İşsizlikkk

Şimdi bana kızacak olacaktır elbet . Ama kapitalist dünya . Devlette çalışan bir anneyim . Tamamen karşı olduğum düşünülmesin .
Kadınlar calismali , kendi ayakları üzerinde durmalı diye empoze edildi . Çünkü bir işi iki kişi isterse daha ucuza işçi çalıstıracaklardı.


İstediklerinden daha güzel birşey oldu .
Kadınlar çalışmaya başlayınca çocuklara bakıcı gerekti . Yol parası gerekti , şık kıyafetler gerekti .
Kadınların kazandığı parayı nasıl harcayacaklarini da farketti düzen . Daha çok destekledi . Üstelik bu alanlar daha çok iş ve işçi gerekiyordu .

İşçi maliyetleri yarı yarıya düşmüş anneler yorgun ailesiyle tam manasıyla vakit geçiremez hale gelmişti .
Ben hiç bir kazancım olmadan kapitalist dünyaya tutsak olduğum için. İnsanların bu kadar işsiz , işi olanların karın tokluğuna çalışıp bir hafta tatili kendimize kâr saydığımız için mutsuzum . Çocuklarımın ,
o güzel yaşları ben görmeden elimden kaydı gitti . Iskence ile sagdigim soguk sütü içen bebeklerimi emziremedigim için üzülüyorum Gençliğim elden gidiyor .
İçine yatmadan yatmaya gideceğim evin kredisi , işe gitmek için alınan bir araba . Ve karın tokluğuna çalışacağım yıllar .
Çalışma şartlarımız düzeltilmeli .
2 Üniversite bitirip asgari ücretle çalışmamalıyız yav .
Toplu algı yaratıp isyaaannnn etmeliyiz .
 
Ya ihtiyaç, varsa elbette daha çok üzülüyorsun ama ihtiyaç olmasa bile takıyor insan. Kendi paranı kazanmak istiyorsun evden çıkmak istiyorsun bir uğraş istiyorsun
 
Hayır madem öyle hiç okumasaydım diyorum. O verdikleri maaşı o zamanda alırdım en azından şimdiye kademe atlardım garsonluktan bile başlasam belki bir yerlere gelmiş olurdum. 5 sene fakülteye gittim sonra yüksek, lisans için 2 sene daha gidip geldim. Yetmedi açıktan da bir bölüm okuyayım dedim. Maddi manevi bu kadar emek verilmişken bana lise mezunu işe aynı ücreti aynı iş i veremezsin ya
 
Çalışan da dertli çalışmayan da :) inanın ben diyorum ki devlette çalışayım 2 bin maaş versinler :) rn azından bu stresten iyidir diyorum bu belirsizlikten, çok daha iyidir diyorum.
 

çalışmayalım hocam, öğretmen mi yok, editör mi yok, mühendis mi yok. Seni ayırt edecek hiç bir şey yok ki, gerçek bu. Çalıştığım bir yerde adam bir bardak suyun pecetenin hesabını yapıyordu. maaşlarımızı geçiktiriyordu, sesim çıkınca da kovdular beni. Bu arada ben de iki ünv mezunuyum.
 
Beni hiç anlamamışsınız . Siz çalışmayın . Çalışmak isteyen mi yok ?
Cevap ; varr
Ben , yükümlülüklerden kaçınarak( Yazlık , çok lüks araba , çok lüks ev ) . Bana gelir getirecek yatırımlarımdan , maaşım kadar kazanıncaya kadar çalışacağım . ( çünkü maaşının yarısı , o maaşı kazanmak için eriyor.)
Sonra ver elini özgürlük .

Şimdi asgari ve garanti olmayan bir işte çalışıyor diye kadın kendi ayakları üzerinde mi duruyor ?
Bu kadın dolu borçla evleniyor . Aldığı öğrenim kredisi ve yuva kurmak icin borclanma , iş bulana kadar geçinmek için kredi kartı borçları .
Çocukla boşandı . Asgari ücretle , kimseye muhtaç olmadan (çocuğun bakımı , nafaka vs vs ) kendi ayakları üzerinde durabiliyor mu ?

Kadın çalısmalı mottosu yerine . Kadın hak etmediği bir biçimde , hak etmediği ücreti alarak ezillmemeli diyorum ben de .
 
Anladım sizi. Çalışmayalım kısmını kadınları bir kenara bırakarak erkekler için söylemiştim. Yanı kadınlar olarak çalışmayalım. Erkeklerde durum değişecek mi?

Anlıyorum sizi özellikle kazandığımız maaşı yine iş yeri için harçarken söylediklerinize tamamen katılıyorum. Biz çalışmasak da çok değişecek bir şey yok, onu demek istiyorum. Tüm bunlar bir kenara kadınlar çalışmalı bence.
 
Son düzenleme:
Yanlış istihdam politikaları, eğitim sistemindeki saçmalıklar buna sebep. Bir çok kişi iki üç üniversite bitiriyor peki sonuç nedir yok. Çünkü mantar gibi her yer de üni açılmış ve verilen eğitim liseden hallice. İyi üniversitelerden mezunların nispeten iş problemi olmuyor en azından yurt dışı seçeneğine çok yakınlar. Bir sürü eğitim fen edebiyat müh fakültesi mezunları var. İyi de bu ülkenin fabrika bacası tütmezse 100 müh degil 1 müh ihtiyacı olur kalanlar ne olacak boşta kalacak. Bir çözüm olmuyor çünkü şu an varolan iş yerleri de kapanıyor. Her gün işsizler ordusuna yenileri ekleniyor. Belki şu ara tatil bölgelerinde ihtiyaclar olabilir. Orası da kapandığı söyleniyor çünkü Suriyeli ya da diğer mülteciler dil artıları fazla ve ucuza çalıştıkları için öncelik onlar oluyormus.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…