- 30 Ağustos 2017
- 3.615
- 9.282
- 88
- Konu Sahibi Summer-girl
-
Canım bence kendine bir-iki aylık bir süre ver. İş konusunu senin için zor olsa da odak noktanı değiştir. Farklı şeylere yönel. Belki denemiş de olabilirsin bilmiyorum.Sarılalım sımsıkı.
Haklısınız, bazen hassaslaşıyorum galiba.
Çok teşekkür ederim desteğiniz için.
Ailenizin tavırları dogrudan issizliginizle alakalı değildir bence ama hassas bir dönem yaşadığınız için daha alıngan olmanız normal ama yalnız değilsiniz. Mutlaka gönlünüze göre bir is fırsatı çıkar umudunuzu kaybetmeyin, vaktiniz varken gezin, kafanızı meşgul etmek icin kurslara gidin. Çalışmaya başlayınca da para oluyor kurslar/etkinlikler/seyahatler icin vakit ya da enerji olmuyor. Zaten boş da değilsiniz, bu dönemde rahat rahat tezinizi de tamamlarsınız
Canım bence kendine bir-iki aylık bir süre ver. İş konusunu senin için zor olsa da odak noktanı değiştir. Farklı şeylere yönel. Belki denemiş de olabilirsin bilmiyorum.
Bana iş bulamadığın için kendini suçluyormuşsun, bundan dolayı sorumlu gibi geldi. Hepsi bir şekilde olur ama ruh sağlığın bozulduğu zaman daha çok bocalarsın.
Ailen ile hislerini paylaş, içindekileri anlat. Aile içinde nasılsınız bilmiyorum ama ben duygularımı ailem ile paylaşırım.
Mutlu olacağın bir iş bulursun umarım.
Alınganlık konusunda bir şey diyemem, çünkü ben birçok şeyi kafama takmam. Rahat bir insan değilim sadece her söylenene kafayı taksaydım, evimin yanında ruh ve sinir hastalıkları hastanesi var, müdavimi olmuştum. Teyzemi görüyorum her şeyi kafasına takar, bir mimik, bir söze bir sürü anlam yükler günlerce kafasında onu düşünüp durur. Tabii o yaşını başını almış, yaşadıkları bu hale getirmiş ama bir espriyi bile ciddiye alıp, açıklama yapmaya kalkıyor.Tamam, bu konuya odaklanmayacağım artık. Bambaşka şeylere vereceğim ilgimi, alınganlığı da bırakacağım.
Çok teşekkür ederim. :)
Üzülmeyin böyle dönemlerden hepimiz geçtik.bu boşluğu fırsata çevirin ve onları takmayin anne babadır diyip geçin...mesela ben spor salonuna yazilmistim ve kendimle daha çok ilgileniyordum güzellik bakım vs.suan da yine issizim çocuk buyutuyorum ve henüz 5 aylık önümde uzun bir süre var çalışmak için .Allah sağlık versinİşsizim ya, hiçbir şeye hakkım yok sanki. İndirim varken internetten 3-5 kıyafet sipariş ediyorum, her kargo gelişinde evdeki kont ve kontesin yüzleri hemen şekil değiştiriyor. Annemin arabasıyla arada dışarı çıkıyorum, hemen tavır. Mini etek giyiyorum hemen tavır. Bu tavırların tümünü bugün yaşadım ve sinirden deliriyorum.
Tüm masraflarımı tasarruflarımdan karşılamaya çalışıyorum, yani aileden para talebim hiç olmuyor. Babam sağ olsun, arada harçlık vermek istiyor ama gücüme gidiyor.
Tartışmaları yok mu, huzurumu yerle bir ediyor. Annemle tartışmalarımız sıklaşıyor her geçen gün.
Boğuluyorum ve gerçekten artık yapamıyorum. Bu eve sığamıyorum bazen.
Çaba da göstermiyor değilim ki... İş arıyorum, başvurularımı yapıyorum ama dönen yok. Çalışanlara öyle imreniyorum ki...
Çok zor durumdayım, paylaşmak istedim.
Üzülmeyin böyle dönemlerden hepimiz geçtik.bu boşluğu fırsata çevirin ve onları takmayin anne babadır diyip geçin...mesela ben spor salonuna yazilmistim ve kendimle daha çok ilgileniyordum güzellik bakım vs.suan da yine issizim çocuk buyutuyorum ve henüz 5 aylık önümde uzun bir süre var çalışmak için .Allah sağlık versin
bence abartıyorsunuz.
ben de işsizim üstelik kenarda birikmiş param da yok. ben de ailem harcamama takıyor sandım bi dönem. halbuki kafalarında çok başka şeyler varmış alınganlıktanmış.
mesela geçen 3 5 ay boyunca gerçekten çok aşırı harcama yaptım ama annemle konuşarak. çünkü her ay farklı bir ödemeleri çıkabiliyor bazı ay rahatken bazı ay birden yüksek meblağlar çıkabiliyor. indirimlerden ben de hayli şey aldım ama cidden istediğim klasik parçaları aldım ve kızan falan da olmadı. her gün evime kargo geliyordu ama baktılar aptalca alışveriş yapmıyorum ve temkinli gidiyorum ses etmediler. 1 aydır da tek bir parça almadım çünkü ihtiyacımı tamamladım.
alışveriş insana iyi geliyor ama sonu yok ve bi hastalık haline dönüşebiliyor. kontrolde olanın siz olması önemli.
bir de kapsül gardrop oluşturmanızı tavsiye ederim bi tarzınız olsun basic parçaları trend parçalarla kombinleyip çeşidinizi arttırın. ve çok moda diye çok uç şeyler almayın çünkü o desen ve model o kadar çok görünüyor ki seneye artık tiksinti basıyor giyilmiyor. ama atıyorum bi kaşe ceketten ne bıkılır ne de modası geçer.
Alınganlığımın farkındayım, üzgünüm bu nedenle.
En son ne zaman alışveriş yaptın diye sorarsanız, inanın hatırlamıyorum. Epey zaman geçmiş yani son alışverişimin üzerinden. Ayrıca tamamen kendi tasarruflarımdan yapıyorum harcamalarımı, son derece dikkatliyim haliyle. Son alışverişimin nedeni ise indirimlerden faydalanıp 3-5 şık kıyafet almaktı ki yaklaşan nişan törenleri için giyeyim.
Ayrıca güzel zayıfladım ve tarz değişikliğine gitmek istiyorum artık. Bu da iştahımı kabartıyor ama yine de ayağımı yorganıma göre uzatıyorum.
Kapsül gardrop tavsiyenizi dikkate alacağım. :)
e siz kendinizi biliyorsanız alınganlığa da gerek yok o halde. iyi yapmışsınız ben de fazla kilolarımı veremediğimden elbise işine girmedim hiçben de uygun denk gelince alır koyarım gardropa acil bi şık yere gitmek istersem mutlaka elbisem hazırdır. son dk elbise almayı sevmiyorum stres oluyor gereksiz.
Aynen öyle. Bu tür şeyleri son dakikaya sığdırmak istemiyorum. Hazır olmalı ki hemen kombinleyeyim.
Zayıflayıp elbise işine girmenizi şiddetle tavsiye ederim. Çok ciciler çünkü. :)
Biraz sabır, zor durumlar geçince gönlünüzdeki işi bulursunuz
Ben de işsizimm... az once cocuk parkinda cocuklarini oynatan anneler vardi işlerinden bahsediyorlardi ne guzel...
Amin :)Darısı başımıza olsun lütfen.
Yorganın altında ağlayarak bildiriyorum: ben de işsizim ve ailem sizinkilerden çok daha sert davranıyor bana. Aslında işsizliği kendimi geliştirmek için fırsat gibi görüyordum başta ama artık depresyondayım sanırım hiçbir şey yapmak istemiyorum.
Ailemden harçlık almıyorum serbest çalışıp yürüttüğüm bir işten gelirim var küçük bir miktar. Paramı biriktirip ayrı eve çıkmak istiyordum ama babam ihtiyaç duyunca ona verdim. Biriktirdiğim paranın çeyreği bile aslında ayrı eve çıkmama yetiyordu neden çıkmadım hala pişmanım.
Evde oturuyor iş bile aramıyor diye sürekli üstüme geliyorlar oysa ki arıyorum. Amma dolmuşum. Kocasına kızıp hiç noktalama işareti kullanmadan bir çırpıda üç sayfalık konu yazan hanımları anladım şu an
Bugünler de geçecek belki gelecekte bugünlere özlem duyacağız kim bilir. Aah ah annem benimle dalga geçip hep ağlatırdı ne eğlenirdik diye düşünmem ama ailemle birlikte yaşamayı, sonsuza kadar sürecekmiş gibi boş vakte sahip olmayı özlerim belki.
katılıyorum.2 ay suren bi işsizlik donemim oldu, hayatımda kendim icin birseyler yapabildiğim en verimli donemimdi. Hic stres yapmayın, kriz oldugu icin şuan zorlaniyorsunuz ama illaki yillarca işsiz kalmayacaksiniz. Sizi mutlu eden şeyleri yapmaya devam edin :)
Ben çalisiyorum ama parami harcamaya bile vaktim olmuyor inanin. Kadinlar gunu nedeniyle heryerde kiyamet gibi indirim vardı, bi avmye gidemedim. Sadece internetten kozmetik alabildim bi firsat yaratıp. O yuzden kimseyi takmayin ve geçici sure oldugunu düşünerek keyfini cikarin
katılıyorum.
ben çalışıyorum ama işle ilgili sorunlar inanın hiç bitmiyor. iş yerindeki saçma sapan iş dağılımı ve kötü yönetim yüzünden yıpranan hep ben oluyorum. iş hiç bitmiyor çünkü, yaklaşık 2 aydır falan kendime hiç zaman ayıramıyorum. ben de 1,5 sene işsiz gezdim üniversiteden sonra. ingilizcemi ilerletir, sevdiğim dizileri izler, zaman zaman gezerdim. kitaplar okurdum, freelance minik bir gelir kaynağım dışında param da yoktu ama çok da mutsuz değildim. sanırım o zamanlar her şeyin tadını çıkardım, şimdi gerçekten kendime zaman ayıramıyorum. aman aman bir maaş almıyorum ama harcayacak zamanım yok, para birikti bu bahaneyle. üzmeyin kendinizi, iş bulunur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?