- 9 Mart 2011
- 12.422
- 10.997
- 498
- Konu Sahibi printemps-
işkura bakın
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Düğüne insan getirmekle, bakmakla yükümlü olduğunuz bakıma muhtaç kişiyi getirtmek çok farklı.Akrabalarımızı öyle basit bir şekilde getirebiliyoruz öylemi? Hemde kalıcı olacak şekilde.
Düğünler için bile yakınlarımızı getirmek için kaç prosedürden geçiyoruz. Demekki temeli kalmaları daha basit. İlginç gerçekten.
kizmadan ,bagirmadan,yargilayip asagilamadan cevap verdiginiz icin oncelikle tesekkur ederim,
aslinda nazik konusmayan beni yargilayan , niye anneni getirmedin, niye anneni yanina almadin ,gel sen bak vs vs gibi yargilama dolu ,kisiyi ve sartlarini bilmeden,empati yapmadan yanitlayanlar haric;
sadece sordugum ,kirildigim, cevap aradigim soruya egilerek nazikce cevap veren tum hanim arkadaslara , ise talip olan , yardimci olmayi teklif eden ve hatta uzuntulerini belirten kiz kardeslerime de cok tesekkur ederim.
keske birbirimizin acigini aramadan birbirimizi kirmadan, birbirimize bagirmayi hedefimiz haline getirmeden ,empati yaparak hosgoruyle yaklassak buradaki ortam ,ve hatta boyle yaparsak ailemiz, ulkemiz ,dunyamiz daha da guzellesir ama neyse...
konuya donelim:
evet kivi toplayip ozgur kalmak istiyor olabilirler,
benim halen anlamakta zorlandigim soru su ki;
neden turkiye genelinde turk hanimlar bu bakici isinden bu denli kaciyorlar ki bu isin yabanci pazari dogmus bu yuzden,
ama benim illaki sigortali olan ve hatta asgari ucret uzeri teklifime gelmiyorlar da daha olumsuz zor sartlarda calismayi kabul ediyorlar??
iste sitemim bu isyanim bu....
dogru anlayip empati yapabilenlere tekrar tesekkur ederm.
Bunu ben yazmadım, alıntı nasıl bana ait...haydaaa empati yaparak hosgoruyle yaklasalim diyorsunuz, ilk sayfalarda kivi toplayan insanlari bogazlayacaktiniz neredeyse. size empati, annenize bakmayip kivi toplayana baska bir sey herhalde bu bahsettiginiz.
ayrica bin defa yazildi insanlarin neden yasli bakimina yanasmadigi, sorumluluk almak istemiyorlardir. kendilerini eve kapatmak istemiyorlardir. belki yasli insanlarin cocuklariyla ugrasmak istemiyorlardir. konuyu uzatmaktaki amacinizi anlamadim hala.
Konu başlığına ithafen:: işsizlik 0, bunlar iş beğenmiyir herkes çok zengin, Avrupa bizi kıskanıyirrr .. Tayyip amca sen misin??![]()
Doğrudur. Ama ben bugüne kadar çevremde Türkiyeden bir yakınını bakmak için getireni görmedim.Düğüne insan getirmekle, bakmakla yükümlü olduğunuz bakıma muhtaç kişiyi getirtmek çok farklı.
Hemşire bir arkadaşım İngiltere'de hem dil kursuna gitti hemde 90 yaşına yakın emekli bir doktora bakıcılık yaptı. Sadece yemek ve basit ev işleri vs konularında destek oldu, sohbet etti. Kişisel bakımına karışmadı çünkü oldukça dinç bir adamdı. Hatta akşamları sarap eşliğinde sohbet ettiklerini falan anlatmıştı.Yooo gayet istiyor, bakın alıntıya. Zaten yaşlı kadının kişisel bakım ihtiyacı olur.
Haklısınız tabii, her insanın ihtiyacı olmaz. Ama konu sahibinin annesinin sağlığı iyi değil belli ki. İlk mesajında yolculuğa uygun olmadığını belirtmiş. Ee kulakları da iyi duymuyormuş, yıkanmasında yardımcı olunması bekleniyor. Yani akşam şarap sohbeti yapılan yaşlıyla baya fark var durumda.Hemşire bir arkadaşım İngiltere'de hem dil kursuna gitti hemde 90 yaşına yakın emekli bir doktora bakıcılık yaptı. Sadece yemek ve basit ev işleri vs konularında destek oldu, sohbet etti. Kişisel bakımına karışmadı çünkü oldukça dinç bir adamdı. Hatta akşamları sarap eşliğinde sohbet ettiklerini falan anlatmıştı.Her yaşlı kişisel bakımı için destege ihtiyaç duymuyor. Öz bakımı için destek gerekiyorsa zaten haftada 3 gün olmaz o iş, sürekli birisinin yanında olması gerekir.
Çok üzüldümcuma günü bizim firmadan 6 kişi çıkarıldı
cuma akşam açıklama yapılana kadar, o son dakkaya kadar eşşek gibi çalışıyorlardı bi de
işsizlik yok eevt
iyi niyetle yazan herkese tesekkur ederim,
soyle bir toplu aciklik getireyim,
isin icinde art niyet falan ,yok hele hele az yukarda soylenilen oyle havuz bakimi vs hic hic yok, ev havuzlu guvelikli bekcili sitede bu bahce,havuz vs isler zaten gorevlilerce yapiliyor, anneme kalan bahcede cay icmek sadece , ot yolmak, cicek budamak vs bile yok.
is icinde ne var, ne bekliyoruz?
anneme gunluk islerinde yardimci olacak, yemek yapacak, alisveris yapacak, yatagi toplanacak evet banyoda sirti sabunlanacak, yatalak degil wc bakimi yok.
kahvesi ,cayi eline gelecek..
hafatada uc gun ornegin sabah 9 da gelecek 15 de gidecek, her gun sil,supur olmaz ayda bir elektrik supurgesi yapsa yeter, cam, kapi zaten ayrica ayda bir rutin kadini geliyor.bize ev arkadasi gibi dusunun arkadas lazim, uzun kahvaltilar edecek kitap okuyacak, tv izleyecek biri.
kesinlikle sigorta yapiyorum, yapmam dememdim her mesajimda yaparim dedigim hallde bir suclama bir saldirganlik..
sakin olun hanimlar...
kimse kimsenin durumunu bilmeden saldirmasin ozel konumlara girmeye "kalk gel bak annene" gibi yazmaya gerek yok.
cvp da vermem zaten.
sikintimi,dilegimi, arayisimi belirttim sadece..
fikri olup yazanlara, talip olup yardimci olmaya calisanlara cok tesekkur ederim kizlar iyi ki varsiniz.
tesekkur ederim hepinize.
Duymazsınız tabi çünkü bildiğim kadarıyla bakmakla yükümlü oldugunuzu ve tüm masraflarıyla sigortasını karşılayacağınızı beyan etmeniz lazım. E hal böyleyken 2000 liraya baktırmak işine geliyor herkesin.Doğrudur. Ama ben bugüne kadar çevremde Türkiyeden bir yakınını bakmak için getireni görmedim.
Kısa süreli ziyaretler, düğün, doğum vs için evet ama diğer türlüsünü görmedim.
tesekkur ederim gorusleriniz icin,Daha iki gün önce sigortalı çalıştırmak istemeyen bir işvereni burada çok ağır eleştirmiş biri olarak şartlarınızın uygun olduğunu söyleyebilirim.
Önemli bir avantajınız evdeki yemek masraflarını sizlerin karşılıyor olması. Tabi ki bakıcı da yiyecek hatta biraz uyanıksa pişirdiği yemekten bir dilim ayırıp akşam atıştırmasını da aradan çıkarır. Mutfak masrafları çok tutuyor gerçekten.
Bence sıkıntı yaşamanızın asıl nedeni Covid salgını. Evdeki yatağı yıkatmak istiyoruz, inanın parasını verseniz de kimse evlere gitmek istemiyor
Bence uzaklarda iş aramak yerine annenizin apartmanından birini bulmaya çalışsanız?
Haftada 3 gün şu kadar ücret, sigorta yapılacak, sorumluluklarınız bunlar, hiçbir tıbbi bakım olmayacaktır diye açık açık yazın. Şartlar görüşülür diyin, apartmanda bir tanıdık çıkabilir veya apartmana bakım yapan kişi akrabasını gönderir. Kulaktan kulağa oluyor bazı işler.
Oturup süpermarkette ayakta bacaklar titreye titreye üç kuruşa çalışıp bir de milletle maske takmadığı için kavga bile edemeyip müdürden fırça yemektense teyzenin sırtını sabunlarım daha iyi. Evet daha önce ufakken babannemin sırtını sabunladım, abartmayın yahu yok birşey.
Tabi oturup alt değiştirme, yok tansiyon ölçme, yok enjeksiyon yapma, yok sırtta taşıma gibi fantastik şeyler istemediğinizi varsayıyorum, istiyorsanız x2 maaş önerin.
tesekkur ederim gorusleriniz icin,
elbette alt degistirme, tansiyon, igne vb yok bunlar,
kulagi duymuyor, yurmesinde dizinde sorun var illa ki koluna biri girecek ki rahat yurusun,
ustte dedigim gibi biz kendisine eslik edecek arkadas gibi olacak birini ariyrouz elbette bizden yiyip icecek ve elbette beraber yenilecek ve kalan ne varsa alip evine goturecek,
o bahsettigim bir onceki hanima annem acik acik her kalani paketleyip veriyordu hatta annem bir tepsi borek yaptirip bir dilim yiyip kalan tepsiyi komple veriyordu, ustelik pazara cikip kendi caninin istedigi ne varsa alip geitirp pisiriyordu ,tek istegimiz kendi evi gibi hareket etmesi.
ama yok iste komsulara hep haberli yok kimse bulunmuyor.
Çok üzüldümhani çalışanı işten çıkarmalar yasaktı?
tesekkur ederim gorusleriniz icin,
elbette alt degistirme, tansiyon, igne vb yok bunlar,
kulagi duymuyor, yurmesinde dizinde sorun var illa ki koluna biri girecek ki rahat yurusun,
ustte dedigim gibi biz kendisine eslik edecek arkadas gibi olacak birini ariyrouz elbette bizden yiyip icecek ve elbette beraber yenilecek ve kalan ne varsa alip evine goturecek,
o bahsettigim bir onceki hanima annem acik acik her kalani paketleyip veriyordu hatta annem bir tepsi borek yaptirip bir dilim yiyip kalan tepsiyi komple veriyordu, ustelik pazara cikip kendi caninin istedigi ne varsa alip geitirp pisiriyordu ,tek istegimiz kendi evi gibi hareket etmesi.
ama yok iste komsulara hep haberli yok kimse bulunmuyor.