İşsizlik

Huzur kalplerde

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
832
268
103
34
Merhabalar ben uzun suredir is arıyorum arkadaşlar gittiğim bütün iş görüşmelerine özenerek gidiyorum konusmalarima dikkat ediyorum ama su ana kadar gittiğim hiçbir yer olmadi öyle ki aynı gün üç yere gittim dedim bu sefer birisi oldu ama yine üçü de olmadı tabiki vardır bunda da bir hayır diyorum ama artık hep bu şekilde olunca umudum kırılıyor tükeniyorum artık kendimde kusur bulmaya başlar oldun boyum 1.60 acaba diyorum benden daha uzun daha güzeli mi geldi de bu işte olmadı diyorum ayrıca evde tek durmak çok sıkıcı bir çocuğum yok hobi gibi şeylerle zamanında uğraştım artik uğraşmak istemiyorum cubku çok fazla kurslara gittim kitap okudum hobiler edindim sadece iş bulmak istiyorum bana sunacağıniz öneri,dua benim için çok önemli şimdiden teşekkür ederim

Mankennlik ajansına başvurmuyorsunuz ne alaka boy
İşe alınmasam bile düşünecegim en son şey bu olurdu zaar hatta düşünmezdim bile.
İş tecrübenize bakıyorlardır.
Ya da gerektigi kadar cv toplama aşamasındadırlar.
Kitap okumak tecrübeyle dogru orantılı degildir.
İş tecrübeniz yoksa almamaları gayet normal

Aksine basvurdugum bölümlere is tecrübem de yetiyor görüşmeler bana göre olumlu ama geçiyor ama olmuyor iste geçenlerde benden sonra görüşmeye gelen bayanın eşofmanla geldiğini gördüm yani bu kadar rahatlık da

O halde elbette birisi olmasa gideri olur, biraz sabredin.
Zor bire süreçteyiz malum.

Rabbim hayırlı bir iş kapısı acsın. Su dönemde asgari ücret yükseldi ama cogu iş veren zarar gördü ve işçi cıkardı.sanırım az işçiyle cok iş halletme cabasındalar. O yuzden cogu gelene olumsuz bakılıyor.boyla fizikle alakası yok gayet standart boylusun ama dedigim gibi sanırım evlisiniz suan cocuk yok belki evde müşteri hizmetleri gibi işler yapabilirsiniz tabi oda ilerde cocugunz olursa zorlanabilirsiniz

bence o olacak gibi olan ama olmayan yere sorun neden elendiginizi?

su tarz bir sekilde sorabilirsiniz:
"Gorusmelerimiz iyi gecmesine ragmen elendigim icin uzgunum. Bundan sonraki gorusmelerimde daha hazirlikli olmak ve eksikliklerimi gidermek icin beni eleme sebeplerinizi ogrenmek isterim. "...

bu tarz bir sekilde sorarsaniz cevap verirler..

belki gercekten sacma bir sebepten elemislerdir, o zaman kader dersiniz.

belki cok cok fazla basvuru vardir, o durumda da sans isi olur.

belki de ama aradiklari bir ozellik, bir deneyim, ne bileyim bir sertifika sizde yoktur. Bunu bilirseniz o yonde kendinizi gelistirirsiniz.

Umutsuz olmayin, olumluyu dusunun.

Boyla alakası ne çözemedim.

1) Sizden daha az maaş beklentisi olan vardır onu işe alıyolardır.

2) Siz de iyisinizdir ama sizden daha iyi daha kalifiye olanı da mülakata gelmiştir ve onu işe alıyolardır.

Bu iki ihtimalden biri.

yaşınız 45 filan değilse ve/veya bir uzmanlık gerektiren kadrolara başvurmuyorsanız evli+çocuksuz kadın olarak alınmak zor, direkt elenme sebebi.

boyu sorun ettiğinize göre acaba satış, pazarlama, güzellik merkezi vs. gibi bir sektörde mi iş arıyorsunuz? böyle işlerse boy mesele edilebilir (ki güzelseniz yine sorun edilmez aslında) değilse kimse boyunuza bakmaz ki zaten 1.60 Türkiye için normal bir boy.

Evli ve çocuksuz olduğunuz için eliyorlar büyük ihtimalle

Bir dahaki görüşmede en az beş sene çocuk düşünmüyorum ya da biz çocuk istemeyen çiftleriz evlilikte çocuk olmazsa olmaz değil bizim için tarzı şeyler söyleyin.

Diyorum çocuk düşünmüyoruz diye ama ne kadar etkili oluyor bilmiyorum ama muhtemel ondan almıyorlar gibi çünkü bir şirket için bekar her zaman daha olumludur ama hepsi mi bundan almaz ya valla çok canım sıkılıyor

Mesleğinz nedir ki acaba

Meslegim aslında öğretmenlik ancak atamamız yok malum özelde bor çok yerde çalıştım daha çok Sekreterlik on muhasebe yaptım
Ön muhasebe sekreterlik tarzı iş yerinde boyunuza neden önem versinler ki neden öyle düşünüyorsunuz. Yaklaşık aynı boydayız iş hayatımın hiç bir kısmında boyumu düşünmemi gerektircek bir şey olmadığı için merak ettim

Ne biliyim tecrübem var gerektiğinde konuşmama dikkat eden biriyim dedim herhalde geriye boydan herhalde dedim fiziki olarak

Benimde böyle bir işsizlik dönemim oldu 6 ay kadar hiç bi iş dönmüyodu sonra bi gün biri döndü sen aramaya iş görüşmelerine gitmeye devam et canım illaki biri dönüş yapıcak umudunu kaybetme hiç

Düşünce yapınızı değiştirin derim. Başkalarını seçmiş olmalarına bulduğunuz kılıf ( acaba benden daha mı uzun , güzel..) o kadar abes ki. İş verenler işe alırken bazı beklentileri vardır iş için ve çalışma ortamı için. Belli ki siz onlara beklediğini verememissiniz ya da kendinizi yanlış ifade ediyorsunuz. Benim temel dusturum, iş görüşmelerinde rahat ol , kendin nasıl bir iş arkadaşı istersen öyle ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…