İstanbul da yaşayanlar bakabilir misiniz?

Huzursuzf

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2021
232
661
53
Merhabalar bu ara derdimiz ev almak.Tayinimiz İstanbul a çıktı.Agustosta ilçe seçimi yapacağız.İlce belli olunca da ev almak istiyoruz.İstanbul a hiç gitmedim bilgim yok.Evlerin daha çok 2+1 olduğunu gördüm sıkıntı değil zaten 3 kişi yaşayacağız.Butcemiz 400-450 bin arası.Ama İstanbul u bilen arkadaşlarımız bu rakamlara hayatta ev bulamazsınız falan diyorlar.
Tercih etmek istediğim ilçeler Pendik, Çekmeköy,tuzla,kartal vs. .Bu fiyat aralığında yoksa da artık kendimizi ona göre ayarlamak istiyoruz.Bilen birilerinden doğru şeyler duymaya ihtiyacım var yardımcı olur musunuz?

semtle beraber site de mi isterseniz mahalle arası mı bu da önemli ?
sitelerde 1+1 ler bile 700bin civarında şu an bazı yerlerde, ve lüks semt denilmeyecek yerler bunlar.

bu fiyata 2+1 sıfır daire almak pek mümkün değil malesef.
Ama semtine ve büyüklüğüne göre de değişir.

O ilçelerde bulabilirsiniz belki , ama Kadıköy’de 47 yaşındaki oturduğumuz apartmanda 3+1 ev 950 bine satıldı geçen hafta Sıfır binalar ne kadardır düşünün

Ilçeden ilceye degisiyor o zaman 450 ye kadar ev bulabilirsiniz oda 2+1

2 artı 1 eski bı daire alınır. Sıfır da olur bence. Ama mümkünse 3 artı 1 alın. On senelik alın. Üst katlardan tercih edin. Beylikdüzü Esenyurt tavsiye etmem. Başakşehir güzel ama pahalı. Ucuz olan yerleri oturulmaz. Güvercintepe ucuzdur ama insan açısından iyi değil. Yabancılar çok var. Ümraniye taraflarını tavsiye ederim. Çakmak mahallesi güzel nezih bı yer

Bulursunuz ama o ilçenin en tekinsiz Mahallesi'nde bulursunuz

biz de benzer bütçeyle pendik kurtköy taraflarına bakıyoruz. site içinde güzel evler var aslında. o bölgeyi araştırabilirsiniz.
İnternette öyle gözüküyor ama korkuyoruz güvenemiyoruz.Gidip bakana kadar böyle sıkıntı olacak.Siz kendiniz mi baktınız?

İnternette öyle gözüküyor ama korkuyoruz güvenemiyoruz.Gidip bakana kadar böyle sıkıntı olacak.Siz kendiniz mi baktınız?
evet. oralar sorunsuz yerler. genelde bizler gibi genç veya memur olup kredi çekip ev alan insanlar oturuyor. benim orayla ilgili tek sıkıntım bu yaşıma kadar boğazda oturduğum için aileme ve boğaza uzak olması. ama ailemin oturduğu bölgeden ev almam hayal olduğu için oralara bakıyoruz.

Zaten Beylikdüzünde bu fiyata ev yok bizde bakıyoruz 700 den başlıyor

Tam olarak bu sorunun cevabını arıyordum teşekkür ederim.

Çekmeköy diyorum.
Zemin olarak İstanbul'un en sağlam zemini orada.
İBB raporuna göre 1 binanın bile yıkılmasının beklenmediği mahalleleri var ve evler yeni.
Metro ağından dolayı her geçen gün değer kazanıyor.
400-450 bine site içi olması biraz zor olabilir ama apartman dairesi bulursunuz.
Taşdelen ve Göngören Mahallelerinde yaşayan arkadaşlarım çok memnunlar. Oralardan bakabilirsiniz.
Ulaşım genellikle metroya giden dolmuşlar var bir de Üsküdar ve Kadıköy'e gidiyorlar falan; rahat olduğunu biliyorum.
Kartalda biraz zor. Eski evlere bakmayın derim çünkü Kartal e-5 altında yani denize yakın, kıyı şeridinde kalıyor ve zemini Çekmeköy gibi değil.
Pendik çok çok büyük bir yer o yüzden ev fiyatları da çok değişken ama Kurtköy'ün zemini iyi diye biliyorum, pek sevmesem de oraları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…