- 10 Ocak 2014
- 4.729
- 11.131
- 208
- Konu Sahibi gulendam_34
-
Bakıcı tutma, gündüz bakım evine bırak çocuğunu. En fazla iki yüz lira fazla verirsin, belki üçyüz. Ama en azından çocuk kendi yaşıtları arasında olur. Kontrolü de daha kolay olur.Selamlar herkese lütfen konum taşınmasın en azından bir müddet burda dursun
İstanbul' da ikamet etmekteyim Avrupa yakasında 16 ayının içinde olan bir kızım var pek memnun değilim açıkçası bakıcımızdan
yeni bakıcı arayışı içine gireceğim.. Bakıcı ile çalışan anneler ne kadar ücret ödüyorsunuz tam gün olarak
biz 1000 tl veriyoruz ayın 15 günü sabah 06:30 akşam trafikten dolayı neredeyse 18:30 u buluyor bazen
ayın diğer yarısı sabah 08:00 akşam 17, 17:30 arası çıkıyor bakıcı cumartesi pazar resmi tatiiler de tatil
çocuk bakımı ve bir kap yemek yapıyor bide mutfakta ufak tefek işler
Yardımcı olursanız sevinirim
Sevgiler
çok kısa anlattım tepki göstermekte haklısınız :)O kadar paraya değil aktivite sadece günlük 10 saat evinizde durduğunu sükredin. aldiginizin yarısını ons vermeniz onu ilgilendirmez ki, o zaman çalışmayın kendiniz aktiviteli bakın bebeğinize. verin bakalım en azından 1500 sonra da zam yapiyorum ama televizyon izletme deyin. Eve de kamera koyun. Bakın bakalım nasıl degisecek tutumu. Özel okullarla ilgili bi konum vardı. Tam onlar gibisiniz para vermeyeyim ama ağzıyla kuş tutsun. kadıncağız bi de yemek faln yapıyor yani. İnsaf
Selamlar herkese lütfen konum taşınmasın en azından bir müddet burda dursun
İstanbul' da ikamet etmekteyim Avrupa yakasında 16 ayının içinde olan bir kızım var pek memnun değilim açıkçası bakıcımızdan
yeni bakıcı arayışı içine gireceğim.. Bakıcı ile çalışan anneler ne kadar ücret ödüyorsunuz tam gün olarak
biz 1000 tl veriyoruz ayın 15 günü sabah 06:30 akşam trafikten dolayı neredeyse 18:30 u buluyor bazen
ayın diğer yarısı sabah 08:00 akşam 17, 17:30 arası çıkıyor bakıcı cumartesi pazar resmi tatiiler de tatil
çocuk bakımı ve bir kap yemek yapıyor bide mutfakta ufak tefek işler
Yardımcı olursanız sevinirim
Sevgiler
elinde kumanda ile gezmesi çocuğa aşırı reklam izletmesineden memnun degılsınız bakıcıdan
evet onu da dediler ama memurlara sanırımRica ederim.. Biz gecen gun sgk ya gittigimizde devlet bakici yardimi yapiyor demisti gorevli. Sizi kapsar mi bilmiyorum. İsterseniz bi arastirin..
canım memurlara diye biliyorum ben onuGülendam bakıcı yardımı başvuruları başlamıştı istanbul ve ankara için başvursan bir istersen.tarihleri bittimi bilmiyorum internette okumuştum,akraba olmayacak bakan kişi.
yukarıda yazdım canım oda rahat olmak için bu işi seçti akşama kadar tv olayı yarışmacılara bol bol küfür ederek izlemeAldığınızın yarısını ona veriyorsunuz, bakımından ilgisinden memnun değilsiniz,
Memnun kalacağınız seviye de biri daha çok isteyecek, o Zaman maaşın 3/1i ona gidecek, en iyisi kendiniz bakın evde çocuğunuza.
O paraya evde boş boş dursa iyi yani, gider fabrikaya girer,asgari ücret alır hem daha az mesai yapar.
Pastam dursun , karnım doysun hesabı sanki.
Küçükçekmece de oturuyorumnerede oturuyorsunuz
semte göre değişir
avcılar da kine göre normal
beşiktaş a göre az ücret
ama sabah akşam tam olarak kaçta çıkıyor
birde tv manyağı insanı çok aradınız mı?
kimisi iş demiş ama çocuğa siz bakıyor olsanız da işler illa ki aksayacak
bu yüzden biraz arada birşey yapıp çocuğa iyi bakıyorsa bence normal
ama çocuğa iyi bakıyorsa
kreş için çok küçük diye düşünüyorum en az 3 yaşa kadar evde dursun istiyorumKrese verin o zaman yine 1000 tl niz gider ama orada aktiveler felan var oynatıyolar ogretiyolar uyku saatleri felan her şey mevcut cogusu sabah 7 de alıp akşam 7de bırakıyor arastirilmasi lazım.
Bursa da uçmuş maşallahBilemedim
Bursa'da asgari ücret artı yol parası alıyorlar
2011 de altı gün sabah 8 akşam 19 arası bebek bakımı yemek ve günlük toparlama gibi ev işi yani temizlik vs değil de ortalığı topla yatak topla vs 900 veriyordum
Üstünden beş yıl geçmiş
Benim gelirim iyiydi belki o nedenle verebildim ama günlük
11 saat benim evde idi git gel 12 saat çalışıyordu
kaç kez dedim asla dinlemiyortv yi yasaklayın..
benim arkadaşım kızına baktırıyordu kadın sürekli arabesk radyo kanallarını dinliyormuş kızınında diline dolanmış yasaklamıştı..
tabi bunu uygun bir dille yapın..
canım yemeği 10 dk da yaptığını onu da çocuğa reklam izleterek yaptığını söylüyorParası az. Artı hem ev işi hem çocuk baktırırsanız zaten randıman alamazsınız. Yani kendiniz düşünün hem yemek yap hem çocukla ilgilen ne kadar verimli olabilir ki. Mecbur TV'nin başına oturtup kendisi yemek yapacak. Ya parasını arttıracaksınız ya da yemek yapmayıp sadece çocukla ilgilenecek.
maşallah.. sizinde bayağı varmışAsgari ücret 1300 tl. Sadece kızımla ilgileniyor. Yemek sadece kızım için yapıyor(ben liste veriyorum). Ev için bişey yapmıyor,ben istemiyorum zaten. Tek isteğim sadece kızımla ilgilenmesi.
valla arıza yapar :)Tv kablolarını sök sakla. Akşam istersen takarsın.
canım yemeği 10 dk da yaptığını onu da çocuğa reklam izleterek yaptığını söylüyor
diyorum abla uyurken neden yaptırmadın bişey olmaz diyor
çocuk 2 saat uyuyor bide
elinde kumanda ile gezmesi çocuğa aşırı reklam izletmesi
ben akşam gelip çocukla ilgili bişey sorduğumda gözünü tv den çekmeyip ordaki yarışmacılara kızıp küfretmesi
çocuğa sebze pişirmek istememesi v.s.
evet onu da dediler ama memurlara sanırım
canım memurlara diye biliyorum ben onu
yukarıda yazdım canım oda rahat olmak için bu işi seçti akşama kadar tv olayı yarışmacılara bol bol küfür ederek izleme
Küçükçekmece de oturuyorum
tv manyağı olduğunu bilmiyordum
çocuğu sevmesine çok seviyor çocuk da onu ama işte..
kreş için çok küçük diye düşünüyorum en az 3 yaşa kadar evde dursun istiyorum
Bursa da uçmuş maşallah
benim de saatlerim aynı hemen hemen ayın 15 günü böyle
kaç kez dedim asla dinlemiyorbişey olmaz diyor
canım yemeği 10 dk da yaptığını onu da çocuğa reklam izleterek yaptığını söylüyor
çocuk 2 saat uyuyor bide
maşallah.. sizinde bayağı varmış
valla arıza yapar :)
kreş için daha çok küçük diye düşünüyorum canımBakıcı tutma, gündüz bakım evine bırak çocuğunu. En fazla iki yüz lira fazla verirsin, belki üçyüz. Ama en azından çocuk kendi yaşıtları arasında olur. Kontrolü de daha kolay olur.
15,5 aylık çok küçük daha ablasıçocuk kaç yaşında?
2 yaş ve üstü ise bir bakıcı ile bırakmaktansa kreşe verme taraftarıyım.
evet farkındayım.. haklısınız1000 cok az. okadar saat baktıgıma sükür edin o paraya
kv niz tv baktırıyor mu ve en azından çocuğun yemeklerini pişiriyor mu?benim kayınvalidem bakıyor. cumartesi pazar izinli resmi günler vs. öğretmen anne. sabah 6.30'da onlarda oluyor öğlen 2 gibi çıkıyor. çocuğun annesi öğlen geliyor o geldi mi çıkıyor. 700 tl alıyor bir de yol parası. ama başka bir iş yapmıyor. sadece çocuğa bakıyor kahvaltı ve öğlen çocukla yiyor onları bile makineye dizmiyor elini bir şeye sürmüyor
zaten bundan sonra ararken sadece çocuk diyeceğim aman amanO zaman mecbur değiştireceksiniz, öyle benim dediğime ters gidip "Birşey olmaz" diyen bakıcıyla şahsen çalışmam. Ama bence kreşe vermiyorsanız sadece kızınızla ilgilenmesi için deneyimli bir bakıcı tutun. Ya da oyun ablaları var, okul öncesi, psikoloji öğrencisi falan onlar da ilgilenebilir. Görüşmeye çağırıp anlarsınız nasıl olduğunu.
maalesef işe döneli 3 ay oldu işi de bırakma imkanım yokKüfür dediniz tamam bitti bu iş, sebze de pişirse, aktivite de yaptırsa, küfür ettiği an, Bi kuruş hak edemez.
Başkasını aramanız en mantıklısı, hatta Bi süre işi bırakabiliyorsanız bırakın, çünkü çocuğunuzun toplanması lazım. İşi bırakma imkanınız yok mu, zaten maaşın yarısını gidiyor.
benim de artık cinlerim tepeme çıkıyor arkadaşım
düşünsene eve gidiyorm bişey konuşuyoruz çocukla ilgili elinde kumanda gözü tv de bide bana ordakileri anlatıyor
kaç defa da desem dinlemiyor çocuğum bildiği şeyleri de unuttu
bu arada ilginize teşekkürler
1000tl verip hem çocuk bakımı hem ev işi beklersen memnuniyette bununla doğru orantıda olur.elinde kumanda ile gezmesi çocuğa aşırı reklam izletmesi
ben akşam gelip çocukla ilgili bişey sorduğumda gözünü tv den çekmeyip ordaki yarışmacılara kızıp küfretmesi
yukarıda yazdım canım oda rahat olmak için bu işi seçti akşama kadar tv olayı yarışmacılara bol bol küfür ederek izleme
Bursa da uçmuş maşallah
çocuk 2 saat uyuyor bide
Bakıcı destegi var sgk nın. Onu bir araştırsanıza.evetama inanın aldığım maşın yarısı
Cocugunuz kaç yaşında. Şuan mecbursunuz ama öyle değil mi ? Evde bakilmasindan çok daha iyi yemekleri oyunları arri öğrendiği şeyler de çabası olacak gözümüz arkada kalmaz. Ya öyle yapacaksınız yada bunlara göz yumun o zamandüşünüyorum
bütün çalışan anneler için ama tabi kontenjan olabilir.ilk etapta.elinde kumanda ile gezmesi çocuğa aşırı reklam izletmesi
Bursa da uçmuş maşallah
çocuk 2 saat uyuyor bide
kreş için daha çok küçük diye düşünüyorum canım
henüz 15,5 aylık
15,5 aylık çok küçük daha ablası
evet farkındayım.. haklısınız
kv niz tv baktırıyor mu ve en azından çocuğun yemeklerini pişiriyor mu?
öyle tv yi söküp götürsem hiç bakmaz çocuğa falanValla ben tvyı çoktan iptal etmiştim. Uydu alıcısı mi digiturkmu ne sök götür yanında.
Gelişim geriliginin başlıca sebebi çocukla ilgilenilmemesi ve hep tv izlenmesi evde.
Bakıcı yerine kreş düşünemez misin? Cok uygun fiyata calisiyor bakici. Istanbulda 2000 tl ye bile bulmak zor. Zaten aldığımın yarısını veriyorum diyorsun. Başka alternatifin yoksa kreşe vermeyi düşün. Zaten sen de az kazaniyormussun kendi çalışma saatlerini azaltmaya çalış. Ya da işten çıkıp bebeğe bakacaksın.
ne kadar güzel özetlemişsiniz çok teşekkür ederimbu konuda yazacak o kadar çok şey var ki..
öncelikle İstanbul şartlarında bu çalışma saatleri için bu para az. en azından 1300 olmalı diye düşünüyorum.
tabi bakıcıda merhamet olacak, vicdan olacak. gerisi gelir.
sizin akşam çocuğunuzla geçirebileceğiniz 3-4 saat var uyuyana kadar.
bu kısıtlı zamanı en verimli şekilde kullanabilmeniz için de bakıcınızla uyumlu olmanız gerekir.
eski türk filmlerindeki gibi mürebbiye değilse çocuğa dil öğretmiyor bir enstrüman filan çalmıyorsa, ki bizim de konumuz bu değil, bakıcının yemek yapması ve evi anneye derli toplu teslim etmesi şart.
yediğini içtiğini bile kaldırmamasını ise düşünemiyorum.
çocuğun yemeklerini zaten yapması lazım. her gün taze yemek olmaz tabi. çocuğunuz da büyümüş. siz ne yiyorsanız aynısını yiyebilir. dolayısıyla kendisi de sizin evinizde sabah ve öğlen öğününü geçirecek. kendisi için de yemek yapmış olacak. neden yemek yapmak bu kadar olay olur anlamıyorum. sarma sarsın dolma doldursun demiyor kimse. ha bizimki sağolsun onu da bazen yapıyor ama..
size tavsiyem mutfağınızı dolabınızı sakınmayın. rahat olsun.
tv ise çocuk uyurken vakti varsa izlesin, kimse esir değil. hatta çayını kahvesini de yapsın evdeki abur cuburdan yesin.
alış veriş yaparken onu da düşünün. arada sırada market pazar alışverişi yaptığınızda fiyatı uygundu sana da aldım diyin mesela. evinizi benimsesin ki çocuğunuzu da sahiplensin.
çocuk da 15-20 dk bir iki defa çizgi film izleyebilir bana göre. kesinlikle izlemesin diyenlerden değilim.
çocukla oynamalı, telefonu sürekli elinde olmamalı mesela. sürekli malum mesajlaşma programında çevrimiçi olmasın mümkünse. bunların da programını siz yapabilirsiniz. hangi oyuncakla oynamasını istiyorsanız onları meydana çıkarın. her şey ortada olmasın. hava aşırı yağışlı olmadığı sürece her gün yarım saat 45 dk parka çıkarılabilir, pusetle veya çok iyi giydirilerek.
bütün bunları en baştan konuşmalısınız. ayrıca yaşı da 45-50 arası olursa iyi olur.
son olarak maaşınız 3.294 TL'den az ise bakıcı yardımı ile ilgili SGK'dan bilgi alın.
çocuğunuzu güle güle büyütün.
kızmakta haklısınız baştan anlatımım eksik oldu1000tl verip hem çocuk bakımı hem ev işi beklersen memnuniyette bununla doğru orantıda olur.
evet duydum inşallah olur ya araştıracağımBakıcı destegi var sgk nın. Onu bir araştırsanıza.
15,5 aylık çok küçük ablası daha dua ediyorum inşallah daha iyi birini bulurumCocugunuz kaç yaşında. Şuan mecbursunuz ama öyle değil mi ? Evde bakilmasindan çok daha iyi yemekleri oyunları arri öğrendiği şeyler de çabası olacak gözümüz arkada kalmaz. Ya öyle yapacaksınız yada bunlara göz yumun o zaman
inşallah bulcambütün çalışan anneler için ama tabi kontenjan olabilir.ilk etapta.
ne güzel programlamışlar herşeyiKayınvalidemin baktığı çocuk maşallah akıllı bir çocuk. 2.5 yaşında. Kayınvalidem yemek yapmıyor ama çocuk kahvaltı da mesela yumurta istedi onu pişiriyor. Kahvaltı ne yapılacaksa onu yapıyorlar meyve saati var yoğurt saati var kuru yemiş saati var onları hep kayınvalidem ayarlıyor. Diyelim çocuk çikolata gördü karnı aç kayınvalidem yedirmiyor aklına başka bir şey sokup unutturuyorum diyor ama karnı yoksa çok ısrar ederse bi parça veriyorum annen bize kızar diyorum anlaşıyoruz diyor. TV izleyen bir çocuk değil ama tabletten çizgi film izliyor o da sadece yemek saati izliyor. Annesi ona hangi çizgi filmleri izleyeceğini hangilerinin yasak olduğunu öğretmiş. O izlememesi gereken çizgi film çıkınca hemen bu bana yasak diyormuş. Onun dışında bebek boyamalar varmış oyun tablette onları oynuyolarmış. Ama genel olarak onlar evde oyuncaklarla oynuyorlar. Kayınvalidem her an peşinde. Sokağa çıkarmıyor yazın sokağa çıkmak istiyodu annesine demiş ben sorumluluk alamam sokakta ne yapacağını bilmiyorum demiş. Evde kamera var çocuğu her an izliyor anne baba.
Tv bağımlılığı nedemek !! Evde tv açılması zaten yasak olmalı. Hatta bence evde tv olmamalı.. izlemesi gereken zamanda tekrar koyucam tv'yi ölçülü izlemek şartıyla.. küfür zaten bittiği nokta olur. Ben bakıcıya türkçeniz güzel ama olabildiğince dikkat edin konuşurken dedim :) eve kamera kurdurun,çok maliyetli değil. İstediğim an izleyebiliyorum içim çok rahat..öyle tv yi söküp götürsem hiç bakmaz çocuğa falan
bir kere elektrikler kesilmiş sıkıntıdan patladık diye söylendi
kreş için en az bir 3 yaşına gelse diyorum ama. bilemiyorum
ne kadar güzel özetlemişsiniz çok teşekkür ederim
ev işi konusuna reel de de çok takılıyorlar.. zaten b ablayı bırakıp başka bulursam çocuğun yemekleri hariç hiçbişey istemeyeceğim
ama çocuk tamamen onun banyo v.s. hariç gezdirme dahil
kızmakta haklısınız baştan anlatımım eksik oldu
ilerleyen yorumlarda anlattım tv delisi olması ve küfürbazlığı var..
zaten bu ablayı değiştirip başka bulursam en baştan konuşup hiçbişey istemeyeceğim
çocuğuma iy ibaksın ilgilendin yeter
evet duydum inşallah olur ya araştıracağım
15,5 aylık çok küçük ablası daha dua ediyorum inşallah daha iyi birini bulurum
inşallah bulcam
ne güzel programlamışlar herşeyi
Allah razı olsun kv nizden de kesinlikle
bizim abla ya ne desen yok ben yapamam öyle şey mi olur der
işine gelenleri yapıyor gelmeyenleri yapmıyor resmen ben yapamam diyor
en baştan bu tv yasağını koymadım işte arkadaşım saflık edipTv bağımlılığı nedemek !! Evde tv açılması zaten yasak olmalı. Hatta bence evde tv olmamalı.. izlemesi gereken zamanda tekrar koyucam tv'yi ölçülü izlemek şartıyla.. küfür zaten bittiği nokta olur. Ben bakıcıya türkçeniz güzel ama olabildiğince dikkat edin konuşurken dedim :) eve kamera kurdurun,çok maliyetli değil. İstediğim an izleyebiliyorum içim çok rahat..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?