Ya evet işte. İnanın ki asgari ücrete bile iş bulamıyoruz. Ben de 2 ünv mezunuyum, yüksek lisans dahi yaptım. Bakıyorsun adam asgari ücret veriyor, lise mezunu ile aynı iş i yapıyorsun, 12 saat çalıştırıyor. İnsan emeğine acıyor artık, yaÇok kötü bir zamandayız maalesef 3.üniversitemi bitirmek üzereyim ama asgari ücretin üstünde veren bir yer bulamıyorum olan ise 300 400 farkla 11 12 saat çalışma bekliyor evli küçük çocuklu biri için çok zor bu kadar çalışma süresi.. Ben de mecbur asgari ücretle tecrübesizlerle ve eğitimi düşük kişiler ile aynı maaşı alarak çalışıyorum
Vay be ne abiler varmış. Benimki benden para istiyor.Bana abim çalışmak zorunda değilsin senin rızkını Allah bana, ben de sana veriyorum zaten demişti. Yine de niyeyse geçmiyor bu sıkıntı benden. Film izleyerek, kitap okuyarak düşüncelermi farklı yöne çekmeye çalışıyorum ki aklıma gelmesin derdim
Kapitalizm bu işte sen çalışırsın patron yer.Ya evet işte. İnanın ki asgari ücrete bile iş bulamıyoruz. Ben de 2 ünv mezunuyum, yüksek lisans dahi yaptım. Bakıyorsun adam asgari ücret veriyor, lise mezunu ile aynı iş i yapıyorsun, 12 saat çalıştırıyor. İnsan emeğine acıyor artık, ya
O da mı işsiz?Vay be ne abiler varmış. Benimki benden para istiyor.
Arkadaşım gitti o da orda sürünüyor..Tek çare yurtdışına gitmek sanırımhoş gerçi onunda kendine göre zorlukları var ama işsizlik gibi bi durum olmayacak
Hayır. ama erkek egosu ile büyüdü. Gerisini anlarsınız artık.O da mı işsiz?
İnşallah iş bulursun da görür gününüHayır. ama erkek egosu ile büyüdü. Gerisini anlarsınız artık.
Aynen durum bu. Adam bulaşıkcıya önerdiği parayı bana öneriyor. Editör olarak koca yayınevi gazete neyse. Milletle dalga geçiyorlar. Öğretmen olarak desen adam temizlikçiden 100 lira fazla önerdi bana. lanet okuyorum böyle düzene.Çok kötü bir zamandayız maalesef 3.üniversitemi bitirmek üzereyim ama asgari ücretin üstünde veren bir yer bulamıyorum olan ise 300 400 farkla 11 12 saat çalışma bekliyor evli küçük çocuklu biri için çok zor bu kadar çalışma süresi.. Ben de mecbur asgari ücretle tecrübesizlerle ve eğitimi düşük kişiler ile aynı maaşı alarak çalışıyorum
S Sindyyrey beni anlatmışsınız. İşsizim, çok zor günler geçiriyorum ve evet işsizken bir hayatınız olmaz. Diğerleri yaşarken siz kenarda beklersiniz sanki. Hayatım böyle geçiyor, yaşamıyoruz izliyoruz olan biteni. Yıllardır hayattan bir nebze keyif aldığımı bilmem, hep bir mücadele.
Ekonomik durum diyen arkadaşlar, inanın bilmiyorum. İŞ bulan buluyor. Ara ara iş arayan hiç kasmayan fakat geçtiğimiz hafta düzenli iş aramaya çıkan bir arkadaşım pat diye iş buldu. Allah istediği kuluna veriyor. Öyle kolay oldu ki şaşırdık hatta kendine göre iyi bir ücreti var. Sevindim adına. Beni üç dört defa görüşmeye çağırıyorlar, farklı şehirlerden üstelik dönüş yapmıyor, dalğa geçer gibi. Sınav üstüne sınava giriyorum. İş için gittiğim sınavlardan para istiyor adamlar.
Artık bir şeye inanıyorsam evlilik gibi kismet işi bunlar. Nasıl başa çıkıyorsunuz dediniz ya ben başa çıkamıyorum arkadaş. Hatta hayırlısı ölüm ise ölümü istiyorum.
Valla artık yurt dışı, vs ne varsa olur :)Tek çare yurtdışına gitmek sanırımhoş gerçi onunda kendine göre zorlukları var ama işsizlik gibi bi durum olmayacak
Ben de 3 senedir bulamıyorum. 2 ünv mezunu ekstradan yüksek lisans bitirdim ve asgari ücrete iş bulamıyorym. Stresi de çok, başka gerçekten. Hayatın yok gibi hissediyorsun ve her türlü hastalık çıkıyor. Amin inşallah çocuğunuz da bulurAynı dertten muzdarip birçok insan var.Kurtlar sofrası olmuş ortam.Asgari ücretle çalışılacak işlere bile tanıdık veya torpil gerekiyor.Ne olacak böyle bilmem.
Benim çocuğumda aynı durumda.Mezun olalı 1 yılı geçti.Başvurduğu yerlerden daha olumlu bir dönüş yok.Çok üzülüyor.Stresten saçları döküldü.Allah hepinize hayırlı,helål rızık kapısı açsın inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?