İstanbul Deprem Korkusu

depremde olay sadece ölmek mi sence? Bu kadar yüzeysel bakma olaylara
Tamam o zaman diğer herkes için her şey için “” “” den diyebiliriz. Çocukların, ailen,sevdiklerin ve buralarda engelli kalmak da dahil. Ama cidden yüzeysel bakma kısmına çok güldüm, bir afet uzmanına hem de

bende o hocayı takip ediyorum deprem yerde olabilir ama yapay deprem ihtimali beni korkutuyor bu aralar umarım öyle bir şey yoktur
Haarp yine mi hortlatıldı :) yapay deprem yapılabilir mi ? Evet olabilir, 6 Şubat depremi için de ABD geldi yapay deprem yaptı, Akdeniz açıklarında gemisi vardı, o gemiden yapay deprem üretildi vs vs bir sürü senaryo üretildi ama 6 Şubat depreminden çok önce uzmanlar o bölgede deprem riskinin arttığını, 7’den büyük deprem olacağını o yüzden bir an önce önlem alınması gerektiğini söylediler: Naci Görür 2020'de Maraş depremi için uyarmıştı: Söyleye söyleye dilimizde tüy bitti

Ve yine uzmanlar taaa 25 yıl önce iyi inşa edilmiş binaların depremlerden etkilenmeyeceğini söylemişti: https://anayurtgazetesi.com/haber/13968248/uzmanlar-25-yil-once-uyarmisti

Velhasıl haarp sıfırdan bir deprem oluşturmaz, yapabileceği çok çok mevcut riski öne çekmek olur :)

Yetkililer sorumluluk almak yerine fay hatları üzerinde olan ülkemizde yaşanan büyük ve yıkıcı depremleri haarp teknolojisine veya herhangi başka bir teknolojiye yıkmaya devam ederse bir arpa boyu yol katedemeyiz, ki edemiyoruz.

Bu haarp niye Japonya’yı yerle bir edemiyor? Japon halkı belki bizden daha fazla deprem görüyor çünkü pasifikte ateş çemberi denilen plakanın tam üzerinde, o yüzden 7-9 arası büyüklüklerde depremler oluyor, ki sanırım 1 hafta önce Japonya’da 7,5 civarı bir büyüklükte deprem oldu can kaybı yok, herkes korkuyor diye video yüklemiyorum ama o depremin videolarına bakmak isteyen netten aratsın baksın, insanlar binalarından dahi çıkmadığı gibi, depremde bir çivi bile yerinden oynamıyor.

Adamlar yaşadıkları her felaketten ders çıkarmış, atılan atom bombasından sonra yıllarca nükleer atıkla mücadele etmiş atıklı toprakları dahi kazımışlar ve nükleer atıktan etkilenen 1 metrekare yeri bile yeniden inşa etmişler, santralleri sızıntı mı yapmış ondan ders çıkarmışlar, deprem mi olmuş yıkılan binalardan ders çıkarmışlar, herkes sorumluluğu üstlenmiş, yapay deprem üretiyorlar deyip yaşanan veya yaşanabilecek felaketlerin sorumluluğunu üzerlerinden atmamışlar, bizim gibi kader kısmet deyip geçmemişler.

Evet hepimiz korkuyoruz ve inşallah korktuğumuz gibi olmaz, Allah milletimizi her türlü felaketten korur inşallah lakin korkumuzun temeli belli, yoldan geçen herhangi birinin bile biraz harç parası yatırarak aldığı müteahhitlik belgesiyle çat çat pat pat pat 3 ayda diktiği, temeli sağlam mı kolonu taşıyıcıları depreme dayanıklı mı bilmediğimiz evlerde oturuyoruz çünkü.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…