- 9 Temmuz 2015
- 3.616
- 9.697
- 158
- Konu Sahibi printemps-
Ben kendi başıma geleni ve 3 sene önce verdiğim ücrete dahi çalıştamadığımı anlattım.
Yabancı uyruklulara ise 600 dolar veriyorduk zaten, şirketten çalışıyorlar anlaşma bu.
Bit yeniği falan yok, talep görmüyor yahu.
Düzenli çalışan olsa ayda 4 bin küsür lira maaştan bahsediyoruz, yarı çalışan aradığı için 2bin tl.
Konu sahibi başka ülkede olup işsizliğe değindiği için linç yemiş, e ben buradayım diyorum, yine çok daha fazla sıkıntı yaşadım ve meselenin para olmadığını da yaşayarak gördüm.
Ev işlerinde çalışan insanların bir kısmı, bunu iş olarak görmüyor, maalesef sorun bu.
İstiyor ki gün içinde çıksın gitsin, kendi bildiğini okusun, istemiyorda o gün değil başka gün yapsın yani çalışan değil de orası kendi keyfinde yaşanılan bir ev, asıl mesele hep bu.
Geç gelebilir, erken gidebilir, kimseyi işveren olarak görüp haberdar dahi etmez.
Ha işverenlerde yok mu kusur, tonlarca var.
Üç kuruş verip de kadının yediği yemeği bile çok görenler okuduk burada, yesin gelsinmiş.
Daima evde adı ne olursa olsun çalışan bulmak gerçekten zor, sınırlar çizilemiyor.
Ben bu sıkıntıyı eve aldığım temizlikçi ablalarda yasıyorum.
günlügü 200 diyorlar eyvallah yeterki temiz yapsın. abla gelmeden kahvaltı hazırlıyorum. cocugumu evden gönderiyorum isimizi rahat yapalım diye. 9 da gelecegim diyen 9.30 da geliyor yanında cocuk getirmis. Hadi cocugada eyvallah cocugunun eline oyuncak veriyorum demekki kadın biracak yeri yok diyorum insaniyetli olayım diyorum.
yapacagı isler camlar kapılar silinecek dip kose supurulup toz alınacak birde gorunen yerlere vileda yapılacak. yeterki yaptıgı işi tam yapsin tuvalet banyo balkonda yok ben yikarım onları. ben yanındayım kovayla suyunu getiriyorum ne isterse veriyorum ama yok is atliyor. 3 te cikamam lazım diyor acele ediyor bir bakıyorum ki supurülmemiş yerler var sildigi camlara bir gunes vuruyor dalga dalga bir bezi dolandirmis camın uzerinde tamam.
Bende bir daha cağırmıyorum. isini guzel yapana rast gelsem her hafta alacagım ama yok bana rast gelmedi. dolabin ustunu sildim diyor ondan sonra bir elimi suruyorum toz icinde.
Yani isini hakkıyla yapacak iş disiplini olan insanlara rast gelmek çok zor. Bılmiyorum var da bize mi denk gelmiyor?