En güvenli yer zemini su olan eski binalar mı? Bu kalabalıkta yardım geleceğini mi sanıyorsunuz yiyecek bile bulamayacak kimse. Siz de heralde sonradan göç ettiniz doğma büyüme İstanbullu değilsiniz Bence köyünüze dönün de biraz nefes alalım.30 yıldır İstanbulda deprem olacak diye diye başımızı yediler Hatay’da oldu.
İstanbulda asla deprem olacağına inanmıyorum siz suan en güvenli yerdesiniz bu algılar İstanbul’a göçü azaltmak için yapılıyor
sağlam binaya geçtiniz, hadi hakikaten de sağlam binayı aradınız buldunuz, hile hurda da yok harbi sağlam.içimi ferahlatacak bir kaç cümleye ihtiyacım var belki ailemle yaşadığım için gidemiyorum bazı şeyler elimde olsa burda yaşamam zaten veya sağlam bir binaya geçerdim
Konu sahibi korkuyorum diyor siz hala yardım mı gelecek yiyecek bulunmayacak diyorsunuz.Doğma büyüme İstanbullu olanlar empati yapamıyor herhaldeEn güvenli yer zemini su olan eski binalar mı? Bu kalabalıkta yardım geleceğini mi sanıyorsunuz yiyecek bile bulamayacak kimse. Siz de heralde sonradan göç ettiniz doğma büyüme İstanbullu değilsiniz Bence köyünüze dönün de biraz nefes alalım.
Öyle haklısınız ki, biz de İstanbul da otururken 6 Şubat depremi sonrası yurtdışına taşınma kararı aldık ama ne oldu biliyor musunuz? Son İstanbul da olan depremde Sabiha Gökçe’n deydik. Yazın Balıkesir depreminde ise Adnan Menderes te. Her iki depremi de bavul alırken yaşadık. Kaderden kaçış yok gerçekten.tasinma ihtimalin yoksa boyle yasamaya alisacaksin
malesef deprem ulke gercegi
bugun evin saglam olsa bile deprem gece olacak diye bir kaide yok bak izmir depreminde anane torun discide vefat ettiler 6 subat icin kibristan küçücük cocuklar yarismaya geldikleri otelde vefat ettiler. nice insan somestr bjtti diye memlekete gidecekti 5 subat aksami uçaklar hava muhalefetinden kalkmadi diye gidemeyip öldüler
bazi seyler kaderdir.
bir o kadar insan da somest bitti diye memlekete geri donecekti ucaklar kalkmadi, evleri yıkıldığı halde kendileri kaldilar kurtuldular. annem de 17 agustos zamani deprem bölgesindeydi daha da kalacaktı ama bir sebepten yola erken cikti, o aksam deprem oldu ve kaldigi ev yıkıldi- yaninda kaldigi aile prefabrikte yasadilar uzun süre.
yani bazi seylerin olacagi varsa olur.
tabii ki taşın ama deprem bolgesinde yasiyoruz, ulkemiz aha böyle bir ulke ne denetimi guzel ne isciligi, cala cirpa yeni binalar bile yıkılıyor. ben deprem gonullusuydum arama kurtarmada calistim - oranin en pahali sitelerinin oldugu yerde tum evler sapasaglamken coken bir binada calisiyordum. Halkin soyledigine gore müteahidi belediyede azasi miymis neymis. adam demek ki el altindan ne yaptiysa hangi hatirli adamdan projelerini gecistirdiyse binasi çöktü . yabi boyle bir ulkede yasayinca kaderci olmaktan baska sansi kalmiyor insanin
korkmakta haklısınız ama baska ulkeye bile tasinsaniz sizin depremde oleceginiz varsa zaten memlekete döner es dostla buluştuğunuz bir restoranda gocuk altinda kalabilirsiniz. ya da restoranda yediginiz yemege yanlislikla (?) camasir suyu koyabilirler, ya da otelde bocek ilaçlamasi yapip size oda sattıklarindan ailece olebilirsiniz
sec begen al
ölmek cok kolay bizim ülkede
ağır hasar almamış duvarda bazı çatlaklar oluşmuş sadece sıva çatlağı sanırım ama ciddi hasar yok tabi bunun üstünden 26 sene geçmiş 3 katlı bina biz 1. kattayız altta dükkan da var onu da sayarsak 4 katlı99 depreminde hasar aldı mı binanız??
Bir de kaç katlı acaba?
ay sormayın tek olsam yine yapacağım şeyleri bilirdim uygulamak kolay olurdu ama yatalak anneannem falanda var onu da düşünüyorum bir deprem olsa onu nasıl çıkaracağız diye silivri depreminde de çok korktum deprem bitince aşağı inmemiz gerekir ama annem anneannemi bırakmak istemedi onu ikna etmeye çalışırken falan artçı depremler oldu kötüydü yani 10 dk sonra inebildik aşağıya daha büyük olsa napcaz bilmiyorumDeprem çantası yapın o an neler yapılır onu öğrenin bol bol da sadaka verin elden başka gelen olmaz. Allah'a güvenin ayetel Kürsi okuyup uyuyun. Malatya da depremi yaşadım evim çatlak ama bir şekilde yaşamak zorundayız. İmkan varsa uzaklaşın yoksa güzel düşünmekle başlayın. Mutluluk ve uzun ömür versin Rabb'im
bende o hocayı takip ediyorum deprem yerde olabilir ama yapay deprem ihtimali beni korkutuyor bu aralar umarım öyle bir şey yokturKonuya, konu sahibine birkaç ferahlatıcı şey yazayım diye girdim, bazı yorumları gördükten sonra nefesim daraldıben de İstanbul'da yaşıyorum. Sosyal medyada Şener Üşümezsoy'u takipteyim, İstanbul için söyledikleri kendi açımdan içimi ferahlatıyor ama bu akşamki haberlerde Amerikalı uzmanların da İstanbul depreminin çok yaklaştığını belirttiklerini duyduktan sonra, hani şu hep söylenen haarp olayı ile Amerika yapay bir deprem yapabilir mi diye aklıma geldi. Bu çoğu insana saçmalık gibi gelirken bazıları da olabilir diyor, gerçi bana da bu kadarı imkânsız geliyor. Ya aslında deprem deprem derken çok farklı şekilde de ölebiliriz yani, kaderimizde ne varsa o deyip üzerinde fazla durmamak lâzım yoksa kafayı yeriz. Hiçbir yerde olmasın inşaallah ama olacak, tedbir bizden takdir ALLAHtan.
Biraz et ye beynin çalışmıyor belli kiEn güvenli yer zemini su olan eski binalar mı? Bu kalabalıkta yardım geleceğini mi sanıyorsunuz yiyecek bile bulamayacak kimse. Siz de heralde sonradan göç ettiniz doğma büyüme İstanbullu değilsiniz Bence köyünüze dönün de biraz nefes alalım.
gündelik yaşamımı çok etkilemiyor ara ara üzülüyorum sadece elimizden bir şey gelmiyor diye sanki gündüz daha güvende gibi hissediyorum ama saçma tabiki silivri depremi öğle vakti hiç beklemediğim anda olmuştu panik olmuştum en büyük yaşadığım deprem bu çünkü annem daha sakindi 99 depremini falan yaşadığı için alıştım artık diyor onun dışında uykuya dalabiliyorum aslında ama korkuyla uyuyorum tabi her geceBen 33 yillik hayatimda ilk defa gecenlerde Antalya'da olan depremi hissettim, resmen besik gibi sallandim balkonda, ve ne yapacagimi asla bilemedim. Hic bekledigim bir sey degildi cunku, hayatimda da hic yasamamistim dedigim gibi. Yikim falan olacak kadar bir sey de degilmis, uzun da surmedi, ama ben nasil korktum anlatamam. Soktan donakaldim resmen. Eger deprem aninda nerede durup ne yapmam gerektigini vs biraz bilsem belki daha az panik olurdum, sonrasinda zaten direkt onlari arastirdim da biraz o sekilde rahatlayabildim.
Tasinma ihtimali yoksa mecbur her cesit onlemimizi alip bekleyecegiz, maalesef dumduz vatandas olarak elimizden fazla bir sey gelemiyor.
Sizin kaygilariniz uyku öncesi daha cok artiyormus ama sanirim. Bu kaygilar olusmadan/artmadan önce de uykuya dalmakta zorluk cektiginiz zamanlar oluyor muydu? Cunku eger oyle ise uyku hijyeni konusunu arastirmanizi onerecegim, ayrica uyku oncesi hafif meditasyon&nefes egzersizleri de kayginizi azaltmaya yardimci olabilir (Ben uykuya dalmakta zorluk cektigim zamanlarda bunlari yapiyorum bazen, bazen de ilgimi ceken ama biraz sikici belgesel vb. seyler acip onlari dinlerken uyuyakaliyorum ki kaygi verici seyler dusunmeyeyim). Ama tabii ki gundelik yasaminizi cok etkileyen bir problem yasaniyorsa mutlaka profesyonel bir yardim almak gerekir.
köyüne git sonradan görme hahahahsBiraz et ye beynin çalışmıyor belli ki
depremde olay sadece ölmek mi sence? Bu kadar yüzeysel bakma olaylaraBir tek deprem için böyle misiniz yoksa başka korkularınız da var mı? Depremi yaşayan enkazdan çıkan insanların bile böyle kaygıları genelde yok. Depremde enkazda kalmak-ölmek araba da uçakta giderken kaza geçirmekten-ölmekten farksız. Hiç alakası olamayacak şekilde yağmurdan-kardan dolayı kaldıkları herhangi yerde enkazda kaldılar ya da ikincil afete maruza kaldılar. Depremde binada ayrılırken kafalarına çatı ya da başka şeyler düşenler mi dersiniz. Siz en iyisi bir köye yerleşin ama hiçbir fay hattı geçmeyen altı kayalık olacak ama çünkü altı sıvı zeminse içinde kaybolursunuz tek kat bile olsa. O köyden de hiçbir yere çıkmayın ama yolda-otobanda yer yarılıp içine girme ihtimali de var çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?