik var ortada
Evet oyle..
Çünkü istihdamda arz talep dengesi bozuldu..
Çok mezun var ama az iyi iş var.
Durum ondan böyle maalesef..

27 yaşımda kpss ye girmeye karar verip çok yoğun çalışıp evliyken 29 yaşımda atanabildim.
ögretmenin.
Yaşa takılmayın.İnsallah başarırsınız

Merhabalar. Lisans mezunuyum. Türk Dili ve Edebiyatı-Sanat Tarihi çap yaptım. İyi derecede İngilizcem var. Mezun olduğumdan beri işsizim. (1.5 senedir) Ara ara ajans işleriyle uğraşıyorum lakin düzenli hiçbir işim yok. Bulamıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum o kadar bunaldım ki anlatamam. 27 yaşındayım hayatımda bir yer edinememem çok geriyor beni. Normalde KPSS düşüncem yoktu. Fakat 2 gündür Lise KPSS’ini düşünmeye başladım. Lisans KPSS’ini düşünemiyorum çünkü kontenjan açılmıyor bölümlerimde. Severek okuduğum alanlarda çalışamamak beni çok üzüyor ama bir yandan da hayatımı devam ettirmek zorundayım. En azından düz memur olarak atanıp sonra yüksek lisans yaparım diye düşünüyorum. Öyle bir belirsizlikteyim ki, belki sizde de böyle zamanlardan geçmiş olanlar vardır diye yazmak istedim. Ne yapacağımı bilmiyorum, bir yere tutunmam gerek artık...

Düzenleme: En son hangi programdan mezun olduysanız ona girebiliyormuşsunuz. (Belki bilmeyen arkadaşlar vardır) O kadar ümitsizim ki KPSS’den ayrıntılı bile araştırmadım.
Maalesef ulkemin en buyuk sorunu olan issizlikle yuzlesmissin.
Psikolojinin altust olmasini cok iyi anliyorum. Madem kpss diyorsun, ona odaklan. Biryandan da is aramayi kesme.
Allah yardimcin olsun

Formasyon alıp öğretmenlik yapma şansınız yok mu ?
Çok zor durum :(
Bu ülkede herkes aynı Durumda :(

Back
X