- 2 Eylül 2017
- 3.866
- 8.448
- 158
- Konu Sahibi Summer-girl
-
Aldırmamaya çalışın , en kısa zamanda güzel bir işiniz olsun inşallah.
Sıkıntılı bir süreç, aileler de düşüncesiz davranıp süreci iyice zora sokabiliyorlar maalesef. Duymamaya çalışın. Birikiminizi de dikkatli harcayın ki iş bulana kadar idare etsin sizi, ilerde iyice sıkıntı çıkmasın. Bir de sorun yapıyorlarsa araçlarını kullanmayın.
Umarım en kısa sürede iş bulabilirsiniz. :)
Sen kesin ruh ikizim falansınBu gene iyiymis
Bir de beni anlatayim size. 3,5 yildir evde oturuyorum,calismadigim icin esimden para almak zorundayim. Agirima gidiyor,kötürüm gibiyim ayaga kalkamiyorum bir turlu. Aileden para alinir,kocadan almamak gerektigini dusunuyorum kendi adima.
OlabilirimSen kesin ruh ikizim falansın
Hatta genetik ikizim bile olabilirsin dark
Bende aynı şekildeyim ve bu durum hiç geçmeyecek sankiOlabilirimseverek ve isteyerek
Maddiyat konularinda cok hassasim hele. Kendimi dunya uzerindeki tek ev hanimi zannediyorum su anda
Al benden de o kadarBende aynı şekildeyim ve bu durum hiç geçmeyecek sanki
Çok verimsiz hissediyorum
Hayatımda ilk defa hiç bir işe yaramıyorum sanki
Eşimin hesabındansa kendi banka hesabımı kullanabilseydim keşke
Çok bktan bi durum dimi:)Al benden de o kadar
Elimde 2 tane kart var,biri annemin digeri esimin. Her alisveriste bu sefer hangisini kullanayim diye dusunuyorum. Surekli esimin kartini kullanmaya yuzum tutmuyor. Annemin kartini kullansam utaniyorum essek kadar kadinsin hala ananin parasiyla yasiyorsun diyorum kendime. Hep bir ikilem. İs aramaya daha yeni basladim. Bulursam nasil baslayacagim cocuk var hemen krese alisir mi diye dusunuyorum,araba yok nasil giderim diye dusunuyorum. Allahim 2 ucu seyli degnek bana az gelir birkac ucu seyli degnek bu yasadigim resmen diyorum
Ev hanimlari nasil yasiyor cidden cozemiyorum. Cozebilsem belki rahat ederim
Ben de 3,5 yildir evdeyim. Hele ilk 2 senem rezalet gecti inanamazsin. Esimin isleri bozuldu,bir de maddi sorunlari asmaya ugrastik. Cocugu birakacak kimse bulamadigim icin calismadim bunca zamandir. İsi bulsam bileÇok bktan bi durum dimi:)
Heleki bizim gibi hep çalışmış üretmiş insanlar için
Hamileliğim aşırı sıkıntılı geçti
Bolca hastanede yattım dolayısıyla çok rapor aldım
Ünide çalışıyordum binevi istifa etmek zorunda kaldım
1.5 yıldır evdeyim
Canına yandığımın şehrinde 1 tane üniversite var
Orayada tekrar giremem
6 aydır deli gibi iş başvurusu yapıyorum
Ama yok olmuyor bi türlü
Çift yüksek lisans mezunuyum iş bulamıyorum
Yakında mağazaşara marketlere falan başvurucam nerdeyse
Çocuğu kime emanet edicem oda muamma
Aynen iki ucu ...
Eşim maaşını alınca ödemeleri yapıp kalamı ikiye bölüp benim hesabıma atıyor
Bilir asla istemem çünkü
Ama böyle bile aşırı sinir bozucu :/
Evdekilerin tepkisinin yapıları gereği olmadığına emin misiniz? Yani belki iş bulsanız da durum değişmeyecek. Sizin işsizliğe tahammülünüz gün geçtikçe azaldığı için, belki çevrenizdeki insanların tepkilerini de daha negatif yorumluyorsunuzdur, olabilir mi? Çalışsanız da belki alışverişlerinizi gereksiz bulup surat asacaklar, mini eteğinizi abartı bulacaklar vs... İş aramıyor olsanız, laf etmekte haklı olabilirler de, şu durumda yapabileceğiniz şeyi yapıyorsunuz zaten. Kafanız dik, kendinizden taviz vermeden yola devam. Umarım yakında gönlünüze göre bir iş bulur, kendi düzeninizi kurarsınız.
O da birşey mi ben çalıştığım halde aldığım ettiğime laf ediyorlarParanı gereksiz çarçur etme satıcıları zengin etme vs vs diye. Ayrı yaşıyorum ziyarete gittiğimde alışveriş vs minimuma indiriyorum. İyi de oluyor gerçi tasarruf oluyor.
O nesil yokluk görmüş bundan dolayı tavırları bu şekilde. Aslında bir önceki seneye kadar derdim ya hiç mi harcamayacağız zevklerimize vs diye. Ama şu ekonomik durumları görünce o bir önceki nesillerin yaşadığı yokluğu biz de göreceğiz gibi sanki tabi Allah korusun da dikkatli olmamız lazım.Daha önce annemle alışverişe her gittiğimizde beni şikayet ediyordu mağaza görevlilerine: "Bu gençleri anlamak zor, bir sürü kıyafeti var evde, hala alıyor, cık cık..." :)
Öyle çok alan biri de değilim ama annem ezberini hiç bozmadı. Pek istikrarlıdır bu konuda, maşallahı var. :)
O nesil yokluk görmüş bundan dolayı tavırları bu şekilde. Aslında bir önceki seneye kadar derdim ya hiç mi harcamayacağız zevklerimize vs diye. Ama şu ekonomik durumları görünce o bir önceki nesillerin yaşadığı yokluğu biz de göreceğiz gibi sanki tabi Allah korusun da dikkatli olmamız lazım.
Bende yeni mezun şanssızlardanım, sizi de öyle zannettim o yüzden öyle yazdım önce onu düzelteyim kusura bakmayın :) o zaman çevreniz bayağı vardır yine faydalanırsınız yani iş arkadaşlarınıza vs haber bırakırsınız. Aslında bu durumda ailenizin size çok takılmaması lazımdı, birde ne güzel birikmişinizle geçiniyormuşsunuz zaten. Birde diğer üyelere katılıyorum, şu da var, insan böyle çabalayıp iş bulamadığı dönemde gerçekten çok hassaslaşıyor, en küçük kelimeye takılıyorum mesela şahsen ben. Bu dönem yıpratıyor insanı. Ama kulak asmamak lazım. Neyse velhasıl hakkınızda hayırlısı olsun, gönlünüzdeki iş en kısa zamanda olsun :)10 yillik deneyimim var. Bos durmuyorum, bir yandan yuksek lisans tezimi yaziyorum. Bakalim artik. Yakin zamanda guzel gelismeler olur umarim. Tesekkur ederim yorumunuz icin.
Bende yeni mezun şanssızlardanım, sizi de öyle zannettim o yüzden öyle yazdım önce onu düzelteyim kusura bakmayın :) o zaman çevreniz bayağı vardır yine faydalanırsınız yani iş arkadaşlarınıza vs haber bırakırsınız. Aslında bu durumda ailenizin size çok takılmaması lazımdı, birde ne güzel birikmişinizle geçiniyormuşsunuz zaten. Birde diğer üyelere katılıyorum, şu da var, insan böyle çabalayıp iş bulamadığı dönemde gerçekten çok hassaslaşıyor, en küçük kelimeye takılıyorum mesela şahsen ben. Bu dönem yıpratıyor insanı. Ama kulak asmamak lazım. Neyse velhasıl hakkınızda hayırlısı olsun, gönlünüzdeki iş en kısa zamanda olsun :)
Üzülme üzülmek sana zaman kaybı sğlar inan kendşne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?