İssizim

Ben bi insanin yillarca işsiz kalmasina anlam veremiyorun koca bi zaman kaybı.
Bi ögretmenim vardi,
bi yere gerekirse çayci olarak gir orda kendini göster yoksa
evde körelir gidersin,ama insanlarin seni kesfetmesine imkan sunarsın demişti.
o sözü şimdi ben ögrencilerime söylüyorum.

atanmadan önce ucretli ogrtmenlikte yaptim,karakalem yapip sattim,
kolejde çalistim,
bi dernege bildigin sekreter olarak girip orda proje sorumlusuda oldum kendimj gösterip
üstelik calisma bakanligindan gelen mufettiş kesfetti beni denetim icin geldiginde.
ve o dönem iyi kazancim oldu.
evde otursaydim bunalima girecektim.
orda calisirkende atandim şukur meslegime kavustum.

ben emeksiz ekmek olmaz diyorum,yillarca işsiz kalmanin bence hic bahanesi yok kendimden biliyorum.
bi insan isterse calisir.
işsiz kalanlarin bir çogu is begenmez körelir gider

Kocaeli sanayi
Bölgesi bulursun aslında. X bankasının Çağrı merkezi var Gebze'de servisi de olması Lazım öyle bşy düşünmez misin ?
Tanıdık derken torpil anlamında demedim varsa yakınlarında iş CV verirsin hiç kariyer sitesiyle uğraşmadan doğrudan 1. Elden CV gitmiş olur. O anlamda dedim.
Ben körfezin altındayım Gebze çok çok uzak Yalova'ya yakınım ben

hal böyleyken siz nasıl işsiz kalabiliyorsunuz !
anladım ya çok tembel yada iş beğenmiyorsunuz!
Ne demek istediniz siz anlayamadım gerçekten soruyorum.işsizlik hiç yok,deli gibi eleman aranıyor da bu hanımefendi mi beğenmiyor???Slz aramıza İsviçreden katılıyorsunuz sanırım başka bir açıklaması olamaz bu yazdığınızın

Anladım ironi falan bunlar ben çok iyimserim. Gerçekmişsiniz. Ama ben ironi yapacağım şimdi: Evet iş var ama koca parası yiyorum. Eşimin azıcık maaşı ve asosyallik tam hayat amacım. Ömür boyu daha iyi bir gelecek diye bugünlerimi o günlerimi dirsek çürüterek harcamadım. İroniyi burda kapatıyorum. İş yok bu arada. Ama istersem iş olsa da çalışmam neden sinir bozucu oluyor muşum? Diplomamı da uçak yaparım zaten. Alerjik astımlı halimle de temizlikçilik yapar erken yaşta mortu çekerim. Yeter ki aman iş beğenmiyor demesinler değil mi. Herkes sadece para için çalışmaz. Herkes sadece iki insan yüzü görmek için de çalışmaz. Bizi okutan bugünlere getirenlerin emeklerini boşa çıkarmamak için çalışır. Ya da kişisel tatmin için çalışır. Çok şükür aç açık değilim. Annem babam sağolsun. Kocam değil dikkatinizi çekerim. İş var beğenmiyorlar vs vs. İş var temizliğe gidebilirim bu mu yani. Asla bu işi yapanları küçümsemiyorum. Çok zor olduğu için ayrıca saygı duyarım çünkü zaten sağlık durumum el vermez. Çünkü zaten bunun için okumadım. Çünkü zaten isteseydim 18 yaşında temizlik işlerine başlar şimdiye birikim bile yapardım eğer kuvvetim olsaydı ve okumak istemeseydim. Lütfen artık.
ironiydi
beni bilenler bilir
umarım en yakın zaman güzel bir işiniz olur
ülkemizdeki açığın neden sorumsuzu siz olasınız
ülkedeki durum örneğin 3 m lik alan var elimizdede 10 metre kumaş var kaplarsak 7 metre fazla kumaşımız kalacak
bu 7 metre mallesef işsizlerimiz oluyor
dün öğretmen olupta temizliğe giden bir arkadaşımızın konusu vardı
insanın kendi parasını kazanması güzel birşey lakin böyle olmamalı
birazda ironinin sebebi dün biriyle yaşadığım tartışmaydı
konu
nankörsünüz herşeyiniz var genede tatmin olamıyor kanaat getiremiyorsunuzdu
kırdıysam özür dilerim

Son düzenleme:
Ne demek istediniz siz anlayamadım gerçekten soruyorum.işsizlik hiç yok,deli gibi eleman aranıyor da bu hanımefendi mi beğenmiyor???Slz aramıza İsviçreden katılıyorsunuz sanırım başka bir açıklaması olamaz bu yazdığınızın
isviçre mi ?:)))))))
çok güzel olurdu

Is var is beğenmiyorlar derlerdi
Üni mezunu olmama rağmen sekreterliğe başladım
Calistigim yer maaşları bile zor ödüyor.
Özel sektör çok kötü
En çok da sınır olduğum şey is beğenmiyorsun denilmesi
Is sevmiyorum ona rağmen calistigim iste maaşım çok geç ödeniyor
Bizi bu hale düşürenler utansın ne diyim
Gerçekten is yokkkk

Hanımlar bi fikrim var çiğ köfteci meşhur usta gibi millete sopa atacağımız,laf atacağımız bi yer açalım rekor kırmassak neyim:)
Bizim milleti yıllar önce levent kırca çözmüş:

Back
X