ah keşke seçim şansı olsa çanakkaleyi bende isterdimoyle kafadan bir yer seciyorsak, benim favorim canakkale
Istanbulda da eger isim ve evim ayni semtte ise olur, aksi takdirde cok yorucu bir sehir.
Istanbulda otururken, bir ara her cuma, normalde 1 saatte gittigim yolu 1.5 saatte gidip, bir de ustune varamayip servisten inip 1 saat yol yuruyup eve variyordum.
Secim sansi varsa Istanbula goodbye demeli.
Sosyal hayatı severim diyen biri için akhisar olmadı pek.ben üniversiteyi manisada okudum her gün izmire giderdik nerdeyse çünkü manisa merkezde bile yapacak bir şey bulamıyor insan.sizin hayalinizdeki ege kıyısı tam muğlanın ilçelerinde var akhisar o tarz bir yer değil.gelirlerimiz iyi eşimle, ve sosyal hayatı da seviyoruz açıkçası
ama doğa ile iç içe olmayı da seviyoruz
manisanın egeye kıyısı koylara yakınlığı beni çok cezbediyor
ama istabuldan da atlayıp dediğiniz gibi harbiyeye gidebiliyorum
şuan home office çalışıyoruz aslında ama normal şartlarda 7-7 arası yollardayız istanbulda.
bu beni çok yıpratıyor, zamanım kalmıyor sadece haftasonları çıkıyoruz
ee böyle olunca diyorum haftaiçi madem hep evdeyim manisada olayım haftasonu istersem istanbula da kaçarım . ne diyosunuz ?
peki haftasonu çıkıp koylara kıyılara ormanlık alanlara ulaşmak istesem çok mesafe katetmem gerekir mi manisadan?Sosyal hayatı severim diyen biri için akhisar olmadı pek.ben üniversiteyi manisada okudum her gün izmire giderdik nerdeyse çünkü manisa merkezde bile yapacak bir şey bulamıyor insan.sizin hayalinizdeki ege kıyısı tam muğlanın ilçelerinde var akhisar o tarz bir yer değil.
Koy kıyı olayı için foca dikiliye gitmek lazım 1.5 saat yol lazım en az ama şehir içi yolu gibi olmuyor günübirlik için zor olur ama olur tabi.ormanlık alan içinde spile cıkılır oda 1.5 saat sürer ama yol şehir içi gibi olmayınca insan cok yoruluyorpeki haftasonu çıkıp koylara kıyılara ormanlık alanlara ulaşmak istesem çok mesafe katetmem gerekir mi manisadan?
Manisayla istanbulu kiyaslamayin.beklenti ve sartlarinizi değerlendirin. Ben sahsen büyük sehirde yasayip zorluğunu çekeceğime küçük sehirde daha rahat yasayip istedigim zaman büyükşehire gidip gezip tozmayi alisverisi tercih ederim. Sizin durumunuzda maaş vs degismeyecekse cebime girene ve kalana bakarim. Emirganda bir cay, boğazda bir yemwk cep delik cepken delikse olmaz zevk vermez böyle yasamaktansa firsat yaratmayi hatta birikimi tercih ederim. Köy gibi ilçede yaşıyorum. Sütümü yumurtami taze sebze meyvemi aliyorum. Canim istediginde metropole gidip geziyorum. Kullandığım ayni miktar suya 2 kati verip uykumdan feragat edip erken kalkip yarim saat 1 saat yol çekmiyorum. Tercih şansım varken düşünmem kafami dinleyecek bir yere giderim. Istanbulda da yaşadım hayat pahaliligini bile bile kalmak istemem.bende internetten okuduğum kadarıyla köy diyolar maalesef. tanıştığınız kişi de gerçekten çok abesmiş yıl 2020
demekki insan ufku genişlemiyor öyle bir şehir
hiç iyi diyen çıkmayacak sanırım
ben istanbula alışmaya çalışayım iyisi mi
açıkçası çok birşey değişmeyecek hayatımızda. eşimle istanbulda aldığımız maaşları manisa da alacağız. kariyer gelişimi olarak da hemen hemen aynı kefede çok birşey değişmeyecek.
böyle olunca insan düşünüyor istanbulda verdiğim kiranın yarısını vercem manisada diye ama işte yaşam şartları nedir bilemiyorum
akhisar ön planda gibi duruyor
Manisalıyım bu dediklerinize hayret ettim. Akhisar da Salihli de küçüktür. Akhisar bir ilçeye göre gelişmiştir Türkiyenin denize kiyisi olmayan bircok ilcesinde giyim dikkat ceker. Akhisar da öyle değil şort falan kimsenin dikkatini çekmez. Ama küçük yani ilce. Bi avmsi var ufak o kadar. Keza salihli de çok kötü bir yer. Sapık dolu. Manisa Merkezle kıyaslanamaz bile buralarBence manisanın bazı ilçeleri (akhisar, salihli gibi) merkezden daha modern. merkez daha sıkıcı. ilçelerde hem küçük yerin kolaylıkları var hem de haftasonu alışveriş gezme için vs izmirdeler. izmire gitmek de Istanbul içi karşıya geçmek gibi falan.
Izmir ve Manisa pahalidir zaten ben de bunu diger bölgelerde yemek yiyip konaklayinca anladim.Kiralar da sanayisi gelisip göc fazlalastigi icin artiyor.Keza satilik daire fiyatlari da.Ama konu sahibi İstanbul la kiyaslamis ve İstanbul a göre uygun kaliyor fiyatlarEsim manisaya yeni gitti 2 haftadir orda cok pahali diyor mersine göre eski 2+1 ev kirasi 1 küsürmüş yemek vs pahali gelmis yani
Evet mersine gore pahali olsa da sanirim Istanbula göre ucuz kaciyorIzmir ve Manisa pahalidir zaten ben de bunu diger bölgelerde yemek yiyip konaklayinca anladim.Kiralar da sanayisi gelisip göc fazlalastigi icin artiyor.Keza satilik daire fiyatlari da.Ama konu sahibi İstanbul la kiyaslamis ve İstanbul a göre uygun kaliyor fiyatlar
Ben olmaz diyorumgelirlerimiz iyi eşimle, ve sosyal hayatı da seviyoruz açıkçası
ama doğa ile iç içe olmayı da seviyoruz
manisanın egeye kıyısı koylara yakınlığı beni çok cezbediyor
ama istabuldan da atlayıp dediğiniz gibi harbiyeye gidebiliyorum
şuan home office çalışıyoruz aslında ama normal şartlarda 7-7 arası yollardayız istanbulda.
bu beni çok yıpratıyor, zamanım kalmıyor sadece haftasonları çıkıyoruz
ee böyle olunca diyorum haftaiçi madem hep evdeyim manisada olayım haftasonu istersem istanbula da kaçarım . ne diyosunuz ?
Ev kiraları, yol parası, zehir gibi havası kalabalık...İstanbul'da yaşamayı çok isterdim o yüzden İstanbul diyorum
Gezmek için güzel yaşamak için kötü bir yer sanırımEv kiraları, yol parası, zehir gibi havası kalabalık...
Hiç göründüğü gibi bir yer değilmiş emin olun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?