İşsizlik Derdi

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Günaydın kizçeler

Bir şey danışmak istiyorum. Erkek arkadaşım Nisan ayında askerden geldi o zamandan beri maalesef işsiz. 2016da mezun oldu. Nisan'da askerden geldiğinden beri iş baktı. O zaman da diyordum bı kendine gel, dinlen sakin kafayla bakarsın diye ama annesine yardım etmek rahatlatmak için vs hemen işe girmek istiyordu. Baya görüşmeye gitti. Çoğu güzel de geçmiş ikinci görüşmeye de çağırıyorlardi ama olmadı hiçbiri maalesef. Haziran sonunda bı ise girdi ama surekli bir mobbing vardı ve 15 saatin altında çalışmıyordu. Asgari ucret alacaktı. İşten çıkmayı düşündü ben "bence ilk yeni bir iş bul sonrasında ayrıl" dedim ama çıktı. Sonrasında bı ise daha girdi ama onda da sigorta sorunları oldu. Patronları boş ibrarrname imzalatmak istiyordu vs. Orası da oyle bitti. Kesinlikle suclamiyorum onu. Ama kendini aşırı suçluyor şu sıra hepten yetersiz hissediyor kendini. İstanbul'a bile taşınmayı düşündü burda birkaç yere başvurdu baya güzel bir yerden dönüş yaptılar ikinci görüşmeye de çağırdılar ama sonuç yok. Geçen laf arasında sordum telefonda konuşurken sesi kötü oldu resmen ağlayacak gibiydi sonra konuşalım diyip kapattı. Normalde hep ilgilenecek bir şey bulur ama bu ara resmen eve kapandı bı şey yapasi yok resmen sürekli yatıyor. Olabildiğince yanında olmaya çalışıyorum ama sanırım çok da beceremiyorum.

Çok fazla uzattım. Asil sormak istediğim şu internetten sürekli iş arıyorum, ona atıyorum. İnşallah bı dönüş olur. Sürekli özel güvenlik ilanları görüyorum biraz baktım, bı arkadaşımın eşi de işsiz kalınca özel güvenlik olmuştu sınavlarına girip. Şimdi erkek arkadaşıma tavsiye etsem çok mu saçmaladım, kırıcı mı olur yanlis anlar mi sizce? Az çok tahmin ediyorum tavrını ama şu ara kafası çok gidip geliyor ne tepki verir bilmiyorum.
Okuduğunuz için çok teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer imkanı varsa bence herkes her işi yapmalı ben okudum egosuna sahipse yandın ciddi anlamda evlendiğinde zaten bir erkek taşı sıksa suyunu çıkartmalı diye düşünüyorum

Ne mezunu? Siz çalışıyor musunuz? Siz calisiyorsaniz iyice mahcup oluyodur. Insallah en kisa surede guzel bir is bulur.

erkek arkadaşınız işetme mezunu muydu

yalovada yaşıyordu tahsilat vs yaptırıyorlardı siz o musunuz

ne mezunu ve hangi şehirde yaşıyorsunuz ? istanbula tasınmasını hiç tavsiye etmem zaten alacağı en fazla asgarinin biraz üstü o da ev kirasına gidecek hiç gerek yok. eğer okuduğu alan olmazsa baska alanlara yönelsin misal banka sınavlarına falan girsin gecici olarak çağrı merkezlerini düşünsün.

O başka şehirde ben İstanbuldayım. Eğer taşınırsa apart tarzı bir yerde kalacaktı bir süre. En azından şu kafadan çıkardı da tabi olmadı.

iş bulmak hem kolay hem zor canım ama ıst da secenek daha fazla. gelırse ıst a apartta kalsın yada bıkac kısıyle eve cıksın

Kucuk sehirdeyse is bulmasi zorlasir fakat istanbulda da fazla bir maas alamaz ve gecim sikintisi yasar.

Erkek arkadaşınızı çok iyi anlıyorum. Ben de işsizim bir işe giremedim. Gerçekten çok zor oluyor. O kadar okuduguma, çalıştığıma yanıyorum.

Kucuk sehirdeyse is bulmasi zorlasir fakat istanbulda da fazla bir maas alamaz ve gecim sikintisi yasar.

Nerden tutsan elinde kalkıyor. Yeniden düzen kurmaya çabalamak da zor ama ıssız kalmak da çok yıpratıyor maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…