İstanbul mu ? Manisa mı ?

oyle kafadan bir yer seciyorsak, benim favorim canakkale

Istanbulda da eger isim ve evim ayni semtte ise olur, aksi takdirde cok yorucu bir sehir.
Istanbulda otururken, bir ara her cuma, normalde 1 saatte gittigim yolu 1.5 saatte gidip, bir de ustune varamayip servisten inip 1 saat yol yuruyup eve variyordum.
Secim sansi varsa Istanbula goodbye demeli.

ah keşke seçim şansı olsa çanakkaleyi bende isterdim
maalesef şuan ki şartlar sadece manisa ve istanbul arasında
işim ve evim arası 15 km ama tabiki 1-1,5 saatten aşağı git gel yapamıyorum bu beni çok yoruyor
o yüzden kurtulmak istiyorum bu keşmekeşten ama daha da mutsuz olacağım bi yere gitmek istemem tabi

Sosyal hayatı severim diyen biri için akhisar olmadı pek.ben üniversiteyi manisada okudum her gün izmire giderdik nerdeyse çünkü manisa merkezde bile yapacak bir şey bulamıyor insan.sizin hayalinizdeki ege kıyısı tam muğlanın ilçelerinde var akhisar o tarz bir yer değil.

peki haftasonu çıkıp koylara kıyılara ormanlık alanlara ulaşmak istesem çok mesafe katetmem gerekir mi manisadan?

peki haftasonu çıkıp koylara kıyılara ormanlık alanlara ulaşmak istesem çok mesafe katetmem gerekir mi manisadan?
Koy kıyı olayı için foca dikiliye gitmek lazım 1.5 saat yol lazım en az ama şehir içi yolu gibi olmuyor günübirlik için zor olur ama olur tabi.ormanlık alan içinde spile cıkılır oda 1.5 saat sürer ama yol şehir içi gibi olmayınca insan cok yoruluyor

5 yil Akhisarda yasadim bir memur icin tam yasanacak yer.Keske Bursaya gelmeyim esimi Akhisara getirebilseydim.Cok isterdim orda yasamak.Izmirliyim.H.sonlari giderdim arada Izmire tabi ama Manisa yasamak icin ideal bir yer.

Bence manisanın bazı ilçeleri (akhisar, salihli gibi) merkezden daha modern. merkez daha sıkıcı. ilçelerde hem küçük yerin kolaylıkları var hem de haftasonu alışveriş gezme için vs izmirdeler. izmire gitmek de Istanbul içi karşıya geçmek gibi falan.

Manisayla istanbulu kiyaslamayin.beklenti ve sartlarinizi değerlendirin. Ben sahsen büyük sehirde yasayip zorluğunu çekeceğime küçük sehirde daha rahat yasayip istedigim zaman büyükşehire gidip gezip tozmayi alisverisi tercih ederim. Sizin durumunuzda maaş vs degismeyecekse cebime girene ve kalana bakarim. Emirganda bir cay, boğazda bir yemwk cep delik cepken delikse olmaz zevk vermez böyle yasamaktansa firsat yaratmayi hatta birikimi tercih ederim. Köy gibi ilçede yaşıyorum. Sütümü yumurtami taze sebze meyvemi aliyorum. Canim istediginde metropole gidip geziyorum. Kullandığım ayni miktar suya 2 kati verip uykumdan feragat edip erken kalkip yarim saat 1 saat yol çekmiyorum. Tercih şansım varken düşünmem kafami dinleyecek bir yere giderim. Istanbulda da yaşadım hayat pahaliligini bile bile kalmak istemem.

Ben Manisa liyım.Iyisini de kotusunü de soyleyeyim.Ayrica İstanbul da hem okudum ,hem çalıştım. Yaşamasi kolay bir kere ,köy gibi degil ayrica sehir merkezi 400 küsur bin nüfuslu.Üniversite ,universite hastanesi vs var. Tamam İstanbul un yaninda köy kalır da bildigin kendi halinde bir il merkezi.Benim calisma ortamim ya da mahallem oyle dedikoducu degil ,bir iki komsu var selam verir geceriz.Canin sıkıldiginda Bornova merkez 25 dak.Karsiyaka 35 dakika.Şehir disina dogru yeni mahalleler,havuzlu siteler vs villa tipi evler var.Organize sanayiye dogru.O tarafta oturmayi tercih ederseniz mesela hem Manisa trafigine girmeden İzmir e gecersiniz.Hem de dedikodu vs cekeceginiz bi mahalle ortamina düşmezsiniz.Hoş var mi bilmiyorum dedigim gibi benim ortamim öyle degil.Bir de bizim Foca da yazligimiz vardi 55 dakikada geciyorduk haftasonu ve yaz tatillerinde.Bildigin 55 dakikada deniz kıyisindasın.Ayrica ulasim vs trafik problemi fazla olmaz.Pazar kurulur sebze meyveye nispeten iyi fiyatlarla ulasirsin.

Manisa izmir e yarım saat. İnsanları falan iyidir şehir moderndir her türlü sosyal faaliyet vardır istanbul a göre küçük ama merkezi büyüktür köy falan değilm Ama merkezdeyseniz öyle , ilçeleri çok küçük tutucu ve yobazdır. Bir tek Akhisar iyi diğerleri çok kötü.

Eski çalıştığım iş yerinin Manisa ile bağlantısı vardı. İnsanı biraz şark kurnazı, gece hayatına, pavyona, tabiri caizse karıya-kıza çok düşkünler. iş yerine sürekli icra yazıları gelirdi personel adına. bence sosyal yaşamı seven insan için pek uygun değil. istanbulun daha tenha yerlerinde yaşamayı seçebilirsiniz.

Manisalıyım bu dediklerinize hayret ettim. Akhisar da Salihli de küçüktür. Akhisar bir ilçeye göre gelişmiştir Türkiyenin denize kiyisi olmayan bircok ilcesinde giyim dikkat ceker. Akhisar da öyle değil şort falan kimsenin dikkatini çekmez. Ama küçük yani ilce. Bi avmsi var ufak o kadar. Keza salihli de çok kötü bir yer. Sapık dolu. Manisa Merkezle kıyaslanamaz bile buralar

Bir de herkes büyükşehir severim demiş o zaman bu İstanbul'da hayat pahaliligindan yaşam zorluğundan bahseden sikayet edenler kim Ayrıca ben herkesin öve öve bitiremediği Ankara'da yaşıyorum 1 senedir çok çirkin bunaltıcı bir yer Kızılay'da insanlar üstüne üstüne yürüyor yorulduğunda oturacak ağac bulamıyorsun her yer bina. Üniversiteyi küçük şehirde okudum çok güzeldi. Büyük şehir pişmanlıktır. Küçük şehirde sorun en iyisi Samsun Trabzon Aydın gibi orta gelişmiş bir yerde yaşamak. Bir de manisa da kiralar gerçekten pahalıdır çok dandik 60 yillik evlere bile 1000 küsur istiyorlar.

Esim manisaya yeni gitti 2 haftadir orda cok pahali diyor mersine göre eski 2+1 ev kirasi 1 küsürmüş yemek vs pahali gelmis yani
Izmir ve Manisa pahalidir zaten ben de bunu diger bölgelerde yemek yiyip konaklayinca anladim.Kiralar da sanayisi gelisip göc fazlalastigi icin artiyor.Keza satilik daire fiyatlari da.Ama konu sahibi İstanbul la kiyaslamis ve İstanbul a göre uygun kaliyor fiyatlar

Evet mersine gore pahali olsa da sanirim Istanbula göre ucuz kaciyor

Ben olmaz diyorum
Kocaeli bence daha iyi ,İstanbula yakın,denizi var,butik sehirdir,yasam kolaydır,ilcelerden merkeze en fazla yarım saat Gebze hariç,O da sayılmaz:)
Alışverise İstanbula,kayaga Kartepeye,balık yemeye Masukiyeye,hayvanat bahcesine Ormanyaya gidebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…