İştahımı kontrol edemiyorum

aslinda cok kolay- tam 14 aydir asla seker yememis bir kadin olarak yaziyorum-

3 ögün (baslangic icin)

kahvalti= yumurta, yesillik ve yag (mesela avocado veya ceviz)
Süt, yoghurt, peynir vs. YASAK. icinde az seker bile olsa tatli yeme ihtiyacini tetikliyor

öglen= Et, sebze ve yag- salatanin icine zeytin yagi vs.
meyve, süt- sütlü kahve vs. YASAK

aksam= Balik, et, yesillik ve yag

icinde 3 gramdan fazla seker olan hersey YASAK.

dene... hem fazla kilon kalmaz hemde seker istegin asla olmaz.

bol su (limon vs. YASAK)

Bunu ne kadar süre yaptınız? Ve ne kadar verdiniz. Yoğurt ve peynir olmadan yaşayamam şekeri çıkarabilsem bile..

Bunu ne kadar süre yaptınız? Ve ne kadar verdiniz. Yoğurt ve peynir olmadan yaşayamam şekeri çıkarabilsem bile..

Toplamda 6 ay yaptim ve 77den 57 indim. Hala devam ediyorum. Ama amacim artik kilo vermek değil. Kas oranim yükselsin istiyorum.
Peynir yiyebilirsin ama eski kaşar vs. Olur. Lor peyniri, peyaz peynir ilk zaman olmaz. Şeker isteğini tetikler. Ayni şekilde yoğurtda. Doğal bile olsa icindeki doğal şeker (sütun şekeri) insulini yükseltir. Bi 3 ay dayansaniz gerisi zaten gelir.
Trde varmi bilmiyorum ama Quark yiyebilirsiniz mesela

Teşekkür ederim başlangıç kilomuz aynıymış ben de 58 olmak istiyorum.. spor da yaptınız mı,kendi başıma yapabilir miyim diyetisyene gitmeli miyim kafam karışık..
Bu 6 ay hiç meyve ekmek gibi karbonhidratlar almadınız mı??

Ben de kendime bir yol haritası oluşturmaya karar verdim.
Sabah 2 yumurta,yeşillik
Peynir
Yağ grubu: 1 dilim avakado/3-4 zeytin:2-3 ceviz
Veya 3 kaşık yulaf süt meyve

Öğle: elma/kefir/kuru meyve kuruyemiş

Akşam: tavuklu salata yanına karbonhidrat grubu
Sebze yemeği/yoğurt

Her gün sabah 1,5 saat yürüyüş
Akşam 1 saat eliptik
(1 gün karbonhidrat 1 gün protein ağırlıklı)
Bilmiyorum ben de merak ediyorum sonuçları umarım işe yarar,ve en çok da umudum sürdürebilirim (

Öncelikle tebrik ederim. Bir yerden başlaman güzel.
Sürdürebildiğin sürece kesinlikle işe yarayacağını söyleyebilirim.

Aa limon da mı yasak? Meyve şekeri için mi?

Umarım,çünkü kilo gerçekten mutsuz ediyor beni(

Ben bile 9 gündür hiç zorlanmadan devam ediyorsam, abur cubur içinde yüzen ben onlardan yemiyorsam herkes yapar :) bakalım adet dönemim gelsin. İnatla kapılmıcam o yeme isteğine. Çünkü geçici bir dönem...

hedefin kilo vermek olmasin. beynini buna kodlama. hedefin saglikli yasamak olsun.
vucuduna verdigin zararin farkina var ve yavas yavas zararli maddeleri cikart. sonucda hergün 100 gram kokain almiyorsun mesela... niye? zehir oldugu icin. sekerde ayni. zehir.
kendine bu zarari verme. kendini sev ve sevdigin icin hücrelerini cürüten maddeleri yeme. yavas yavas kilolarin gider zaten- sonrada aynada kendini begendigin kiloda karar kilarsin.
tartida cikan kilo seni yaniltir.
kendimden misal verim- boy 1,61- en kilolu halim 77 kiloydu- belim 73 cm ve zarada 38 bedene sigiyordum :) vucudum kasli oldugu icin bingir bingir degildim yani. simdi 57-55 arasi gidip geliyorum- belim 65cm ve zarada ayni pantolonun 36 bedeni oluyor. giden 20 kilo ama sadece bir beden eksilmis. yani su kiloda ol güzel olursun diye bir durum yok. her insanin fizigi farkli- yaglar baska bölümlere yapisiyor. benim 49 kiloluk arkadasimin beli 80cm civari- aradaki farki sen düsün. benim 77 kiloluk halimle bile belim ondan daha inceydi

Bence de. Suya limon sıkmadan da zayıflanır :) öyleyse doğal olarak hiç meyve yemiyorsunuz?

canim kilo vermenin gercekden limon veya yesil cayla alakasi yok :)
Önemli olan mikrobesinler ve total kalori- yani günde sadece 100 kalori fazla yesen bir ayda 500 gram yag birikir vucuduna. sadece 100 kaloricik bile 1 sene icinde 6 kilo yag depolamayi saglar.
yok, meyve yemiyorum.
yediklerim- et, balik, sebze ve yag.
bulgur, mercimek, nohut vs. yemedim kilo verirken. simdi haftada bir gün olarak yiyorum.

Aynen. Çok doğru özetlemişsiniz

Yaa darısı başıma o zaman çünkü malesef çikolata bağımlısıyım neler değişti bu 9 günde ? Ve o motivasyonu nasıl sağladınız yani başlamak zordur ya o ilk adım enn zorudur

Yaa darısı başıma o zaman çünkü malesef çikolata bağımlısıyım neler değişti bu 9 günde ? Ve o motivasyonu nasıl sağladınız yani başlamak zordur ya o ilk adım enn zorudur

Çalıştığım yerde bi abla, 2 çocuklu ve benden 10 yaş büyük. Benimse çocuğum yok. 3 ay gibi bir sürede herbalife a gitti ve 15 kilo verdi. (Herbalife işin yüzde 1 i. Irade ile verdi..)

Hedefi de 70 ve ben de 70 kiloyum. Birkaç kilo daha verdiğinde benim kiloma inmiş olacak. Ben ise sürekli yiyorum... Ben de inat ettim kendi kendime. onunla asla aynı kiloda olmayacağım diye. Ve vermeye başladım bile. Kendime hurmalı fit top yaptım dün. Canım çikolata isterse o bana yeter.

Ayrıca yemek istediğim her şey yine orda beni bekliyor olacak. Ki ben 14 şubatta hamburger yedim bu arada. Ona rağmen veriyorum.

Sadece bir yemek veya kaçamak yaptığınızda kaldığınız yerden devam ederseniz bu iş olur. Ki ben o gün yediğim yemekten keyif aldım. Asla pişman olmadım. Her şeyden de az az yiyorum. Porsiyon kontrolü çok önemli. Ve tatlıyı yemiyorum

Yaz da geliyo ve ben artık oranı buramı kapatmak için üst üste giymek istemiyorm..

Geçenlerde iştahın kontrol altındaydı sanki? Tekrar mı atak yaptı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…