İşsizlik. .

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.161
11.071
248
Selam kızlar. . Bi iş haberi var da, sondaki satırlarımı okuyabilirsiniz :)

Off. .

Kızlar eşim de, ben de evlenmeden önce hayal ettiğimiz şehirde, İzmir' yaşıyoruz. . Her şey çok güzel, ama gelin görün ki bu şehir iş konusunda çok kısır Bu benim tek, ama tek olmasına rağmen büyük bi sorunum. .

Mesleğim var, sağlıkçıyım aslında ama gelin görün ki artık burada mesleğimi yapacağıma olan inancım kayboldu. Başka sektörde herhangi bir iş de yapabilirim diyorum. Diğer sektörlere tam bakamadım.

Nereden başlayacağım, ne yapacağım bilemiyorum

** 04/12/2015: Hanımlar, dediğim gibi bi iş haberi geldi ama ben sağlıkçıyım (anestezi teknikeriyim). Ama beni arayan hastane dr. asistanı/sekreter/hostes nasıl biliyorsanız artık, hasta yönlendirmek için arkadaşlar oluyor ya, o pozisyon için aradılar.

Bi diğer hastane de bana ''bi arkadaş bırakabilir, onun yerine sizi arayabiliriz'' demişti. Burası anestezi için yani. .

Şöyle bi şey var ki ben kendime bi süre vermiştim, ''bu tarihe kadar oldu oldu, olmadı artık Tuba Kuruyemiş falan var ya oralara başvururum'' diye belirlemiştim kafamda. O süre tam doldu, bu iş için aradılar.

Hastane olması benim için iyi, orada çevre edinirim, sonra da kendi işime geçerim diyorum, bi yandan da kendi mesleğim için bekleyeyim mi diyorum ama eşime destek olmayı da çok istiyorum. . Aramızda paranın sorun olmamasına rağmen kendi paramla bi şey almayı o kadar çok özledim ki. .

Kafam karıştı anlayacağınız. .

Son düzenleme:
sağlık derken hangi bölüm canm

Anestezi teknikeriyim. İstanbul' dan geldim buraya. Orada böyle değildi. Burada ölmüş bu meslek. Çalışacak hastane ya da kurum yok

Görüşmeye çağırıyorlar, onda da asgari ücret diyorlar. Ona bile tamam diyeceğim neredeyse ama 6 ay da sigorta yok diyor. Böyle olunca da köle miyim diyorsun artık. .

Bide Büyükşehir hep saglikcimi dolmuş orayaa ana :)

Valla hemşire ya da başka bi dalda olsaydım farklı olur muydu bilemiyorum. Ben anestezi teknikeriyim. Bana iş yok. 3 aydır fellik fellik arıyoruz. Çok ihtiyacım var çalışmaya da. . Zoruma gidiyor artık. Kendi işimle alakasız da olsa yapayım diyorum ama o da yok. .

E yuh nasıl böyle kul hakkına giriyorlar ya. yazık. 6 ay sonrada çıkarıyorlardır bence. Var öyle yapan. Allah yardımcın olsun.

kuzum bende sağlılcıyım artık tüm hastaneler işkurdan alıyor önce elemanı devlet parasını ödediği için dedigin gibi dört beş ay sigorta yapmıyorlar begenirlerse çalışmanı eger öyle hastanenin kadrosuna alınıyorsun çok saçma ama tüm illerdeki hastanelerde öyle malesef. benim görümcemde anestezi ama özelde hemşire olarak çalışıyor malesef. Tek çare atanmak. konuna gelecek olursak eger inan bende aylardır işsizim boş kalmayım diye ders çalışıyorum kpss ye hazırlanıyorum.

E yuh nasıl böyle kul hakkına giriyorlar ya. yazık. 6 ay sonrada çıkarıyorlardır bence. Var öyle yapan. Allah yardımcın olsun.

Aynen eşim de böyle dedi. Birkaç kişi çağırmışlardı üstelik görüşme için. Kadın hepimize toplu şekilde ''Durum bu, kabul edeni iş görüşmesi için alayım''dedi. Çektim çıktım oradan. Görüşmedim bile.

Tüm arkadaşlarım bana da diyorlar, hazır evdeyken KPSS' ye asıl diye. Ama kafam rahat değilken ve çalışmaya ihtiyacımız varken kafamı oraya veremiyorum ve evet, bizim meslekte atanmak tek çözüm. O işkur davası neyse kadın onu anlattı bize. Kafama yatmadı. Keşke hemşire olarak alsalar, ona da razıyım, hatta asistan olarak da çalışırım. O da yok. .

Bu arada senin meslek neydi? :)

malesef üzülerek söylüyorum ki canm hastaneden asgari ücretle başlaman gerek bi şekilde biryerlere gelmen için ve ihtiyacında varsa. başka çare yok gibi gözüküyor.

malesef üzülerek söylüyorum ki canm hastaneden asgari ücretle başlaman gerek bi şekilde biryerlere gelmen için ve ihtiyacında varsa. başka çare yok gibi gözüküyor.

Sigortamı yapacak olsalardı o hastaneye hemen girerdim. Ama o da yoktu. Yoksa asgari ücret de olsa ben sevinerek gidecektim. Eşim devlet memuru. Benim burada SGK lı olarak çalışmaya devam etmem bizim için çok önemli. Yoksa belki 6 ay sigortasız olmaya bile tamam diyecek durumdayım.

sağlık kuruluşunda muayene için istiyorsan sigortayı eger eşinden de yararlanabilirsin. prim için sıkıntı ediyorsan böylede oturup beklediğin yerdede sigorta yatmıyor. artık kervan böyle yürüyor canm elden inan bişey gelmiyor.

Haklısın. O yüzden eşimle de konuştum. Başka yapabileceğim ne iş varsa onu yapacağım artık. Diğer konuya sünger çektim zaten. Ama başka iş de ne yapabilirim bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…