işsizlik ve yalnızlık

Umudunuzu kaybetmeyin. Çalışan emek veren herkes bir gün mutlaka karşılığını alacaktır. Belki 1 yıl sonra belki 2 belki 3. Ama siz pes etmeyin. Elinizden geleni yapacaksınız başka şansınız yok. Hepimiz bu süreçten geçtik. Çalışanlar da çok mutlu sayılmaz. Geçim derdi yüzünden bir çok insan sevmediği işi yapıyor. Bu konuda çok seçici olmayın, gurur yapmayın. Insallah en kısa zamanda dilediğiniz işe girersiniz

şuan kendinizi döndürecek kadar bir işe girseniz . Biliyorum okuyupta sadece para amaçlı alakasız işlerde çalışmak kötü ama parasızlık inanın daha kötü . Hem bir psikoloğa gidip terapi alırsınız hemde en azından beklememiş olursunuz bir akışınız olur. Para önemli malesef.

Kendimden örnek vereyim size, mezun olduktan sonra çoğu arkadaşım atanmıştı veya işini kurmuştu, hemen hemen hepsinin de sevgilisi vardı.Bende Ankara’da üç kuruşa, sadece yaşadığım yerin parasına ödeyecek kadar para kazanıyordum ve o zamanki erkek arkadaşım beni birden fazla kızla aldatmıştı, tam bir dibe vuruştu.

Ağlaya ağlaya yeri geldiğinde küfür ede ede sürekli yeni olanaklar , işler kovaladım.En sonunda İstanbula atandım, atandıktan 1-2 ay sonra şimdiki sevgilimle tanıştım.İstanbul’da ne kadar sergi, müze, etkinlik varsa durmadan geziyorum ve tek derdi evlilik olmayan çok farklı bir sürü insanla tanıştım.Birden değişiverdi herşey kısacası.
İki tavsiyem var size , birincisi arkadaşlarınız hayatıyla kendinizinkini kıyaslamaktan kaçının, hatta eğer takip ediyorsanıx en azından bu dönem onları sosyal medyadan takip etmemeye çalışın, sadece kendinize bakın, karşılaştırma yapmamaya çalışın.İkincisi ise , biliyorum çok zor, bir sürü haksızlığa uğruyorsunuz ama yine de pest etmemeye çalışın, umut edin, iş aramaya devam edin, fırsatların nerden geleceği belli olmuyor.

iş çok önemli de şu sevgili eş muhabbetlerinin hayat başarısı ya da basamağı olarak görülmesine katılmıyorum.yani ilişki bu bugün çok güzel yaşanır yarın bozulur.ya da bozulmaz sen sıkılırsın.nedense herkes işin yanına sevgiliyi, eşi koyuyor.gerçi bu da bizim yetiştirilme tarzımızdan kaynaklanıyor.maalesef hâlâ evliliği başarı ve olmazsa olmaz olarak gören ebeveynlere sahibiz. Hayat çok dinamik birşey hadi benim de artık sevgilim var denecek birşey değil bence.1 günde bile neler değişiyor.biz bile 1 günde değişiyoruz.ne olmuş yani çoluğa çocuğa karıştılarsa ? Benim gibi insanlar bunların olması gereken şeyler olduğunu bile düşünmüyor.sabit fikirli kişilerden etkilenmeyin.bence evlilik ve çocuk hayatta yol katetmek demek değil.tercih sadece.

İş bulunca düzelicek sabredin benimde öyleydi şimdi işe başladım düzeldi herşey.sevgilim var benim ama sürekli evde olunca insanın psikolojisi bozuluyor.
gerçekten öyle

Evet ben, 31'imde atandım hem de kaç yıl işsizdim. 5'ten fazla hesap et işte durumumu... Şöyle konuları okudukça konu sahiplerine hep sarılasım geliyor. Çok ama çok zor süreçler. Nasıl bi his olduğunu çok iyi biliyorum. İnancınızı bilmiyorum ama Allah bir anda mucize gibi tüm kapıları önünüze açabiliyor. Sizin de başınıza gelmesini diliyorum en içten şekilde... Vazgeçmeyin.

bende istanbuldayım gerçekten çok zor, ben görüştüm psikiyatriyle travmatik bir ilişkim olmuştu dayanamıyodum, hangi partiye üye oldunuz acaba iyi bir fikir gerçekten ben de insan göremiyorum artık göresimde gelmiyodu zaten uzun süre çok acı şeyler yaşadım sevgilim yüzünden

ilginç bir şekilde gurur yapmayıp başvurduğum yerlerden bile dönüş olmuyor, sanki bir engel var işlerim rast gitmiyor

evet ama inanın dönüş olmuyor acaba diyorum genç mezunlar çok fazla yaşımdan dolayı mı dönüş yapmıyorlar

inşallah benimde sizin gibi düzelir her şey, benimde travmatik bir ilişkim oldu çok acı çektim, istanbulda yaşoyorum sergilere etkinliklere nereden katılıyorsunuz ve yeni kişilerle oradan mı tanıştınız?

Sizden birkaç yaş büyüğüm ve aynı durumdayım. Bana bakıp şükredersiniz belki diye yazayım dedim :) Şaka bir yana bunlara takılıp kahrolmanın anlamı yok, zor evet ama yapacak bir şey yok diğer yandan. İş konusunda elinizden geleni yapmışsınızdır eminim fakat ülke gerçekleri elimizde / kontrolümüzde değil maalesef.

biliyor musunuz malesef ama en yakın arkadaşlarım hep o kafada, iş önemli değil eş çocuk önemli, başarılı bir ilişkin yoksa sende sorun vardır kafasındalar malesef ki bu böyle, ve eşle evlilikle çocukla övünüyorlar, bu en iyi üniversiteyi evlenmek için mezun olmadan evlenip okulu bırakan arkadaşım var malesef çevre çok önemli arkadaşlarım keşke bu kafada olmasaydı

siyasi partinin ismini vermeyeyim belki yasaktır. Kuralları pek bilmiyorum. En azından bir derneğe veya bir siyasi partiye üye olmak iyi geliyor insana. Gidip geliyorsun kafan dağılıyor. Etkinlikler oluyor onlara katılıyorum.
Anadolu yakasında oturuyorum ben. Bir süre sevgili yapma kardeşim sevgili mevgili boş işler iyi gelmiyor

teşekkür ederim inşallah… gerçekten çok zor sadece yaşayanlar anlayabiliyor

zaten ben kendimi toplamaya modumu yükseltmeye çalışıyorum ama arkadaş ve akraba çevresi zorla yükselttiğim modumu düşürmeye yetiyor, bu iş ve eş konusunu çözmedikçe nasıl bir psikolojik baskı var anlatamam, babannem açık açık bana üzüldüğünü söyledi acır bir ses tonuyla, kuzenlerimde ve arkadaş çevremde benden başka bu yaşta işsiz ve eşsiz 1 kişi bile yok

Evet ya bakıyotsun eğitimli kişiler bile bu kafada.bizim bir arkadaş da koca sevdasına okulu okulu bırakıp kapanmıştı.bir de kızı görsen nasıl.asi nasıl başına buyruk nasıl özgüvenliydi. Daha doğrusu demek ki öyle gözüküyormuş.ne varsa şu evlilikte.

aylardır sevgilim yok zaten yalnızım, 3 yıllık ilişkim vardı 4 yıllık sevgilisi olduğunu öğrendim bana evlenelim diyodu cinsellik yaşanıyodu ve diğer kızda bende aynı anda öğrendik çocuk diğer kıza gitti şuan onunla evlilik yolundalar, çok zor bir süreçti çok acı çektim. etkinlikleri nereden bulup katılabiliyorsunuz? bende katılıyım

whatsapp gruplarına ekliyorlar paylaşıyorlar. Veya sosyal medyalarında paylaşıyorlar. Bir yere üye olunca zaten arıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…